دست پُر دولت مردمی در تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام استان اردبیل

اردبیل - ایرنا - هفته دولت در استان اردبیل با تکاپوی مسئولان برای بهره‌برداری و کلنگ‌زنی صدها طرح عمرانی، تولیدی و اقتصادی در حال طی شدن است و نکته بارزی که در این آئین‌ها و برنامه‌ها به چشم می‌خورد، توجه و تمرکز دولتمردان به تکمیل پروژه‌های نیمه تمام و راکد است.

به گزارش خبرنگار ایرنا تمرکز بر تکمیل طرح‌های نیمه تمام، اقدامی معقول برای بستن پرونده کاری بسیاری از پروژه هاست که دولت سیزدهم با عزم راسخ در این حوزه، سعی در نهایی کردن کارهای بر زمین مانده دارد و البته حسب نیاز شهرستان‌ها، برنامه‌ها و طرح‌های توسعه ای جدید نیز تعریف و اجرا می‌شود.

استاندار اردبیل در جریان سفر به شهرستان‌های استان برای افتتاح و کلنگ‌زنی طرح‌های مختلف در هفته دولت، بارها به عقب ماندگی‌های تاریخی استان اشاره کرده و نهایی شدن طرح‌های بر زمین مانده را برای تبیین برکات نظام و خدمات دولت به مردم ضروری دانسته است.

سید حامد عاملی توسعه راه‌ها، آبرسانی به روستاها، احداث دومین خط انتقال گاز به شمال استان، تقویت زیرساخت‌های گردشگری و گستردگی و افزایش زیرساخت‌های صنعتی را لازمه توسعه و پیشرفت استان اعلام کرده و از تدوین برنامه‌هایی برای همه شهرستان‌ها در این راستا خبر داده است.

تکمیل زیرساخت‌های حمل و نقل

بهسازی و توسعه راه ها و تکمیل طرح های راهسازی نیمه تمام، از کارهایی است که دولتمردان با جدیت پیگیر آن بوده اند و استان اردبیل در یکسال گذشته شاهد توسعه و آسفالت بسیاری از راه‌های مواصلاتی خود بوده است.

نماینده مردم پارس آباد، بیله سوار و اصلاندوز در مجلس شورای اسلامی در آئین افتتاح طرح‌های عمرانی این شهرستان‌ها گفت: نزدیک به ۲۰۰ دستگاه ماشین‌آلات سنگین در طرح‌های راهسازی حوزه انتخابیه من در حال فعالیت است و این کار، در تاریخ مغان کم سابقه است.

عباس جهانگیرزاده ادامه داد: ظرف یکسال گذشته ۳۶۰ میلیارد تومان برای توسعه بیله سوار و تکمیل طرح‌های عمرانی آن هزینه شده و این کار بسیار ارزشمندی است و وقتی توجه می‌کنیم، می‌بینیم گام‌های بلندی برای آبادانی این شهرستان در این دولت برداشته شده است.

نماینده پارس آباد: من وکیل‌الدوله نیستم بلکه به خدمت برای مردم افتخار می‌کنم اما باید حقایق را گفت و تبیین کرد و این حجم فعالیت عمرانی برای تامین زیرساخت راه و توسعه ارتباطات در مغان ارزشمند است.

اهمیت حمل و نقل هوایی کمتر از زمینی نیست و فرودگاه پارس آباد که قبل از انقلاب اسلامی احداث شده، تاکنون فاقد سیستم روشنایی باند بود و پروازهای شبانه در آن امکان پذیر نبود اما در دولت سیزدهم با توجه به اهمیت فرودگاه و ضرورت برقراری پروازهای شبانه، به ایجاد سامانه روشنایی آن اقدام شد.

به گفته نوری معاون فرماندار پارس آباد، برای ایجاد سیستم روشنایی باند پرواز فرودگاه این شهرستان ۷۵ میلیارد ریال اعتبار صرف و ۴۵ کیلومتر کابل گذاری و ۱۵۵ چراغ نصب شده است.

نماینده پارس آباد، بیله سوار و اصلاندوز در این باره گفت: فرودگاه، مهمترین زیرساخت در دشت مغان است و وقتی به سرمایه‌گذاران پیشنهاد فعالیت اقتصادی و سرمایه‌گذاری در یکی از شهرستان‌های مغان را می‌دهیم، ابتدا می‌پرسند آیا فرودگاه دارید؟ این نشان می‌دهد که این زیرساخت در جذب کارآفرینان موثر است.

جهانگیرزاده ادامه داد: من وکیل‌الدوله نیستم بلکه به خدمت برای مردم افتخار می‌کنم اما باید حقایق را گفت و تبیین کرد و این حجم فعالیت عمرانی برای تامین زیرساخت راه و توسعه ارتباطات در مغان ارزشمند است.

او درباره تکمیل زیرساخت های درمانی پارس آباد نیز اظهار کرد: نزدیک به ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار ظرف ۲ سال قبل برای تجهیز بیمارستان هزینه شده و طبق هماهنگی‌هایی که با مسئولان مرتبط انجام گرفته است، حدود ۱۰ دستگاه ام ار آی خریداری شده به زودی وارد کشور می‌شود و یکی از آنها برای بیمارستان پارس آباد است و به محض ورود تحویل گرفته می‌شود.

به گفته مدیرکل راه و شهرسازی اردبیل، همه طرح‌های توسعه راه های استان فعال و ۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در دست احداث است و امسال ۵۰ کیلومتر دیگر به سطح بزرگراه‌های استان افزوده می‌شود.

این جمله او یعنی " برای تکمیل پروژه‌های راه استان در کل ۶ هزار میلیارد تومان منابع مالی نیاز است" گویای حجم و گستره طرح‌های تعرف شده و در حال اجرای راه و شهرسازی در سطح استان است که در نوع خود، اقدامی کم سابقه به شمار می‌آید.

دست پُر دولت مردمی در تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام استان اردبیل

پرونده محور مشکین شهر - اردبیل بسته شد

در این دولت آنچنان به تکمیل طرح های راهسازی اهمیت داده شده است که استاندار اردبیل در آئین بهره‌برداری از طرح‌های عمرانی مشکین شهر با اشاره به تکمیل شدن چهار بانده اردبیل - مشکین شهر اظهار کرد: پرونده این طرح بسته شد و چهار بانده شدن مسیر مشکین شهر به اهر پیگیری می‌شود و در دستور کار قرار خواهد گرفت.

البته عاملی هنوز دغدغه اتصال مرکز استان به مرکز کشور از طریق بزرگراه را دارد و بارها گفته است که اردبیل، شاید یکی از چند استان معدودی است که مرکز آن با بزرگراه به پایتخت متصل نیست و این زیرساخت باید تامین شود.

ایرج بیگدلی فرماندار مشکین شهر نیز در خصوص بهسازی و توسعه راه‌های این شهرستان اظهار کرد: به این منظور ۹۰ میلیارد تومان از ناحیه دولت اختصاص یافته و این اقدام، توجه و همت ویژه دولت به مشکین شهر را نشان می‌دهد.

حجم آسفالتی که در یکسال گذشته در راه‌های شهرستان‌های گرمی و انگوت استفاده شده، بیش از هشت سال گذشته است.

در حوزه شهرستان‌های گرمی و انگوت نیز حجم آسفالت ریخته شده در راه‌ها و معابر قابل توجه است، به طوری که ولی اسماعیلی نماینده مردم گرمی و انگوت در مجلس شورای اسلامی در آئین بهره‌برداری و کلنگ زنی طرح‌های عمرانی این شهرستان ها اظهار کرد: حجم آسفالتی که در یکسال گذشته در راه‌های این شهرستان‌ها استفاده شده، بیش از هشت سال گذشته است.

از احیای طرح‌های آبرسانی راکد تا برنامه‌ریزی تامین آب با دورنمای ۵۰ سال

استاندار اردبیل در جریان سفرهایش به شهرستان های استان اردبیل در هفته دولت، چند بار به این نکته مهم اشاره کرد که برای اجرای یک طرح آبرسانی بزرگ به تعداد ۴۵۴ روستا، تفاهم‌نامه‌ای بین شرکت آب و فاضلاب و بسیج سازندگی منعقد شده است.

وی توضیح داد که این طرح بزرگ، به اعتبار زیادی نیاز دارد اما با توجه به ضرورت تامین آب شرب پایدار روستاها، تامین اعتبار آن را پیگیری می‌کنیم و این پروژه آبرسانی با دورنمای تامین آب روستاها تا ۵۰ سال آینده تدوین شده است.

در مشگین شهر نیز یک طرح بزرگ آبرسانی که سال‌ها متوقف بود به همت دولت سیزدهم وارد مرحله عملیاتی شده است، به طوری که بیگدلو فرماندار این شهرستان در آئین افتتاح طرح‌های عمرانی و اقتصادی این شهرستان در حضور استاندار و سایر مسئولان گفت: یک طرح بزرگ آبرسانی به روستاها از سال ۹۲ متوقف مانده بود و با پیگیری استانداری بار دیگر فعال شده است.

به گفته او اگر این طرح در زمان خود اجرا می‌شد، ۳۶ میلیارد تومان اعتبار نیاز داشت اما اکنون با توجه به تورم و افزایش قیمت‌ها، به مبالغ کلانی نیاز دارد و خوشبختانه استاندار اردبیل با اختصاص ۴۵۰ میلیارد تومان، زمینه اجرای این پروژه را فراهم کرده است.

وی ادامه داد: این پروژه برای تعیین پیمانکار به مناقصه گذاشته شده و این اقدام جهادی و انقلابی، یکی از دهها کار ارزشمند دولت در شهرستان مشکین شهر در راستای محرومیت‌زدایی و توسعه است.

به گفته بیگدلو، اغلب طرح‌های قابل اجرا در مشگین شهر که در هفته دولت کلنگ‌زنی شد، با محوریت آبرسانی به روستاها و شهرها بود و تکمیل و بهره‌برداری از آنها سبب تحول بزرگی در رفع مشکلات آب شرب پایدار خواهد شد.

او همچنین  درباره  ردیف اعتبار ملی یک ایستگاه پمپاژ آب در مشگین شهر گفت: اعتبار این ایستگاه پمپاژ از سال ۹۸ حذف شده بود اما اکنون با توجه استاندار، ۱۰ میلیارد تومان اختصاص یافته و عملیات اجرایی آن از امروز آغاز می‌شود.

نادر تقی‌زاده رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان هم در آئین افتتاح طرح‌های عمرانی مشگین شهر در هفته دولت گفت: ۳۰ سد و استخر معیشتی از سال ۸۹ به صورت نیمه تمام و راکد روی دست مانده بود و خوشبختانه با دستور استاندار اردبیل عملیات اجرایی ۱۰ مورد از آنها پیگیری شد و اعتبار این طرح‌ها از منابع سفر سال گذشته رئیس جمهور به استان تامین شده است.

او اظهار کرد: اکنون به میمنت هفته مبارک دولت، هفت مورد از این سدها و استخرهای معیشتی در استان به بهره‌برداری می‌رسند و یکی از آنها در مشکین شهر است و سه مورد از ۱۰ سد یا استخر مدنظر نیز در دهه فجر امسال وارد مدار بهره‌برداری خواهد شد.

سال‌ها قبل بخشی از دیواره این استخر را ساخته و سپس رها کرده بودند و باور نداشتیم روزی تکمیل و افتتاح شود.

جالب توجه اینکه اهالی روستای قره‌چی‌سفلی مشگین شهر در آئین افتتاح استخر آب روستا از تکمیل و افتتاح آن ابراز خرسندی می‌کردند و یکی از جوانان روستا در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: سال‌ها قبل بخشی از دیواره این استخر را ساخته و سپس رها کرده بودند و باور نداشتیم روزی تکمیل و افتتاح شود.

