۱ شهریور ۱۴۰۱، ۱۹:۲۸
کد خبرنگار: 908
کد خبر: 84863834
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دادگاه کلن با انتقال پیکر ابتهاج به ایران موافقت کرد

تهران- ایرنا- دختر استاد هوشنگ ابتهاج اعلام کرد: قاضی شعبه رسیدگی کننده دادگاه کلن رای خود را در زمینه انتقال پیکر پدرم، امیر هوشنگ ابتهاج به ایران برای خاکسپاری در آرامگاه ابدیش، باغ محتشم رشت صادر کرد.

به گزارش ایرنا یلدا ابتهاج امروز در پست اینستاگرامی خود نوشت: هموطنان عزیز دقایقی قبل با خرسندی آگاهی یافتیم که قاضی شعبه رسیدگی کننده دادگاه کلن رای خود را در زمینه انتقال پیکر پدرم، امیر هوشنگ ابتهاج به ایران برای خاکسپاری در آرامگاه ابدیش، باغ محتشم رشت صادر کرد.

دختر ابتهاج در ادامه این پیام آورده است: از همه شما که در این مدت با انرژی مثبت خود امیدبخش ما در انجام این مهم بودید قدردانی می‌کنیم. همچنین مایلم سپاس عمیق خود را از وکیل خانواده آقای دکتر بوخهایت و نیز مشورت های دکتر سید شهرام ایرانبومی کارشناس حقوق بین‌الملل، اعلام نمایم. متعاقبا تاریخ و زمان تشییع را اطلاع رسانی خواهم نمود.

۲۵ مرداد اعلام شده بود که فردا پیکر استاد از آلمان به ایران منتقل و خاکسپاری می شود اما بدلیل مشکلات اداری پیش آمده در آلمان این زمان به تعویق افتاد.  

بامداد ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ بود که یلدا ابتهاج در صفحه شخصی اینستاگرام خود با اعلام درگذشت پدرش نوشت: «سایه ما با هفت هزار سالگان سر به سر شد.»

این استاد برجسته اواخر تیر به دلیل نارسایی کلیوی در بیمارستانی در شهر کلن آلمان بستری و تحت درمان بود و ۱۹ مرداد در سن ۹۴ سالگی در همان شهر درگذشت.

امیرهوشنگ ابتهاج شاعر و پژوهشگر ایرانی متخلص به «سایه» ششم اسفند ۱۳۰۶ در رشت به دنیا آمد، نخستین اثرش به نام نخستین نغمه‌ها را سال ۱۳۲۵ منتشر کرد.

از آثار دیگر او می‌توان به تصنیف سپیده (ایران ای سرای امید) اشاره کرد. سراب، سیاه مشق، شبگیر، زمین، چند برگ از یلدا، تا صبح شب یلدا و بانگ نی از دیگر آثار ابتهاج است. وی همچنین در رادیو (برنامه گل‌ها) کار می‌کرد و پایه‌گذار برنامه موسیقایی گلچین هفته بود.

از مهمترین آثار ابتهاج، تصحیح غزل‌های حافظ است که با عنوان حافظ به سعی سایه نخستین بار سال ۱۳۷۲ توسط نشر کارنامه به چاپ رسید و بار دیگر با تجدید نظر و تصحیحات تازه منتشر شد. سایه سال‌های زیادی را صرف پژوهش و حافظ‌شناسی کرده که این کتاب حاصل همه آن زحمت‌هاست و در مقدمه حافظ به سعی سایه، آن را به همسرش تقدیم کرده ‌است.

دهم مهر ماه ۱۳۹۵ بیست و سومین جایزه ادبی و تاریخی محمود افشار یزدی در باغ موقوفات افشار به انتخاب اعضای هیئت گزینش جایزه این بنیاد به هوشنگ ابتهاج اهدا شد. ۱۲ مهر ۱۳۹۷ در مراسم پایانی ششمین جشنواره بین‌المللی هنر برای صلح، نشان عالی هنر برای صلح به ابتهاج و سه هنرمند دیگر اهدا شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha