**تاکید ایران بر لزوم تعهد واقعی آمریکا به خلع سلاح هستهای و فشار بر رژیم صهیونیستی
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل با تاکید بر لزوم تعهد واقعی آمریکا به خلع سلاح هسته ای و ایجاد خاورمیانه عاری از سلاحهای هستهای در پاسخ به اظهارات نماینده واشنگتن گفت:بهتر است نماینده آمریکا بجای سیاسی کاری پاسخ دهد آیا آمریکا عزم سیاسی لازم برای پایبندی به تعهدات خلع سلاح هستهای دارد؟
در آغاز هفته چهارم دهمین کنفرانس بازنگری معاهده منع اشاعه سلاحهای هسته ای، جلسه نشست عمومی کنفرانس برای استماع گزارش کمیته های سه گانه و ارکان فرعی وابسته به آنها روز دوشنبه به وقت محلی برگزار شد.
در گزارش روسای کمیته خلع سلاح هسته ای و تضمین های امنیتی، کمیته عدم اشاعه سلاحهای هسته ای و کمیته کابردهای صلح آمیز انرژی هسته ای تصریح شد که با وجود برخی پیشرفتهای اندک، بدلیل اختلاف نظر کشورهای عضو اجماع حاصل نشد و لازم است در مدت باقیمانده تلاش برای کسب اجماع ادامه پیدا کند.
به دنبال اعلام رسمی این موضوع و لزوم انعکاس دیدگاههای همه کشورهای عضو در بیانیه نهایی، مجید تخت روانچی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل نقطه نظرات و نگرانی های کشورمان را در خصوص مذاکرات و بیانیه نهایی کنفرانس تشریح کرد.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل با اشاره به لزوم رعایت شفاف سازی و شمولگرایی در مذاکرات و تهیه اسناد کنفرانس، اظهار داشت: دلیل اصلی عدم اجماع به فقدان توازن لازم در پیش نویس های تهیه شده بر می گردد.
وی تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران عمیقا از عدم پیشرفت در اجرای تعهدات خلع سلاح هسته ای نگران است و سه هفته مذاکرات فشرده از آغاز کنفرانس تاکنون نشان می دهد که کشورهای دارای سلاح هسته ای، عزم و اراده سیاسی برای پذیرش تعهدات یا جدول زمانی مشخص، معیارها یا اهداف مورد نیاز برای پیشرفت در مذاکرات خلع سلاح هسته ای ندارند.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل افزود: مواضع کشورهای دارای سلاح هسته ای که از سوی کشورهای به اصطلاح چتر هسته ای حمایت می شود، از جمله تلاش آنها برای جایگزینی خلع سلاح هسته ای با کاهش خطر هسته ای، مغایر با تعهدات قانونی صریح آنها در مورد خلع سلاح هسته ای می باشد.
تخت روانچی با اشاره به لزوم ایجاد هر چه سریعتر منطقه خاورمیانه عاری از سلاح های کشتار جمعی به دنبال پذیرش اجماعی قطعنامه ۱۹۹۵ و طرح اقدام مصوب کنفرانس بازنگری ۲۰۱۰ و از جمله برگزاری یک کنفرانس در سال ۲۰۱۲ اعلام کرد که هرگونه تأخیر بیشتر در تشکیل کنفرانس ۲۰۱۲، فرایند ایجاد منطقه عاری را به خطر خواهد انداخت.
دیپلمات ارشد ایران در سازمان ملل، دلیل تعویق برگزاری کنفرانس مزبور را مخالفت آمریکا اعلام و تاکید کرد این مخالفت در راستای سیاست همیشگی آمریکا مبنی بر چشم پوشی از زرادخانههای هستهای رژیم صهیونیستی در عین عدم حمایت از برگزاری کنفرانس است.
تخت روانچی سپس انتظارات ایران از کنفرانس جاری را شامل رد موانع تشکیل کنفرانس ، خطرات ناشی از عدم برگزاری کنفرانس سال ۲۰۱۲ و تضاد آن با متن و روح قطعنامه ۱۹۹۵ درباره خاورمیانه، ابراز نگرانی نسبت به عدم پیشرفت در اجرای قطعنامه ۱۹۹۵ و برنامه اقدام ۲۰۱۰ در خاورمیانه و لزوم تاکید بر تحقق جهان شمولی معاهده مخصوصا در منطقه خاورمیانه بیان کرد.
تخت روانچی همچنین درخواست کنفرانس از رژیم اسرائیل برای کنارگذاشتن تسلیحات هستهای و انهدام کامل ذخایر سلاحهای هستهای خود ، لزوم الحاق اسرائیل به معاهده منع اشاعه سلاحهای هسته ای بدون پیششرط و تأخیر بیشتر و قرار دادن تمامی فعالیتها و تأسیسات هستهای آن تحت پادمانهای جامع آژانس بینالمللی انرژی هسته ای را بیان کرد و افزود که این موارد برای تحقق هدف پایبندی جهانی به این پیمان در خاورمیانه ضروری است.
نماینده ایران در سازمان ملل همچنین بر حمایت قوی از روند دیگری توسط کنفرانس ایجاد منطقه عاری از سلاحهای هستهای و سایر سلاحهای کشتار جمعی در خاورمیانه بر اساس تصمیم مجمع عمومی ۵۴۶/۷۳ تاکید کرد.
سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به اظهارات نماینده آمریکا برای عدم طرح موضوعات اختلاف برانگیز تاکید کرد که بهتر است نماینده آمریکا بجای سیاسی کاری پاسخ بدهد که آیا آمریکا عزم سیاسی لازم برای پایبندی به تعهدات خلع سلاح هسته ای دارد و حاضر است برای تحقق جهان عاری از سلاح هسته ای به اسرائیل به عنوان مانع اصلی تحقق خاورمیانه عاری از سلاحهای هسته ای فشار بیاورد؟
**توسعه همکاریهای ریلی، دریایی و هوایی بین ایران و روسیه در دستور کار است
معاون صنایع حمل و نقل وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: علاوه بر صنعت خودروسازی، پتانسیلهای بسیار خوبی برای توسعه صنایع هوایی، ریلی و دریایی بین ایران و روسیه وجود دارد که در این سفر به دنبال پیشبرد آنها هستیم.
"منوچهر منطقی" در جریان برگزاری نمایشگاه "اتومبیلیتی ۲۰۲۲" روسیه در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار اعزامی ایرنا به مسکو افزود: علاوه بر صنایع خودروسازی و قطعهسازی که امروز به همین بهانه در روسیه حضور داریم، اما پتانسیلهای بسیار قوی در دیگر حوزهها بین دو کشور وجود دارد که سالهاست شکل گرفته، اما کمتر به سمت آنها رفتهایم.
وی بیان داشت: به طور مثال، کار مشترک هوایی در خصوص هلیکوپتر، هواپیما و قطعات هوایی از حدود پنج سال قبل بین دو کشور آغاز شده و امروز فرصتی است تا در این زمینهها نیز اقدام کنیم؛ این زمینهها سبب میشود که سر ریز آنها به سمت صنعت خودروسازی رفته و سطح صنعت خودرویی ایران و روسیه را بالاتر ببرد.
تولید محصول مشترک دریایی
معاون وزیر صمت ادامه داد: بحث جدی دیگر، موضوع دریایی است؛ هر دو کشور ایران و روسیه صنایع دریایی پیشرفتهای دارند و چرا ما نباید بتوانیم یک محصول مشترک تولید کنیم؟
منطقی با اشاره به مطرح بودن مباحث ریلی به صورت جدی بین دو کشور، یادآور شد: امروز برای توسعه و افزایش تجارت با این همسایه شمالی، نیازمند سیستمهای حمل و نقل پیشرفته هستیم؛ بنابراین در این سفر در تلاشیم زمینههایی که پیشتر فراهم کرده بودیم را یک مرحله به جلوتر ببریم.
وی تاکید کرد: در این زمینه پیشنهاد ما این است که یک کمیته مشترک بهخصوص در صنعت حمل و نقل ایجاد کنیم تا این گونه مسائل در دورههای مختلف بر مبنای نقشه راه به پیش برود، وقتی اعضای کمیته بتوانند نشستهای نزدیک داشته باشند میتوانند مسائل فیمابین را حل و فصل کنند.
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: از آنجایی که این کار در حال شروع است، مسائل کوچک و بزرگ زیادی فراروی آن وجود دارد و اگر مراقبت نکنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد.
لزوم استفاده از فرصتهای همسایگی و سیاسی برای سبقت از رقبا
منطقی در ادامه با اشاره به نمایشگاه اتومبیلیتی مسکو و حضور دو رقیب بزرگ سنتی یعنی چین و ترکیه در این بازار، خاطرنشانکرد: حضور در بازار به معنای رقابت است، ما همواره با دو رقیب مواجهیم که از آمادگی کامل برای حضور در بازارها برخوردارند و به قول ورزشیها "امروز فرصتی برای گرم کردن نداریم و باید وارد پیست مسابقه شویم".
وی ادامه داد: اگرچه ممکن است کفش نداشته باشیم یا کفشهایمان کهنه شده باشد، اما نوآوریها، فرصتهای سیاسی و فرصتهای همسایگی، همگی امکانات و عواملی است که باید حداکثر استفاده را از آنها انجام دهیم و در غیر این صورت از این رقبا جا میمانیم.
معاون وزیر صمت، به سفر اخیر رئیس جمهور روسیه به تهران اشاره کرد و گفت: مسوولان سیاسی دو کشور فضای عمومی را برای توسعه همکاریها فراهم میکنند و حالا در یک پله پایینتر باید بتوانیم از این فضای عمومی استفاده کنیم و چینشها را در سطوح دیگر انجام دهیم.
وی بیان داشت: امروز توسعه همکاریها در سطح وزیر مطرح شده و باید به سطح معاون وزیر برود، صنایع شروع به کار کردن کنند و فراموش نکنیم که فرصت زیادی نیز نداریم، زیرا صنعتگران ترکیه و بهویژه چینیها، ساز و کارشان برای این مهم مهیا است.
منطقی خاطرنشان کرد: در این راستا، نمایشگاه فقط یک نقطه شروع است؛ باید بلافاصله پس از این رویداد روسها را برای حضور در کشور و حضور در نمایشگاههای خود دعوت کنیم و حجم تبادل قطعات با روسیه را بالا ببریم.
معاون وزیر صمت اظهار داشت: امروز نیاز است تا قطعه سازان ایرانی بهجای دریافت قطعات از چینیها، از روسها قطعه بگیرند. این کار در موضوع مواد اولیه آغاز شده که کار بسیار خوبی است و فراموش نکنیم موفقیت با تعامل دوطرفه و مویرگی آغاز میشود.
لزوم تعریف قواعد مشترک برای دسترسی به اهداف بزرگ
وی در ادامه یادآور شد: متاسفانه در کشور برای دستیابی به اهداف بزرگ یکپارچه سازی وجود ندارد، به این معنا که هر کس مسیر خود را جلو میرود.
منطقی بیان داشت: به طور مثال، شرکتهای پتروشیمی مایلاند محصولاتشان را با معادل قیمت جهانی در بازار خودمان عرضه کنند، این در حالی است که در کشورهایی نظیر چین تا زمانی که قطعات و محصولاتشان وارد بازار جهانی نشده از قواعد خاصی پیروی میکنند.
معاون امور حمل و نقل وزارت صمت تاکید کرد: وقتی هدف بزرگی داریم باید یکسری قواعد مشترک تعریف کنیم تا همه از آن تبعیت کنند، اما از آنجایی که به طور معمول چنین رویهای نداریم، سبب میشود که ترکها و چینیها که این قواعد را عالی پیاده سازی میکنند، از ما سبقت بگیرند.
**بروجردی: انجمن دوستی ایران و چین اقدامات عملی را برای اجرای سند ۲۵ ساله آغاز کرده است
رئیس انجمن دوستی ایران و چین با بیان این که سند جامع ۲۵ ساله همکاری های ایران و چین روابط دو کشور را وارد مرحله نوینی از همکاریهای همه جانبه راهبردی کرده است، گفت: انجمن دوستی ایران و چین با تکیه بر ظرفیت های خود، اقدامات عملی را برای ایفای نقش خود در اجرایی شدن این سند آغاز کرده است.
علاءالدین بروجردی روز سه شنبه در سیزدهمین نشست وبیناری مشترک سالانه های انجمن دوستی ایران و چین و همتای چینی خود که به میزبانی طرف چینی و با حضور سفرای دو کشور، روسای انجمن ها و برخی سفرای سابق و کارشناسان حوزه روابط دو کشور برگزار شد، گفت: با درایت رهبران دو کشور سال گذشته سند برنامه همکاری جامع راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین به امضا رسید . امضا این سند با اتکاء به قابلیت ها و ظرفیت های دو کشور در زمینه اقتصادی ، صنعتی ، انرژی و علم و فن آوری صورت گرفته و روابط ایران و چین را وارد مرحله نوینی از همکاریهای همه جانبه راهبردی نموده است و همه بخش های دولتی و غیر دولتی و بخش خصوصی از جمله سازمانهای مردم نهاد همچون انجمن های دوستی دو کشور را موظف کرده که در جهت اجرایی شدن این سند گامهای عملی و موثری بردارند .
بروجردی افزود: انجمن دوستی ایران و چین با تکیه بر ظرفیت ها و توانمندی های اعضای خود در امور روابط دو کشور و ارتباطات نزدیک با دستگاههای ذیربط ، اقدامات عملی را برای ایفای نقش خود در اجرایی شدن این سند آغاز کرده است و امیدواریم انجمن دوستی چین با کشورهای خارجی نیز که از جایگاه با نفوذی در چین برخوردار است ، در این خصوص تلاش و مساعدت نماید .
وی یادآور شد: نشست سیزدهم انجمن های دوستی ایران و چین به عنوان دو سازمان مردم نهاد و موثر و مهم در مناسبات مردمی دو کشور در شرایطی برگزار می شود که از طرفی روابط ایران و چین وارد نیمه دوم یک قرن برقراری مناسبات دیپلماتیک شده و روابط دو کشور با نظر مدبرانه رهبران عالی ایران و چین و واقعیت های موجود به سطح راهبردی ارتقاء یافته است و از طرف دیگر تحولات و رخدادهای بین المللی و منطقه ای در عرصه های سیاسی و اقتصادی ، جهان را در یک نقطه مهم تاریخی وسرنوشت ساز قرار داده است .
بروجردی در ادامه گفت: واقعیت این است که جهان اکنون در دوران تاریخی بسیار حساسی به سر می برد . در حالی که در غرب ، ذهنیت تک قطبی ، برتری جویی ، سیاستهای زورمدارانه و قدرت طلبانه ، تقابل اردوگاهی ، حفظ هژمونی ونیز جنگ سرد همچنان پابرجاست .در شرق ، اما قدرت های نوین اقتصادی با ظرفیت های بی بدیل ، در چارچوب همکاریهای منطقه ای و فرا منطقه ای سازو کارهایی را برای رسیدگی مشترک به چالش ها و حفاظت از منافع مشترک ایجاد کرده اند که باعث تحولات وسیعی در نظام قطب بندی و چند جانبه گرایی منطقه و نیز جهان خواهد شد .
وی تاکید کرد: در این راستا ، بی تردید چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان با دارا بودن قابلیت های نوین علم و فن آوری در شرق آسیا و مبتکر سازمان همکاری شانگهای و طرح کمربند - راه و ریاست دوره ای بریکس و ایران نیز با ویژگیها و برتری های ژئوپولیتیکی و ژئو استراتژیکی و دارا بودن منابع غنی انرژی و معادن و نیز نیروی انسانی غنی و زیرساخت های توسعه ای در غرب آسیا ، در این سازو کار همکاریهای منطقه ای و فرا منطقه ای نقش موثر و بی بدیلی را در جهت توسعه همه جانبه مناسبات و ثبات و شکوفایی منطقه ایفا خواهند کرد .
رئیس انجمن دوستی ایران و چین با تاکید بر اهمیت ارتباط مردم با مردم و ترویج دیپلماسی عمومی و همکاری میان شهرها و استانهای دو کشور ابراز امیدواری کرد استانها و شهرهای از پیش خواهر خوانده شده با جدیت همکاری های مردمی بین شهری و استانی را با بهره گیری از ظرفیت های طرفین در زمینه های فرهنگی ، علمی ، جوانان ، بانوان و غیره را پیگیری و ارتقاء بخشند . در همین راستا پیش از این ، انجمن دوستی ایران و چین ایجاد دفاتر استانی این انجمن را در دستور کار خود قرار داده و تاکنون نیز دو دفتر استانی خود را تاسیس نموده است .
وی در بخشی دیگری ازسخنانش گفت: واقعیت این است که روابط ایران و چین و به تبع آن توسعه و تقویت و تعمیق آن مخالفان و دشمنان شناخته شده ای نیز دارد که برای خدشه دار کردن این روابط از هیچ تلاشی فروگذار نمی کنند و طی سالهای اخیر و به ویژه با ارتقای روابط دو کشور به سطح راهبردی و امضا سند برنامه همکاری ۲۵ ساله، این دشمنی ها شکل جدیدی بخود گرفته و بوسیله جنگ نرم و تبلیغات مسموم درصدد تحت تاثیر قرار دادن افکار عمومی علیه توسعه روابط ایران و چین هستند . بر این اساس و در مقطع حساس کنونی لازم است ارگانهای رسمی دو کشور ایران و چین و همچنین سازمانهای مردم نهاد و رسانه ها نیز انجمن های دو کشور گامها و اقدامات جدی و موثری را برای مقابله با تبلیغات مسموم علیه روابط ایران و چین و اقنای افکار عمومی دو کشور بردارند و امیدواریم در این نشست در این خصوص نیز تبادل نظر شود.
بروجردی در این نشست، پیشنهادهایی را نیز برای کمک به تقویت و توسعه همکاری های میان دو کشور مطرح کرد:
۱-تعریف عملی جایگاه ایران در طرح کمربند- راه . به نظر می رسد با توجه به نقش مهم “امنیت پایدار” در چنین سرمایه گذاری عظیمی ، مسیر چین ، قزاقستان ، ازبکستان ، ترکمنستان ، ایران و سپس ترکیه و اروپا از یکطرف ، و نیز عراق ، سوریه و مدیترانه از طرف دیگر انتخاب اصلح باشد .
۲-ایران می تواند به عنوان یک ظرفیت بالقوه نقش مهمی در تحقق اهداف کمربند - راه ایفا نماید.
۳-ضرورت استفاده عملی و موثر از ساختار همگرایی های مالی منطقه ای از جمله بانک توسعه زیر ساخت آسیا که به منظور پیشبرد اهداف ابتکار کمربند -راه ایجاد شده است .
۴-انجام گفتگو های عملی برای ایجاد ترتیبات تجارت ترجیحی بین دوکشور
۵-ایجاد خط ترانزیت هوایی میان دوکشور با استفاده از ظرفیت عظیم منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه پیام در استان البرز و دعوت از دوستان چینی برای سرمایه گذاری در این منطقه .
۶-تقویت راه ابریشم دریایی میان دو کشور
۷-پیوستن ایران به راه ابریشم دیجیتال
۸- سرمایه گذاری مشترک در پروژه های مهم صنعتی از جمله قطارهای سریع السیر ، خودروهای برقی و هیبریدی ، ساخت هواپیماهای مسافربری ، پالایشگاه و غیره
۹- تسریع در عملیاتی نمودن سند ۲۵ساله که پیشنهاد می نمایم انجمن های دوستی ایران و چین نقش پیگیری و مشورتی خود را در این زمینه ایفا نمایند .
۱- تسریع در حل مشکلات ایرانیان مقیم چین اعم از شرکتها ، تجار و دانشجویان ،
در این ارتباط، این سوال از طرف مردم از انجمن دوستی ایران و چین مطرح است که با وجودیکه ایرانیان مقیم آمریکا و اروپا به راحتی در بانکهای آن کشور حساب باز می کنند و کارهای بانکی خود را انجام می دهند ، چرا ایرانیان مقیم کشور دوست ما ، چین از چنین امکاناتی محروم هستند و این سوال برای ما بسیار سنگین است .
۱۱- تسهیل در بازگشت صدها دانشجوی ایرانی در حال تحصیل در دانشگاههای چین که به علت کرونا از دوسال قبل به ایران برگشته اند . البته با تلاشهایی که تاکنون صورت گرفته تا حدودی مشکلات مرتفع شده است ، اما برای بازگشت همه دانشجویان باید اقدامات مجدانه ای صورت پذیرد .
**دبیرکل حزب الله لبنان: پیروزی سال ۲۰۰۰ مقاومت به پروژه «اسرائیل بزرگ» پایان داد
سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان دوشنبه شب در سخنانی گفت: پیروزی سال ۲۰۰۰ مقاومت به پروژه اسرائیل بزرگ پایان داد.
سید حسن نصرالله که در مراسم اختتامیه جشنهای چهلمین سالگرد تاسیس حزبالله، جشنواره «اربعون ربیعا» سخن میگفت افزود: پیوند عمیقی میان فعالیت مقاومت پیش از سال ۱۹۸۲ و پس از آن وجود دارد. ما از جنبشها، احزاب، علما و رهبران فکری، جهادی و میدانی قدردانی میکنیم.
وی افزود: مقاومت و ارتش سوریه در سال ۱۹۸۲ با تجاوز رژیم اشغالگر اسرائیلی مقابله کردند.
دبیرکل حزبالله اضافه کرد: پیروزی سال ۲۰۰۰ به پروژه اسرائیل بزرگ پایان داد و ارتشی که مغلوب نمی شد را درهم شکست.
نصرالله گفت: نیروهای حزب الله دنباله رو امام خمینی (ره) و سیره ایشان هستند و ایشان را بزرگترین الهامبخش حزبالله در عصر کنونی میدانند.
وی تصریح کرد: آخرین دستاورد مقاومت در جنگ سال ۲۰۰۶، ورود مقاومت به بازگرداندن حقوق لبنان از نفت و گاز بود. آزادسازی باقی اراضی اشغالی لبنان، مسئولیت ملی است.
دبیرکل حزبالله افزود: معادله ارتش، مردم و مقاومت چه در بیانیه وزیر آمده باشد چه نباشد، معادله ثابتی شده است. به هر حال پیروزی سال ۲۰۰۶، یکی از مهمترین دستاوردهای مقاومت در مسیر طولانی آن است. این جنگ، قواعد درگیری با دشمن صهیونیستی را تغییر داد.
سید حسن نصرالله اضافه کرد، یکی از وظایف ما در آینده، ایجاد معادلات بازدارندگی برای حفاظت از سرزمین، مردم و ثروت لبنان است.
وی گفت: تهدیدهای اسرائیل در مورد ترسیم مرزهای دریایی بی ارزش است، تصمیم و رویکرد ما روشن است و منتظر روزهای آینده هستیم تا بر اساس آنچه لازم است، عمل کنیم.
عقب نشینی در مسئله فلسطین وجود ندارد
دبیرکل حزبالله افزود: مسئله فلسطین جزء دین، فرهنگ، آبرو و شرف این ملت است و جایی برای رها کردن، بی طرفی و عقب نشینی از آن نیست.
نصرالله اضافه کرد: منشأ راهبرد ما در قبال مسئله فلسطین تکیه بر انقلاب مردم فلسطین و مخالفت با سازش و عادی سازی است.
وی گفت: ما روی جوانانی همچون «شربل ابوضاهر» و «نادیا فواز» حساب باز کردیم که از بازی با اسرائیلی ها خودداری کردند.
سوریه اساس محور مقاومت
دبیرکل حزب الله افزود: سوریه اساس محور مقاومت، جبهه پایداری و مخالفت با تسلیم شدن در برابر شروط اسرائیل است.
نصرالله اضافه کرد: در جنگ جهانی علیه سوریه هم در کنار سوریه بودیم و در آن مشارکت داشتیم. ما در کنار سران، ارتش و ملت سوریه قرار داشتیم و در پیروزی بزرگی که حاصل شد، سهیم بودیم و روز به روز بیشتر و بیشتر به درستی انتخاب و تصمیم خود برای رفتن به سوریه متقاعد میشویم.
وی در خصوص موضوع بازگشت آوارگان سوری به کشورشان گفت: فشارهای سیاسی آمریکا موجب شده تا این لحظه پیشرفتی در این باره صورت نگیرد.
تداوم حمایت از مردم مظلوم منطقه
دبیرکل حزبالله تأکید کرد که این جنبش همواره در کنار مردم مظلوم منطقه از جمله یمن، عراق، افغانستان قرار داشته و این حمایت در مرحله بعد هم ادامه خواهد داشت.
نصرالله افزود: اگر بار دیگر هم عراق مورد تعرضی مانند تعرض داعش قرار گیرد و از ما درخواست کمک شود، (برای کمک) تردید نخواهیم کرد.
وی با اشاره به روابط مستحکم این جنبش با جمهوری اسلامی ایران طی ۴۰ سال گذشته گفت که ایران از حزبالله و سایر گروههای مقاومت حمایت کرده است.
دبیرکل حزبالله لبنان در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: ما در تشکیل محور مقاومت سهیم بودیم. ما بخشی از این محور بوده و خواهیم بود. ما بر روی محور مقاومت برای مقابله با طرحهای توسعه طلبانه حساب باز کردهایم.
پرهیز از جنگ داخلی
نصرالله همچنین به مسائل داخلی لبنان پرداخت و گفت: ما در پی جنگ داخلی نیستیم. البته برخی هستند که به دنبال جنگ داخلی در لبنان هستند.
وی افزود: ما طی ۴۰ سال گذشته به دنبال امنیت لبنان بودهایم و از هر تلاشی که در پی درگیری ما با ارتش بود، دوری کردیم.
دبیرکل حزبالله لبنان اضافه کرد، این یک طرح علنی و دائمی آمریکاست که حزبالله با ارتش و نیروهای امنیتی لبنان درگیر شود. این آرزوی آنان است. اما فرماندهان حزبالله و ارتش این مسئله را نپذیرفتند.
وی گفت، در چهل سال گذشته روابط بسیاری با گروههای لبنانی داشتیم و این روابط و همپیمانیها را حفظ خواهیم کرد.
نصرالله افزود: حزبالله در پی همزیستی با سایر اقشار مردم لبنان بر مبنای عدالت است و در کشور حساسیتهای فرقهای بسیاری وجود دارد.
وی اظهار داشت: ما در انتخابات از تجارب گذشته استفاده کردیم و به وعدههایمان عمل نمودیم. ما به روابط خود با جنبش امل ادامه خواهیم داد.
دبیرکل حزب الله لبنان تأکید کرد که این جنبش همیشه برای بررسی راهبرد دفاعی، اعلام آمادگی کرده و هیچ گاه در این زمینه شانه خالی نکرده است.
همکاری با گروهها برای ایجادحکومت توانمند
نصرالله گفت، برنامه اصلی جنبش حزبالله در مرحله آینده، همکاری با گروههای سیاسی برای ایجاد یک حکومت عادل و توانمند است.
وی اظهار داشت : در پی تشکیل حکومتی هستیم که وابسته به سفارت آمریکا نباشد. ما بدنبال کشور مستقل هستیم که به دور از دنبالهروی و وابستگی باشد. در مرحله بعد همه باید برای نجات لبنان، راهکار ارائه کنند و استخراج گاز و نفت، تنها راه نجات لبنان است.
دبیرکل حزب الله افزود: ما در ۴۰ سال گذشته، در خدمت مردم بودیم، از مسائل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی گرفته تا مسائل سیاسی و خدماتی و با وجود تحریم و محاصره خدمتگزاری به مردم را کامل خواهیم کرد.
قدردانی از جمهوری اسلامی ایران
سید حسن نصرالله گفت: ما نسبت به تحولات منطقهای و بینالمللی خوشبین هستیم. از برادران سوری و مسئولان جمهوری اسلامی تشکر میکنم که ۳۰، ۴۰ سال از ما حمایت کردند؛ به ویژه از برادران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که از روز نخست، در اردوگاهها در کنار ما بودند.
نصرالله تصریح کرد: از جمهوری اسلامی ایران و رهبر معظم انقلاب اسلامی قدردانی میکنیم که همان روز اول حتی در حیات امام خمینی (ره) از ما حمایت کردند.
دبیرکل حزبالله لبنان در پایان اظهار داشت، حضرت آیتالله خامنهای همواره اهتمام ویژهای به حزبالله داشتند و باید از ایشان تشکر کنیم که در طول این ۴۰ سال، همیشه پدری مهربان، دانا و شجاع بودند و لحظهای ما را رها نکردند.
**سفیر چین: مشارکت راهبردی چین و ایران مداخلات خارجی در روابط را خنثی کرده است
سفیر چین در ایران با تاکید بر اینکه مشارکت راهبردی همه جانبه چین و ایران، مداخلات خارجی را از بین برده است، گفت: دو کشور همواره و قاطعانه با یکجانبهگرایی مخالف هستند.
«چانگ هوآ» در سیزدهمین نشست سالانه انجمن دوستی چین و ایران با اشاره به گفت وگوی تلفنی روسای جمهور ایران و چین، گفت: در این تماس دو طرف به یک سری اجماع مهم در مورد توسعه بیشتر روابط چین و ایران در شرایط جدید دست یافتند. رئیس جمهور شی جین پینگ خاطرنشان کرد که در مواجهه با شرایط پیچیده بینالمللی، تقویت همبستگی و همکاری بین چین و ایران نه تنها منافع مشترک دو طرف را افزایش داده، بلکه از حقوق و منافع مشروع کشورهای در حال توسعه نیز محافظت کرده است.
وی افزود: سران دو کشور روابط چین و ایران را از منظر استراتژیک و اهمیت جهانی، راهبردی و بلندمدت و عمیقا آشکار دانستند و به منظور توسعه روابط در مرحله بعد، رهنمودهای اساسی را برای ما در راستای پیشبرد کارهای مختلف ارائه کردند.
چانگ هوآ با بیان اینکه طی یک سال گذشته، تحت هدایت استراتژیک رهبران دو کشور، مشارکت راهبردی همه جانبه چین و ایران، مداخلات خارجی را از بین برده است، تصریح کرد: این همکاریها بر مشکلات و چالشها غلبه و به بهبود کیفیت روابط کمک کرده است.
وی افزود: از نظر سیاسی، دو کشور همواره قاطعانه از یکدیگر در مورد مسائل مربوط به منافع و توجه اصلی یکدیگر حمایت، مشترکاً با قلدری و یکجانبهگرایی مخالفت و در برابر هرگونه مداخله در امور داخلی سایر کشورها یا فشار بر سایر کشورها مقاومت کردهاند.
سفیر چین از محافل مختلف ایران که قاطعانه از اصل چین واحد حمایت و با دخالت در امور داخلی چین به بهانه های مختلف مخالفت کردند ، قدردانی کرد.
وی دوستی دو کشور را در اعماق دلهای مردم نهفته دانست و گفت: دستاوردهای فوق در توسعه روابط چین و ایران، مدیون حمایت و تلاش مشترک دو ملت است. تبادلات مردمی و فرهنگی بین دو کشور نقطه برجسته روابط دوجانبه است و در این راستا انجمن دوستی و استانها و شهرهای خواهر خوانده دو کشور به عنوان بسترهای مهم برای تبادلات مردمی کمکهای مثبتی در این امر داشتهاند.
چانگ هوآ با بیان اینکه احساس میکنم مبادلات و همکاریهای چین و ایران در زمینههای فرهنگی، آموزشی، ورزشی، انتشاراتی و گردشگری روز به روز رونق بیشتری میگیرد، گفت: اینها ثمره سخت کوشی انجمنهای دوستی دو کشور و همچنین بهره مندی از کمک بزرگ همه کسانی است که به آرمان ارتقاء دوستی چین و ایران پایبند هستند.
وی تصریح کرد: چین و ایران، هر دو کشور بزرگ با تمدنهای درخشان و کشورهایی با بازار نوظهور، دست در دست هم مسیر بزرگی از توسعه و رستاخیز را آغاز میکنند.
وی ادامه داد: چین و ایران همبستگی وهماهنگی را تقویت میکنند، پیوندهای مردمی را به پیش میبرند و همکاری و توسعه مشترک را دنبال میکنند؛ این به نفع منافع اساسی طرفین و مردم دو کشور است و نیز انتظار مشترک همه حاضران است. با ایستادن در مقطع تاریخی جدید که نقطه عطفی در روابط چین و ایران محسوب میشود، زمان مناسبی است که انجمنهای دوستی دو کشور در مورد توسعه برد-برد گفتگو کنند و استانها و شهرهای دوست دو کشور چشم به راه آیندهای روشن باشند؛ به این صورت است که مبادلات مردمی بین چین و ایران مطمئناً نشاط بیشتری خواهد داشت.
سفیر چین تاکید کرد: سفارت چین در ایران همچنین اتفاق نظر مهم سران دو کشور را اجرا خواهد کرد وبه همکاریهای دوجانبه در زمینههای مختلف به ویژه تبادلات مردمی و فرهنگی ادامه خواهد داد.
**سی ان ان: ایران و کشورهای عرب حوزه خلیجفارس روابط خود را بهبود میبخشند
تارنمای شبکه تلویزیونی سی ان ان در گزارشی با اشاره به بهبود روابط ایران و برخی از کشورهای عرب حوزه خلیج فارس نوشت که تعامل با تهران بخشی از راهبرد ابوظبی در تامین امنیت خود است.
تارنمای شبکه آمریکایی سی ان ان با ارائه گزارشی در مورد بهبود روابط ایران و برخی از کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس نوشت که امارات متحده عربی پس از کویت اعلام کرده که سفیر خود را در روزهای آتی به تهران خواهد فرستاد. عربستان سعودی نیز که ۶ سال قبل پیش قراول کاهش روابط شیخ نشین ها و تهران بود، هم اکنون مشغول گفت و گوهای مستقیم با ایران است.
سی ان ان در ادامه این گزارش به نقل از تحلیلگران نوشت: زمانی که آمریکا در واکنش به حمله به آرامکو و در دفاع از شرکای عرب خود اقدامی انجام نداد، برای امارات متحده عربی مشخص شد که باید بدون اتکا به دیگران و به خصوص آمریکا در پی تامین امنیت خود باشد. تعامل با ایران بخشی از این راهبرد ابوظبی است.
به نوشته این رسانه، روابط میان تهران و ابوظبی از آن زمان روندی رو به رشد داشته است و امارات اکنون به صادرکننده اصلی به ایران تبدیل شده و ارزش تجارت دوجانبه در چهار ماه نخست سال جاری خورشیدی به ۲۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار رسیده است. شایان ذکر است که ارزش تجارت فیمابین در کل سال ۲۰۱۹ تنها ۷ میلیارد دلار بود.
سی ان ان به نقل از صاحبنظران امور منطقه نوشت که امارات از لحاظ مالی و بازرگانی بیشترین سود را از کاهش تنش ها در منطقه می برد. حتی در زمانی که تنش بر روابط تهران و ابوظبی حاکم بود، در تجارت میان دو کشور اختلالی رخ نداد و با وجود کاهش هرگز قطع نشد.
**بورل: اکثرا با پیشنهاد اتحادیه اروپا موافق هستند/ منتظر پاسخ آمریکا در این هفته هستیم
جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به دنبال پاسخ ایران به متن پیشنهادی این اتحادیه اعلام کرد که بیشتر کشورهای طرف مذاکره هستهای با ایران با پیشنهاد اتحادیه اروپا در وین موافق هستند.
بورل در مصاحبه با تلویزیون TVE اسپانیا با اشاره به کشورهای طرف مذاکرات وین گفت: بیشتر آنها موافق هستند، اما هنوز جوابی از امریکا دریافت نکردهایم. انتظار داریم واشنگتن این هفته پاسخ دهد.
بورل همچنین مدعی شد که ایران درخواست چند اصلاح در پیشنهاد اتحادیه اروپا داده است.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز روز گذشته در حاشیه سمیناری در اسپانیا تصریح کرد: فکر میکنم پاسخ ایران معقول است. پاسخ ایران به آمریکا انتقال داده شده و واشنگتن هنوز جواب نداده است. منتظر آمریکا هستیم و امیدواریم که این پاسخ به ما اجازه دهد روند مذاکرات را تکمیل کنیم. نسبت به این مسئله امیدواریم اما نمیتوان در مورد آن به شما اطمینان بدهم.
در این میان «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز گذشته در مورد روند مذاکرات وین گفت: در آخرین دور مذاکرات در وین پیشنهاداتی از سوی هماهنگ کننده اتحادیه اروپا به طرف های مذاکره از جمله ایران ارائه شد و طرف ایرانی مبتنی بر رویکرد سازنده و مسئولانه خودش پاسخ خودش را نسبت به پیشنهاد طرف اروپایی در زمان مقرر داد.
کنعانی افزود: تا اینجای کار هنوز از سوی طرف مقابل و به طور مشخص آمریکا پاسخ به پیشنهادات طرف اروپایی را دریافت نکرده ایم، ما زمانی میتوانیم از نتیجه بخش بودن این مرحله از مذاکرات صحبت کنیم که طرف اروپایی اعلام کند که پاسخ طرف آمریکایی را هم دریافت کرده است تا این زمان هنوز چنین اتفاقی رخ نداده است
**سازمان ملل خواستار تحقیقات کامل درباره ترور روزنامه نگار روسی شد
سخنگوی سازمان ملل متحد خواستار تحقیقات کامل درباره ترور روزنامهنگار روسی شد.
استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل متحد روز دوشنبه به وقت محلی اعلام کرد که سازمان ملل خواستار تحقیقات کامل برای روشن شدن حقایق منجر به قتل " داریا دوگینا" است.
سخنگوی سازمان ملل ادامه داد: ما خوستار تحقیقات کامل برای پی بردن به حقایق پشت پرده قتل وی هستیم.
دوجاریک همچنین آمادگی تیم حقیقت یاب سازمان ملل را برای انجام تحقیقات در حمله به زندان اولنیوکا در اوکراین اعلام کرد.
با وجود درخواست روسیه و اوکراین برای انجام تحقیقات مستقل در این باره، سازمان ملل معتقد است که شرایط درخصوص این زندان برای رسیدن به آن و بدون ضمانت مناسب، امن نیست.
دوجاریک گفت که به این تیم یک افسر پلیس بازنشسته برزیلی، یک دیپلمات ایسلندی و یک مقام پلیس از نیجر نیز خواهند پیوست.
این کمیته وظیفه انجام تحقیقات و ارائه گزارش به دبیرکل سازمان ملل متحد را دارد.
وزارت دفاع روسیه اعلام کرده است حمله اوکراین به زندانی در استان دونتسک با موشک های آمریکایی هیمارس، منجر به کشته شدن ۴۰ اسیر جنگی اوکراینی و زخمی شدن ۷۵ نفر دیگر شده است.
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، در بیانیه وزارت دفاع روسیه آمده که یک حمله موشکی از سامانه موشکی پرتاب چند گانه ساخت آمریکا موسوم به هیمارس به یک بازداشتگاه در منطقه اولنیوکا جایی که اسرای نظامی اوکراینی نگهداری می شدند، روی داده است.
داریا داگینا دختر الکساندر داگین اندیشمند سیاسی روسیه که در غرب به مغز متفکر کرملین و متحد پوتین مشهور است، در اواخر روز شنبه در حادثه انفجار خودرو اش در نزدیکی مسکو کشته شد.
داگینا در ماه ژوئیه سال جاری در فهرست تحریم های انگلیس قرار گرفت. خود داگین نیز در سال های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ توسط اتحادیه اروپا، ایالات متحده و کانادا تحریم شد.
«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز یکشنبه اعلام کرد اگر فرضیه دست داشتن اوکراین در مرگ «داریا داگینا» تائید شود، این مساله به سیاست تروریسم دولتی کی یف اشاره دارد.
بلافاصله پس از جان باختن داریا در حادثه تصادف، کمیته تحقیقات روسیه پرونده جنایی قتل را در دست گرفت.
به گفته بازرسان پرونده، یک وسیله انفجاری زیر خودروی تویوتا لندکروز که داریا سرنشین آن بود، کار گذاشته شده بود.
خبرگزاری های روسی گزارش دادند: نگرانی از تشدید حملات روسیه زمانی افزایش یافت که سرویس امنیت فدرال روسیه (FSB) روز دوشنبه سرویس های مخفی اوکراین را به قتل «دریا دوگینا» روزنامه نگار ۲۹ ساله روس و دختر جامعه شناس و فیلسوف روسی الکساندر دوگین متهم کرد.
همزمان با افزایش اتهامات روسیه و اوکراین درباره ترور «داریا دوگینا» روزنامهنگار روسی، رویترز گزارش داد: اوکراین برگزاری جشن های این هفته به منظور بزرگداشت روز استقلال از شوروی سابق را ازترس افزیش حمله روسیه لغو کرده است.
این خبرگزاری افزود: کی یف مدعیست روسیه در نزدیک مرزهای جنوبی این کشور راکت هایی را به چندین شهر در شمال و غرب بزرگترین نیروگاه هستهای اروپا که بلافاصله پس از حمله به اوکراین در فوریه به تصرف نیروهای روسی درآمد، شلیک کرده است.
شلیک توپخانه و موشک در منطقه مجتمع راکتور هستهای زاپوریژیا، در کرانه جنوبی رود دنیپرو که تحت کنترل روسیه است، نگرانیها از یک فاجعه هستهای را برانگیخته و منجر به درخواستها برای غیرنظامی کردن مناطق اطراف این نیروگاه شده است.
**مخالفت آمریکا با درخواست اوکراین برای تحریم روادیدی اتباع روسیه
وزارت خارجه آمریکا با درخواست اوکراین برای ممنوعیت صدور روادید برای تمامی شهروندان و اتباع روسی مخالفت کرد.
یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا که نامش بیان نشده است، عصر دوشنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت که دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا قبلا محدودیت هایی درباره صدور روادید برای مقامات کرملین اعمال کرده است.
وی تصریح کرد که تمرکز آمریکا بر شناسایی افرادی است که در عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین دست داشتند و آنها را پاسخگو خواهد دانست.
این مقام آمریکایی ادعا کرد واشنگتن نمیخواهد راههای پناهندگی و امنیت را برای مخالفان روسیه یا دیگر کسانی که در معرض نقض حقوق بشر هستند، مسدود کند.
این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد واشنگتن روشن کرده است که حد و مرز قائل شدن میان اقدامات دولت روسیه و سیاستهای آن در اوکراین و نیز مردم روسیه اهمیت دارد.
ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهوری اوکراین بارها از اتحادیه اروپا خواسته بود تا صدور روادید برای اتباع روسیه را ممنوع کنند تا کشورهای اروپایی به یک مرکز خرید برای ثروتمندان روس تبدیل نشود.
زلنسکی ادعا کرده بود: باید تضمینهایی وجود داشته باشد که قاتلان روس یا همدستان تروریسم دولتی از روادید شینگن اتحادیه اروپا استفاده نکنند.
دیمیترو کولبا وزیر خارجه اوکراین نیز از کشورهای غربی خواسته بود تا تمام مردم روسیه را به دلیل حمایت آنها از دولت روسیه در جنگ با اوکراین تحریم کنند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در اظهاراتی با اعلام مخالفت با سیاست منع ورود "تمام" شهروندان روسی به اتحادیه اروپا، تصریح کرد که اروپا باید فقط مانع از ورود برخی از شهروندان روسیه شود.
«جوسپ بورل» در سخنانی در یک سمینار سیاسی در اسپانیا تاکید کرد که وی با اینکه تمام شهروندان روسی از سفر به کشورهای عضو اتحادیه اروپا منع شوند مخالفت کرده است.
بورل در جریان این سخنرانی این ایده را بحث برانگیز دانست و افزود: اتحادیه اروپا باید بیشتر بر تحریمهایی که علیه روسیه وضع میکند، متمرکز باشد.
وی با بیان اینکه جلوگیری از ورود تمام شهروندان روسی فکر خوبی نخواهد بود، ادامه داد: اتحادیه اروپا باید انتخاب کند که کدام شهروندان روسیه میتوانند به وارد شوند؛ به طور حتم باید از ورود الیگارشیهای روسیه به خاک اروپا جلوگیری شود.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ادعا کرد که نمیتوان مانع ورود آن دسته از شهروندان روسی شد که قصد فرار از کشور را دارند و نمیخواهند به زندگی در آنجا ادامه دهند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت و سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (پنجم اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیات نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
**رئیس جمهور پیشین آرژانتین در مظان اتهام فساد مالی
دادستان فدرال آرژانتین خواستار صدور حکم ۱۲ سال حبس برای «کریستینا فرناندز» رئیس جمهور پیشین و معاون کنونی رئیس جمهور آرژانتین به اتهام فساد در امور دولتی شد.
خبرگزاری رویترز بامداد سهشنبه نوشت: فرناندز همچنان شخص بانفوذی در جناح چپ حزب حاکم «پرونیست» در آرژانتین محسوب میشود و «دیگو لوسیانی» دادستان فدرال وی را به کلاهبرداری از دولت و دست داشتن در طرحی برای انتقال غیرقانونی بودجه دولتی طی دو دوره از ریاست جمهوریاش بین سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۵ متهم کرد.
بر اساس گزارش رسانههای محلی آرژانتین، این حکم طی ماهها مشخص خواهد شد و فرناندز میتواند به دادگاههای بالاتر درخواست تجدیدنظر دهد که سالها طول میکشد تا حکم نهایی صادر شود.
لوسیانی در توجیه درخواست خود برای صدور حکم ۱۲ سال حبس برای فرناندز گفت: این احتمالاً بزرگترین مانور فسادی است که تاکنون در کشور شناخته شده است.
به گزارش ایرنا، آرژانتین از سال ۲۰۱۸ میلادی تاکنون در رکود اقتصادی به سر میبرد و نرخ تورم در این کشور از ۴۰ درصد فراتر رفته است. شیوع ویروس جدید کرونا نیز فقر و بیکاری را در این کشور واقع در آمریکای جنوبی افزایش داده است.