وی گفت: آب این سد از قنات تامین می‌شود و تاکنون آب گوارای آن قنات به هدر می‌رفت اما از این پس در این استخر ذخیره و برای مصارف کشاورزی که نیاز مهم روستائیان است، استفاده خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل درباره همین استخر آب تصریح کرد که این استخر، آب لازم برای ۱۲۰ تا ۱۵۰ هکتار از اراضی دیم را تامین خواهد کرد و روستانشینان بابت آبیاری اراضی دیم مشکلی نخواهند داشت.

البته عزم مسئولان برای تامین آب استان، راسخ‌تر از این حرف‌هاست به طوری که علی حیدری مدیرعامل آب منطقه‌ای استان در بازدید استاندار از عملیات اجرایی طرح علاج بخشی میل مغان در حاشیه رود ارس گفت: مستندات لازم برای حقابه استان از رود ارس ظرف ۶ ماه تلاش با ۱۱۵ برگ تهیه شده است.

وی افزود: این مستندات در شورای آب استان تدوین و بررسی و به وزارت نیرو ارسال شده و در این خصوص کمیته بازنگری رودخانه ارس تشکیل شده است و این کار بزرگ، تا حصول نتیجه پیگیری شود.

دست پُر دولت مردمی در تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام استان اردبیل

هیچ معبر شهری فاقد آسفالت نباشد

در کنار تعریف و اجرای طرح‌های عمرانی در خارج از شهرها و راه‌های ارتباطی، مسئولان استان از آسفالت و بهسازی معابر داخل شهرها نیز غفلت نکرده‌اند و این مهم نیز در دستور کار آنها پیگیری می‌شود.

استاندار اردبیل در جریان افتتاح طرح‌های هفته دولت در شهرستان‌های استان بارها تاکید کرد که ظرف سه سال آینده نباید هیچ معبر شهری فاقد آسفالت باشد و با توجه به اینکه منابع مالی این کارها از سطح ملی تامین می‌شود، شهرداری‌ها آسفالت معابر شهری را با جدیت پیگیری کنند.

تکمیل بزرگترین طرح اداره کل تجهیز و نوسازی مدارس بعد از سال‌ها وقفه

مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس استان در آئین افتتاح هنرستان ۱۲ کلاسه مهرعظام خلخال گفت: زیربنای این هنرستان که با مشارکت شرکت عزام خودرو افتتاح شد، ۲ هزار و ۵۴۷ متر مربع است و بزرگترین پروژه اداره کل نوسازی مدارس در استان محسوب می‌شود.

به گفته حسن محمدی ادیب، این پروژه در سال ۹۰ شروع شده و بعد از ۲ سال متوقف شده است و از اواخر سال ۹۹ با تفاهم با شرکت عزام خودرو، مقرر شد طی ۲ سال افتتاح شود که در سایه هم و پیگیری مجدانه، ۶ ماه زودتر از موعد به بهره‌برداری رسید.

البته طرح‌ها و پروژه‌های نیمه تمام دیگری نیز در حوزه‌های دیگر تکمیل شده و در نوبت افتتاح و بهره‌برداری است اما دولت در کنار این دستاوردهای خرسند کننده، به مقوله اقتصاد و معیشت مردم نگاه ویژه دارد و استاندار اردبیل در این رابطه اظهار نظر کرده که اقتصاد و درآمد مردم، مهمترین مسئله استان است.

او معتقد است که باید به موازات تکمیل طرح‌ها و اجرای پروژه‌های عمرانی جدید، برای تبدیل ایده‌ها به ثروت و ایجاد بسترهای پایدار درآمد و رفاه مردم چاره‌اندیشی و تلاش شود تا شیرینی اقدامات عمرانی و توسعه ای، در سفره مردم نیز احساس شود و به کام مردم خوش بنشیند.

گزارش از عیسی پاشاپور

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha