یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا که نامش بیان نشده است، عصر دوشنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت که دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا قبلا محدودیت هایی درباره صدور روادید برای مقامات کرملین اعمال کرده است.
وی تصریح کرد که تمرکز آمریکا بر شناسایی افرادی است که در عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین دست داشتند و آنها را پاسخگو خواهد دانست.
این مقام آمریکایی ادعا کرد واشنگتن نمیخواهد راههای پناهندگی و امنیت را برای مخالفان روسیه یا دیگر کسانی که در معرض نقض حقوق بشر هستند، مسدود کند.
این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد واشنگتن روشن کرده است که حد و مرز قائل شدن میان اقدامات دولت روسیه و سیاستهای آن در اوکراین و نیز مردم روسیه اهمیت دارد.
به گزارش ایرنا، ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهوری اوکراین بارها از اتحادیه اروپا خواسته بود تا صدور روادید برای اتباع روسیه را ممنوع کنند تا کشورهای اروپایی به یک مرکز خرید برای ثروتمندان روس تبدیل نشود.
زلنسکی ادعا کرده بود: باید تضمینهایی وجود داشته باشد که قاتلان روس یا همدستان تروریسم دولتی از روادید شینگن اتحادیه اروپا استفاده نکنند.
دیمیترو کولبا وزیر خارجه اوکراین نیز از کشورهای غربی خواسته بود تا تمام مردم روسیه را به دلیل حمایت آنها از دولت روسیه در جنگ با اوکراین تحریم کنند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در اظهاراتی با اعلام مخالفت با سیاست منع ورود "تمام" شهروندان روسی به اتحادیه اروپا، تصریح کرد که اروپا باید فقط مانع از ورود برخی از شهروندان روسیه شود.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا از راشاتودی، «جوسپ بورل» در سخنانی در یک سمینار سیاسی در اسپانیا تاکید کرد که وی با اینکه تمام شهروندان روسی از سفر به کشورهای عضو اتحادیه اروپا منع شوند مخالفت کرده است.
بورل در جریان این سخنرانی این ایده را بحث برانگیز دانست و افزود: اتحادیه اروپا باید بیشتر بر تحریمهایی که علیه روسیه وضع میکند، متمرکز باشد.
وی با بیان اینکه جلوگیری از ورود تمام شهروندان روسی فکر خوبی نخواهد بود، ادامه داد: اتحادیه اروپا باید انتخاب کند که کدام شهروندان روسیه میتوانند به وارد شوند؛ به طور حتم باید از ورود الیگارشیهای روسیه به خاک اروپا جلوگیری شود.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ادعا کرد که نمیتوان مانع ورود آن دسته از شهروندان روسی شد که قصد فرار از کشور را دارند و نمیخواهند به زندگی در آنجا ادامه دهند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت و سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (پنجم اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیات نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
نظر شما