به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، «مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه امروز (سه شنبه) در کنفرانس خبری مشترک با «ادگار رینکوویچ» همتای لتونیاییی خود ادعا کرد که نظام سوریه به راهحل سیاسی اعتقاد ندارد بلکه به راهحل نظامی اعتقاد دارد در حالی که تنها راهحل بحران سوریه، سیاسی است.
اظهارات چاووش اوغلو در حالی بیان شده است که وی ۲ روز پیش فاش کرد که سال گذشته در حاشیه اجلاس سران جنبشعدم تعهد در بلگراد با «فیصل مقداد» همتای سوری خود دیدار و گفت و گوی کوتاه داشته است.
مقامات ترکیه پیش از این از افشای این دیدار خودداری کرده بودند.
در این پیوند، وزیر دفاع سوریه نیز در کنفرانس امنیتی مسکو تاکید کرد: برای اینکه بتوانیم بر روی منابع خود که غارت و دزدیده میشود، سرمایهگذاری کنیم، پایان دادن به اشغالگری آمریکا و ترکیه در سوریه ضروری است.
وزیر دفاع سوریه افزود: درهای سوریه همیشه به روی هر دوستی باز است اما کسانی که سرزمین، تاریخ و آینده ما را هدف تجاوز و تخریب قرار میدهند، مردمی را در مقابل خود میبینند که ذلت و خفت را نمیپذیرند و به خاطر عزت وطن خود فداکاری میکنند.
ارتش ترکیه از سال ۲۰۱۶ در ۲ عملیات موسوم به سپر فرات (۳ شهریور ۹۵ تا ۹ فروردین ۹۶) و عملیات شاخه زیتون (۳۰ دی ماه ۹۶ تا ۴ فروردین ۹۷)، چهار هزار کیلومتر از خاک سوریه از جمله عفرین و شهرهای الباب، اعزاز و جرابلس را تصرف کرده است.
از سوی دیگر، آنکارا در ۲۵ مهرماه ۹۸ در اقدامی غیر قانونی برای عقب راندن شبه نظامیان کرد موسوم به «نیروهای دمکراتیک سوری» (قسد) از مناطق مرزی الرقه و الحسکه، عملیات نظامی موسوم به «چشمه صلح» را در شمال سوریه آغاز کرد که این عملیات یک هفتهای، پس از توافق آتش بس میان آنکارا و واشنگتن متوقف شد و ترکیه به شبه نظامیان کُرد پنج روز مهلت داد تا عمق ۳۲ کیلومتری از مرز ترکیه عقب نشینی کنند.
ارتش ترکیه هم اکنون بیش از یکصد پایگاه غیرقانونی در شمال سوریه ایجاد کرده است. درحالی که آنکارا مدعی است که حضور نظامیانش در شمال سوریه با هدف جلوگیری از تهدید گروههای مسلح کردی است، دمشق این اقدام را اشغالگری میداند.
دولت دمشق در نامهای به دبیرکل سازمان ملل متحد و رئیس دورهای شورای امنیت نسبت به قصد ترکیه برای حمله نظامی در خاک سوریه اعتراض کرده است.
نظر شما