۳۱ مرداد ۱۴۰۱، ۱۰:۲۴
کد خبر: 84861705
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

هشدار صربستان به ناتو

۳۱ مرداد ۱۴۰۱، ۱۰:۲۴
کد خبر: 84861705
هشدار صربستان به ناتو

تهران- ایرنا- الکساندر ووچیچ رییس جمهوری صربستان با بالا گرفتن تنش‌ها میان بلگراد و پریشتینا، هشدار داد که درصورت انفعال ناتو، کشورش برای محافظت از اقلیت صرب در کوزوو دست به کار خواهد شد.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری آسوشیتدپرس، رییس جمهوری صربستان روز یکشنبه در یک سخنرانی احساسی برای مردم کشورش اعلام کرد: ما هیچ جایی برای رفتن نداریم و در تنگنا هستیم. ما مردم خود را از آزار و قتل عام نجات می‌دهیم اگر ناتو نخواهد این کار را انجام دهد.

الکساندر ووچیچ همچنین گفت که باید جلوی ورود دار و دسته آلبانیایی‌های کوزوو به سمت شمال کوزوو که بسیاری از صرب‌ها در آنجا زندگی می‌کنند، گرفته شود. 

اظهارات تند وی درحالی مطرح می‌شود که گفتگوهای سیاسی بین رهبران صربستان و کوزوو در هفته گذشته با وساطت اتحادیه اروپا در بروکسل، با شکست مواجه شد. اتحادیه اروپا سال‌ها بر مذاکرات ناموفق بین طرفین برای عادی سازی روابط نظارت داشته و آن را پیش شرط عضویت بلگراد و پریشتینا در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی عنوان کرده است.

صربستان از سال ۲۰۰۸ اعلامیه استقلال کوزوو که آن را بخشی از سرزمین خود می‌داند، نپذیرفته است. دخالت نظامی به رهبری ناتو در سال ۱۹۹۹ جنگ بین نیروهای صرب و جدایی طلبان کوزوو را پایان داد. 

به نوشته آسوشیتدپرس، شایعه هایی از جانب بلوک غرب منتشر می‌شود که روسیه متحد خود صربستان را به سمت درگیری مسلحانه در شمال کوزوو ترغیب می‌کند تا منطقه بالکان را به بی‌ثباتی کشانده و توجه بخشی از دنیا و ناتو را از جنگ اوکراین دور کند.

پس از جنگ ۹۹- ۱۹۹۸ حدود ۴ هزار صلحبان تحت نظارت ناتو در کوزوو مستقر شدند و به ادعای رسانه‌های غربی دخالت مسلحانه در این منطقه از سوی صربستان و روسیه یک تنش بزرگ را در اروپا به وجود می‌آورد.

به دنبال شکست گفتگوهای سیاسی بین کوزوو و صربستان نیروهای صلحبان ناتو در کوزوو در جاده‌های اصلی در شمال مستقر شدند و بمنظور حفاظت از آزادی تردد برای تمام طرفین اعلام آمادگی کردند. 

تنش‌ها بین طرفین زمانی بالا گرفت که دولت آلبین کورتی نخست وزیر کوزوو اعلام کرد مدارک شناسایی و پلاک خودروهای سواری صرب‌ها دیگر در خاک کوزوو معتبر نیست. اما کورتی با فشار غرب این تصمیم خود را تا اول سپتامبر (۱۰ شهریور) به تعویق انداخت. صربستان اقدامات مشابهی را در ۱۰ سال گذشته برای شهروندان کوزوویی که وارد صربستان شدند، اتخاذ کرده است.

اقلیت صرب به تغییرات پیشنهادی با گذاشتن موانع در جاده‌ها، به صدا در آوردن آژیر و شلیک هوایی و به سمت افسران پلیس کوزوو واکنش نشان دادند.

ووچیچ رییس جمهوری صربستان بیان کرد که بلگراد سخت تلاش خواهد کرد تا به یک راه حل سازش در ۱۰ روز آینده دست یابد. وی همچنین رهبری کوزوو را به تخریب هرگونه رد دولت صربستان در کوزوو متهم کرد.  

وی مدعی شد که دولت کوزوو خواستار حذف نهایی مردم صرب از کشور است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha