دکتر رضا وثوقی مقدم روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیماری آتروفی یا تحلیل عضلانی نخاعی Spinal muscular atrophy ) SMA) گروهی از بیماریهای ژنتیکی است که به نورونهای حرکتی آسیب رسانده و آنها را از بین میبرند و چهار نوع اصلی دارد.
وی ادامه داد: نورونهای حرکتی، نوعی سلول عصبی هستند که در نخاع و قسمت پایینی مغز (ساقه مغز) قرار دارند و حرکات عضلات ارادی بدن در دستها، پاها، صورت، قفسه سینه، حلق و زبان را کنترل میکنند.
سرپرست مدیریت امور بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: به موازات از بین رفتن نورونهای حرکتی، ماهیچههای بدن شروع به ضعیف شدن و تحلیل میکنند از این رو درگیری عضلات در این بیماری پیشرونده بوده و با گذشت زمان بدتر میشود و میتواند بر صحبت کردن، راه رفتن، بلع و تنفس تأثیر بگذارد اما توانایی ذهنی و شناختی این بیماران طبیعی است.
وثوقی مقدم افزود: از این ۵۳ بیمار در استانهای خراسان، ۴۱ نفر در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ۱۰ نفر در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی و همچنین۲ نفر در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی خراسان جنوبی قرار دارند.
وی اضافه کرد: میزان بروز این بیماری بدون در نظر گرفتن نژاد یا جنس چهار تا ۱۰ مورد در هر ۱۰۰ هزار تولد زنده تخمین زده میشود که در صورت ازدواج با فرد ناقل دیگر احتمال بروز بیماری در تولد فرزندان وجود دارد.
سرپرست مدیریت امور بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در راستای اهمیت خدمات رسانی به بیماران خاص به همت مدیریت امور بیمارستانی ویزیت بیماران مبتلا به اس.ام.ای در بیمارستان قائم(عج) انجام میشود که این ویزیت در سه قسمت سه ساعته توسط گروه نورولوژی اطفال و بزرگسال انجام میشود که قسمت اول آن طی روزهای اخیر برای ۲۲ بیمار انجام شد.
وثوقی مقدم افزود: همچنین در قسمت دوم و سوم بیماران خراسان شمالی و جنوبی نیز در پی اطلاعرسانی ویزیت خواهند شد.
وی ادامه داد: داروی این بیماران به ۲ شکل تزریقی و خوراکی به بیماران به صورت رایگان عرضه میشود که هر دز آن ۱۰ هزار دلار قیمت دارد.
وی با اشاره به این که دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان قطب درمانی شمال شرق کشور و دانشگاههای علوم پزشکی خراسان شمالی و جنوبی به عنوان اقمار آن شناخته میشوند ادامه داد: از جمله اقدامات کلی معاونت درمان این دانشگاه در گذشته اجرای صحیح بسته حمایتی از بیماران SMA و درآینده اجرای مستمر همین بسته و تخصیص دارو و پیگیری درمان این بیماران است.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با دارا بودن ۹ هزار دانشجو و حدود ۲۵ هزار نیروی بهداشتی و درمانی و نیز افزون بر ۵۰ مرکز تحقیقاتی در زمینههای بیماریهای مختلف، اکنون به عنوان قطب پزشکی شمال شرق کشور مطرح است.
نظر شما