«محمد حیدری» روز سهشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا با گرامیداشت هفته دولت و قدردانی از تلاشهای یکساله دولت سیزدهم، افزود: با حمایت های استاندار انقلابی کرمانشاه پروژه های بسیار مهمی در حوزههای گوناگون به تصویب رسیده و عملیات اجرایی آن انجام شده است.
وی اظهار داشت: پروژه آبرسانی به شهر سومار از توابع قصرشیرین و به بازارچه مرزی سومار یکی از پروژههای بسیار مهمی است که دولت آیت الله رئیسی با اعتباری که در نظر گرفت و انتخاب پیمانکار توسط قرارگاه نجف اشرف، در کمتر از ۴۸ ساعت عملیات اجرایی آن شروع شده و در حال انجام است.
نماینده عالی دولت در قصرشیرین گفت: همچنین یکی دیگر از پروژه ها انتقال خط لوله گاز از شهرستان قصرشیرین به مرز خسروی به طول ۱۸ کیلومتر است که هم اکنون سه پیمانکار مشغول کار هستند و با دستور وزیر کشور و پیگیری های شبانه روزی و مجدانه استاندار کرمانشاه به سرانجام رسیده او اگر این کار تا پایان اربعین انجام شود یک تحول بزرگی در مرز خسروی اتفاق خواهد افتاد.
حیدری ادامه داد: همچنین پروژه بعدی احداث خط دوم انتقال آب از قصرشیرین به مرز خسروی یا خط احتمالی نیز در سفر معاون وزیر نیرو به قصرشیرین مورد تصویب قرار گرفت که اقدامات اولیه کار فراهم شده و در اسرع وقت شاهد آغاز عملیات اجرایی آن در قصرشیرین خواهیم بود.
وی اضافه کرد: تامین اعتبار ۱۰۰ درصدی اربعین حسینی یک اقدام ارزشمند دیگری است که با دستور استاندار کرمانشاه تمام اعتبارات تخصیصی از وزارت کشور در قصرشیرین هزینه می شود و همه پروژه هایی که الان در شهرستان مشاهده می کنیم از جهت بهسازی و سایر پروژه های عمرانی در بستر قصرشیرین و همینطور پایانه مرزی خسروی از محل بودجه ستاد اربعین حسینی و کمک سازمان مدیریت و برنامهریزی انجام داده است.
۵۲۰ میلیارد تومان پروژه برای قصرشیرین تصویب شده است
وی گفت: سفر رئیس جمهور هم به استان کرمانشاه برکات فراوانی داشته که برای قصرشیرین پروژههای سنگینی به تصویب رساندیم و بیش از ۵۲۰ میلیارد تومان در سفر رئیس جمهور برای قصرشیرین پروژه تعریف شده که امید است در برنامه های پیش رو بتوانیم اقدام لازم را برای جذب این اعتبارات داشته و شاهد تحول در این شهرستان باشیم.
سرپرست فرمانداری قصرشیرین اضافه کرد: رونق تجاری که اکنون در خسروی و پرویزخان وجود دارد و ما شاهد افزایش سقف تجارت خارجی هستیم و صادرات ما لحظه به لحظه و روز به روز افزایش پیدا می کند از قبل سیاست های اقتصاد مقاومتی مد نظر رهبر معظم انقلاب و سیاست تعامل همه جانبه با همسایگان است که آیت الله رئیسی به آن توجه ویژه دارند و امیدواریم در ماه های آینده شاهد پیشرفت اقتصادی در تعاملات و تبادلات تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان و دولت مرکزی عراق در شهرستان قصرشیرین باشیم.
بازگشایی مرز خسروی هدیه ارزشمند دولت به مرزنشینان استان کرمانشاه
سرپرست فرمانداری قصرشیرین در ادامه سخنانش گفت: با پیگیریهایی که توسط استاندار کرمانشاه و وزیر کشور و مقامات سیاسی ما در عراق انجام شد بازگشایی مرز خسروی در بیست و سوم مرداد ماه سال جاری انجام شد و اولین کاروان زیارتی حرم اباعبدالله الحسین (ع) از این مرز به کربلای معلا مشرف شدند.
حیدری ادامه داد: هم اکنون روزانه شاهد تردد زائران عتبات عالیات از مرز خسروی به عراق هستیم و امیدواریم این مرز برای همیشه و همه ایام سال باز بماند و محل تردد زوار امام حسین (ع) و همچنین گذرگاهی برای تجارت و مبادلات تجاری بین ۲ کشور باشد.
وی گفت: باز شدن مرز خسروی برای تردد زائران عتبات عالیات هدیه بسیار ارزشمندی است از خدمات دولت سیزدهم به مردمان این دیار که در خدمتگزاری به زائران زبانزد هستند زیرا خسروی دروازه اصلی و قدیمی به کربلا است و امروز هم خسروی به عنوان گذرگاه و مسیر تردد زائران به کربلا و نجف اشرف نقش آفرینی می کند و هم اکنون مردم سراسر ایران اسلامی می توانند با انتخاب مرز خسروی از سفری ایمن و آسان برای عزیمت به کربلای معلا برخوردار شوند.
به گزارش ایرنا؛ با تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام، قصرشیرین ۱۵ اردیبهشت پارسال جاری به صورت رسمی منطقه آزاد تجاری شد.
شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام میشود.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز خسروی نزدیکترین نقطه ایران به کربلاست؛ این مرز تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، کاظمین ۲۰۳، کربلا ۳۰۰، سامرا ۳۲۶ و نجف ۳۸۰ کیلومتر فاصله دارد. خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین در غرب کرمانشاه قرار دارد.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند.
زائرانی که از خسروی عازم عراق می شوند پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.
نظر شما