۲۹ مرداد ۱۴۰۱، ۱۵:۴۷
کد خبرنگار: 5368
کد خبر: 84860034
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

حزب‌الله لبنان: اسرائیل ضمن سرقت گاز فلسطین درصدد منع ما از حق سرمایه‌گذاری در حوزه گاز است

تهران-ایرنا- رئیس فراکسیون «الوفاء للمقاومة» در پارلمان لبنان گفت که رژیم صهیونیستی گاز غارت شده فلسطین را با قیمت‌های بالا به اروپا می‌فروشد و همزمان تلاش می‌کند تا لبنان را از حق سرمایه‌گذاری در بخش منابع گازی که حق حاکمیتی این کشور محسوب می‌شود، منع کند.

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری العهد، «محمد رعد» رئیس فراکسیون «الوفاء للمقاومة» (فراکسیون حزب‌الله لبنان در پارلمان) با تأکید بر سرمایه‌گذاری کشورش در حوزه گازی گفت که «این حق حاکمیتی ماست که برای رسیدن به رفاه مردم، در حوزه گاز سرمایه گذاری کنیم».

وی افزود: «ما با یک موضع آزادانه و اخلاقی رو به جلو حرکت می‌کنیم و اتخاذ چنین موضعی باعث می‌شود تا ما از موضع قدرت برای به دست آوردن منابع و ثروت خود اقدام کنیم».

رعد در ادامه با اشاره به کارشکنی رژیم صهیونیستی در مسیر دستیابی به توافق درباره موضوع ترسیم مرزهای دریایی خاطرنشان کرد که «دشمن طبق معمول مذاکرات را به تعویق می‌اندازد و آمریکایی‌ها نیز به آنها در این مسیر کمک می‌کنند و ممکن است که صهیونیست‌ها تصمیم خود درباره درخواست لبنان را به بعد از انتخابات کِنست موکول کنند».

وی افزود: «این اقدام نوعی تعلل، طفره رفتن و ممانعت از حقوق ما برای سرمایه گذاری است. اسرائیلی‌ها گاز غارت شده فلسطین را سرمایه‌گذاری می‌کنند تا آن را با قیمت‌های بالا به اروپا که به گاز نیاز دارد، بفروشند و همزمان تلاش می‌کند تا ما را از حق سرمایه‌گذاری در منابع گازی باز می‌دارد».

این مقام حزب الله در بخش دیگری از سخنانش به موضوع تشکیل دولت لبنان اشاره کرد و گفت: «هر حزبی در لبنان حق دارد از حق قانونی خود برای اقدام در رابطه با این حق استفاده کند، اما ما از همه طرف‌ها می‌خواهیم با تسریع این روند امنیت و ثبات را در کشور حفظ کنند».

پیش‌تر نیز فراکسیون وفاداری با تاکید بر هوشیاری و آمادگی موثر این فراکسیون برای تحکیم حق حاکمیتی لبنان بر آب‌های سرزمینی اعلام کرده بود که برای موضع پرونده تعیین مرزهای آبی زمان همیشه برای صهیونیست‌ها باز نخواهد ماند.

بحث میان رژیم صهیونیستی و لبنان بر سر مرزهای دریایی بین دو طرف بالا گرفته است و لبنان می‌گوید که بر سر مناطق بین خط‌های موسوم به ۲۳ و ۲۹ دریایی در حال مذاکره غیرمستقیم با رژیم صهیونیستی است.

هوکشتاین یکی از نزدیکان جو بایدن رئیس جمهور آمریکا است و چندین سال با او همکاری کرده است. به همین دلیل مساله منازعه دریایی بین بیروت و تل آویو به یکی از اولویت‌های اصلی بایدن تبدیل می‌شود.

لبنان در جریان مذاکرات قبلی بر حق خود برای گسترش دسترسی به آبهای مدیترانه به سمت جنوب و افزایش این دسترسی از ۸۶۰ کیلومتر مربع به ۲ هزار و ۳۰۰ کیلومتر مربع تاکید کرده است.

مذاکرات پیشین در این زمینه با وساطت آمریکا در چادر مقر سازمان ملل در شهر ناقوره برگزار شد.

رژیم صهیونیستی از سال ۱۹۴۸ به خاک لبنان با اهداف امنیتی، آبی و اقتصادی نظر داشته است و بر این اساس بارها در مراحل مختلف تاریخی درصدد تحقق اهداف خود در این باره بوده است؛ اما مقاومت لبنان همواره در مقابل این رژیم ایستاده است.

در سال ۲۰۰۰ نیز ارتش لبنان با وجود تلاش آمریکا برای تحمیل خط مرزی طبق زیاده خواهی‌های رژیم صهیونیستی و یا همان خطی که به «خط آبی» معروف است، در برابر تلاش‌های این رژیم ایستادگی کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha