ارائه خدمات غیر حضوری عمران روستایی تسریع می شود

شیراز - ایرنا- مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور با بیان اینکه خدمات غیر حضوری به روستاییان با راه اندازی سامانه راهبر تسریع می شود اظهار داشت : این سامانه بیش از ۹ خدمت مرتبط با ساخت و ساز روستایی را مدیریت می کند.

 دکتر حسن همایون روز پنجشنبه در حاشیه همایش آموزشی و رونمایی از سامانه آموزشی راهبر در استان فارس در گفت و گو با خبرنگاران افزود: خدمات سامانه راهبر شامل تعیین حدود و وضعیت روستاها ، خدمات فنی صدور پروانه ، صدور پایان کار و عدم خلافی ، تغییر کاربری ، اصلاح ضوابط ، اصلاح معابر ، اصلاح محدوده و خدمات بهسازی روستایی است .

به گفته وی ، این سامانه از سال ۹۷ فعالیت خود را آغاز کرده و اکنون از حالت پایلوت به صورت قطعی عملیاتی می شود ، پرداخت های الکترونیک از جمله مزایای این سامانه است که در استان فارس هم این خدمات فعال شده است .دهیاران در مناطق روستایی به عنوان همکاران بنیاد مسکن به این سامانه می پیوندند و در استان فارس تلاش شده است تا دهیاران  ۶۰ درصد روستاهای استان به این سامانه بپیوندند و برخی از آنها نیز فعال شده اند.

وی با اشاره به راه اندازی درگاه الکترونیکی سامانه مدیریت ساخت و ساز روستایی(راهبر) اظهار کرد: سامانه مدیریت ساخت و ساز روستایی به منظور تسهیل دسترسی متقاضیان و ناظران نظام فنی به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی راه اندازی شده  و می توان گفت؛ فعالیت این سامانه گام بلند و خدمت بزرگی در جهت ارائه خدمات الکترونیک و دولت الکترونیک است.

 همایون ادامه داد: همه خدماتی که قابلیت انجام غیرحضوری دارد و می توان به صورت الکترونیک آن را در مراکز خدمات الکترونیک روستاهای کشور ارائه کرد، در سامانه راهبر طراحی و ارائه شده است و با راه اندازی این سامانه از مراجعه مکرر روستاییان به شعب بنیاد مسکن انقلاب اسلامی جلوگیری می شود و خدمات به راحتی در دسترس آنها می باشد.

وی  با بیان اینکه، متقاضیان استفاده از خدمات سامانه راهبر از سه طریق می‌توانند به سامانه دسترسی داشته و از خدمات آن بهره‌مند شوند، افزود:  روستاییان می‌توانند از طریق گوشی و یا سیستم خانگی از این خدمات استفاده نمایند، درغیراین صورت از طریق دهیاری و یا طریق دفاتر پیشخوان دولت در روستاها نیز امکان دریافت این خدمات وجود دارد که با دریافت یک کد رهگیری امکان پیگیری تمام خدمات و اقدامات را پیدا می‌کنند.

احداث ساختمان های دو واحدی و چهار واحدی در قالب طرح نهضت ملی مسکن فارس

مدیر کل بنیاد مسکن استان فارس نیز در این گفت و گو اظهار داشت : اراضی طرح نهضت ملی مسکن  در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر تامین و دراختیار بنیاد مسکن قرار می گیرد ، شیوه های مختلفی برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن اجرا شده است ، در شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر ساختمان دو طبقه دو واحدی و در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر ساختمان دو طبقه چهار واحدی در قالب طرح نهضت ملی مسکن ساخته می شود.

 عطا الله زمانی با اشاره به اینکه اصرار ما این است که زمین دراختیار مردم قرار گیرد و متقاضیان پای کار بیایند گفت : بر اساس نقشه و تیپ های مختلفی که طراحی شده است بخشی از کار ساخت به مردم واگذار گردد. وقتی مردم پای کار باشند رضایتمندی بیشتری در اجرای طرح ایجاد می گردد .در برخی از مناطق ، متقاضیان عدم توانمندی در اجرا داشتند از این رو  در شهرهای کوچک همین طرح های دو طبقه هم از سوی بنیاد مسکن پیگیری و اجرا شده است ، شیوه های اجرا هم متفاوت بوده است ، در برخی از مناطق مردم با پیمانکاران قرار داد بستند و بنیاد مسکن تامین کننده مصالح بوده است.

وی بر لزوم تکمیل واریز وجه متقاضیان مسکن در طرح ملی مسکن تاکید کرد و گفت : متقاضیانی که ۴۰ میلیون تومان واریزی اولیه را داشته اند می توانند پروانه ساخت دریافت کنند ،  کسانی که وجه واریز نکرده اند ، وزارت راه و شهرسازی این افراد را رد درخواست می کند ، رد درخواست به منزله حذف نیست بلکه به معنای آن است که باید در لیست انتظار باشند تا واریزی ۴۰ میلیون تومان را انجام دهند . کارگاههای نهضت ملی مسکن در بیش از ۶۰ شهر فارس فعال است ، زمینه فعالیت در حدود ۱۱۵ شهر فارس وجود دارد که کارهای مقدماتی در همه این شهرها آغاز شده است ، به نظر می رسد ظرفیت مناسبی از طرح نهضت ملی مسکن دراستان فارس فعال شده است.

مدیر کل بنیاد مسکن فارس به ایجاد سامانه راهبر در روستاها نیز اشاره کرد و گفت : ایجاد این سامانه  یک کار کلیدی است که ارائه خدمات به روستاییان را تسهیل می کند ، با فعال شدن سامانه راهبر ، اخذ تسهیلات بانکی بهتر و بیشتر به جریان می افتد ، حدود ۹ فعالیت دراین سامانه پیش بینی شده است.

ارائه خدمات غیر حضوری عمران روستایی تسریع می شود

مدیر کل بنیاد مسکن استان  فارس با اشاره به اینکه،  سامانه راهبر باهدف دسترسی راحت روستاییان به خدمات پایلوت، کاهش ترافیک و خطرات جاده‌ای در ترددها، کاهش هزینه‌ها  در استان فارس  و برخی استان ها راه‌اندازی شده است ، ادامه داد: با شیوع ویروس کرونا و لزوم ارائه خدمات از طریق الکترونیک باعث شد که این سامانه راه‌اندازی شود تا از تردد روستاییان به شهر برای ارائه درخواست و پیگیری ساخت بنا به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی جلوگیری شود و روستاییان در همان محل زندگی خود بتوانند این کارها را انجام دهند.

مهندس زمانی  تصریح کرد: خدمات مربوط به امور زمین ، صدور پروانه ساخت، اصلاح و تغییر کاربری ها و درخواست الحاق به محدوده طرح، درخواست تسهیلات در این سامانه پیش بینی و طراحی شده است و با تهیه این بانک اطلاعاتی، دسترسی به اطلاعات برای ناظران و مردم تسهیل می‌شود.

لازم به ذکر است با حضور معاون  عمرانی استانداری فارس ، مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور ، مدیرکل   بنیاد مسکن انقلاب اسلامی فارس و مدیران و کارشناسان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی فارس از این سامانه رونمایی گردید.

این سامانه در راستای بهبود عملکرد بنیاد مسکن ، شفافیت و عدم مراجعه حضوری و کم کردن هزینه‌های رفت و آمد ارباب رجوع و روستاییان ایجاد شده است.

در یک همایش دو روزه آموزشی با حضور بخشداران و دهیاران استان فارس به میزبانی بنیاد مسکن فارس  برنامه آموزشی چگونگی استفاده از این سامانه تبیین گردید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha