«ابراهیم محمدیمنش» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: این دستگاه سال ۲۰۰۹ از آلمان خریداری و سال ۲۰۱۰ وارد ایران شد که به دلیل تحریمها و نبود نیروی متخصص، ۱۲ سال راهاندازی نشده بود.
وی بررسی ریختشناسی سطوح مختلف در ابعاد اتمی به وسیله مدهای تماسی و غیرتماسی، بررسی ویژگیهای سطوح مغناطیسی با استفاده از مد MFM، مدکلوین پراب (KPM)، نیروهای الکترواستاتیکی (EFM) و اندازهگیریهای الکتریکی ( C-AFM) را از جمله ویژگیهای این دستگاه برشمرد.
رئیس دانشگاه ملایر افزود: تکنولوژی پیشرفته این دستگاه در میکروکنترلرها، میکرو موتورها، پیچهای نانومتری، لیزر و پیزو الکتریکهای پیشرفته، پردازندهای قوی، خلاصه نمیشود، بلکه نرمافزار قدرتمند آن از ویژگیهای دیگر این دستگاه است.
محمدیمنش ادامه داد: ارزش کنونی دستگاه میکروسکوپ نیروی اتمی ۲۰ میلیارد تومان است که نمونه آن در کشور وجود ندارد و با اندکی ریسک و اعتماد به توان جوانان دانشآموخته همین دانشگاه راهاندازی شد.
وی بیان کرد: این دستگاه قابلیت عکسبرداری از سطوح در حد اتم را دارد و کاربرد آن در صنایع هایتک، سطوح در لایههایی همچون سلولهای خورشیدی، نانوسنسورها و بیوسنسورها است و از نظر تحقیقات و پژوهش دارای ارزش و کاربرد بالایی است.
رئیس دانشگاه ملایر با بیان اینکه دستگاه میکروسکوپ نیروی اتمی سالهای گذشته با توجه به نیاز پژوهشی دانشگاه، از طریق بودجههای ارزی وزارت علوم خریداری شد، بیان کرد: این دستگاه قادر است روی سطحی که در مایع قرار دارد، عکس گرفته و آنالیز کند و باکتریها و سلولهای زنده روی سطوح را نیز آنالیز و شناسایی میکند.
محمدیمنش راهاندازی دستگاه میکروسکوپ نیروی اتم را نمونه بارز عبور از تحریمها و اعتماد به جوانان داخلی و بومی طبق تاکیدات رهبر معظم انقلاب دانست و این اقدام را افتخاری بزرگ برای دانشگاه ملایر عنوان کرد.
به گزارش ایرنا؛ دانشگاه ملی ملایر در حال حاضر دارای ۱۷۸ عضو هیات علمی، ۶ هزار دانشجو، ۱۴ رشته دکترا، ۴۳ رشته کارشناسی ارشد و ۳۸ رشته کارشناسی است و در چهار کیلومتری محور ملایر به اراک واقع شده است.
نظر شما