به گزارش روز پنجشنبه پایگاه اطلاعرسانی دادگستری خراسان جنوبی، حجتالاسلام یدالله وحدانینیا در این جلسه ضمن ابراز خرسندی از تشکیل این کمیته بعد از تعطیلی بیش از ۲ سال گفت: کشور ما به عنوان کشور در حال توسعه، شاهد تغییرات و گذر به تحولاتی است که به تبع آن آسیبهایی نیز وجود دارد و استان خراسان جنوبی علاوه بر آن به لحاظ هم مرز بودن با کشور افغانستان و کانال قاچاق موادمخدر در معرض خطر است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی ادامه داد: آنچه از مسائل و آسیبهای اجتماعی در مرکز استان و شهرستانها به چشم میآید و گلایهمندی هایی را نیز به دنبال دارد زیبنده استان ما نیست و جزیرهای عمل کردن دستگاهها اثربخشی چندانی نداشته است.
وی گفت: در گذشته گروه پایش میدانی با مدیریت فرمانداری بیرجند فعال بود اما متاسفانه به دلایلی منحل شد و اکنون بعد بیش از ۲ سال مجدد جلسهای با محوریت فرمانداری بیرجند تشکیل دادیم تا با حضور نماینده دادستان و دستگاههای اجرایی شهرستان بیرجند گروه پایش میدانی آسیبهای اجتماعی محلات هدف شهرستان بیرجند شروع به کار کند.
معاون دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان جنوبی هم در این جلسه گفت: در راستای تکالیف ذاتی دفتر امور اجتماعی و فرهنگی، اقداماتی در زمینه کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی صورت میگیرد از جمله کارگروه اجتماعی و فرهنگی، گروههای کاری چهارگانه و هیأت اندیشهورز که در شکلهای مختلف به مسائل و آسیبهای اجتماعی سطح استان میپردازند.
حسین حسنپور اظهار داشت: طبق آسیبناسی صورت گرفته با هدف اثرگذاری و هوشمندسازی اقدامات، ایرادات ساختاری در سطح استان را شناسایی کردهایم که یکی از این آسیبها نبود شبکهسازی و موازیکاری بین متولیان است.
وی از ایجاد دبیرخانه مرکزی آسیبهای اجتماعی در دفتر امور اجتماعی استانداری به منظور تقسیمبندی و ساماندهی آسیبها در حوزه مختلف زندانیان، کودکان، زنان سرپرست خانوار، موادمخدر، معلولیت و فقر مطلق خبر داد و گفت: هریک از دستگاههای اجرایی باید دبیرخانه مرتبط را تشکیل داده و گزارش اقدامات را برای جذب اعتبارات لازم از مرکز ارائه دهند.
معاون دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان جنوبی از ایجاد کمیته رسیدگی به وضعیت آسیبدیدگان خاص اجتماعی برای ارائه خدمات و کمکهای موثر به آنان در آینده نزدیک نیز خبر داد و افزود: گام نخست تحقق توسعه اجتماعی، مسئولیتپذیری اجتماعی است و باید ضمن بهرهمندی از ظرفیت سمنها، خیریهها و گروههای جهادی، با تقویت مطالبهگری به توسعه مطلوب دست یافت.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری بیرجند هم در این نشست با اشاره به آنچه نبود فرهنگسازی نحوه مواجهه مناسب با آسیبهای اجتماعی اعم از زبالهگردی و کودک کار دانست، گفت: بازخورد آسیبهای اجتماعی به جامعه غیرقابل انکار است.
محمدرضا بیجاری افزود: باید ضمن رفع عوامل آسیبزا، رعایت عدالت در ارائه خدمات به تمامی اقشار جامعه از جمله اقشار آسیبدیده را نیز داشته باشیم که به صرف اعتیاد یا کودک کار بودن از خدمات اجتماعی محروم نشده یا با برخورد نامناسب مواجه نشوند تا آسیبها ادامه پیدا نکند.
همگرایی و همکاری دستگاههای اجرایی مطابق با شرح وظایف مرتبط، ایجاد سند کاهش آسیب در مساجد استان با وجود فعال بودن ۱۵ نهاد اجرایی در مساجد، تشویق خیرین به ثبت وقفیات در زمینه کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی، حمایت و پشتیبانی از برخورد شهرداری با پاتوقهای محلات که منشأ آسیبهای اجتماعی شده است، نظارت و مدیریت میراث فرهنگی، اوقاف و شهرداری بر املاک مخروبه و متروکه مرتبط از دیگر مواردی بود که در این جلسه مطرح شد.
نظر شما