**مقام نظامی یمن: ائتلاف سعودی به دنبال تضعیف آتشبس است
جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح یمن در دیدار کمیته بینالمللی نظارت بر آتشبس الحدیده، گفت که ائتلاف سعودی با تشدید تنشها به دنبال تضعیف آتشبس است.
سرلشکر «علی حمود الموشکی» دوشنبه شب با اشاره به حملات هوایی ائتلاف سعودی به غیرنظامیان یمنی در شهرستان حیس استان الحدیده، تأکید کرد که ائتلاف متجاوز با تشدید تنشها به دنبال تضعیف آتش بس و خنثی کردن تلاشهای سازمان ملل متحد است.
جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح یمن بر اهمیت اجرای تعهدات سازمان ملل نسبت به توافقنامه سوئد تاکید کرد.
وی در پایان خواستار اقدام سازمان ملل متحد برای پایان دادن به توقیف کشتیهای حامل سوخت یمن از سوی ائتلاف سعودی شد.
آتش بس یمن که بارها از سوی ائتلاف متجاوز سعودی نقض شده است به دنبال رایزنیهای سازمان ملل متحد پیش از این یک بار تمدید شده بود. تمدید ۲ ماهه این آتش بس ۱۱ مرداد ماه به پایان رسید که مجددا تمدید شد.
پیشتر «مهدی المشاط» رئیس شورای عالی سیاسی یمن گفته بود که آتشبس یمن با نقض مکرر آن توسط ائتلاف سعودی تقریبا از بین رفته است.
عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گستردهای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد.
برخلاف انتظار سعودیها، حملات آنها به سپر محکم مقاومت ملت یمن برخورد کرد و بعد از هفت سال پایداری و ضربات دردناک یمنیها به عمق اراضی عربستان، به ویژه تاسیسات آرامکو، ریاض به ناچار تن به آتش بس به امید خروج از باتلاق جنگ یمن داد.
**حضور سفیر روسیه در وزارت خارجه آمریکا و هشدار به مسکو درباره جنگ اوکراین
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از حضور "آناتولی آنتونوف" سفیر روسیه در واشنگتن به این وزارتخانه خبر داد و مدعی شد که به کرملین درباره تشدید جنگ در اوکراین هشدار داده شد.
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی درباره حضور چند روز پیش سفیر روسیه در واشنگتن در این وزارتخانه گفت که سفیر روسیه در ۱۸ آگوست به این وزارتخانه آمد تا درباره وضعیت جنگ اوکراین با او گفتگو شود.
وی با بیان اینکه آنتونوف در ۱۸ آگوست در وزارت خارجه آمریکا حضور یافت، گفت: از روسیه خواسته شد تمام عملیاتهای نظامی در تاسیسات اتمی اوکراین یا نزدیک آن را متوقف کند و کنترل کامل نیروگاه اتمی زاپوریژیا را به کی یف بازگرداند.
وقایع مربوط به نیروگاه اتمی زاپوریژیا در اوکراین، قطعات پازلی است که فاجعهای جهانی را ترسیم میکند و اکنون روسیه درخواست جلسه شورای امنیت را برای این نیروگاه کرده است.
به گفته مسئولان روس، حمایت نظامی و رسانهای آمریکا و متحدانش از رفتارهای غیرمسئولانه در این منطقه، وقوع بحران و فاجعه هسته ای جدیدی مخرب تر از چرنوبیل را شتاب میبخشد.
وی در خصوص موضوع انرژی اروپا نیز گفت که کارگروهی با متحدان اروپایی خود ایجاد کرده ایم تا تکیه بر منابع انرژی روسیه کاهش یابد.
وی درباره موضوع زندانیان آمریکایی و روسیه نیز اظهار داشت که مذاکره با روسیه درباره تبادل احتمالی زندانیان ادامه دارد.
پرایس درخصوص ترور «دریا دوگینا» روزنامه نگار ۲۹ ساله روس و دختر جامعه شناس و فیلسوف روسی الکساندر دوگین نیز صرفا گفت که هدف قرار دادن عمدی غیرنظامیان را محکوم میکنیم.
به گزارش ایرنا، داریا داگینا دختر الکساندر داگین اندیشمند سیاسی روسیه که در غرب به مغز متفکر کرملین و متحد پوتین مشهور است، در اواخر روز شنبه در حادثه انفجار خودرو اش در نزدیکی مسکو کشته شد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و رژیم صهیونیستی نیز مدعی شد که به دنبال تسهیل مذاکرات میان اسرائیل و لبنان هستیم و حل این موضوع تنها از طریق مذاکرات امکانپذیر است.
ند پرایس در خصوص بسته شدن سازمانهای مردم نهاد در رامالله نیز ادعا کرد که واشنگتن نگران این اقدام است و با شرکای اسرائیلی خود درخصوص تصمیمات اتخاذ شده علیه این مؤسسات در تماس هستیم.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره محکومیت سلمی الشهاب فعال حقوق زنان در عربستان سعودی نیز مدعی شد: ما نگرانی عمیق خود را به اطلاع مقامات سعودی رساندهایم.
این مقام آمریکایی مدعی شد که واشنگتن تصریح کرده است که آزادی بیان، حقی برای همه انسانها است و همه باید از آن برخوردار باشند. و این حق نباید مشمول جرمانگاری و مجازات شود.
سازمان حقوقی موسوم به «مبادره الحریه» (ابتکار آزادی) که مقر آن در واشنگتن قرار دارد فاش کرد؛ دادگاهی در عربستان سعودی «سلمی الشهاب»، زن فعال حقوق بشری را به ۳۴ سال حبس محکوم کرده است.
طبق گزارش این سازمان، سلمی الشهاب در سفر سال میلادی گذشته به عربستان بازداشت شد. این سازمان همچنین اعلام کرد که این فعال زن عربستانی درحال تحصیل در دانشگاه لیدز بود و مقیم انگلیس است.
الشهاب که صاحب دو دختر است، پیش از بازداشت توسط آل سعود توییتهایی را در حمایت از مساله فلسطین و حقوق زنان در عربستان منتشر کرده بود. وی همچنین چندین بار خواستار آزادی زندانیان سیاسی در عربستان سعودی شده بود.
دولت عربستان به ویژه پس از روی کار آمدن «محمدبن سلمان» ولیعهد این کشور، اقدامات شدیدی علیه نویسندگان و فعالان مدنی انجام داده و دهها نفر از روحانیون، شاهزادگان، نویسندگان، شعرا و فعالان مدنی و مذهبی را به بهانه اقدام علیه امنیت این کشور بازداشت و تاکنون شماری از آنان را به زندان و اعدام محکوم کرده است.
**روسیه : انگلیس دست از تضعیف نظم جهانی بردارد
نماینده سفارت روسیه در لندن از انگلیس خواست از تضعیف پایههای نظم جهانی دست بردارد و رویکردی مسئولانه و محترمانه نسبت به سایر کشورها و ملتها اتخاذ کند.
خبرگزاری تاس نوشت: این درخواست روسیه به دنبال بیانیههای جدید مقامات انگلیس در زمینه جایگاه روسیه در گروه ۲۰ مطرح شده است.
نماینده سفارت روسیه در لندن به این خبرگزاری گفت: « سفارت روسیه در انگلیس متوجه بیانیه ضد روسی دیگری از سوی دفتر امورخارجه، مشترکالمنافع و توسعه انگلیس شده است که این بار «حق اخلاقی» روسیه برای حضور در گروه ۲۰ را زیر سوال میبرد.»
وی افزود «ما این را نشانه ناامیدی آشکار لندن همزمان با بن بست در سیاست خارجی انگلیس برای تحمیل این تصور به جامعه جهانی که کشور ما در سطح بینالمللی منزوی است، میدانیم».
نماینده سفارت روسیه (که نامش بیان نشده) تصریح کرد: «ما از شنیدن آموزههایی درباره «حقوق اخلاقی» از سوی کشوری در حیرت هستیم که جنایات استعماریاش، تقریباً در تمام زوایای «امپراتوری پیشین که خورشید هرگز در آن غروب نمیکرد» رخ داده و این جنایات هنوز هم موضوع مطالعات و بحثهای گسترده در سراسر جهان است».
وی افزود: «اگر ما صحبت از اخلاق کنیم، یک سوال مشروع مطرح میشود که انگلیس به چه حقی در گروه fdsj در کنار برخی از کشورهایی مینشیند که در گذشته از جنگهای غارتگرانه، تهاجمی و خونینی که لندن به راه انداخته و از فریب و غارتگری، حذف گسترده سرمایههای ملی و جاذبههای فرهنگی آن کشورها توسط انگلیس رنج بردهاند».
نماینده روسیه گفت: ما چنین اظهاراتی را ریاکارانه میدانیم، به ویژه پس از آن که انگلیس و متحدان سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) با مشارکت فعال در عملیات نظامی غیرقانونی و تهاجمی در یوگسلاوی، عراق، لیبی، سوریه و همچنین در سایر کشورهای خاورمیانه و آفریقا خود را بدنام کردند. ما میخواهیم تحقیقات اخیر شبکه خبری بی بی سی را درباره جنایات جنگی سربازان انگلیسی در افغانستان یادآوری کنیم».
دیپلمات روس اظهار داشت: «به خوبی از انگیزههای به اصطلاح جمعی غرب، از جمله انگلیس، برای اصرار بر تلاشهای بیهوده به منظور بازگرداندن انحصار در امور بینالملل آگاه هستیم. در این رابطه باید به دفتر امورخارجه، مشترک المنافع و توسعه انگلیس یادآوری کنیم که کشورهای غربی امروزه تنها حدود ۱۲ درصد از جمعیت جهان را تشکیل میدهند».
وی تصریح کرد: «ما از لندن میخواهیم که از تضعیف پایههای یک نظم جهانی چندمرکزی که با موفقیت مستقر و تقویت شده است و گروه ۲۰ یکی از اجزای آن را تشکیل میدهد، دست بردارد و رویکردی مسئولانه و محترمانه در قبال سایر کشورها و ملتها نشان دهد».
وزارت خارجه انگلیس در ۱۹ آگوست (۲۸ مرداد) اعلام کرد، در حالی که عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین ادامه دارد، مسکو هیچ حق اخلاقی برای شرکت در نشست گروه ۲۰ را ندارد.
**هشدار سازمان ملل نسبت به وضعیت آوارگان در اردن
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد نسبت به بحرانی شدن وضعیت آوارگان در اردن هشدار داد.
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد دوشنبه شب با اشاره به نیاز آوارگان در اردن به کمکهای بشردوستانه، هشدار داد که طی چند ماه آینده وضعیت این آوارگان بحرانی خواهد شد.
در گزارش کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد آمده است، این آوارگان همچنان از اثرات اقتصادی همهگیری کووید-۱۹ و افزایش هزینههای زندگی و اکنون نیز از افزایش تعرفههای خدمات رنج میبرند.
این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد هشدار داده است، اگر هم اکنون اقدامی صورت نگیرد، مشکلات بحران انسانی و هزینههای آن برای جامعه جهانی به مراتب بیشتر خواهد شد.
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد درباره امنیت غذایی آوارگانی که در اردن حضور دارند گفت که وضعیت مناسب نیست و شمار کودکانی که برای تامین هزینههای زندگی زباله گردی میکنند افزایش یافته است.
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در پایان از جامعه جهانی خواست تا دیر نشده برای جلوگیری از وقوع بحران انسانی در میان آوارگانی که در اردن حضور دارند اقدام کند.
پیشتر مقامهای اردنی گفته بودند که این کشور نسبت به جمعیت خود، بزرگترین میزبان پناهندگان در دنیا است.
بنابر اعلام مقامهای اردن، پس از وقوع بحران سیاسی در سوریه و جنگ در این کشور، اردن میزبان ۱.۳ میلیون آواره سوری بوده است.
**۸۳ نفر بر اثر جاری شدن سیل در سودان کشته شدند
مقامهای سودان اعلام کردند که در پی بارش باران شدید و جاری شدن سیل در این کشور ۸۳ نفر کشته شدند.
مقامهای سازمان دفاع مدنی سودان تصریح کردند که از ژوئن گذشته تا کنون ۸۳ نفر بر اثر جاری شدن سیل در این کشور کشته شدند.
بر اساس این گزارش، بارشهای شدید باران و در نتیجه جاری شدن سیل موجب تخریب کامل ۱۸ هزار و ۲۳۵ منزل مسکونی و نیز تخریب ۲۵ هزار و ۶۵۸ منزل مسکونی به صورت جزئی شده است.
هیأت وزیران سودان روز یکشنبه در ۶ استان این کشور به خاطر وقوع سیل اعلام وضعیت اضطراری کرده بود.
سازمان ملل متحد پیشتر اعلام کرده بود که ۲۵ هزار نفر بر اثر جاری شدن سیل در سودان خسارت دیده و ۲ هزار و ۵۰۰ نفر نیز آواره شدند.
بارشهای موسمی باران در سودان همه ساله بین ماه ژوئن تا اکتبر ادامه داشته و باعث جاری شدن سیل در این کشور می شود.
**ائتلاف سعودی ۱۳۲ بار آتشبس یمن را نقض کرد
منابع خبری بامداد سهشنبه گزارش دادند، ائتلاف سعودی در ۲۴ ساعت گذشته ۱۳۲ بار آتشبس یمن را نقض کرده است.
ائتلاف سعودی با انجام پروازهای تجسسی و شناسایی بر فراز استانهای مأرب، تعز، جوف، صعده، الحدیده، ضالع، البیضاء، حجه و محورهای عملیاتی مرزی آتش بس سازمان ملل متحد را نقض کردند.
این گزارش میافزاید، هواپیماهای شناسایی مسلح ائتلاف سعودی منازل مسکونی و مواضع نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی در منطقه «الروضه» استان مأرب هدف قرار دادند.
بر اساس این گزارش، نیروهای ائتلاف سعودی مواضع نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی و همچنین منازل مسکونی شهروندان یمنی در استانهای الحدیده، تعز، مأرب، حجه، صعده، جیزان، ضالع و نجران را هدف حملات سنگین توپخانهای، راکتی و خمپاره قرار دادند.
این در حالی است که «هانس گروندبرگ» نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور یمن حدود سه هفته پیش از توافق طرفهای یمنی برای تمدید ۲ ماهه آتش بس خبر داد.
وی گفته بود: تمدید آتش بس یمن در بر گیرنده تعهد طرفها برای مذاکره به منظور دستیابی به یک توافق گستردهتر است.
آتش بس یمن که بارها از سوی ائتلاف متجاوز سعودی نقض شده است به دنبال رایزنیهای سازمان ملل متحد پیش از این یک بار تمدید شده بود. تمدید ۲ ماهه این آتش بس ۱۱ مرداد ماه به پایان رسید که مجددا تمدید شد.
پیشتر «مهدی المشاط» رئیس شورای عالی سیاسی یمن گفته بود که آتشبس یمن با نقض مکرر آن توسط ائتلاف سعودی تقریبا از بین رفته است.
عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گستردهای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد.
برخلاف انتظار سعودیها، حملات آنها به سپر محکم مقاومت ملت یمن برخورد کرد و بعد از هفت سال پایداری و ضربات دردناک یمنیها به عمق اراضی عربستان، به ویژه تاسیسات آرامکو، ریاض به ناچار تن به آتش بس به امید خروج از باتلاق جنگ یمن داد.
**تولید محصولات با کیفیت، رمز موفقیت در بازار خودروی روسیه
رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی معتقد است: صنعتگران ایرانی از سایر رقبا در بازار روسیه چیزی کم ندارند و تولید محصولات باکیفیت، تضمین کننده موفقیت آنها است.
"مصطفی طاهری" در جریان برگزاری نمایشگاه "اتومبیلیتی ۲۰۲۲" روسیه در گفتوگو با خبرنگار اعزامی ایرنا به مسکو افزود: پس از مناقشه نظامی روسیه و اوکراین، امروز تولید خودرو در روسیه به شدت افت کرده است.
وی، دلیل اصلی این مساله را کمبود اجزا و قطعات خودرویی و کاهش تولید در این کشور عنوان کرد.
رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به بازدید امروز خود از غرفههای روسیه، ترکیه و غرفههای جمهوری اسلامی ایران، خاطرنشان کرد: معتقدم صنعتگران کشورمان از فعالان صنعتی این کشورها چیزی کم ندارند.
طاهری تاکید کرد: اگر صنعتگران ایرانی بتوانند محصولات باکیفیت تولید و در این بازار ارائه کنند، موفقیتشان در بازار روسیه حتمی است.
نمایشگاه اتومبیلیتی ۲۰۲۲ مسکو که از ۳۱ مرداد با حضور معاون نخست وزیر روسیه، سفیر ایران در روسیه و وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان افتتاح شد تا سوم شهریورماه ۱۴۰۱ (برابر با ۲۲ تا ۲۵ اوت ۲۰۲۲) در محل نمایشگاههای بین المللی مسکو (Expo Center) با حضور حدود ۶۰۰ شرکت از ۱۸ کشور از جمله چین و ترکیه و در ۳۰ هزار متر مربع فضای نمایشگاهی برگزار میشود.
این بزرگترین حضور نمایشگاهی ایران در سطح بینالمللی است، بهطوری که جمهوری اسلامی ایران در پاویونی با یکهزار و ۷۰۰ متر مربع سالن اختصاصی و ۹۰۰ متر غرفه، بزرگترین کشور حاضر در این نمایشگاه است که در طول تاریخ نمایشگاه های برونمرزی بینظیر است و شرکتهای خودروساز و قطعهساز ایرانی آخرین دستاوردهای خود را در معرض دید قرار دادهاند.
**نگرانی شاباک از تاثیرگذاری فلسطینی ها بر انتخابات کِنِسِت
سازمان اطلاعات و امنیت داخلی رژیم صهیونیستی از رهبران فلسطینی خواست که در انتخابات این رژیم دخالت نکنند.
پس از دیدار محرمانه رئیس دستگاه اطلاعات تشکیلات خودگردان فلسطین با اعضای فهرست یکپارچه عربی، سازمان اطلاعات و امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک) هشدار شدیدالحنی به رهبران فلسطینی داد و اعلام کرد که نباید در انتخابات این رژیم دخالت کنند.
بر اساس گزارش کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی، تشکیلات خودگردان فلسطین نیز در پاسخ اعلام کرده است که در انتخابات رژیم صهیونیستی دخالت نخواهد کرد.
پیش از این برخی منابع عبری از دیدار محرمانه "ماجد فرج"، رئیس دستگاه اطلاعات تشکیلات خودگردان فلسطین با "ایمن عوده" و "احمد الطیبی" و "سامی ابو شحاده"، روسای فهرست مشترک عربی در شهر رام الله خبر داده بودند.
این منابع اعلام کردند که رئیس دستگاه اطلاعات تشکیلات خودگردان فلسطین در این دیدار خواستار حفظ فهرست مشترک عربی شده است.
برخی منابع در گفت وگو با این رسانه عبری اعلام کردند که "ماجد فرج" به نمایندگان فهرست مشترک عربی تاکید کرده که تشکیلات خودگردان فلسطین نگران بازگشت "بنیامین نتانیاهو" به حکومت پس از انتخابات پیش رو است.
از سوی دیگر یک مسئول عالی رتبه فلسطینی اعلام کرده که این دیدارها سیاسی هستند و مسئولان تشکیلات خودگردان فلسطین بدون هر گونه دخالت در انتخابات رژیم صهیونیستی همواره با اعضای عرب و یهودی کِنِست دیدار می کنند.
حزب لیکود نیز در واکنش به این گزارش ها اعلام کرد که دخالت احتمالی دولت تشکیلات خودگردان فلسطین در انتخابات اسرائیل به منظور ممانعت از روی کار آمدن بنیامین نتانیاهو یک هجمه سیاسی است.
بر اساس این گزارش، حزب لیکود قصد دارد تا تماس هایی در این باره با شاباک داشته باشد و از پلیس اسراییل (رژیم صهیونیستی) نیز خواسته است که تحقیقات گسترده ای در این خصوص داشته باشد.
انتخابات زودهنگام کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) قرار است پس از تصویب کنست در نوامبر آینده (آبان / آذر) برگزار شود.
**هشداری از اعماق رودها؛ سنگها راویان خشکسالیهای مرگبار اروپا
در حالی که یافتههای باستانشناسی در موزههای دنیا بر غنای تاریخی و فرهنگی ملتها گواهی میدهند، بخشی از تاریخ همچنان در طبیعت باقی مانده است. این روزها آشکار شدن سنگهایی با حکاکی تاریخی از بستر رودهای کم آب اروپا خبر ساز شده است؛ صخرههایی که خشکسالی قرنهای گذشته قاره سبز را روایت میکنند.
میراث باستانی راویان خاموش تاریخ ملتها، همیشه قرار نیست از دل حفاری و کاوشهای باستانی سربرآورند. این میراث گاه آشکار در طبیعت و گاه پنهان در دل کوهها یا اعماق آبها، تاریخ را روایت میکنند؛ گاهی شکوهمند و زمانی مرگبار. این روزها کاهش تاریخی سطح آب رودخانههای اروپا سنگهایی با قدمت باستانی و تاریخی را آشکار کرده است که خشکسالیهای سخت قرنهای پیش در اروپا را روایت کرده و بر هراس امروز قاره سبز از کمبود مواد غذایی و گرسنگی میافزایند. میراثی که کشف آن نه تنها خوشحال کننده نیست که نسبت به تغییرات اقلیمی و پیامدهای ویرانگر آن بر زمین هشدار جدی میدهد.
موج گرما در تابستان امسال اروپا را با خشکسالی استثنایی مواجه کرده است. کاهش بیسابقه سطح رودخانهها بهویژه در جمهوری چک و آلمان، سنگهایی را پیش چشم ناظران قرار داده که پیشتر زیر آب پنهان بوده اند. سنگهایی که نوشتههایی قابل تامل بر آن حکاکی شده بود. روایتی کهن از خشکسالی قرنها پیش و آنچه بر مردم آن دوران گذشته بود: "راویان گرسنگی".
بیشتر این سنگها در بستر رود البه (Elbe) کشف شده است. نشریه فرانسوی «پاری مچ» شمار این سنگها را در سراسر اروپا ۲۵ قطعه اعلام میکند و می آورد: این سنگها تنها زمانی که آب بسیار کم است قابل مشاهده میشوند. این سنگها هشداری برای نسل های آینده و شاهدی از رنج گذشته در دوره های خشکسالی و قحطی هستند. این سنگها حاوی چند پیام کوتاه، تاریخ کمبود شدید آب و گاهی اوقات حروف اول نام افرادیست که آنها را حکاکی کردهاند.
روزنامه فرانسوی «لو فیگارو» در همین باره میآورد: این سنگها رنج مردمانی در قرن ۱۵ میلادی را روایت میکردند. کاهش سطح آب رودها به این اندازه نشان میدهد که کاهش محصولات زراعی و نیز خطر بروز قحطی تا چه اندازه جدی بوده است. بر روی سنگی که در روزهای گذشته از رود البه به طول یک هزار کیلومتر در شهر دییچین (Děčín) در جمهوری چک از آب بیرون زد، نوشته بود: اگر امروز مرا میبینی گریه کن.
این سنگ که نشانه بروز قحطی در روزگاران دور است در فاصله اندکی از مرز آلمان کشف شد. این سنگ موسوم به «سنگ گرسنگی» که پیشتر در سال ۲۰۱۸ نیز از سطح آب بیرون آمده بود یکی از قدیمیترین آثار باستانی آبی در اروپا است. بر اساس مطالعه سال ۲۰۱۳ توسط یک تیم باستان شناس چک، چندین تاریخ کمبود آب شامل ۱۴۱۷، ۱۶۱۶، ۱۷۰۷، ۱۷۴۶، ۱۷۹۰، ۱۸۰۰، ۱۸۱۱، ۱۸۳۰، ۱۸۴۲، ۱۸۹۲ و ۱۸۹۲ روی همین سنگ ذکر شده است.
روزنامه فرانسوی لو موند در این باره مینویسد این دست نوشته شوم در تاریخ ۱۶۱۶ حکاکی شده است و به نسل های آینده در مورد مشکلاتی که در زمان ظاهر شدنش پیش خواهد آمد، هشدار میدهد.
سنگ دیگری نیز در این رودخانه با این نوشته کشف شده است: وقتی این سنگ زیر آب رود، زندگی رنگ میگیرد.
در کناره رودی در توخلوویک (Tuchlovice) استان کوچکی در جمهوری چک سنگ دیگری یافت شده که بر آن نوشته است: ما گریستیم، گریه میکنیم و شما نیز خواهید گریست.
این سنگ که جاذبه گردشگری محسوب میشود در هر سال ۱۲۶ روز به دلیل آبگیری سدی که در سال ۱۹۳۸ بر روی رود البه ساخته شده، آشکار میشود. اما امروز این سنگ راوی تاریخ نیز یکی از عکسهایی است که در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته میشود. این سنگ در سال ۲۰۱۸ نیز در زمانی جز فصل آبگیری سد و به دلیل خشکسالی از آب بیرون آمده بود.
سنگهای گرسنگی؛ میراثی برای هشدار به نسل آینده
در سالهای اخیر بروز خشکسالی یکی از نشانههای معنادار تغییرات اقلیمی در اروپای مرکزی محسوب میشود. در سال ۲۰۱۸، سازمان مردم نهاد صلح سبز (Greenpeace) بر روی صخرهای در رودی در ماگدبورگ آلمان حک کرد: اگر مرا میبینید این بحران اقلیمی است. اوت ۲۰۱۸.
در آن سال نیز شدت و گستردگی خشکسالی در قاره کهن، شدیدترین خشکسالی دویست و پنجاه سال گذشته را رقم زد؛ پدیدهای که گویی قرار است در اروپا تکرار شود. بر اساس مطالعه مرکز تحقیقات مشترک کمیسیون اروپا و بر اساس مشاهدات رصدخانه خشکسالی اروپا (OED) ، در سال جاری میلادی تقریبا نیمی از خاک اتحادیه اروپا در ماه ژوئیه در سطح «نگران کننده » خشکسالی و ۱۱ درصد آن در وضعیت سطح هشدار بالاتر قرار گرفته است.
آندرآ تورتی (Andrea Toreti) یکی از پژوهشگران این تحقیق به شبکه خبری یورونیوز گفت: مطالعات اخیر بیانگر آن است که خشکسالی کنونی میتواند «بدترین مورد در ۵۰۰ سال اخیر» باشد.
وی افزود: رویداد کنونی به طور کامل تجزیه و تحلیل نشده است چون هنوز ادامه دارد اما بنا به تجربه فکر میکنم این خشکسالی از سال ۲۰۱۸ شدیدتر است.
بر پایه گزارش اخیر مرکز تحقیقات مشترک کمیسیون اروپا، کاهش رطوبت خاک، کم شدن منابع آبی و تنش گرمایی میتواند به کاهش محصولات زراعی منجر شود.
مسالهای که احتمالا پرده بعدی اخبار این روزهای رسانههای جهان در مورد کاهش سطح رودخانهها در آلمان، جمهوری چک، ایتالیا و انگلیس است. گرما، کمآبی و خشکسالی در حالی تولیدات کشاورزی را تهدید می کند که اروپا از پیش با پیامدهای جنگ اوکراین با افزایش بهای مواد غذایی و تورم بیسابقه دست به گریبان است.
روزنامه گاردین در ماه ژوئیه گزارش داد: «سنگهای گرسنگی» شاخصهای سطح آب و منعکسکننده دورههای خشکسالی آینده هستند، در حالی که به نظر میرسد خشکسالی امسال در اروپا «یکی از شدیدترین خشکسالیهای تاریخ اخیر» باشد. خبری که شاید از روزهای دشوار آینده خبر میدهد.
**پنهانکاری واشنگتن در ارسال جنگافزارها به اوکراین
گزارش نشریه پولیتیکو نشان میدهد که ایالات متحده بیش از آنچه دولت جو بایدن به صورت عمومی اعلام کرده، جنگ افزار در اختیار اوکراین قرار داده است.
در گزارش این نشریه آمریکایی آمده است: شایعاتی در واشنگتن وجود دارد که آمریکا جنگ افزارهای بیشتری نسبت به آنچه دولت به صورت عمومی و رسمی اعلام کرده در اختیار اوکراین قرار داده است.
یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا به این رسانه گفت که واشنگتن در یک بازه زمانی به صورت اعلام نشده، موشکهای ضد رادار سرعت بالا را که برای از بین بردن سامانههای راداری استفاده میشود، به اوکراینیها داده است. به گفته وی، آمریکا موشکهای ضد رادار هارم (HARM) تحویل اوکراینیها داده اما در بستههای کمکی اعلامی آن را با عنوان "قابلیت ضد رادار" تشریح کرده است.
پولیتیکو همچنین به نقل از دو منبع آگاه نوشت که واشنگتن در بسته تسلیحاتی جدید خود در روز ۱۹ اوت (۲۸ مرداد) مهمات هدایت شونده اکسکالیبور را جای داده درحالیکه دولت به صورت علنی به آنها اشارهای نکرده است.
این نشریه در ادامه به یک احتمال نیز اشاره میکند که ایالات متحده مخفیانه سامانه موشکی تاکتیکی ارتش (ATACMS) به اوکراین ارسال کرده و اگر این مساله درست باشد بر خلاف گفته دولت است. جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا در ماه ژوئیه گفت که ارسال این موشکها روسیه را بیشتر تحریک میکند و باعث برانگیختن جنگ سوم جهانی میشود.
پولیتیکو در راستای اثبات این فرضیه خود اضافه کرد: یاهو نیوز طی گزارشی استدلال کرده است که حملات اخیر به اهداف روسیه در کریمه، آنطور که اوکراین اعلام کرده نتیجه عملیات تیمهای ویژه حامل مواد منفجره نبوده و این انفجارها نتیجه حملات موشکی دوربرد بوده است. اما اوکراین هیچ موشکی با چنین بردی برای حمله به پایگاه هوایی ساکی در کریمه ندارد (دست کم موشکهایی که آمریکا و شرکایش به صورت علنی از انتقال آنها به اوکراین خبر دادند).
آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا هفته گذشته در صفحه توئیتر خود نوشت که ارزش بسته کمکی اخیر آمریکا به جای ۷۷۵ میلیون دلار اعلام شده، ۸۱۵ میلیون دلار بود. وی پس از حذف این پیام نوشت که مجموع ارزش بسته کمکی همان ۷۷۵ میلیون دلار بوده است. رسانههای آمریکایی هفته گذشته به نقل از مقام های آگاه گزارش کردند که بسته امنیتی جدید برای اوکراین بیش از ۸۰۰ میلیون دلار ارزش داشته است.
**تبیین جاذبههای سرزمین چهارفصل در کنفرانس «ایرانِ جذاب» در کراچی پاکستان
دومین کنفرانس «ایرانِ جذاب» با هدف تببین جاذبههای توریستی جمهوری اسلامی ایران به عنوان سرزمین چهارفصل و آشنایی بیشتر تورگردانان پاکستان برای ترویج جهانگردی میان ۲ کشور همسایه و بازدید از صدها اماکن تاریخی، طبیعی، فرهنگی و مذهبی ایران در شهر بندری «کراچی» برگزار شد.
دومین گردهمایی باشکوه ایرانِ جذاب با حضور هیات ۲۰ نفره کشورمان به ریاست معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی متشکل از شرکتهای گردشگری و نمایندگان آژانسهای معتبر مسافرتی ایرانی و همچنین ۱۷۰ شرکت خدماتی گردشگری پاکستان در کراچی مرکز ایالت سِند در جنوب پاکستان منعقد گردید.
این رویداد فرهنگی-گردشگری شب گذشته به اهتمام سرکنسولگری ایران در کراچی و با مشارکت وزارت امور خارجه و معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی کشورمان برگزار و حضور پرشور تورگردانان پاکستانی، فعالان حوزه توریست سلامتی، مذهبی و جهانگردی در این مراسم باشکوه بیانگر عزم مسوولان دو کشور از جمله بخش خصوصی برای برداشتن گام های تازه در جهت تقویت روابط مردمی میان ایران و پاکستان با تمرکز بر صنعت گردشگری و ترغیب شهروندان ایرانی و پاکستانی برای افزایش رفت و آمدها به کشورهای یکدیگر بود.
«علی اصغر شالبافیان» معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران به همراه شماری از مدیران شرکتهای جهانگردی در این کنفرانس به تشریح جاذبههای توریستی کشورمان پرداختند.
«مرتضی وهاب» نماینده ویژه سروزیر ایالت سند پاکستان، «نسیم الغنی» معاون وزارت فرهنگ و گردشگری این ایالت و همچنین «حسن نوریان» سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کراچی نیز از دیگر سخنرانان این مراسم بودند.
مسوولان پاکستانی با ابراز خرسندی از اهتمام جدی دو کشور دوست و برادر ایران و پاکستان در راستای هم افزایی میان نهادهای توسعه گردشگری و تلاش برای ترغیب شهروندان یکدیگر برای استفاده از فرصتهای موجود جهت گسترش مراودات فرهنگی و توریستی، گفتند: آشنایی هرچه بیشتر جامعه ایران و پاکستان از ظرفیت های یکدیگر در صنعت گردشگری به تقویت روابط فی مابین به ویژه گسترش ارتباطات مردمی کمک شایانی میکند.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی کشورمان نیز با اشاره به امضای توافقنامه گردشگری میان ایران و پاکستان در جریان نشست هفته گذشته کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در اسلامآباد، گفت: این یک فرصت جدید برای تقویت همکاریها و شناسایی ظرفیتهای متقابل برای پیشبرد اهداف مشترک است.
علی اصغر شالبافیان تقویت همکاریها با کشورهای همسایه از جمله پاکستان برای توسعه و تقویت صنعت گردشگری را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به تلاشها برای تسهیل در صدور روادید تقویت روابط با کشورهای مختلف بهمنظور جذب حداکثری گردشگران خارجی اهمیت بسیار زیادی دارد.
سرکنسول ایران در کراچی نیز اظهار داشت، دولت جمهوری اسلامی ایران و نهادهای ذیربط اهتمام جدی به توسعه تعاملات میان دو ملت دارند و باید با تلاشهای مشترک و گامهای هماهنگ کمک کرد تا روزنههای جدید برای تعامل میان سازمانهای دولتی و بخش خصوصی جهت توسعه گردشگری گشوده شود.
«ایران مقصد جذاب جهانگردی و گردشگری سلامتی» عنوان دیگری است که با پخش مستند و فیلمهای کوتاه برای فعالان حوزه گردشگری و تورگردانان پاکستانی در این کنفرانس ظرفیتهای استانهای مختلف کشورمان را به تصویر کشیده شد.
دستیار ویژه سروزیر ایالت سند پاکستان نیز طی سخنانی گفت: شهرهای پاکستان از جمله ایالت سند که یک استان تاریخی است با داشتن جاذبه های گردشگری تاریخی و طبیعی می تواند سلیقه جهانگردلن ایرانی برای تفریح و را راضی نگه دارد و همین امر، میتواند این ایالت را به مقصدی جذاب برای تورگردانان ایرانی تبدیل کند.
در حاشیه کنفرانس ایرانِ جذاب، اعضای هیات ایرانی طی گفتوگوهای دوجانبه با مسوولان آژانسهای جهانگردی و همچنین کاروانهای زیارتی ظرفیتهای بزرگ کشو مان را طرفهای خود ارائه کردند تا فرایندهای بهرهگیری از امکانات موجود و شرایط مشارکت تبیین شده و ارتباطات میان فرهنگی، زیارتی و جهانگردی میان دو کشور همسایه قوام یابد.
سخنرانان در این مراسم ابراز امیدواری کردند که این روند تعاملات و آشناییها با میان جامعه ایران و پاکستان ادامه یافته و صنعت گردشگری توسعهای روزافزون یابد.
گفتنی است، شورای جهانی سفر و گردشگری اواخر خردادماه سال جاری طی گزارشی اعلام کرد: ایران با رنگ باختن کرونا شاهد احیای صنعت گردشگری در سال ۲۰۲۱ بوده است. در حالی که طی سال ۲۰۲۰ صنعت گردشگری ایران با رشد منفی ۴۵ درصدی مواجه شده بود و ارزش آن به ۱۴۴ هزار میلیارد تومان کاهش یافته بود در سال ۲۰۲۱ این صنعت در ایران رشد مثبت ۴۰ درصدی را تجربه کرد و ارزش آن به ۲۰۲ هزار میلیارد تومان افزایش یافت.
سهم گردشگری از کل اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۰ بالغ بر ۳.۱ درصد بوده که این رقم در سال ۲۰۲۱ به ۴.۱ درصد افزایش یافته است.
درحالی که ترکیه یکی از مقاصد مهم گردشگری ایرانیان است در سال ۲۰۲۱ ترکها نیز اقبال خوبی به ایران داشته و گردشگران ترکیهای پس از عراق در رتبه دوم گردشگران خارجی ورودی به ایران قرار داشتهاند. از کل گردشگران خارجی ورودی به ایران در سال ۲۰۲۱ بالغ بر ۱۵ درصد آنها ترکیهای بودهاند. در سال پیش از آن سهم گردشگران ترکیهای از کل گردشگران ورودی به ایران ۹ درصد بود.
گردشگران پاکستانی با ۱۰ درصد، جمهوری آذربایجان با ۹ درصد، و کویت با ۲ درصد به ترتیب در رتبههای سوم تا پنجم از این نظر قرار داشتهاند. سایر کشورها سهم ۲۹ درصدی از کل گردشگران ورودی به ایران در سال ۲۰۲۱ داشتهاند.
**کابوس گانتس از جنگ با حزبالله لبنان
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی درباره شروع هرگونه درگیری و جنگ با حزبالله لبنان، به خاطر اختلافات مرزی دریایی ابراز نگرانی کرد.
"بنی گانتس" که از تهدید حزبالله لبنان برای حمله به میدان گازی «کاریش» ترسیده، این اقدام را باعث شعلهور شدن آتش جنگ ارزیابی کرد.
سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان در ۹ آگوست(۱۸ مرداد) اعلام کرد: هر دستی به سمت منابع لبنان دراز شود، قطع خواهد کرد.
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در گفت وگوی رادیویی، از روی ترس و استیصال خاطرنشان کرد: در صورت حمله حزبالله به میدان گازی «کاریش»، واکنش نشان خواهیم داد و ممکن است این موضوع به جنگی چندروزه منجر شود. ما برای چنین سناریویی آماده هستیم، اما آنرا نمی خواهیم.
گانتس که نگران حمله حزبالله است، اعلام کرد: برای توافق با لبنان در چارچوب مذاکرات انجام شده با میانجیگری آمریکا آماده هستیم.
وی با تکرار ادعای واهی مالکیت میدان گازی «کاریش» توسط رژیم صهیونیستی، گفت: استخراج از میدان گازی «زمانی که آماده تولید باشد» آغاز خواهد شد.
این مقام صهیونیست تصریح کرد: من معتقدم که در آینده دو سکوی گازی وجود خواهد داشت. یکی طرف ما، یکی طرف آنها و امیدوارم پیش از آن، مجبور نباشیم دور دیگری از درگیری را تجربه کنیم.
مذاکرات بیروت و تلآویو درباره ترسیم مرزهای دریایی در سال ۲۰۲۰ شروع شد، اما این مذاکرات پیش از به نتیجه رسیدن در ماه ژوئن، متوقف شد.
«اسرائیل تایمز» به نقل از مقامات وزارت جنگ رژیم صهیونیستی نوشت: حزبالله ممکن است به منطقه مورد مناقشه حمله کند تا بتواند امتیازات بیشتری در مذاکرات بگیرد.
این رسانه صهیونیست نوشت: تلآویو و بیروت در آستانه امضای توافق درباره میدان گازی مورد مناقشه هستند.
پیش از این، کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد که ارتش این رژیم به شدت نگران هرگونه اقدام تحریکآمیز حزبالله یا حمله ناگهانی آن است.
رسانههای صهیونیستی اعلام کردند که حالت هشدار و آماده باش در مرزهای شمالی(با لبنان) آغاز شده و ادامه خواهد داشت.
روزنامه لبنانی «الاخبار» با اشاره به سخنان اخیر دبیرکل حزب الله لبنان در ترسیم «معادله آرامش یا تنش» در برخورد با رژیم صهیونیستی نوشت که حزب الله لبنان تمامی اقدامات لازم را برای مقابله با هرگونه اقدام غیرمنتظره از جانب رژیم صهیونیستی اتخاذ کرده و در آمادگی به سرمی برد.
روزنامه الاخبار در گزارش خود آورده است: ارتش اشغالگر اسرائیل طی چند روز گذشته به تحرکات نظامی و امنیتی خود در منطقه شمالی (فلسطین اشغالی در مرز با لبنان) شدت بخشیده و بر سواحل مرزی لبنان تا مناطق دور دست شمال فلسطین اشغالی تمرکز کرده است.
شب گذشته نیز سید حسن نصرالله در مراسم اختتامیه جشنهای چهلمین سالگرد تاسیس حزبالله، با تاکید بر ایجاد معادلات بازدارندگی برای حفاظت از سرزمین، مردم و ثروت لبنان گفت: آخرین دستاورد مقاومت در جنگ سال ۲۰۰۶، ورود مقاومت به بازگرداندن حقوق لبنان از نفت و گاز بود و آزادسازی باقی اراضی اشغالی لبنان، مسئولیت ملی است.
**مقام سوری: امیدواریم که تحرکات آنکارا صادقانه و حقیقی باشد، نه تاکتیکی
یک نماینده سوری از سفر قریب الوقوع هیات های ترکیه ای به دمشق خبر داد و گفت که تمام اقشار سیاسی در ترکیه موافق ازسرگیری روابط با سوریه هستند و امیدواریم که این تحرکات صادقانه و حقیقی باشد نه اقدامات تاکتیکی.
گزارش هایی درخصوص سفر قریب الوقوع هیات های ترکیه ای به دمشق درحال انتشار است و "فیصل المقداد"، وزیر خارجه سوریه گفت وگوهایی با "سرگئی لاوروف"، همتای روس خود و دیگر مقامات روسیه در مسکو داشته است.
"صفوان القربی"، نماینده پارلمان سوریه در گفت وگو با خبرگزاری اسپوتنیک در این باره گفت: اطلاعاتی که به آن ها دست یافتیم نشان می دهد که دبیرکل حزب وطن ترکیه در راس هیاتی بزرگ به سوریه خواهد آمد و دیدارهایی با مقامات عالی رتبه خواهد داشت.
وی گفت: درست است که حزب او چپ گرا می باشد، اما وی دوست نزدیک حزب حاکم ترکیه است و پیشنهادات مهمی را برای دمشق به همراه خواهد داشت.
این نماینده سوری تاکید کرد که برخی اعضای حزب جنبش ملی ترکیه نیز خواستار ویزای ورود به سوریه شدند که این امر نشان می دهد، اقشار و احزاب مختلف سیاسی ترکیه تحرکاتی در راستای ازسرگیری روابط با سوریه دارند و سوریه راه تنفس اقتصادی و تجاری برای آنکارا به شمار می رود.
القربی در ادامه خاطرنشان کرد: با اینکه ترکیه دروازه اصلی مشکلات میان دو کشور بود ممکن است این کشور دروازه حل مشکلات نیز باشد، امیدواریم که این تحرکات صادقانه و حقیقی باشد نه اقدامات تاکتیکی.
وی همچنین گفت: امیدواریم که این تحرکات مرحله ای نباشد، بلکه راهبردی باشد و هم ما و هم مردم ترکیه و تمام منطقه را آسوده کند. مرزهای طولانی که با کشور ترکیه داریم نیازمند تلاش دو کشور و همکاری آن ها است که این امر قبل از خدمت به امنیت ملی سوریه در راستای خدمت به امنیت ملی ترکیه است، امیدواریم که این مساله عملی شود.
القربی در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: روسیه بر این مساله پافشاری دارد که اختلافات آنکارا با دمشق از طریق گفت وگو حل شود. اکنون این مساله با اظهارات نرم ترکیه و برخی اخبار درز شده در رسانه ها آغاز شد و هدف آن آماده کردن اذهان عمومی در منطقه برای از سرگیری روابط است. اوضاع داخلی ترکیه و پرونده پناهندگان نیز از دیگر عوامل این امر می باشد، بنابراین ما شاهد این هستیم که رویکرد تمام احزاب ترکیه درخصوص ایجاد روابط خوب با سوریه یکی است.
بر اساس این گزارش، با آغاز بحران سوریه در اسفندماه سال ۱۳۸۹ (۲۰۱۱) و تبدیل آن به جنگی بین المللی، ترکیه، آمریکا، عربستان، فرانسه و انگلیس، عملا در کنار تروریست ها قرار گرفتند و پشتیبانی و لجستیک آنها در طول این سال ها مستقیما به عهده آنکارا بود، اما با گذشت بیش از ۱۱ سال از بحران سوریه و شکست اکثر گروه های تروریستی و تغییر معادلات این جنگ به نفع دمشق، تمامی حامیان تروریست ها متوجه شدند که حکومت دمشق به این راحتی ها شکست نمی خورد و آنها باید روش و فکر خود را تغییر دهند.
«اوزگور بورسالی» دبیرکل حزب وطن ترکیه که در سالهای اخیر به دولت "رجب طیب اردوغان"، رئیسجمهور ترکیه نزدیک شده، اخیرا در خبری مهم اعلام کرد که با موافقت آنکارا به زودی هیئتی از این حزب برای دیدار با "بشار اسد"، رئیس جمهوری سوریه به دمشق سفر میکند.
وی گفت که این سفر در پاسخ به درخواست نظام سوریه انجام میشود و چند وقتی است که در دستور کار حزب وطن قرار دارد. این سفر طی ۱۰ تا ۱۵ روز آینده توسط حزب وطن به عنوان یک حزب مستقل ترکیه انجام خواهد شد.
**کانادا: امکان صادرات مستقیم گاز مایع به اروپا را بررسی میکنیم
جاستین ترودو نخست وزیر کانادا گفت کشورش در حال بررسی راه هایی برای امکان صادرات مستقیم گاز طبیعی مایع (الانجی) به اروپا از ساحل شرقی این کشور است.
خبرگزاری رویترز نوشت: ترودو در نشست خبری مشترک با اولاف شولتس صدر اعظم آلمان در شهر مونترال کانادا گفت که ما «هر کاری را انجام می دهیم» تا به عرضه جهانی انرژی از طریق افزایش ظرفیت های عرضه در کوتاه مدت کمک کنیم.
ترودو روز دوشنبه به خبرنگاران گفته بود که کانادا در حال بررسی معنادار بودن صادرات ال ان جی و صادارت مستقیم آن به اروپا است و در همین راستا گفت وگوهای اقتصادی بین بخش های تجاری کانادا و آلمان در جریان است.
صدر اعظم آلمان روز دوشنبه در نخستین روز از سفر سه روزه خود به کانادا با ترودو دیدار کرد. دو طرف درباره منابع جایگزین مواد معدنی حیاتی برای وسایل نقلیه الکتریکی (EVs) و انرژی گفت و گو کردند.
شولتس که دولتش با فشارهای فزاینده برای یافتن راه حلی برای مقابله با بحران انرژی مواجه است، در بدو ورود به مونترال،گفت: کانادا دارای منابع طببعی قوی شبیه روسیه است.
شولتس و «روبرت هابک» وزیر اقتصاد آلمان در این سفر با هیاتی از مقام ها و رهبران تجاری همراهی می شوند و قرار است قراردادی را با هدف ایجاد زنجیره های تامین هیدروژن امضا کنند. این قرارداد بخشی از تلاش های برلین برای انتقال سریع به انرژی های تجدیدپذیر است.
**جنبش حق بحرین: رابطه آمریکا و رژیم آل خلیفه براساس رژیم ارباب و برده است
"عبدالغنی الخنجر"، نماینده جنبش مخالف "حق" بحرین با تاکید بر آن که رژیم آل خلیفه دستورات آمریکا را بر اساس منافع واشنگتن به طور کامل اجرا می کند، گفت: رابطه آمریکا و رژیم آل خلیفه براساس رژیم ارباب و برده است
الخنجر در گفت وگو با شبکه المنار لبنان افزود: جریان مخالف رژیم آل خلیفه نیز به این موضوع واقف است که آمریکا دست از حمایت از رژیم آل خلیفه برنمی دارد، زیرا این رویکرد استراتژیک واشنگتن در بحرین می باشد.
وی دامه داد: برای همه کسانی که به فشار سفارت آمریکا در بحرین به رژیم آل خلیفه برای انجام اصلاحات و عقب نشینی از رویه ظالمانه این رژیم (علیه شیعیان) امید بسته بودند، ثابت شد که این امیدواری ها توهمی بیش نیست.
الخنجر افزود: در این برهه دولتمردان آمریکا به نحو بی سابقه ای نقاب از چهره برداشته و نشان داده اند که جز به تامین منافع خود به هر طریق ممکن حتی با تکیه بر تروریسم، نمی اندیشند و برهمین اساس بر منطق حمایت مطلق از دست نشانده های خود در منطقه و تثبیت جایگاه آنها حتی به قیمت نقض تمام اصول انسانی عمل می کنند.
وی ادامه داد: مقامات کاخ سفید نه تنها هوادار ملت ها و پایبند به اصول انسانی و حقوق بشر، نیستند، بلکه تا هنگامی که ماندن دولت ها و رژیم های دست نشانده، منافع آنها را تامین می کند، خود دستور فشار آوردن به ملتها را به آنها می دهند و تلاش می کنند تا این رویه را قانونی جلوه دهند.
الخنجر با تاکید بر این که ظلم و بی عدالتی و فشاری که از سوی رژیم آل خلیفه بر مردم بحرین روا داشته می شود، براساس توطئه و دستور آمریکاست، گفت: حضور صهیونیست ها در بحرین نیز در چهارچوب همین توطئه شوم آمریکایی است و حضور سفیر آمریکا در بحرین و تردد او در منامه از باب دوستی نیست.
**اعتراض ونزوئلا به سکوت بینالمللی در قبال توقیف هواپیمای این کشور
«دِیوسدادو کابِیو» معاون ریاست جمهوری و معاون اول «حزب سوسیالیست» (PSUV) ونزوئلا سکوت سازمانهای بینالمللی به ویژه سازمان ملل متحد در قبال ماجرای توقیف غیر قانونی هواپیمای متعلق به این کشور در فرودگاه آرژانتین و خدمه آن را مورد انتقاد قرار داد.
معاون اول حزب سوسیالیست ونزوئلا (حزب حاکم) در انتقاد از سکوت مجامع بینالمللی در قبال این پرونده گفت: من فکر میکنم هیچ سازمان بینالمللی اظهار نظر نخواهد کرد، صدایی از سازمان ملل متحد به گوش نخواهد رسید، از خانم میشل باشله (کمیسر عالی حقوق سازمان ملل متحد) نخواهید شنید که بگوید برخی ونزوئلاییها نه فقط به طور ناعادلانه بلکه به صورت غیر قانونی در آرژانتین بازداشت شدهاند. برای این سازمانهای بینالمللی هیچ اتفاقی نمیافتد چرا که ونزوئلاییها و منافع آنها درگیر این مسئله است.
کابِیو خاطر نشان کرد: سازمان ملل متحد یک آژانس وابسته به دولت ایالات متحده است.
وی با بیان اینکه صاحبان سازمانهای بینالمللی، «دشمنان تاریخی ونزوئلا» هستند، گفت: انتظار نداریم واکنش مثبتی از سمت آنها ببینیم. برایمان اهمیتی ندارد. آنچه برای ما مهم است، شنیده شدن صدای مردمانی است که از سراسر جهان، حمایت کردند.
وی در تاکید بازداشت غیرقانونی خدمه هواپیمای ونزوئلایی افزود: بیش از یک ماه است که این افراد به طور ناعادلانه توسط سیستم قضایی آرژانتین بازداشت شدهاند.
حدود دو ماه (ششم ژوئن/ ۱۶ خرداد) از توقیف هواپیمای ونزوئلایی در فرودگاه آرژانتین میگذرد و دخالت آمریکا در این مسئله با واکنش مقامهای ونزوئلا مواجه شده است. رئیس جمهور ونزوئلا به تازگی اطمینان داد کشورش «با همه سلاحهای ارتباطی، اجتماعی و سیاسی خود برای هواپیمایی که دزدیده شده است و آنها به صورت وقیحانه قصد مصادره آن را در آرژانتین دارند، مبارزه کند».
وزارت دادگستری آمریکا دوم اوت (۱۱ مرداد) در بیانیهای هواپیمای بوئینگ باری زمینگیر شده در آرژانتین را به ارتباط با گروههای تروریستی متهم کرد و خواستار صدور مجوز مصادره آن از سوی مقامهای آرژانتینی شد.
این هواپیما که تا یک سال پیش به شرکت ماهان ایر ایران تعلق داشت، در ۶ ژوئن (۱۶ خرداد ماه) با ۱۴ سرنشین ونزوئلایی و پنج سرنشین ایرانی از مکزیک وارد آرژانتین شد، اما دو روز بعد اروگوئه از دادن مجوز به آن برای ورود به آسمان خود جلوگیری کرد و هواپیما وادار به بازگشت به آرژانتین شد و تاکنون در آنجا باقی مانده است.
به دنبال درخواست آمریکا و با وجود انتقادهای شدید دولت و مردم ونزوئلا، قاضی دادگاهی در آرژانتین با درخواست آمریکا برای توقیف هواپیمای باربری ونزوئلا موافقت کرده است.
اگرچه دولت آرژانتین هنوز تصمیمی در این مورد نگرفته است، احتمال موافقت دولت «آلبرتو فرناندز» رئیسجمهوری آرژانتین با درخواست آمریکا، دولت ونزوئلا را به شدت نگران کرده است.
«ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه نیز دیروز دوشنبه در نشست خبری درباره موضوع هواپیمای ونزوئلا در آرژانتین گفت: موضوعی که برای ما حائز اهمیت است وضعیت پنج هموطن ایرانی است که اقدامات ما در این زمان همچنان ادامه دارد و هم در حوزه سیاسی گفتوگوها و مذاکرات در تهران و از طریق سفارت ما در بوینوسآیرس دنبال میشود، درعین حال گفتوگوها با مقامات کشور ونزوئلا به عنوان کشوری که هواپیما متعلق به این کشور است، ادامه دارد.
کنعانی ادامه داد: هنوز در این ارتباط تحول خوشایندی رخ نداده است و ما همچنان بر ضرورت اینکه شهروندان ایرانی هیچ جرمی مرتکب نشدهاند، تاکید میکنیم از این رو ضرورت دارد دولت آرژانتین حسن نیت خود را در این ارتباط اثبات کند و نسبت به آزادی بدون قید و شرط این افراد در اسرع وقت اقدام کنند چراکه آنها شهروندان ما هستند و جمهوری اسلامی ایران در پیگیری حقوق کنسولی شهروندان خود کوتاهی نخواهد کرد.
**نشست سران همکاری شانگهای در سمرقند در انتطار یک رویداد بزرگ بین المللی
روزنامه روسی «نیزاویسیمایا گازیه تا» نوشت: اجلاس آتی سران سازمان همکاری شانگهای در ماه جاری میلادی در ازبکستان که با حضور احتمالی رئیسان جمهوری روسیه، چین، هند، پاکستان، ایران و ترکیه برگزار خواهد شد، می تواند یک رویداد بین المللی بزرگ را رقم زند.
روزنامه «نیزاویسیمایا گازیه تا» می نویسد: این اجلاس در سمرقند ازبکستان که انتظار ملاقات ولادیمیر پوتین و شی جین پینگ روسای جمهوری روسیه و چین را می کشد چنانچه سران هند، پاکستان، ایران و ترکیه نیز در آن حضور یابند به یک رویداد بین المللی تبدیل می شود.
در ادامه آمده است که احتمال دارد ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین در نشست سازمان همکاری شانگهای در سمرقند ملاقات کنند. طبق اطلاعات رسانه های آمریکا، پکن در حال آماده شدن برای اولین سفر شی به خارج از کشور از بعد از آغاز همه گیری کرونا است. این [ملاقات] به دو رئیس جمهور امکان می دهد که چشم در چشم درباره اوضاع اوکراین و پیرامون تایوان گفت و گو کنند.
به گفته کارشناس روزنامه روسی هیچ مدرکی مبنی بر کمک پکن به مسکو در زمینه تسلیحات وجود ندارد. مانورهای مشترک فدراسیون روسیه و چین طبق برنامه برگزار می شود و ارتباطی با موضوع اوکراین ندارد. در صورت حضور سران هند، پاکستان، ایران و ترکیه، مجمع سازمان همکاری شانگهای بازتاب بین المللی پیدا خواهد کرد.
نگارنده ادامه می دهد: سران چین و روسیه ممکن است در نشست سمرقند در خصوص اقدامات مشترک برای تثبیت اوضاع در آسیای مرکزی گفت وگو کنند.
روزنامه وال استریت ژورنال میگوید: شی جین پینگ، رئیسجمهوری چین ممکن است اواسط سپتامبر(مهر) در یک نشست منطقهای در شهر سمرقند ازبکستان با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه دیدار کند. به گزارش این روزنامه، مقدمات سفر رئیس جمهوری چین به سمرقند در ۱۵ سپتامبر برای نشست سازمان همکاری شانگهای در حال انجام است.
قرار است اجلاس سران سازمان شانگهای شهریور امسال در شهر سمرقند ازبکستان برگزار شود.
این روزنامه آمریکایی می نویسد دفتر رئیسجمهوری چین گفته است که وی ممکن است شخصا در این نشست شرکت کند و علاوه بر پوتین، دیدارهای دوجانبهای با سایر رهبران شرکت کننده در نشست از جمله پاکستان، هند و ترکیه داشته باشد.
آخرین بار پوتین و شی به طور مستقیم در ماه فوریه در پکن صحبت کردند و گفتند که «روابط روسیه و چین حد و مرزی ندارد».این جمله مقامات آمریکایی را آزار می دهد. ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که روابط روسیه و چین در حال شکوفایی است و نظمی را که برای هشت دهه جهان را در کنار هم نگه داشته است، تهدید می کند. و تایید رشد این روابط این واقعیت است که چین سربازان خود را برای شرکت در رزمایش وستوک به روسیه می فرستد.
روزنامه روسی «نیزاویسیمایا گازیه تا» نوشته است؛ با این حال، مشکلات روسیه در اوکراین بر نحوه برخورد ارتش چین با موضوع تایوان تأثیر گذاشته است. مشکلات روسیه یادآور این است که چین به طور کامل برای عملیات الحاق تایوان آماده نیست. از سوی دیگر، هرچه چین در ادغام مجدد جزیره با نیروهای نظامی به تأخیر بیفتد، تایوان فرصت بیشتری خواهد داشت تا خود را به کمک ایالات متحده مسلح کند و از تجربه جنگ در اوکراین درس بگیرد.
«ساوت چاینا مورنینگ پست» نیز به عامل مهم دیگری اشاره می کند که می تواند پوتین و شی را به گفت و گو در ازبکستان ترغیب کند. پیش از این، پنج جمهوری اتحاد جماهیر شوروی در آسیای مرکزی توجه چندانی در رسانه های غربی به خود جلب نمی کردند. مگر اینکه آنها از تأثیر خروج بی رویه نیروهای آمریکایی از افغانستان بر منطقه صحبت می کردند. اما اکنون تروریسم بینالمللی و باندهای جنایتکار بار دیگر منطقه را به انبار باروت تبدیل میکنند. کافی است شورش های اخیر در قزاقستان را یادآوری کنیم، این خطر که درگیری ها در افغانستان ممکن است بر تاجیکستان، ترکمنستان و قرقیزستان تأثیر بگذارد. این به طور مستقیم به منافع چین و روسیه مربوط می شود.
همانطور که رافالو پانتوچی، کارشناس ایتالیایی آسیای مرکزی تاکید می کند، در نشست سمرقند، رهبران چین و روسیه می توانند درباره اقدامات مشترک برای ثبات وضعیت در آسیای مرکزی گفتگو کنند.
با این حال، این احتمال وجود دارد که سمرقند نه تنها به بستری برای گفت و گو بین رهبران روسیه، چین و کشورهای آسیای مرکزی تبدیل شود بلکه به نوشته روزنامه هندی اکسپرس، نارندرا مودی، نخست وزیر هند، شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان و حتی رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه ممکن است در این نشست حاضر شوند. ورود مودی و شریف قابل درک است. بالاخره هر دو کشور عضو سازمان همکاری شانگهای هستند. تحلیلگران هندی پیشنهاد می کنند که حضور این همه رهبر می تواند تماس های مهم دوجانبه را تسهیل کند. مودی و شی می توانند راه های حل اختلاف مرزی چین و هند را بررسی کنند.
«ایرینا یارووایا»، نایب رئیس دومای دولتی نیز پیشنهاد کرد که پلاتفرم سازمان همکاری شانگهای به عنوان مهم ترین پلتفرم در زمینه مقابله با نازیسم و تدوین کنوانسیون سازمان همکاری شانگهای برای مقابله با نازیسم در نظر گرفته شود.
واسیلی کاشین، کارشناس ارشد دانشکده عالی اقتصاد روسیه در صاحبه با یک روزنامه روسی خاطرنشان کرد: «اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای واقعاً می تواند به یک رویداد بین المللی بزرگ تبدیل شود. اما من نمی دانم که بیانیه ای در مورد اوکراین از طرف روسیه و چین وجود خواهد داشت.
آمریکایی ها البته از این که ارتش چین در رزمایش وستوک شرکت خواهد کرد خشنود نیستند. اما همه فعالیت های مشترک با چین طبق برنامه انجام می شود، درگیری در اوکراین به هیچ وجه بر این موضوع تأثیری نداشته است. در مورد نمایش موشک های قاره پیما در خیابان های شهرها، چینی ها در واقع با روحیه روسیه عمل می کنند. این حرکت برای تقویت قاطعیت نیات چینی طراحی شده است.»
این کارشناس در پاسخ به سوالی در مورد ابتکار یارووایا گفت که سازمان همکاری شانگهای کشورهای مختلف را متحد می کند. برخی از آنها کاملاً در مناقشه روسیه با اوکراین دخالت ندارند. بخش قابل توجهی از اعضای سازمان همکاری شانگهای مایلند از آن دوری کنند. تمام تصمیمات سازمان همکاری شانگهای با اجماع اتخاذ می شود. کاشین در پایان گفت: اگر حداقل یک کشور عضو رسمی سازمان همکار های شانگهای بگوید "نه"، هیچ چیز جواب نمی دهد.
نشست سران از ۱۵ تا ۱۶ سپتامبر (۲۴ - ۲۵ شهریور) در سمرقند برگزار و ۲۸ سند برای تصویب پیش بینی شده است.
وزیر امور خارجه ازبکستان ماه گذشته اعلام کرده بود که جمهوری اسلامی ایران در نشست سران سمرقند در شهریور ماه به عضویت سازمان همکاری شانگهای در خواهد آمد.
در نشست سران کشورهای عضو سازمان شانگهای در سپتامبر سال گذشته که با حضور رئیسجمهور ایران برگزار شد، از عضویت رسمی تهران حمایت شد و روند پذیرش رسمی جمهوری اسلامی ایران که از سال ۲۰۱۲ وضعیت ناظر را در این سازمان داشت آغاز شد. با این حال فرآیند عضویت کامل ایران و پذیرش اسناد و اساسنامههای عضویت تا سال ۲۰۲۳ به طول میانجامد.
سازمان همکاری شانگهای در سال ۲۰۰۱ با امضای یک بیانیه مشترک توسط رهبران کشورهای قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تأسیس شد. در سالهای بعد، هند و پاکستان نیز به آنها پیوستند. همکاری بین کشورهای عضو در سطوح مختلف: از جمله در زمینه تضمین ثبات و صلح منطقه تا تبادل دانش و فناوری علمی، فرهنگی و آموزشی انجام میشود
سال سخت کشاورزان آمریکایی در بحبوحه ناامنی غذا
تارنمای استریت تایمز گزارش داد: کشاورزان آمریکایی در سالی که با تورم سرسام آور، نوسانات بالا و کمبود مواد غذایی مواجه است، با فشار بسیار زیادی روبرو هستند.
این رسانه افزود: اندازه برداشت محصول در آمریکا – به عنوان بزرگترین تولید کننده ذرت در جهان و دومین تولید کننده بزرگ دانه سویا - قیمت ها را برای ماه ها تعیین می کند.
این امر با توجه به این که اروپا از موج گرما آسیب دیده است، کاشت محصول در آرژانتین احتمالاً به دلیل خشکسالی به تعویق افتاده است، و تا مشخص شدن اطلاعات بیشتری در مورد صادرات محصول از قطب تجاری دریای سیاه جنگ زده به خارج از این منطقه، اهمیت می یابد.
تاکنون، نامنظم بودن وضعیت آب و هوا در سراسر آمریکا، پیشبینی وضعیت برداشت محصولات را بسیار دشوارتر کرده است. انتظار می رود بازده محصول خوب باشد، اما نه به اندازه پیش بینی وزارت کشاورزی آمریکا. با توجه به ذخایر اندک، اندازه محصول واقعا مهم است.
وضعیت در جنوب شرقی داکوتای جنوبی نشان می دهد که کمبود باران کافی بر گیاهان ذرت و سویا فشار وارد کرده است و به محصول بالقوه ای که جهان برای جلوگیری از کمبود به آن تکیه می کند آسیب وارد کرده است.
محصول ذرت و دانه های سویا تاکنون پایین تر از حد متوسط بوده اند.
ظرفیت محصول ذرت ۱۱۸.۶ بوشل (واحد اندازه گیری خشک در آمریکا) در هر هکتار برآورد شد که بسیار کمتر از میانگین سه ساله ۱۶۱.۸ بوشل بوده است. تعداد غلاف دانه سویا به ۷۹۲.۵ رسید که کمتر از میانگین ۱۰۷۳ بود. برخی از مناطق محصول ذرت بی کیفیت بوده است.
مرغوبیت محصول ذرت در غرب ایالت اوهایو نیز در وضعیتی کمتر از حد متوسط بود، در حالی که تعداد دانه های سویا بسیار بیشتر از میانگین سه سال گذشته بوده است. بارندگی زیاد باعث تاخیر در کاشت بذر در برخی نقاط شده است.
این گزارش افزود: دانه های سویا، به ویژه، در معرض خطر هستند زیرا محصولاتی که برای تولید طیف وسیعی از غذاها و همچنین سوخت زیستی سازگار با آب و هوا استفاده می شوند، هنوز در وضعیت بحرانی قرار دارند.
«ژاکلین هالند»، تحلیلگر شرکت «آینده کشاورزی» در آمریکا، گفت: «با تأخیر در کاشت محصولات در بهار امسال، هنوز زمان برای این که مقداری از محصول دانه سویا تولید شود - یا در چند هفته آینده از بین برود وجود دارد.»
«بن باکنر» تحلیلگر غلات شرکت «اگریسورس» گفت به طور کلی، تولید ملی ذرت و سویا احتمالاً به اندازه پیش بینی آمریکا نخواهد بود.
**موج جدید اقدامات صهیونیستها در کرانه باختری؛ ۲ رهبر حماس بازداشت شدند
ارتش رژیم صهیونیستی در دور جدید اقدامات خود در کرانه باختری رود اردن ۹ شهروند فلسطینی از جمله ۲ رهبر جنبش حماس را بازداشت و مدت بازداشت اداری شیخ "بسام السعدی" از رهبران جنبش جهاد اسلامی فلسطین را تمدید کرد.
انجمن اسرای فلسطین در بیانیهای اعلام کرد که نظامیان رژیم اشغالگر بامداد امروز (سه شنبه) ۹ فلسطینی را در کرانه باختری بازداشت کردند.
در این بیانیه آمده که دو نفر از افراد بازداشت شده از اعضای ارشد جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) هستند.
نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی دیروز (دوشنبه) هم در ادامه حملات خود علیه فلسطینیان در مناطق مختلف کرانه باختری، ۱۵ نفراز فلسطینیان از جمله شماری اسیر آزاده را بازداشت کردند.
دادگاه صهیونیستی مدت بازداشت رهبر اسیر جهاد اسلامی را تمدید کرد
دادگاه رژیم صهیونیستی روز یکشنبه گذشته هم مدت بازداشت شیخ بسام السعدی رهبر اسیر جهاد اسلامی را برای سومین بار متوالی تمدید کرد.
وکیل السعدی اعلام کرد که دادگاه به بهانه ادامه تحقیقات بازداشت وی را به مدت ۵ روز دیگر تمدید کرده است.
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی هم تاکید کرد که شاباک بازجویی از بسام السعدی به اتهام عضویت در جنبش جهاد اسلامی و حمایت از عملیاتهای مقاومتی را به اتمام رسانده و پرونده او را به دادستانی نظامی این رژیم ارجاع داده است.
بازداشت یکی از رهبران جنبش فتح در قدس اشغالی
نظامیان اسرائیلی روز دوشنبه «شادی مطور» دبیر جنبش فتح در قدس اشغالی را نیز پس از حمله به منزلش در شهرک بیت حنینا در شمال این شهر بازداشت کردند.
این رهبر جنبش فتح تاکنون بارها به اسارت گرفته شده است.
رژیم صهیونیستی جولای گذشته نیز طی حکمی ورود او به کرانه باختری را به مدت ۶ ماه ممنوع اعلام کرد.
بازداشت موقت ۷۲۳ اسیر فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی
هم اکنون ۷۲۳ اسیر فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی تحت بازداشت موقت هستند که از سال ۲۰۰۸ تاکنون این بالاترین آمار بازداشت موقت فلسطینیان است.
اسرای تحت بازداشت موقت ۱۵ درصد از مجموع اسرای فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی را تشکیل میدهند.
اعتصاب غذای سراسری اسرای فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی
اسرای فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی از دیروز دوشنبه اقدامات اعتراضی و مبارزاتی خود علیه سازمان زندانهای صهیونیستی را که ماه مارس گذشته آن را متوقف کرده بودند، ازسرگرفتند.
بر همین اساس، اسرای فلسطینی قرار است وعدههای غذایی را پس داده و در دومین اقدام نیز، از خروج از اتاقهای خود برای بازجویی امنیتی طی روزهای دوشنبه و چهارشنبه خودداری کنند.
باشگاه اسیر فلسطین اعلام کرد که دور نخست اقدامات اعتراضی اسرا قرار است نهایتا پس از دو هفته با اعلام اعتصاب غذای سراسری پایان یابد.
باشگاه اسیر تاکید کرد که هدف از این اقدامات اسرا، واداشتن سازمان زندانهای صهیونیستی به عقبنشینی از تجاوزات خود علیه اسرای محکوم به حبس ابد و دستیابی به برخی خواستههای خود از جمله بهبود اوضاع زندانها است.
هم اکنون ۴۶۵۰ فلسطینی از جمله ۳۰ زن و ۱۸۰ کودک در زندانهای رژیم صهیونیستی در بند اسارت هستند که در میان آنها صدها بیمار هم دیده میشود.
۵۵۱ نفر از این اسرا به حبس ابد محکوم هستند و ۲۴۳ نفر از اسرا هم تاکنون بیش از ۲۰ سال در بند اسارت بودهاند.
مشارکت همه گروههای فلسطینی در اعتصاب غذای سراسری
قدوره فارس رئیس باشگاه اسیر فلسطین در گفتگو با المیادین اعلام کرد که برای اولین بار طی سالهای اخیر، قرار است اسرای فلسطینی از تمامی گروهها در اعتصاب غذای سراسری و نامحدود شرکت داشته باشند.
فارس تصریح کرد که سازمان زندانهای صهیونیستی آمادگی مقابله با اقدامات اعتراضی اسرا را ندارد.
همزمان با آغاز اعتصاب غذا و اقدامات اعتراضی سراسری اسرا، صدها نفر از خانوادههای اسرای فلسطینی مقابل مقر صلیب سرخ در غزه دست به تجمع زدند.
اعتصاب غذای اسیر عواوده وارد ۱۶۴امین روز شد
اسیر خلیل عواوده به رغم تعلیق بازداشت موقتش، همچنان بر ادامه اعتصاب غذا تا آزادی اصرار دارد.
این اسیر فلسطینی امروز سه شنبه وارد ۱۶۴امین روز اعتصاب غذا شد. او وضع جسمانی خطرناکی دارد و هر لحظه احتمال شهادت او وجود دارد.
اسیر عواوده قادر به حرکت نیست و از ویلچر استفاده میکند و بینایی او نیز تا حدود بسیار زیادی ضعیف شده است.
همسر این اسیر فلسطینی اخیرا پس از ملاقات با او تاکید کرد که خلیل وضعیت خطرناکی دارد و بیشتر به یک اسکلت شبیه است.
خلیل عواوده از ۲۷ دسامبر سال ۲۰۲۲ اسیر شده و تحت بازداشت موقت است. رژیم صهیونیستی تاکنون ۳ مرتبه بازداشت موقت او را تمدید کرده است.
**آمریکا خواستار خروج شهروندانش از اوکراین شد
ایالات متحده با احساس خطر نسبت به حملات جدید روسیه در اوکراین، از شهروندان خود خواست تا این کشور را ترک کنند.
تارنمای سفارت آمریکا در اوکراین طی یک هشدار امنیتی از شهروندان آمریکایی خواسته فوری با استفاده از گزینههای حمل و نقل زمینی در صورت امن بودن، اوکراین را ترک کنند.
در بیانیه سفارت آمریکا آمده است: وضعیت امنیتی در سراسر اوکراین به شدت بی ثبات است و شرایط ممکن است بدون صدور هشدار بدتر شود.
ولودیمیر زلنسکی رییس جمهوری و دیگر مقامات اوکراین گفتند که همزمان با روز استقلال اوکراین در روز چهارشنبه مسکو امکان دارد حملات فشرده از جمله حمله موشکی انجام دهد.
زلنسکی اوایل این هفته در یک پیام ویدئویی اشاره کرد که همگی باید از اقدامی که روسیه میتواند این هفته انجام دهد، آگاه باشند.
مدیریت نظامی شهری کییف تجمعهای بزرگ در روز دوشنبه و سهشنبه را ممنوع اعلام کرده بود. میکولا ژیرنوف رییس مدیریت نظامی کییف گفت این مساله مقرر شد تا نیروهای امنیتی بتوانند به موقع به تهدیدهای موشکی و بمباران نیروهای فدراسیون روسیه علیه مراکز تصمیم گیری، تاسیسات نظامی، تاسیسات دفاعی، زیرساختهای مهم و مناطق مسکونی مجاور آنها واکنش نشان دهند.
یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه گفت: هفته گذشته وزارت خارجه اعلام کرد که آناتولی آنتونوف سفیر روسیه در واشنگتن را به یک ملاقات فراخوانده تا آمریکا بتواند به روسیه نسبت به هرگونه ایجاد تنش در جنگ اوکراین هشدار دهد.
این مقام افزود که در ملاقات از روسیه خواسته شد تا تمام عملیات نظامی در یا نزدیکی تاسیسات هستهای اوکراین متوقف شود و کنترل کامل نیروگاه هستهای زاپوریژیا به اوکراین بازگردانده شود.
کییف و مسکو همدیگر را به اقدام نظامی و امنیتی در نزدیکی این نیروگاه به عنوان بزرگترین مجموعه هستهای اروپا متهم میکنند. این نیروگاه مهم از ماه مارس به دست نیروهای روسیه افتاده و مسکو سازمان ملل را برای سرکشی و بازدید از زاپوریژیا دعوت کرده است.
**سیزدهمین نشست سالانه انجمنهای دوستی ایران و چین برگزار شد
سیزدهمین نشست مشترک انجمنهای دوستی ایران و چین با هدف تعمیق همکاریهای سیاسی و اقتصادی دو کشور برگزار شد.
سیزدهمین نشست وبیناری مشترک سالانه انجمن های دوستی ایران و چین روز سه شنبه به میزبانی طرف چینی برگزار شد.
در این نشست علاالدین بروجردی رئیس انجمن دوستی ایران و چین،فریدون وردی نژادسفیر سابق ایران در چین، حمیدرضا آصفی سخنگوی سابق وزارت خارجه، آرش رئیسینژاد رئیس دانشکده حقوق و سیاست دانشگاه تهران و و نمایندگانی از استانداران و استانهای ایران و اساتید دانشگاه و سفرای سابق ایران در این نشست حضور یافتند.
همچنین لین سونگ تیان رئیس انجمن دوستی چین با کشورهای خارجی،هوآ لی مین نایب رئیس انجمن دوستی ایران و چین و سفیر سابق چین در ایران و نمایندگانی از ۱۶ استان و شهر چین در این نشست وبیناری حضور داشتند.
در بیانیه پایانی این نشست، جایگاه نهادهای مردمی و تشکلهای غیر دولتی در معادلات جهانی را رو به گسترش اعلام و تصریح شده است: قدرت اندیشه، گفتگو و درک متقابل و ارتباطات انسانی و بهره گیری از خرد جمعی بیش از هر عامل دیگری در مسیر و روند امور در روابط میان دولتها و به خصوص ملتها تعیین کننده است و نقش آفرینی انجمن های دوستی کشورها به عنوان بازیگران مؤثر در حوزه دیپلماسی عمومی در دو بخش مهم “روابط میان ملتها “و “محیط بین المللی “ تبلور می یابد.
در ادامه بیانیه آمده است: بر این اساس، انجمن های دوستی دو کشور ایران و چین سیزدهمین اجلاس مشترک سالانه خود را روز اول شهریور ماه بصورت برخط با عنوان “ چشم انداز مشارکت جامع راهبردی ایران و چین بر پایه همکاری برد-برد و توسعه مشترک “ ، همزمان در تهران و پکن برگزار می کنند.
در این نشست اندیشمندان و صاحبنظران از حوزههای دیپلماسی، اقتصادی، دانشگاهی و سایر حوزهها درباره چگونگی ایفای نقش سازمانها و سازوکارهای دوستی بین ایران و چین ، تحکیم بنیانهای اجتماعی و افکار عمومی روابط چین و ایران، تعمیق همکاریها در چارچوب طرح «کمربند یک راه » و توسعه همه جانبه روابط ایران و چین بر اساس “سند برنامه همکاری جامع ۲۵ ساله” بحث و تبادل نظر شد.
همچنین برای اولین بار در اجلاس سیزدهم انجمن های دوستی دو کشور ، بخش مهمی به “ گفتگوی میان شهرها و استان های ایران و چین “ با حضور بیش از ۲۵ شهر و استان خواهر خوانده از ایران و چین اختصاص داده شده است و شخصیت ها و نمایندگان استانی و شهری دو کشور با حضور در نشست در خصوص توسعه همکاری های شهری و استانی ایران و چین در زمینه های اقتصادی ، سرمایه گذاری ، علمی و فرهنگی با تکیه بر قابلیت های موجود خود ، بحث و تبادل نظر خواهند کرد .
در این نشست، تفاهمنامه همکاری بین شهر تبریز از ایران با شهر “ جنجو “ مرکز استان “ خه نان “ چین بصورت بر خط میان دو کلانشهر به امضا خواهد رسید.
انجمن دوستی ایران و چین سال ۱۳۷۸توسط تعدادی از شخصیتهای علمی ، فرهنگی ، اقتصادی و رسانه ای فعال در حوزه چین تاسیس و با همکاری انجمن دوستی چین با ایران و انجمن دوستی چین با سایر ملل که ارگانی با نفوذ در دولت چین محسوب می شود ، روابط مردمی میان دو کشور را در عرصه های مختلف علمی ، فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی پیش برده است .
سازوکار گفتگو و نشست سالانه انجمن های دوستی ایران و چین از سال ۱۳۸۹میان دو انجمن شکل گرفته و تاکنون ۲۱ نشست بصورت منظم و سالانه با حضور هیات های فرهنگی، علمی، اجتماعی ، هنری و اقتصادی و برگزاری نشست و گفتگو در ایران و چین انجام شده است.
بدلیل شیوع کرونا اجلاسهای یازدهم و دوازدهم همچنین اجلاس سیزدهم بصورت بر خط انجام شد.
همچنین سال گذشته در پنجاهمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک میان ایران و چین، انجمن های دوستی ایران و چین دوازدهمین نشست سالانه خود را به این رویداد مهم اختصاص داد.
**پیشبینی اقتصاددانان آمریکایی درباره رکود اقتصادی این کشور
گمانهزنیها درباره ورود اقتصاد آمریکا به شرایط رکود در کنار نرخ افزایشی تورم در این کشور، تحلیلهای مختلفی را به دنبال داشتهاست که در این میان نتایح یک نظرسنجی جدید نشان میدهد اکثریت اقتصاددانهای آمریکایی وقوع رکود اقتصادی در آمریکا را اجتناب ناپذیر میدانند.
این نظرسنجی توسط اداره ملی تحقیقات اقتصادی آمریکا(NBER) میان ۱۹۸ اقتصاددان عضو انجمن ملی اقتصاد کسب و کار این کشور (NABE) انجام شد.
بر این اساس، ۷۲ درصد از شرکتکنندگان معتقدند رکود اقتصادی در آمریکا تا میانه سال آینده میلادی (خردادماه ۱۴۰۲) رخ خواهد داد - اگر تاکنون اتفاق نیفتاده باشد.
این یافتههای دلهرهآور نشان داد که ۱۹ درصد از اقتصاددانهای این انجمن بر این باورند که اقتصاد آمریکا از چندی پیش وارد رکود شده است. ۲۰ درصد از پرسششوندگان نیز بر این عقیدهاند که تا میانه سال آینده میلادی (خردادماه ۱۴۰۲) رکودی مشاهده نخواهد شد.
همچنین ۷۳ درصد از پیشبینیکنندگان نسبت به اینکه بانک مرکزی آمریکا بتواند بدون وارد کردن اقتصاد این کشور به شرایط رکود، تورم در این کشور را به ۲ درصد کاهش دهد، ابراز تردید کردند.
در این میان تنها ۱۳ درصد از این اقتصاددانان به بانک مرکزی برای انجام این مسئولیت اعتماد دارند.
به گفته «دیوید آلتیگ» رییس انجمن ملی اقتصاد کسب و کار آمریکا اینکه طیف گستردهای از پیشبینیها برای آینده اقتصاد این کشور وجود دارد، نشان از دورنمای گنگ و مبهم این مساله دارد و این برای اقتصاد آمریکا یک موضوع عادی نیست.
«جروم پاول» رئیس بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو) ماه گذشته در یک نشست خبری مدعی شد که برای مهار تورم بدون حرکت در مسیر رکود اقتصادی همچنان امید باقی است. با این وجود، وی اذعان داشت که این امید پس از آنکه بانک مرکزی آمریکا در راستای جلوگیری از رشد تورم، نرخ بهره را افزایش داد، کمرنگتر شدهاست.
تورم در آمریکا امسال به بالاترین نرخ در چند دهه گذشته رسید و حتی رکورد سال ۱۹۸۲ را شکست.
هفته گذشته نشریه نیویورک پست با انتشار یافتههای نظر سنجی اخیر شرکت سرمایهگذاری «استیفل» آمریکا نوشت که شرکتهای بزرگ آمریکایی و سرمایهگذاران این کشور نگران از رکود اقتصادی، به برنامهریزی برای پیشامدهای احتمالی ناشی از این رکود گسترده روی آوردهاند.
این درحالی است که با وجود کوچک شدن اقتصاد آمریکا و رشد منفی تولید ناخالص داخلی این کشور در دو دوره متوالی سه ماهه، جو بایدن رییسجمهوری آمریکا ماه گذشته در اظهاراتی ادعا کرد که اقتصاد این کشور در مسیر درستی قرار دارد و تعجبی ندارد که اقتصاد در حال کند شدن است زیرا بانک مرکزی به دنبال مقابله با تورم است.
**سفیر پیشین ایران در چین: چین بازاری قابل اتکا برای ایران است
سفیر پیشین ایران در چین، این کشور را دارای بازار قابل اتکاء برای ایران دانست و گفت: فضای همکاری تهران-پکن در شاخههای گوناگون فراهم شده است.
فریدون وردینژاد در سیزدهمین نشست انجمن دوستی ایران و چین گفت: باتوجه به اینکه، چین بازار بزرگ مصرف آینده دنیا است و ایران نیز یکی از بزرگترین تولیدکنندگان انرژی در جهان، بازار چین یک بازار قابل اتکاء برای ایران است و ایران نیز با توجه به ذخایر عظیم نفتی و گازی یک تامین کننده قابل اتکاء برای جمهوری خلق چین محسوب میشود. در حقیقت دو کشور ایران و چین در قالب سند راهبردی ۲۵ ساله دو اقتصاد مکمل به حساب می آیند.
سفیر پیشین ایران در چین افزود: از این رو، هم زمان با توسعه شتابان اقتصادی چین و روند رو به رشد اقتصاد کشورمان در دههها و سالهای اخیر، شاهد توسعه روزافزون مناسبات دو جانبه ایران و چین در بخشهای مختلف اقتصادی و فرهنگی، در ابعاد دوجانبه و چندجانبه هستیم.
وردینژاد خاطرنشان کرد: فراموش نکنیم که روابط ایران و چین از بعد اقتصادی و فرهنگی هنوز گنجایش توسعه زیادی دارد اما بدلیل فقدان استراتژی و فراز و نشیبهای موسمی از ثبات و پویایی لازم برخوردار نیست. البته، تحولات اوکراین و تایوان و رفتار غرب با روسیه و چین، تا حد زیادی ضرورت همکاری ایران، روسیه و چین را برای برنامهریزان سه کشور روشنتر کرده است.
وی درباره ضرورتهای همکاری در قالب سند ۲۵ ساله توضیح داد: همکاریهای ایران و چین نیازمند اقداماتی است که همکاریهای اقتصادی را یک گام به پیش ببرد و به مراحل بالاتر برساند. این اقدامات ضروری باید بگونهای باشد که موجب تبدیل کردن مناسبات اقتصادی از "همکاریهای پروژهای" و فاینانس، به "همکاریهای مشارکتی" و سرمایهگذاریهای مشترک بشود.
سفیر پیشین ایران در چین افزود: بدیهی است که این اقدامات باید در قالب یک مکانیزم و راهکار موثر قرار گیرد که این مکانیزم کارآمد می تواند محورهای فضای اعتماد، باورسازی و اطمینان بخشی، همکاری با شرایط برد - برد، شفافسازی عرصهها و ظرفیتهای همکاری، تشکیل واحدها و بنگاههای مشترک که وابسته به "ظرفیتهای همکاری" دو طرف است.
وردینژاد، ظرفیتهای ایران در رابطه با چین را جمعیت با سواد و کارشناسان نخبه ایران، منابع انرژی گسترده و منابع کانی، موقعیت ژئواستراتژیکی جمهوری اسلامی و ثبات داخلی ایران در شرایط ناپایدار خاورمیانه، منافع منطقهای مشترک با چین و کشورهای مستقل آسیایی، مواضع سیاسی نزدیک رهبران و دولتهای دو کشور دانست.
وی در تشریح قدمهای ضروری برای اجرای تفاهمنامه راهبردی همکاریهای ۲۵ ساله گفت: مناسب است که تبادل هیاتهای تجاری در دو بخش دولتی و خصوصی افزایش یابد و بیشتر به مشارکت و سرمایهگذاری دو جانبه پرداخته شود و با ایجاد یک مکانیزم موثر به تبادل اطلاعات بروز و فرصتهای موجود در دو کشور همت بگماریم و در اصل قادر شویم اطلاعات، توانایی و تکنولوژی واقعی چین را به شرکتهای ایرانی منتقل کنیم.
سفیر پیشین ایران در چین افزود: ازسوی دیگر، تلاش کنیم تا شرکتهای چینی هم نسبت به سطح فناوری، تواناییها و ظرفیتهای واقعی ایران مطلعتر شوند. تا آنکه توسعه همکاریهای بخشهای خصوصی اقتصادی دو کشور و تقویت روابط در صنایع سنگین و متوسط چین و ایران دنبال شود.
وردینژاد گامهای موثر دیگر در رابطه دو کشور را اینگونه شرح داد: برقراری تعرفههای حمایتی و ترجیحی بین دو کشور؛ منظور از تعرفههای ترجیحی و حمایتی، برداشتن مشکلات از سر راه صادرکنندگان و واردکنندگان است که قدرت رقابت را در بازارهای یکدیگر داشته باشند.
وی تلاش برای ایجاد بانک ایران و چین برای حمایت از همکاریهای دو کشور و ایجاد تسهیلات تجاری، پولی و مالی برای بازرگانان دوطرف؛ تشکیل شرکتهای مشترک حمل و نقل بین ایران و چین، نظیر خطوط هوایی، دریایی و ریلی مشترک، تقویت مناسبات بخشهای خصوصی دو کشور را هم از دیگر گامهای موثر برشمرد.
سفیر پیشین ایران در چین افزود: باتوجه به مزیتهای نسبی در ایران، نظیرارزان بودن منابع انرژی، وجود منابع مختلف وارزان بودن نیروی کار، چین میتواند در قالب سند همکاریهای ۲۵ ساله، بخشی از تکنولوژی تولید را به ایران منتقل کند و نیازهای ایران و منطقه غرب آسیا با استاندارد مشترک تولید شود تا در بازارهای خاورمیانه و شمال آفریقا و قفقاز و آسیای میانه به طور مشترک عرضه شود.
وردینژاد ادامه داد: از سوئی، باتوجه به ضرورت گسترش شناخت و تبادل اطلاعات نو و بههنگام، شرایط رفت و آمد و تسهیلات ویزایی و گردشگری میان دو کشور بیشتر شود. زیرا مردم چین گمان میکنند که ایران فقط تولید کننده نفت است، درحالی که ایران با دارا بودن منابع عمده دیگر نظیر نیروی کارماهر، تولیدات متنوع، کارخانجات تولیدی معظم، صنایع سبک و سنگین میتواند یک شریک قوی و مطمئن برای چین در غرب آسیا و خاورمیانه است.
وی مشکلات همکاری موثر و همه جانبه دو کشور ایران و چین را عبارت از مشکلات سیاسی، پروپاگاندای غربی و آمریکائی، مشکلات شناختی در عرصه اجرائی و اداری، مشکل گردش اطلاعات شفاف و روان، قوانین و مقررات جهانی تحت نفوذ غرب، محدودیتهای سیاسی و حقوقی، ریسکهای اقتصادی، تحریمهای یکجانبه و حفرهها و گپهای اطلاعاتی بین المللی دانست.
سفیرسابق ایران در چین تصریح کرد: ایران برای چین، در قالب تفاهمنامه مشارکت راهبردی ۲۵ ساله دو کشور دارای مزیتها و جذابیت هائی است.
وردینژاد، جذابیتهای ایران برای چین را دربرگیرنده عرصههای ذخائر نفت و گاز، منابع کانی و غیر فلزی، نیروی انسانی کارآمد، بازار پرکشش داخلی، بازارهای تحت نفوذ منطقهای ایران در غرب آسیا، زیرساختها و موقعیت ترانزیتی و مواضع سیاسی و استقلال رای ایران دانست و تصریح کرد: در زمینههای سیاسی، فرهنگی و اقتصادی، فضای همکاری دو کشور در شاخههای گوناگون فراهم می باشد.
وی همچنین نفت و گاز و پتروشیمی، تولیدات خانگی مشترک در ایران، همکاریهای ریلی و حمل و نقلی، ترانزیت و صادرات مجدد کالا، خودروسازی و قطعه سازی، سد و نیروگاههای آبی نوین و اقتصاد دیجیتال و فناوری اطلاعات را از جمله شاخهها و عرصه های همکاری بر اساس سند ۲۵ ساله دانست.
