این عملیات پاکسازی با همکاری گروه اسپه و اقامتگاه بومگردی «هامپوئیل» مراغه برگزار شد تا بار دیگر به طبیعتگردان یادآوری شود که «زبالهها را نباید در دامن زیبای طبیعت رها کرد».
مجموعهای کمنظیر از ساختارهای زمینشناسی
دره گشایش که به گفته کارشناسان بر اثر برخورد دوران دوم و سوم زمینشناسی ایجاد شده است، مجموعهای کامل از ساختارهای زمینشناسی شامل تکتونیک، چشمههای آب معدنی، چشمههای تراورتنساز، گسل بِرِشی، آبفِشان، بوکسیت و فسیلهای آمونیت میباشد.
این دره در ۷۰۰ متری جنوبغربی روستایی با همین عنوان و در ۱۴ کیلومتری جنوبشرقی شهر مراغه قرار دارد و از مقاصد طبیعی و جاذبههای گردشگری این شهرستان محسوب میشود.
این دره شرقی - غربی که رودخانه «مردق چای» در دل آن جاری است، دو چشمه آب معدنی دارد که اولی در سمت جنوبی دره و از زیر سنگهای آهکی جریان مییابد و غار کوچکی ایجاد کرده است و دیگری در قسمت شمالی دره از یک سنگ آهکی با فشار و صدا به خارج میجهد.
آب این چشمهها از نوع آبهای بیکربناته بوده و دمای آن ۲۵ درجه سانتیگراد است و بر همین اساس حوضچه لجن این دره با خواص درمانی طی روزهای گرم سال محلی برای آبتنی گردشگران است.
در قسمت میانی و همچنین تحتانی این دره آثار چشمههای تراورتنساز به چشم میخورد که یادگاری از چشمههای قدیمی و بیانگر سطح آب طی دو دوره متفاوت در گذشته است و شاید به دلیل همین ویژگیهاست که مدیران مراغه در مسیر ایجاد ژئوپارک این شهرستان برای ژئوسایت دره گشایش نیز برنامه دارند.
نظر شما