به گزارش خبرنگار ایرنا،«کیوان کاشفی» روز چهارشنبه در نشستی با هیات فعالان گردشگری سلامت اقلیم کردستان عراق در اتاق بازرگانی کرمانشاه، با اشاره به اینکه گردشگران سلامت اقلیم از دیرباز برای دریافت خدمات درمانی به کرمانشاه مراجعه داشتند، افزود: اما مراجعات بیماران عراقی عمدتا به صورت انفرادی و سازماندهی نشده بود.
وی از پیگیری اتاق بازرگانی کرمانشاه برای ساماندهی گردشگری سلامت طی دو، سه سال اخیر خبر داد و اظهار کرد: بیمارستانهای استان را مشتاق کردیم فضاهای ویژهای برای گردشگران سلامت عراقی فراهم کنند.
به گفته رییس اتاق بازرگانی کرمانشاه، هم اکنون کرمانشاه به لحاظ پزشکی و مراکز درمانی امکان پذیرش گردشگران سلامت و ارایه خدمات به آنها در همه زمینههای مختلف را دارد و میتواند همه نیازهای آنان را پوشش دهد.
وی سپس از چالشهایی که در حوزه گردشگری سلامت بین کرمانشاه و اقلیم عراق وجود دارد یاد کرد و گفت: یکی از مهمترین این چالشها نبود ارتباط مستقیم بین دو طرف بود که امیدواریم با سفر هیات اقلیم عراق، این تعامل به صورت مستمر و دایمی برقرار شود.
کاشفی همچنین بر لزوم فعالیت شرکتهایی برای ارایه خدمات صفر تا صد خدمات به گردشگران سلامت تاکید و خاطرنشان کرد: تجربه موفق چنین کاری را بین تهران و بغداد داریم و باید این روند در کرمانشاه نیز برقرار شود.
وی معضل دیگر در حوزه گردشگری سلامت کرمانشاه را حوزه حمل و نقل عنوان کرد و افزود: میتوانیم این هماهنگی را ایجاد کنیم که گردشگران سلامت اقلیم بدون کمترین معطلی و از مسیر VIP زمینی وارد کرمانشاه شوند.
رییس اتاق بازرگانی کرمانشاه تاکید کرد: در بلندمدت نیز پیگیر برقراری پرواز کرمانشاه - سلیمانیه هستیم که حتی اگر دو پرواز در هفته نیز برقرار شود پاسخگوی نیازهای حوزه توریسم سلامت خواهد بود.
به گفته وی، ایرلاین های داخلی امکان و ظرفیت راهاندازی چنین پروازی را دارند.
وی در ادامه با بیان اینکه تعامل در حوزه پزشکی و توریسم سلامت با عراق را باید در سه حوزه مختلف پیگیری کنیم، گفت: بخش اول آموزش نیروهای متخصص برای اقلیم است که در این زمینه دانشگاه علوم پزشکی باید برنامه خود را مشخص کند.
کاشفی، دومین بخش را ارایه خدمات به بیماران عراقی در کرمانشاه اعلام کرد و یادآور شد: برای این بخش ۲ کار اساسی باید انجام شود، اول اینکه در خود اقلیم پذیرش اولیهای برای بیماران صورت بگیرد و بعد به کرمانشاه اعزام شوند و دوم اینکه برنامه ریزی برای انتقال بیمار عراقی از مرز تا مرکز درمانی کرمانشاه صورت بگیرد که بهتر است این کار از سوی خود مراکز درمانی باشد.
رییس اتاق بازرگانی کرمانشاه با بیان اینکه نزدیک به ۹۰ درصد گردشگران سلامت عراقی با هدف اعمال جراحی به کرمانشاه میآیند، تاکید کرد: لازم است بیمارستان در طی مسیر بیماران را همراهی و خدمات پزشکی برای آنها در نظر بگیرد.
کاشفی، سومین بخش تعاملات پزشکی با عراق را اعزام پزشکان ایرانی برای ویزیت بیمار در عراق اعلام کرد و گفت: تجربه موفقی در سالهای گذشته در زمینه اعزام پزشکان متخصص چشم به کلار داشتیم و این کار اکنون میتواند برای سایر حوزههای تخصصی نیز انجام شود.
کرمانشاه اولویت اصلی ما در زمینه توریسم سلامت است
رییس سندیکای کارکنان بهداشت اقلیم کردستان عراق نیز با اشاره به ظرفیتهای متعددی که کرمانشاه در زمینه گردشگری سلامت دارد، اظهار کرد: تاکنون از وجود این ظرفیتها بی اطلاع بودیم و این امر باعث شد آنطور که باید نتوانیم از خدمات توریسم سلامت کرمانشاه استفاده کنیم.
«جبار محمد رحیم» با بیان اینکه پیش از این عمده بیماران عراقی شهرهای دیگر ایران از جمله تهران را برای دریافت خدمات توریسم سلامت انتخاب میکردند، افزود: از این پس کرمانشاه اولویت اصلی ما در زمینه توریسم سلامت خواهد بود.
وی از ۲ چالش مهم پیش روی برقراری توریسم سلامت بین کرمانشاه و اقلیم یاد کرد و ادامه داد: نخستین چالش نبود پرواز مستقیم به کرمانشاه است و چالش دیگر در زمینه ورود زمینی بیماران می باشد که لازم است شرایط برای ورود آنها تسهیل شود.
محمد رحیم، همچنین خواستار تعامل بین کرمانشاه و اقلیم در زمینه آموزش نیروهای متخصص و فوق تخصصی حوزه پزشکی و پیراپزشکی شد و تاکید کرد: باید از ظرفیت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در این زمینه استفاده شود.
کرمانشاه بیشترین آمار دانشجویان خارجی را دارد
در ادامه رییس نظام پزشکی استان کرمانشاه نیز با اشاره به اینکه کرمانشاه یکی از استانهای با بیشترین آمار دانشجویان خارجی است، گفت: این آمادگی را داریم که در تمام زمینههای تخصصی به دانشجویان عراق و بخصوص اقلیم آموزش دهیم.
«محمدباقر حیدری» همچنین از آمادگی برای پذیرش بیماران عراقی در مراکز درمانی کرمانشاه و ارایه خدمات به آنها خبر داد و افزود: حتی این آمادگی را داریم که برای بیماران اورژانسی خدماتی را در مرز و شهرستان قصرشیرین ارایه دهیم.
مدیر طرح و توسعه اتاق کرمانشاه نیز با اشاره به سفر کاری سه روزه هیات اقلیم عراق در کرمانشاه و بازدیدهایی که از مراکز درمانی و بیمارستانهای استان داشتند، تاکید کرد: حمل و نقل و پرواز هوایی خواسته مهم هیات عراقی در زمینه گردشگری سلامت بود.
«جلیل بالایی» ادامه داد: به علاوه این هیات خواستار تسهیل در ورود گردشگران سلامت به کرمانشاه شدند.
وی با بیان اینکه هیات عراقی از خدمات درمانی که در کرمانشاه وجود دارد تا حدودی بی اطلاع بودند، افزود: امیدواریم این سفر کاری زمینهای برای استفاده از ظرفیت های گردشگری سلامت کرمانشاه باشد.
استان کرمانشاه ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با عراق دارد و در امتداد این مرز ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرزی با ۲ بخش کُردی و عربی کشور عراق فعال است.
نظر شما