سفیر پیشین ایران در چین درباره ضرورتهای اجتنابناپذیر در همکاریها و مناسبات دو کشور پیشنهاد کرد: طرف ایرانی این تفاهمنامه، ضمن تداوم تلاش درحضور جدی دراتحادیه اوراسیا، با ایجاد زیرساختهای حقوقی، تجاری و حمل و نقل و پویائی تعرفهای، برای تقویت زیربسترهای حقوقی، سیاسی و اقتصادی «یک پهنه - یک راه» و «بریکس» هم اقدام عاجل بنماید و ضمن حضور فعالانه در سازمان همکاریهای شانگهای و گفت و گوهای آسیائی، حضور بخش خصوصی را در این عرصهها و نیز در"اجلاس اقتصادی بوآاو" تحکیم ببخشد.
**هدف قرار گرفتن کاروان لجستیک آمریکا در عراق
یک کاروان لجستیک دیگر ارتش آمریکا در منطقه «مکیشفه» استان «صلاحالدین» عراق هدف حمله قرار گرفت.
یک کاروان نظامی ارتش آمریکا صبح امروز(سه شنبه) در منطقه «مکیشفه» استان «صلاحالدین» عراق هدف حمله قرار گرفت.
منابع عراقی گزارشی درباره خسارت احتمالی ناشی از این حمله منتشر نکردهاند. این دومین حمله به کاروان های لجستیک ائتلاف آمریکایی در عراق در سه روز اخیر است.
منابع عراقی همچنین به جزئیات این حمله هیچ اشارهای نکردهاند، ولی حملات علیه کاروانهای لجستیک آمریکا معمولا بوسیله بمبهای کنار جادهای صورت میگیرد که به طور معمول با خساراتهای مادی و تجهیزاتی قابل توجهی همراه است.
دوازدهم تیرماه هم یک کاروان لجستیک ارتش آمریکا در منطقه «مکیشیفه» استان صلاحالدین هدف حمله قرار گرفته بود.
بر اساس توافق دولت بغداد و واشنگتن، قرار بود که نیروهای اشغالگر آمریکایی در پایان سال گذشته میلادی (۲۰۲۱ ) خاک عراق را ترک کنند، با این وجود کاخ سفید مدعی شده که ماموریت نیروهای ایالات متحده در عراق از نظامی به مستشاری تغییر کرده است و این نیروها همچنان در این کشور باقی خواهند ماند.
پارلمان عراق پیش از این در مصوبه خود بر لزوم خروج نیروهای بیگانه از خاک این کشور تاکید کرد.
مردم و جریانهای سیاسی و گروههای مقاومت عراق در مناسبتهای مختلف مخالفت خود را با ادامه اشغالگری آمریکا در کشورشان اعلام کرده و خواهان خروج نیروهای بیگانه از کشورشان شده اند.
**ادعای منابع غیررسمی از انفجار در مسیر گشتی روسیه در نزدیک جولان اشغالی
گروه مخالفان خارج نشین سوریه سوریه موسوم به "دیده بان حقوق بشر سوریه" امروز سه شنبه مدعی وقوع انفجاری در مسیر گشتی نیروهای روسیه در نزدیک منطقه جولان اشغالی سوریه شد.
گروه موسوم به دیده بان حقوق بشر سوریه ادعا کرد که یک بمب در مسیر خودروی نظامی نیروهای روسیه در روستای المعلقه در نزدیک منطقه اشغالی جولان سوریه منفجر شده است.
این گروه همچنین مدعی شد که در این انفجار خودرو و سرنشینان داخل آن دچار آسیب شدند و صدای عزیمت آمبولانس به محل شنیده شد.
این گروه به زمان دقیق انفجار ادعایی خود اشاره ای نکرد.
هنوز نهادهای رسمی سوریه و روسیه واکنشی به این ادعا نشان نداده اند.
https://irna.ir/xjKm۳q
**شکاف در کابینه رژیم صهیونیستی
اعتراضات درباره پایین بودن دستمزدها در سرزمینهای اشغالی در حالی روبهگسترش است که این موضوع به تعمیق شکاف بین نخستوزیر موقت و وزیر دارایی این رژیم منجر شده است.
«آویگدور لیبرمن» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی، درخواست تعداد زیادی از اعضای کابینه این رژیم برای دخالت «یائیر لاپید» نخست وزیر موقت این رژیم در مذاکرات خزانهداری و اتحادیه معلمان این رژیم را رد کرد.
«تایمز اسرائیل» هدف از مذاکرات خزانهداری رژیم صهیونیستی با «اتحادیه معلمان» این رژیم را جلوگیری از اعتصاب معلمان در آستانه سال تحصیلی در سرزمینهای اشغالی عنوان کرد.
لیبرمن در بیانیهای با اشار به دیدارش با نخست وزیر موقت و وزیر آموزش این رژیم، خاطرنشان کرد: در این دیدار، تاکید کردم که تنها کسی که می تواند در این موضوع دخالت کند، کمیسیونر دستمزدها در وزارت دارایی است و نیازی به ناظر نیست.
وزیر دارایی رژیم صهیونیستی همچنین از وجود شکاف بین اعضای کمیسیون دستمزدها درباره نحوه رتبهبندی معلمان برای تعیین حقوق آنها خبر داد.
دفتر نخستوزیر موقت رژیم صهیونیستی نیز در بیانیهای از گفت وگوی جداگانه لاپید با لیبرمن، «یافا بن دیوید» رهبر «اتحادیه معلمان» و «یفات شاشا-بیتون» وزیر آموزش این رژیم خبر داد.
در حالی که رژیم صهیونیستی اخیرا برای حمله به مردم غزه، میلیونها دلار هزینه کرد، معلمان سرزمینهای اشغالی مدتهاست نسبت به کم بودن دستمزدها معترض هستند و هر روز علیه این رژیم، راهپیمایی اعتراضی برگزار میکنند.
بیتوجهی رژیم صهیونیستی نسبت به مشکلات معیشتی صهیونیست ها در سرزمینهای اشغالی، فقط به معلمان محدود نمیشود و پرستاران، پزشکان و کادر درمان نیز، هر روز راهپیماییهای اعتراضی برگزار میکنند و میزان حقوق خود را برای تامین زندگی کافی نمیدانند. آنها همچنین نسبت به افزایش ساعات کار خود اعتراض دارند.
**ابراز امیدواری سفیر ژاپن در ایران به حصول توافق طرف های مذاکره کننده در وین
سفیر ژاپن در ایران روز سه شنبه ابراز امیدواری کرد که مذاکرات جمهوری اسلامی ایران با طرف های غربی درخصوص رفع تحریمها هرچه سریعتر به نتیجه برسد و از توسعه بیش از پیش مناسبات تهران – توکیو نیز درهمه زمینهها استقبال کرد.
«کازو توشی آیکاوا» در دیدار با " علی نادری " مدیر عامل ایرنا گفت که در صورت دستیابی به توافق در مذاکرات ؛ "این موفقیت بسیار بزرگی برای دولت جمهوری اسلامی ایران " خواهد بود.
سفیر ژاپن در ایران با اشاره به مناسبات دوستانه جمهوری اسلامی ایران و کشورش در طول سالهای گذشته ؛ از توسعه مناسبات تهران – توکیو در همه زمینه ها استقبال کرد و گفت که همه مساعی خود را برای بهبود و تقویت روابط فیمابین بکار خواهد بست.
وی همچنین با قدردانی از مدیر عامل ایرنا برای دعوت از مدیران ارشد خبرگزاری های ژاپنی برای شرکت در اجلاس مجمع عمومی اوآنا ابراز امیدواری کرد اجلاس آتی با موفقیت برگزار شود.
هجدهمین نشست مجمع عمومی اوآنا ( سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه ) یکم تا چهارم آبانماه امسال به میزبانی ایرنا در تهران برگزار می شود.
سفیر ژاپن همچنین به برنامه ریزی های انجام شده برای برگزاری " ماه فرهنگی ژاپن " در سپتامبر آینده در ایران اشاره و ابراز امیدواری کرد روابط و مناسبات فرهنگی دوکشور بیش از پیش تحکیم و گسترش یابد.
وی موضوعاتی از جمله مدیریت منابع آب ؛ زلزله ؛ مبارزه با آلودگی هوا ؛ حفظ محیط زیست و منابع طبیعی ؛ کمک به پناهندگان افغانستانی در ایران و مبارزه با بیماری کرونا را از جمله مسائلی دانست که سازمان ها و دستگاههای مربوطه دوکشور با هم همکاری دارند و گفت که امیدوارم این همکاری ها به مرحله بالاتری رشد و توسعه یابد.
علی نادری مدیر عامل ایرنا نیز در این دیدار که در فضایی گرم و دوستانه برگزار شد ؛ با اشاره به قدمت ۹۰ ساله روابط دیپلماتیک میان ایران و ژاپن ؛ به روند مذاکرات برای رفع تحریم های ظالمانه آمریکا علیه ایران اشاره کرد و گفت که ژاپن می تواند در این موقعیت کنونی ؛ نقش موثر و سازنده ای در این مذاکرات ایفا نماید.
وی با بیان تلاشهای دولت سیزدهم برای رفع تحریمها علیه ملت ایران گفت: در مراحل نهایی مذاکرات، ایران پاسخ نهایی خود را به صورت مکتوب به طرف مقابل ارایه کرده است و آمریکا به عنوان کشوری که با خروج خود از توافق، موجب وضع کنونی شده، می بایست نظر خود را اعلام کند.
نادری ؛ عزم و اراده دولت سیزدهم به ریاست آیت الله رییسی رییس جمهوری را توسعه و تقویت مناسبات با کشورهای دوست دانست و گفت : تماس های تلفنی روسای جمهوری و وزرای خارجه ایران و ژاپن گواهی بر علاقه مندی سران و مقامات بلندپایه دوکشور برای توسعه مناسبات در همه زمینه هاست .
وی یاد و خاطره مرحومه خانم " کونیکو یامامورا " مادر شهید ژاپنی ( شهید بابایی ) را که به تازگی در ایران درگذشت ، گرامی داشت و گفت : جایگاه خانواده های شهدا در نزد ملت ایران جایگاه والایی است و مردم ایران از این بانوی بزرگ که فرزند خود را تقدیم دفاع از آرمان های انقلاب اسلامی کرد ؛ تجلیل کردند.
مدیر عامل ایرنا همچنین مراودات رسانه ای ایران و ژاپن را یادآور شد و بر تقویت همکاری های رسانه ای میان دوکشور بویژه خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) با رسانه های ژاپنی تاکید کرد.
وی همچنین با ابراز تاسف از درگذشت ابه شینزو نخست وزیر فقید ژاپن ابراز امیدواری کرد در دوران جدید ؛ مناسبات تهران – توکیو در زمینه های مختلف گسترش یابد.
تبادل هیات های رسانه ای میان دوکشور ؛ تاکید بر حضور مدیران ارشد رسانه های ژاپنی در مجمع عمومی اجلاس اوآنا ( خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه ) ؛ آمادگی ایرنا برای میزبانی از سفر هیات رسانه ای ژاپن به ایران برای بازدید از پیشرفت ها و دستاوردهای جمهوری اسلامی در زمینه های مختلف و تقویت همکاری های رسانه ای سفارت ژاپن در ایران با خبرگزاری جمهوری اسلامی و توسعه همکاری های فرهنگی و ورزشی و علمی از دیگر موضوعاتی بود که در دیدار سفیر ژاپن با مدیرعامل ایرنا مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت .
**درگیری مرزبانان ازبکستان با نیروهای طالبان/ سه غیرنظامی کشته شدند
خبرگزاری صدای افغان(آوا) اعلام کرد که در پی تیراندازی نیروهای مرزی ازبکستان به سوی اهالی یک شهرستان در نوار مرزی، سه غیرنطامی جان باخته و شماری دیگر ناپدید شده اند. همچنین درگیری دیگری میان نیروهای طالبان و مرزبانان ازبکستان نیز رخ دادهاست.
آوا افزود: محمد هاشم منصور بزرگ قومی در شهرستان شورتپه بلخ امروز سه شنبه گفت: اهالی شهرستان شورتپه برای جمع آوری گیاه شیرینبیان به منطقهای جنگلی در نوار مرزی این شهرستان با ازبکستان رفته بودند که نیروهای مرزی ازبکستان به آنها شلیک کردند.
به گفته او، در پی حمله نیروهای مرزی ازبکستان سه نفر از اهالی شورتپه جان باختند و شماری دیگر که هنوز تعدادشان مشخص نیست، ناپدید هستند.
منصور افزود که احتمال می رود افراد ناپدیدشده از سوی نیروهای ازبکستانی اسیر و یا در رودخانه غرق شده باشند.
در همین حال، یک منبع مردمی دیگر درشهرستان شورتپه نیز به آوا گفت که در پی حمله مرزبانان ازبک، نیروهای «طالبان» نیز به منطقه رفتند و پس از آن میان دوطرف، درگیری رخ داده است.
خبرنگار آوا تلاش کرد در این باره نظر فرماندهی امنیه بلخ را هم داشته باشد؛ اما محمد آصف وزیری سخنگوی این اداره به آوا گفت که هنوز اجازه دادن اطلاعات در این مورد از سوی وزارت داخله به آنان داده نشده است.
هنوز از تلفات نیروهای مرزی ازبکستان و «حکومت طالبان» در این درگیری جزئیاتی منتشر نشده است.
این رویداد در حالی رخ میدهد که ازبکستان با «حکومت طالبان » روابط دوستانه دارد و تاکنون به جز موشک پرانی نیروهای داعش، تنش مرزی میان دوطرف رخ نداده بود. با این وجود، پس از روی کار آمدن طالبان، نیروهای مرزی این کشور با مرزبانان ایران، پاکستان و ترکمنستان، درگیری مرزی داشته و با تاجیکستان نیز بارها تا آستانه وقوع درگیری پیش رفته اند.
**برگزاری مسابقات نظامی روسیه، بیخ گوش آمریکا
«مسابقات بینالمللی تک تیراندازی ۲۰۲۲ نظامیان جهان» نه تنها شکست غرب در به انزوا کشاندن روسیه را نشان میدهد بلکه برگزاری این دور مسابقات برای نخستین بار در یک کشور آمریکای لاتین، زنگ خطری برای آمریکا محسوب میشود.
مسابقات بین المللی تک تیراندازی ۲۰۲۲ نظامیان جهان بخشی از سری مسابقات بین المللی نظامی روسیه است که از سال ۲۰۱۵ میلادی و با هدف ارتقای توان و آمادگی نظامی و تبادل تجربیات در این حوزه بین کشورهای حاضر برگزار میشود.
این سری مسابقات از ۱۳ اوت (۲۲ مرداد) آغاز شده و تا ۲۷ اوت (پنج شهریور) با حضور ۳۷ کشور در ۳۴ رشته و به میزبانی ۱۲ کشور ادامه خواهد داشت.
این مجموعه رقابتها درحالی برای هشتمین دور در حال برگزاری است که ونزوئلا برای نخستین بار به عنوان نمایندهای از آمریکای لاتین، این مسابقات را میزبانی میکند. این بازیها در پایگاه نظامی «ترپایما» واقع در ایالت لارا ونزوئلا برگزار میشوند. گرچه تعداد سربازان حاضر برای شرکت در این مسابقات در ونزوئلا اعلام نشده است، اما کارشناسان تخمین میزنند با توجه به اینکه در سری قبلی این مسابقات نظامی نزدیک به ۳۰ کشور حضور داشتند، تعداد آنها میتواند به صدها نیرو برسد.
روسیه از ۱۸۰ روز پیش تاکنون به دلیل آغاز «عملیات نظامی ویژه» در اوکراین با آمریکا و همپیمانان اروپایی آن سرشاخ شده است. چنان که «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهوری روسیه در افتتاحیه مسابقات با تاکید بر دخالت غرب در امور کشورهای منطقه، عملیات ویژه علیه اوکراین را در راستای دفاع از تمامیت ارضی و استقلال کشورهای منطقه دانست.
برگزاری هشتمین دور از رقابتهای نظامیان جهان به میزبانی ونزوئلا موجب طرح این پرسش میشود که آیا به راستی جنگ اوکراین و پیامدهای آن از طرف غرب علیه روسیه در به انزوا کشاندن این کشور از سایر بازیگران بینالمللی کارساز بوده است؟ روسیه به فهرست کشورهای درگیر تحریمهای خصمانه غرب اضافه شده اما به موازات افزایش تلاشها برای تنگتر کردن عرصه بر مسکو، روابط این گروه کشورها در حال تقویت است.
ونزوئلا از جمله کشورهایی است که با زمین زدن پاشنه آشیل اقتصاد نفتی اش توسط دولتهای آمریکایی، دشوارترین روزها در تاریخ کشورش را به خود دیده است. منزوی کردن کشورها از طریق پیله در هم تنیده تحریمها، راهبردی است که آمریکا با کمک همپیمانان خود در قبال ونزوئلا و اکنون، روسیه اعمال کرده است اما پس از تور اوراسیایی پر ثمر اخیر «نیکلاس مادورو» رئیسجمهوری ونزوئلا، این کشور در قالب این جشنواره ورزشی- نظامی دو هفتهای روابط خود با متحدان را به رخ مخالفان می کشد.
ناکارآمدی برنامه های در نظر گرفته شده با ابزار تحریمها به ویژه از طرف عاملان و طراحان آنها جالب توجه است؛ آمریکا در تلاش برای تحریم کامل نفت و انرژی روسیه از طرف غرب، تصمیم گرفت تا تحریمهای نفتی ونزوئلا را کاهش دهد! به این ترتیب در شرایط حاضر و از نگاه کاخ سفید، روسیه از ونزوئلا دشمنتر است. واشنگتن در قبال کارارکاس آنچنان قلدرمآبانه رفتار کرده است که دولت مادورو نیل به اهداف ملی و منافع این کشور آمریکای جنوبی را کیلومترها دورتر شناسایی کرده است. روابط فرا قارهای که اهمیت جهان چند قطبی در چارچوب احترام به حق حاکمیت کشورها را برجسته میکند.
برگزاری این دور از مسابقات بینالمللی تک تیراندازی نظامیان جهان برای نخستین بار در ونزوئلا آنچنان دارای اهمیت است که روزنامه آمریکایی میامی هرالد نوشت: تک تیراندازهای اهل روسیه و چندین کشور دیگر مخالف آمریکا در حالی در مسابقات نظامی در ونزوئلا شرکت دارند که این رخداد به عنوان المپیک سربازان توصیف شده است؛ مسابقاتی که به این منظور سازماندهی شده است تا نشان دهد مسکو نه تنها همچنان دوستان خود را دارد بلکه حتی برخی از آنها در آمریکای لاتین هستند.
به نوشته این رسانه، «ایسیدرو پرز ویالوبوس» سرهنگ بازنشسته گارد ملی ونزوئلا نیز خاطرنشان کرد: روسیه با برگزاری این مسابقات نظامی در ونزوئلا به آمریکا میگوید من هم میتوانم به حیاط خلوت شما بیایم. اگر شما میخواهید وارد کشورهای بالتیک، حوزه اوکراین و فضاهای ژئو-تاریخی روسیه شوید،خب، من هم وارد فضاهای شما میشوم.
تارنمای آنلاین پاناما پست، رسانه تخصصی آمریکای لاتین نیز نوشت: این یک چالش واقعی برای ایالات متحده است که نیروهای روسی برای آموزش نظامی در فاصله ۲۰۰۰ کیلومتری خاک آمریکا فرود میآیند. مانورهای نظامی چندملیتی تاکنون تنها توسط ایالات متحده در قاره انجام شده است و استقرار نیروهای روسیه، چین و ایران برای اولین بار در منطقه است.
«جوزف هومیر» تحلیلگر امنیت ملی به واشنگتن فریبیکن گفت روسیه و متحدانش با حضور در این تمرینهای نظامی در ونزوئلا در آستانه نمایش قدرت بزرگی هستند. با عادیسازی تحرکات نظامی دشمنان ایالات متحده در دریای کارائیب، ما در معرض خطر در آمریکای لاتین هستیم.
**یونهاپ: هواپیمای نظامی روسیه بدون اطلاع قبلی وارد منطقه دفاع هوایی کره جنوبی شد
خبرگزاری یونهاپ روز سه شنبه در گزارشی اعلام کرد، هواپیمای نظامی روسیه بدون اطلاع قبلی وارد منطقه دفاع هوایی کره جنوبی شده است.
تا زمان انتشار این خبر، روسیه در این خصوص واکنشی از خود نشان نداده است.
**افزایش بهای مسکن؛ جمعیت اروپا را نصف میکند
جمعیت اروپا در قرن حاضر به نصف کاهش می یابد، زیرا افزایش قیمت مسکن همراه با پیامدهای قرنطینه کووید – ۱۹، زوج ها را مجبور می کند فرزند کمتری داشته باشند.
جیمز پومروی اقتصاددان بانک اچ اس بی سی گفت که این قاره تا پایان قرن ۲۱ ممکن است پذیرای کمتر از ۳۵۰ میلیون نفر باشد که از رقم کنونی - بیش از ۷۰۰ میلیون نفر - بسیار کمتر است.
وی افزود: در حالی که توسعه اقتصادی به طور معمول نرخ باروری را کاهش می دهد، در بازارهای توسعه یافته شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه نرخ زاد و ولد به دلیل افزایش قیمت مسکن عقب نگه داشته می شود، زیرا زوج ها آوردن فرزند اول را به تعویق می اندازند که تا حدی به دلیل ازدواج دیرهنگام آنهاست و همچنین از آن جهت است که زوج ها مجبورند برای خرید مسکن، مدت بیشتری پس انداز کنند.
این مساله به مشکل خاصی از زمان شیوع همه گیری کرونا تبدیل شد، به نحوی که تقاضا برای املاک بزرگتر را بالا برد و منازل مسکونی در سراسر جهان ثروتمند، گران تر شد.
پومروی در ادامه گفت: در آلمان، هلند، کانادا و نیوزیلند قیمت مسکن بیش از ۳۰ درصد بالاتر از مبلغ مسکن در سال ۲۰۱۵ به نسبت درآمد است. برای بسیاری از خانواده های جوان تر با سطح درآمدی پایین تر، این منازل به ویژه خانه های بزرگتر که بتوان در آن تشکیل خانواده داد، در حال حاضر دور از دسترس است.
طبق روند فعلی، جمعیت چین از ۱.۴۲ میلیارد نفر در حال حاضر به ۱.۱۷ میلیارد نفر در سال ۲۰۵۰ کاهش می یابد و جمعیت هنگ کنگ نیز از ۷.۵ میلیون نفر به ۶.۷ میلیون نفر خواهد رسید.
براساس این پیش بینی ها، هند به عنوان پرجمعیت ترین کشور جهان از چین پیشی می گیرد و از ۱.۴۲ میلیارد نفر در سال جاری به ۱.۵۵ میلیارد نفر تا نیمه های قرن می رسد.
