به گزارش ایرنا، ۳۰ مرداد ماه مصادف با ۲۱ آوت ۵۳ سال پیش مسجد الاقصی قبله اول مسلمانان جهان توسط صهیونیستها به آتش کشیده شد و در اثر این آتش سوزی، به این مکان مقدس و تاریخی، آسیبهای زیادی وارد شد به همین دلیل این روز به عنوان روز جهانی مساجد نامگذاری شده است.
هر دین و آیینی نمادها و نشانههایی دارد، اسلام به عنوان آخرین دین آسمانی، از میان نمادها و شعایر ظاهری و مکانی، به جایگاه مسجد و احکام آن بسیار اهمیت داده است.
همانطورکه رهبر معظم انقلاب اسلامی در این باره میفرمایند: در مسجد تراز اسلامی، شور و بهجت عبادت خالص با نشاط زندگی پاک و خردمندانه و سالم، در هم میآمیزد و فرد و جامعه را به تراز اسلامی آن نزدیک میکند.
با توجه به اهمیت این مکان برای اشاعه دین مبین اسلام، ساکنان کیش نیز همانند مسلمانان دیگری به این محل ارزش و جایگاه ویژه ای داده اند به طوریکه بومیان این خاکپاره از آنها به عنوان ستارگان زمینی یاد می کنند.
ستارگان زمینی تعبیری که برخواسته از اعتقاد و باور انها به عنوان محلی برای روشنگری و بصیرت انسان به سوی معنویت بوده به طوریکه در حال حاضر مسجدها در این جزیره علاوه بر عبادت و آموزه های دینی، مکانی برای علم آموزی و تربیت نسل آینده تبدیل شده است.
مساجد راهنمای سعادت اخروی
امام جمعه اهل سنت کیش با بیان اینکه پنج مسجد اهل سنت در این جزیره وجود دارد گفت: ساکنان این جزیره با اتکا به حدیثی از پیامبر اکرم (ص) مبنی بر اینکه مساجد بهترین مکان هر شهر و دیار هستند منجر به تعبیر ستارگان زمینی از این امکان در نزد بومیان کیش شده است.
شیخ مستطاب یعقوب شمس افزود: معتقدیم مساجد به واسطه اهمیت معنوی خود مسیر سعادت اخروی را به انسان نشان می دهند و مسلمانان می توانند با حضور در آنها و عمل به احکام الهی در این مسیر گام بردارند.
وی اضافه کرد: استفاده به عنوان پایگاه اجتماعی از دیگر کاربردهای مساجد برای بومیان جزیره بوده که در این راستا ساکنان در کنار ارایه آموزش های مذهبی و قرآنی، حل مشکلات هم نوعان در حوزه های مختلف همواره مورد توجه قرار گرفته است.
شیخ شمس با گرامیداشت روز جهانی مسجد افزود: مساجد پاک ترین و امن ترین امکان دنیا هستند که برای عبادت خداومند متعال بنا شده و همیشه دشمنان توحید نسبت به وجود مسجد مخالفت کرده اند و وظیفه ما حفظ نقش و جایگاه آنها در جامعه است.
مامنی برای تشکیل پایگاه اجتماعی و فرهنگی
مسوول دفتر نهاد امامت جمعه کیش نیز در این ارتباط گفت: مسجد از ابتکارات اسلام برای شکل دادن به اجتماعات و ارتباطات مردم بر محور "ذکر، نماز و توجه به خداوند" است و محلی برای تشکیل پایگاه های فرهنگی و اجتماعی نیز محسوب می شود.
حجت الاسلام حسن کمالی با بیان اینکه در جزیره ۱۷ مسجد وجود دارد که ۱۴ باب از آنها به بهره برداری رسیده و پنج باب دیگر نیز در دست احداث است افزود: این محل ها با توجه به عشق و ارادت کیشوندان به ائمه اطهار (ع) به نام آنها نام گذاری شده و همواره در طول مناسبت های ملی و مذهبی مورد استفاده کیشوندان قرار گرفته است.
وی افزود: در سال جاری نیز در راستای تقویت فعالیت های فرهنگی در مساجد جزیره با همکاری سازمان منطقه آزاد کلاس های آموزشی با محوریت غنی سازی اوقات فراغت در آن فعال و این اماکن را به یک پایگاه فرهنگی تبدیل کرده است.
حجت الاسلام کمالی یادآور شد: در کنار آن مساجد به عنوان پایگاه های شکل گیری انقلاب اسلامی از گذشته در بحث های اجتماعی همچون رفع برخی مشکلات و چالش های ساکنان، فعالیت پایگاه های بسیج و امداد و نجات نیز مورد استفاده قرار گرفته است.
آموزش یک هزار و ۷۰۴ نفر در مساجد
مدیر فرهنگی و آموزشی سازمان منطقه آزاد کیش نیز گفت: امسال به منظور استفاده از ظرفیت مساجد در طرح غنی سازی اوقات فراغت هفت مسجد با توجه به تراکم جمعیتی، سهولت در دسترسی و موقعیت مکانی مورد استفاده قرار گرفتند.
رضا اردلان یادآور شد: در ترم اول این طرح یک هزار و ۷۰۴ نفر در کلاس های تابستانی و اوقات فراغت این جزیره در رشته های مهارتی، آموزشی و ورزشی شرکت کردند.
وی تصریح کرد: سازمان منطقه آزاد کیش در کنار حمایت از فعالیت های اجتماعی و مذهبی توسعه فعالیت های آموزشی در این امکان را مورد توجه قرار داده و در این راستا ترم دوم طرح غنی سازی اوقات فراغت را به مرحله اجرا گذاشته است.
نظر شما