به گزارش خبرنگار ایرنا، پرویز سروری روز چهارشنبه در نشست شورای عالی استانها با رئیس مجلس شورای اسلامی که در سالن مشروطه مجلس برگزار شد، افزود: لوایحی که از شورای عالی استانها به مجلس ارسال میشود، عموماً باقی میماند و این لوایح به دور خدمتی ما در شورای عالی استان ها یا مجلس قد نمیدهد و درخواست ما این است که مجلس شورای اسلامی امکانی را برای ما فراهم کند که این لوایح خارج از نوبت به مجلس برود.
وی ادامه داد: شورای عالی استانها بر اساس قانون در سطح تصمیمگیری قرار دارد؛ بنابراین باید در همه تصمیمات کشوری حضور داشته باشند زیرا متشکل از ۱۲۶ هزار نفر است که نمایندگان مردم در سراسر کشور هستند. این ظرفیت یک ظرفیت بسیار بزرگ و تعیین کننده است که باید از آن استفاده بهینه شود.
سروری افزود: در صدد برقراری تعامل و ارتباط بیشتر با قوه قضاییه هستیم و به دلیل حضور زاکانی شهردار تهران در دولت راه برای شورای عالی استانها هموارتر شده است.
وی ادامه داد: موضوع دیگر در مورد مباحث مربوط به شورای عالی استان ها این است که رئیس شورای عالی استانها باید در هیات دولت حضور داشته باشد و ما این موضوع را پیگیری میکنیم که بتوانیم به عنوان نمایندگان مردم به بیان مسائل مردم بپردازیم.
رئیس شورای عالی استانها اظهارداشت: در این دوره از مجلس با حضور نمایندگان ساعی یک ظرفیت کم نظیر ایجاد شده است که آنها دغدغه مدیریت شهری دارند.
ضرورت توجه به درآمد پایدار شهرداریها
سروری درباره درآمد پایدار شهرداریها گفت: مباحث بسیار مهمی مطرح شده است که میتواند در زمینه درآمد پایدار شهرداری ها و شوراها بسیار مهم باشد بنابراین باید از همه ظرفیت کارشناسی در کشور استفاده شود.
وی تاکید کرد: این طرح برای تقویت درآمد مدیریت شهری به وجود آمده است؛ اگرچه، برخی انتقادهایی دارند اما روند آن امکان اصلاح در مجلس را دارد و با عنوان اصلاحیه میخواهیم مجلس آن را انجام دهد.
رئیس شورای عالی استانها گفت: موضوع دیگری که برای ما در شورای عالی استان ها مهم است بحث آموزش اعضای شوراها است که یک اساس مهم است و در دستور کار قرار دارد و با مصوبه مجلس هم به این موضوع نزدیکتر شدهایم.
سروری تاکید کرد: آموزش برای اعضای شوراها باید به صورت مستمر ادامه یابد و هفته گذشته نیز این آموزش را با مجمع کلان شهرها داشتیم؛ بنابراین موضوع آموزش را به طور جد تپیگیری میکنیم.
وی اعلام کرد: با هماهنگی وزارت کشور قرار است که قبل از انتخابات شوراها اسامی افرادی که قصد عضو شدن در شورا دارند، بسته آموزشی دریافت کنند تا تکلیف آنها در زمینه آموزش روشن شود که از آگاهی کافی در زمینه شوراها برخوردار باشند و هیچ نمایندهای بدون شناخت و آموزش نتواند بر صندلی شوراها بنشیند.
سروری گفت: در این زمینه نمایندگان شورای عالی استانها پیشنهادهای خود را بدهند تا به وزارت کشور داده شود تا به یک نتیجه مطلوب برسیم همچنین در این رابطه وزیر دادگستری هم اعلام کرده است که از ظرفیتهای این وزارتخانه برای ارائه آموزش حقوقی برای آموزش اعضای شوراها استفاده کند.
رئیس شورای عالی استانها اضافه کرد: اما یک مشکل اساسی که در شوراها وجود دارد این است که یک ظرفیتی که در قانون اساسی برای ما تعریف شده است تقریباً تشریفاتی است و از آن استفاده نمیشود و آن هم ارائه لوایح به مجلس است.
سروری همچنین درباره قانون جامع مدیریت شهری تاکید کرد: باید موضوع مدیریت یکپارچه شهری از وضعیت کنونی خارج شود و پیشنهاد ما این است که به جای مطالبات قبلی مطالبات را اولویتبندی کنیم و مدیریت شهری را به عنوان مثال در یک شهر مانند تهران به عنوان آزمایشی انجام دهیم.
اگر منافع شهربه سمت منافع مستضعفان برود رضایتمندی مردم پر رنگتر میشود
رئیس فراکسیون شوراها و مدیریت شهری مجلس شورای اسلامی گفت: اگر منافع شهر به سمت مستضعفان ببریم و مردم در شهر احساس کنند شهروند درجه ۲و۳ به حساب نمیآیند، رضایتمندی مردم پررنگتر میشود.
محسن پیرهادی تاکید کرد: مسائل فرهنگی و اجتماعی زیبا و زیبنده هستند و باید در این زمینه حرکت کنیم و برنامه داشته باشیم و در اتاق فکر شهرداریها و شوراها مسائل را رصد کنیم.
وی اظهارداشت: در قانون، مسائل اقتصادی و اجتماعی باید حل شود که بسیار مهم است و پیامبر اسلام در بدو به ورود به مدینه بر مسائل اجتماعی تاکید کردند و منافع شهری را از ناحیه حضور مردم توسعه دادند و پیامبر اصرار داشتند که همه مسائل باید به دست مردم حل شود و مردم حق دارند همه مسائل را بدانند.
رئیس فراکسیون شوراها و مدیریت شهری مجلس تاکید کرد: الگوی پیامبر اسلام در ایجاد حکومت دینی در مدینه باید یک الگوی مدیریتی برای ما باشد.
پیرهادی با اشاره به اینکه حوزه اجتماعی روشن کننده حوزه مدیریت شهری است، تاکید کرد: کسی که جوهره اجتماعی نداشته باشد مردم به وی اعتماد نمیکنند و یکی از نقاط قوت در مدیریت شهری در ۱۲ ساله دوره تصدی قالیباف داشتن نگاه اجتماعی حاکم بر شهر بود .
وی افزود :بسیاری در شهر تهران کارهایی را کردند و توسعه شهری آن زیاد شد اما در ۱۲ ساله تصدی قالیباف توسعه شهری دو برابر شد و به این دلیل این نگاه ماندگار شد که دارای نگاه اجتماعی بود .
پیرهادی گفت: سروری (رئیس شورای عالی استان ها و نایب رئیس شورای شهر تهران) هم کارهای خود را به مردم گره زده است زیرا به مردم نگاه خیرخواهانه دارد و اگر این رویه اجتماعی را در کشور داشته باشیم، میتوانیم یک حیات زیستی متمدنانه داشته باشیم و اگر این نگاه به مسائل اجتماعی را داشته باشیم، جا نمیمانیم.
نظر شما