این گزارش می افزاید: در واقع، افزایش قیمت مسکن در اروپا باعث شده است مردم ازدواج را به تاخیر اندازند و تشکیل خانواده را به دوره های بعدی زندگی شان موکول کنند، زیرا زوج ها مجبورند برای خرید مسکن پول پس انداز کنند.
پومروی پیش بینی کرد که تا اواخر قرن جاری، جمعیت اروپا به میزان ۴۰ درصد کاهش یابد و نیروی کار تا سال ۲۰۳۰ به میزان ۲۰ میلیون نفر افت کند که دلیل آن کم شدن نرخ زاد و ولد است.
به گفته وی، ایتالیا در حال حاضر ۴۰ درصد دانش آموزان کمتری نسبت به سال ۱۹۸۰ دارد و انتظار می رود که این ارقام تا سال ۲۰۴۰ یک چهارم دیگر کاهش یابد.
این اقتصاددان تصریح کرد: در سال ۲۰۰۰، اکثریت جمعیت ۱۵ تا ۴۵ ساله بودند و تا سال ۲۰۲۰ این رقم به ۳۰ تا ۶۰ سال رسید. همچنین در سراسر جنوب اروپا از جمله ایتالیا و یونان، تعداد افرادی که در دهه شصت زندگی شان هستند دو برابر تعداد نوجوانان خواهد بود.
**معاون وزارت میراث فرهنگی: نگاه دولت سیزدهم به تعامل با همسایگان راهبردی است
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، تقویت حوزه گردشگری را یکی از اولویتهای دولت سیزدهم دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران نگاه راهبردی به توسعه روابط با همسایگان از جمله پاکستان برای تقویت گردشگری دارد که موجب توسعه دیپلماسی عمومی میشود.
«علی اصغر شالبافیان» که به همراه هیاتی از مدیران شرکت های گردشگری اکنون در کراچی پاکستان بسر می برد طی گفتوگو با ایرنا اظهار داشت: یکی از حوزه های دارای اولویت دولت سیزدهم گردشگری است و این بخش در سند تحول دولت نیز تدوین شده و به موجب آن به کشورهای همسایه و شرکای راهبردی ایران توجه ویژه ای شده است.
وی افزود: در برنامهای که در پاکستان در پی امضای تفاهمنامه همکاریهای گردشگری در نشست اخیر کمیسیون مشترک اقتصادی داشتیم، میزبان فعالان گردشگری ایالت سند پاکستان بودیم و طی آن ظرفیتهای گردشگری ایران در حوزهها و شهرهای مختلف به طرفهای پاکستانی معرفی شد و ارتباطات میان بخشهای دو کشور برقرار شده است.
شالبافیان گفت: امیدواریم با تقویت زیرساختها و ارتباطات حمل و نقل دو کشور، رفع موانع ورود گردشگران پاکستانی در مرزهای زمینی و همچنین معرفی و تبلیغات هرچه بهتر پتانسیلهای ایران در پاکستان بتوانیم از بازار این کشور بهرهبرداری خوبی داشته باشیم.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی کشورمان اظهار داشت: دولت سیزدهم نگاه راهبردی به همکاری با همسایگان برای تقویت صنعت گردشگری دارد که جزو اولویتهای اعلامی از جانب رئیس جمهور محترم است که در سند تحول دولت منعکس شده است.
وی اظهار داشت: ایران اهتمام جدی برای تعامل با پاکستان برای ترویج گردشگری دارد و ما معتقدیم تأثیرات مثبتی نیز بر فعالیت اقتصادی و تجاری دو کشور خواهد داشت.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی گفت: طرف پاکستانی برای تقویت مراودات گردشگری میبایست زیرساختهایی را فراهم کند و مشابه رویداد فعلی در کراچی نیاز است که همکاران پاکستانی چنین برنامهای نیز در ایران برگزار نمایند.
وی افزود: تماس با مردم یک ویژگی خاص حوزه گردشگری است و این صنعت همچنین ابزاری موثر برای ترویج دیپلماسی عمومی و نزدیک تر شدن ارتباطات میان دو کشور ایران و پاکستان است.
یکسال از سپردن سکان اداره کشور به دولت سیزدهم میگذرد. در دولت سیزدهم سیاست خارجی بر محور توسعه و تقویت روابط با کشورهای همسایه در اولویت قرار گرفت و به تبع آن توسعه گردشگری با این کشورها و شریکان راهبردی دستور کار وزارت میراث فرهنگی قرار گرفت. در یک سال گذشته در سفرهای خارجی رئیس جمهوری و وزیر میراث فرهنگی ۱۱ تفاهمنامه همکاری به امضا رسید.
هفته گذشته نیز در جریان بیست و یکمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و پاکستان چهار یادداشت تفاهم همکاری از جمله گسترش همکاریهای گردشگری و ارتباطات میان ۲ کشور همسایه امضا شد.
هیات ایرانی متشکل از شماری از مدیران شرکتهای جهانگردی کشورمان به ریاست معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که به شهر کراچی سفر کرده است، روز گذشته در دومین کنفرانس "ایرانِ جذاب" حضور یافت.
اعضای هیات کشورمان امروز (سهشنبه) با حضور در آرامگاه محمدعلی جناح بنیانگذار فقید پاکستان معروف به قائداعظم به رهبر استقلال این کشور ادای احترام کردند.
**فیصل مقداد: سوریه روابط دیپلماتیک با دونتسک و لوگانسک برقرار میکند
فیصل مقداد وزیر امور خارجه سوریه روز سه شنبه در نشست با سرگئی لاوروف همتای روس خود در مسکو، اعلام کرد که دمشق قصد دارد در پی به رسمیت شناختن استقلال جمهوری های خلق دونستک و لوگانسک، با آنها روابط دیپلماتیک برقرار کند.
مقداد افزود: دمشق در روزها یا هفته های آینده با دونتسک و لوگانسک روابط دیپلماتیک برقرار خواهد کرد.
وی عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین را به علت رویارویی با اهداف واقعی غرب علیه مسکو، عادلانه ومشروع دانست و ابراز امیدواری کرد که نیروهای ارتش روسیه در روزها یا هفته های آتی به اهداف تعیین شده توسط ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری این کشور دست یابند و ابراز اطمینان کرد که به این اهداف دست خواهند یافت.
وزارت امور خارجه سوریه در ۲۹ ژوئن (۸ تیر ماه) اعلام کرد که دمشق تصمیم گرفته استقلال ۲ جمهوری خلق دونتسک و لوگانسک را به رسمیت بشناسد و با این کشورها واقع در شرق اوکراین برای برقراری و تقویت روابط دیپلماتیک تماس خواهد گرفت.
این جمهوری ها در پی آغاز عملیات ویژه ارتش روسیه در اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه)، از این کشور جدا شده و اعلان استقلال کردند.
**لاوروف: روسیه جدیدترین نسخه پیشنهادی در مذاکرات وین را تایید میکند
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه روز سهشنبه تایید کرد که مسکو با جدیدترین نسخه توافق برای احیای برجام موافق است.
لاوروف در جریان کنفرانس مشترک مطبوعاتی با فیصل مقداد وزیر امور خارجه سوریه گفت که مسکو مدت هاست موافقت خود با نسخه سندی که اکنون به همه شرکتکنندگان در این فرآیند ارائه شده، اعلام کرده است.
وی تاکید کرد که موضع آمریکا در مورد این مساله همچنان نامعلوم است. وی همچنین تصریح کرد که در اسرع وقت با حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه ایران دیدار و گفتوگو خواهد کرد.
این اظهارات لاوروف در حالی امروز مطرح شده است که جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز امروز اعلام کرد که بیشتر کشورهای طرف مذاکره هستهای با ایران با پیشنهاد اتحادیه اروپا در وین موافق هستند.
بورل در مصاحبه با تلویزیون TVE اسپانیا با اشاره به کشورهای طرف مذاکرات وین گفت: بیشتر آنها موافق هستند، اما هنوز جوابی از امریکا دریافت نکردهایم. انتظار داریم واشنگتن این هفته پاسخ دهد.
این اظهارات جدید لاوروف و بورل نشان میدهد که طرفهای مذاکرات وین از تعلل آمریکا در پاسخ به پیشنهاد اتحادیه اروپا ناخرسند هستند.
**برافراشته شدن پرچم طالبان برای اولین بار در سفارت افغانستان در پاکستان
گرچه حکومت طالبان افغانستان ازسوی جامعه جهانی ازجمله کشورهای منطقه هنوز به رسمیت شناخته نشده و پاکستان نیز در بحث رسمیت دادن به طالبان، چشم به رویکرد بازیگران منطقهای و بینالمللی دوخته است، برخی رسانه ها گزارش دادندپرچم طالبان برای اولین بار در سفارت افغانستان در اسلامآباد برافراشته شده است.
پرچم طالبان در محوطه سفارت افغانستان در شهر اسلامآباد که در مجاورت ساختمانهای مهم کشوری از جمله پارلمان، کاخ ریاست جمهوری و منطقه دیپلماتیک قرار دارد، مشاهده شده است.
دولت پاکستان و حکومت طالبان افغانستان هنوز موضع رسمی در خصوص این خبر اعلام نکرده اند.
این درحالی است که طالبان در فروردین امسال پرچم سه رنگ افغانستان را که در سطح بین المللی به رسمیت شناخته شده است، ممنوع و پرچم امارات اسلامی را جایگزین آن کرد.
برافراشته شدن پرچم طالبان درحالی است که دولت پاکستان با گذشت بیش از یکسال از تصرف کابل و تشکیل یک حکومت موقت هنوز تمایلی برای به رسمیت شناختن طالبان به عنوان دولت رسمی افغانستان نشان نداده و همزمان کشورهای همسایه افغانستان و دیگر اعضای جامعه جهانی نیز تصمیمی برای به رسمیت شناختن طالبان نگرفتهاند.
پایگاه خبری ایندیپندنت اردو در اسلامآباد با انتشار تصاویری از برافراشته شد پرچم طالبان در سفارت افغانستان خبر داد.
پاکستان که طی ماههای گذشته دو بار میزبان نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در اسلامآباد بود، پرچم افغانستان را روی نیز این کشور در سالن برگزاری اجلاس قرار داد و به رغم حضور هیات طالبان به ریاست سرپرست وزارت امور خارجه طالبان، از قرار دادن پرچم این گروه در هر ۲ اجلاس سازمان همکاری اسلامی خودداری کرد.
تاکنون واکنشی از سوی وزارت امور خارجه پاکستان به برافراشته شدن پرچم طالبان در اسلامآباد مشاهده نشده و البته این پرسش نیز وجود دارد که آیا مسوولان فعلی سفارت افغانستان با هماهنگی دولت میزبان اقدام به بالا بردن پرچم حکومتی کرده اند که مشروعیت آن تاکنون از سوی هیچ یک از کشورهای منطقه و جهان پذیرفته نشده است.
اوایل فروردین امسال طالبان با صدور فرمانی، پرچم سه رنگ افغانستان را که در سطح بین المللی به رسمیت شناخته شده است، ممنوع و پرچم امارات اسلامی را جایگزین آن کرد.
بر اساس این فرمان، همه سازمانهای دولتی در داخل و خارج از افغاستان باید از پرچم سفید رنگ طالبان که بر روی آن نوشته شده است «لا اله الا الله و محمد رسول الله» با جوهر سیاه استفاده کنند.
**شورای امنیت بازهم بر سر تمدید معافیت سفر سران طالبان به توافق نرسید
اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد باز هم بر سر تمدید معافیت سفر برخی مقامهای طالبان به توافق نرسیدند.
اعضای این شورا در نشست روز گذشته بار دیگر بر سر تمدید معافیت سران طالبان دچار اختلاف شدند و نشست بدون نتیجه پایان یافته است.
منابع مطلع اعلام کردند، چندین کشور غربی عضو شورای امنیت مایلند فهرست مقامهای طالبان که از معافیت برخوردار میشوند را کاهش دهند.
این کشورها معتقدند، طالبان به تعهدات خود برای حمایت از حقوق بشر و مبارزه با تروریسم عمل نکرده است؛ اما چین و روسیه از تمدید منظم لیست معافیتها (معافیت ۱۳ عضو طالبان) حمایت کردند.
شورای امنیت به ریاست چین هفته گذشته گفت این معافیتها هنوز هم ضروری است.
با این وجود، در جلسه دوشنبه شورای امنیت سازمان ملل چندین پیشنهاد مصالحه که کم و بیش فهرست اعضای طالبان و مقاصد سفر آنان را محدود میکند، ارائه شد؛ اما موافقان و مخالفان به توافق نرسیدند.
طبق این گزارش، انتظار میرود مذاکرات ادامه یابد.
براساس این گزارش، تا زمان تمدید معافیت هیچ یک از مقامات طالبان که شامل تحریمها هستند، نمیتوانند سفر کنند.
پیش از این، گفته میشد که آمریکا خواستار تمدید معافیت ۶ عضو طالبان است تا برای مذاکرات تنها بتوانند به دوحه سفر کنند؛ اما روسیه و چین تاکید دارند که تمدید معافیت ۱۳ عضو طالبان باید تمدید شود.
با این وجود، این موضوع برای « امیرخان متقی» سرپرست وزارت امور خارجه طالبان که چندین بار در ماه های اخیر برای گفتگوهای دیپلماتیک به قطر سفر کرده و در میان ۱۳ مقام معافیتدار قرار داشت، یک چالش است.
وزارت خارجه طالبان از شورای امنیت سازمان ملل خواسته است که از تحریمها بهعنوان ابزار فشار علیه این گروه استفاده نکند.
عبدالقهار بلخی سخنگوی این وزارت میگوید که در توافقنامه دوحه توافق شده که تمام تحریمها علیه رهبری طالبان حذف شود.
او تأکید کرده است که این بند باید بهگونه کامل اجرایی شود.
وی همچنین هشدار داده است که اگر ممنوعیت سفر تمدید شود، بهجای ترویج گفتوگو و تعامل، فاصله ایجاد میشود؛ نتیجهای که باید از آن جلوگیری کرد.
**توافق فرانسه و روسیه برای بازدید کارشناسان آژانس اتمی از نیروگاه زاپروژیا
وزیر خارجه فرانسه از توافق با همتای روس خود برای بازدید تخصصی کارشناسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی از نیروگاه هستهای زاپروژیا واقع در اوکراین خبر داد.
کاترین کلونا روز سهشنبه در گفتوگوی تلفنی با سرگئی لاوروف، بر اعزام کارشناس آژانس بینالمللی انرژی اتمی به نیروگاه هستهای زاپروژیا تاکید کرد.
بر اساس این گزارش، فرانسه بر تایید موافقت ارایه شده توسط روسیه و همچنین تعهد مسکو به خودداری از هرگونه اقدامی که امنیت این ماموریت را به خطر اندازد، تاکید داشته است.
وزارت خارجه فرانسه این گفتوگوی تلفنی را در ادامه تبادل نظر اخیر بین امانوئل مکرون رئیس جمهور این کشور با ولودیمیر زلسنکی همتای اوکراینی وی در تاریخ هفدهم اوت و به دنبال آن با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در تاریخ نوزدهم اوت اعلام کرده است.
این وزارتخانه یادآوری میکند که در این گفتوگو بر روی روشهای اعزام کارشناسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به نیروگاه هسته زاپوریژیا تمرکز شده است.
وزیر خارجه فرانسه در رایزینی تلفنی امروز خود بر روی آنچه "خطرات ناشی از اشغال این سایت توسط نیروهای مسلح روسیه برای ایمنی و امنیت هستهای" اعلام داشته است، تاکید کرد.
کلونا همچنین از حمایت فرانسه برای استقرار سریع کارشناسان متخصص آژانس بینالمللی انرژی اتمی مطابق با توصیههای مدیرکل آن و با احترام کامل به حاکمیت اوکراین سخن گفته است.
بر اساس این گزارش، وزیر خارجه فرانسه همچنین عزم کشور متبوعش را برای ادامه حمایت از اوکراین در مواجهه با آنچه ماهیت غیرقانونی و غیرقابل توجیه تجاوز روسیه به اوکراین اعلام کرده است، یادآور شد.
نیروگاه اتمی زاپروژیا بزرگترین نیروگاه هستهای قاره اروپا محسوب میشود و درگیریهای نظامی بین اوکراین و مسکو در اطراف این نیروگاه، چالشها و نگرانیهای بسیاری ایجاد کرده است.
تاکنون هیچ یک از طرفهای درگیر، مسئولیت رخدادهای نگرانکننده در اطراف این نیروگاه هستهای را بر عهده نگرفتهاند و هر یک دیگری را مسئول این وقایع معرفی میکنند.
**رئیس دفتر صدر خواهان کناره گیری فائق زیدان شد/واکنش نزدیکان صدر به تجمع مقابل شورای قضایی
به دنبال تحولات امروز عراق و تحصن حامیان جریان صدر در مقابل ساختمان شورای عالی قضایی این کشور این جریان خواستار برکناری رئیس شورا شد.
ابراهیم الجابری رئیس دفتر جریان صدر در بغداد در گفتگو با خبرگزاری اسپوتنیک در این باره گفت که علاوه بر درخواست های مطرح شده قبلی جریان صدر از جمله انجام اصلاحات و انحلال پارلمان این جریان خواستار برکناری فائق زیدان رئیس شورای عالی قضایی عراق نیز هست.
الجابری درباره این مسئله که آیا حامیان جریان صدر به دستور مستقیم این جریان اقدام به تحصن در مقابل ساختمان شورای عالی قضایی عراق کردهاند یا خیر نیز تاکید کرد: این ملت عراق بودند که در مقابل ساختمان شورای عالی قضایی جمع کرده و تصمیم به تحصن گرفتند.
وی درباره امکان تداوم تحصن در مقابل ساختمان شورای عالی قضایی نیز گفت: بله ان شاء الله ادامه مییابد.
الجابری در بخش دیگری از اظهاراتش در واکنش به صدور قرار بازداشت برای سه تن از جمله دو تن از رهبران جریان صدر توسط شورای عالی قضایی عراق نیز تاکید کرد که بعدا در این باره صحبت خواهد کرد.
شورای عالی قضایی عراق در بیانیه ای اعلام کرد: دادگاه تحقیقات الکرخ علیه محمد و صباح الساعدی از رهبران جریان صدر و "غایب العمیری" به جرم تهدید دستگاه قضایی قرار بازداشت صادر کرده است.
«محمد صالح العراقی»، شخصیت نزدیک به مقتدی صدر نیز در سخنانی شورای عالی قضایی عراق را مورد انتقاد قرار داد.
وی در پیامی در فیسبوک در این باره نوشت: در راستای تداوم خودجوشی اعتراضات ممکن است مقتدی صدر در آینده دستور تعلیق کار کمیته نظارت بر اعتراضات را در ازای تعلیق کار دستگاه قضایی و دادگاههای آن صادر کند.
**مقداد: به دوستان ایرانی و روسی اطمینان راسخ داریم/ اشغالگران باید خاک سوریه را ترک کنند
وزیر امور خارجه سوریه با بیان اینکه به دوستان ایرانی و روسی خود اطمینان داریم تاکید کرد که اشغالگران باید از خاک سوریه خارج شوند.
«فیصل مقداد» وزیر امور خارجه و مهاجران این کشور امروز (سه شنبه) در کنفرانس خبری مشترک با «سرگئی لاوروف» همتای روسی خود تاکید کرد که نظام ترکیه باید نیروهای خود را از سرزمینهایی که در سوریه اشغال کرده است خارج کند و حمایت خود از گروههای تروریستی و دخالت در امور داخلی سوریه را متوقف کند.
وی اظهار داشت: از سرگیری روابط بین سوریه و ترکیه مرهون این است که حقوق [ دولت سوریه ] به رسمیت شناخته شود که مهمترین آنها پایان دادن به اشغال سرزمینهای سوریه است.
وزیر امور خارجه و مهاجران سوریه گفت که ما بر ابتکارات و تلاشهای روسیه و ایران برای اصلاح روابط با ترکیه تاکید میکنیم اما حقوقی وجود دارد که باید بر اساس احترام به حاکمیت ملی، پایان دادن به اشغالگری وعدم مداخله در امور داخلی اجرا شود.
وی اظهار داشت: ما به دوستان روس و ایرانی خود که نقشی را ایفا کردند که نشان دهنده خرد و علاقه مندی مشترک برای پایان دادن به دخالتهای انجام شده از سوی نیروهای [ ترکیه ] که باید به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه احترام بگذارد، اعتماد کامل داریم.
مقداد در خصوص وضعیت منطقه الجزیره سوریه با تاکید بر اینکه برای حل و فصل اوضاع در این منطقه ابتدا باید بر اساس قوانین بین المللی به توافق رسید، گفت: خاورمیانه بدون خروج نیروهای آمریکایی از سوریه نمیتواند آرام باشد.
وی با اشاره به اینکه حمایت اشغالگران آمریکایی از شبه نظامیان تجزیه طلب در شمال شرق کشور منجر به نابودی اقتصاد سوریه شد، از شبه نظامیان وابسته به اشغالگران آمریکایی خواست برای حفظ کشور در کنار ارتش و مردم کشور خود بایستند و به واشنگتن اعتماد نکنند.
در همین حال «لاوروف» وزیر امور خارجه سوریه تاکید کرد که امکان بازگشت به توافقات بین سوریه و ترکیه در سال ۱۹۹۸ وجود دارد.
وی افزود: ما هرگونه دخالت خارجی در امور سوریه را رد میکنیم و بر ضرورت حل سیاسی بحران آن تاکید میکنیم.
وزیر امور خارجه سوریه در بخشی از سخنان خود بمباران خاک سوریه توسط رژیم اشغالگر اسرائیل را محکوم کرد و نگرانی مسکو را از ادامه هدف قرار دادن تاسیسات حیاتی در سوریه همانگونه که در فرودگاه بین المللی دمشق اتفاق افتاد، ابراز کرد.
**اولیانوف: زمان بازگشت به برجام بدون تاخیر زمانی بیشتر است
سفیر و نماینده دائم روسیه نزد سازمانهای بینالمللی وین و نماینده این کشور در مذاکرات ۴+۱ با ایران نوشت: زمان آن فرارسیده که توافق برای بازگشت به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بدون تاخیر زمانی بیشتر نهایی شود.
میخاییل اولیانوف در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی توییتر نوشت: اگر آمریکا و ایران هرچه سریعتر و با موفقیت بر آخرین اختلافات خود فائق آیند، عالی خواهد بود.
وی افزود: اکنون زمان آن فرارسیده که توافق برای بازگشت به برجام بدون تاخیر زمانی بیشتر نهایی شود.
ایران هفته گذشته پاسخ نوشتاری و رسمی خود را به پیشنهاد جوزف بورل کمیسیونر اتحادیه اروپا برای بازگشت آمریکا به توافق هستهای برجام برای این اتحادیه ارسال کرد اما آمریکا از آن زمان تاکنون هیچ پاسخی به این نامه نداده است.
به گفته مقامات اتحادیه اروپایی، پاسخهای ایران به پیشنهاد اتحادیه اروپایی، «معقول» بوده و حالا توپ در زمین آمریکاست که به این پیشنهاد پاسخ دهد.
نظر شما