بخش کشاورزی مازندران در دولت سیزدهم حدود ۵۹ هزار میلیارد ریال تسهیلات دریافت کرد

ساری- ایرنا- مدیر امور شعب بانک کشاورزی مازندران گفت که از ابتدای دولت سیزدهم تا پایان مرداد ماه ۱۴۰۱، مبلغ ۵۸هزارو ۷۴۸ میلیارد ریال تسهیلات به بخش کشاورزی استان پرداخت شده است.

به گزارش ایرنا ، محمدتقی قزل سفلی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود :  این تسهیلات با توجه به سیاست های حمایتی دولت از توسعه مکانیزاسیون ، کشت گلخانه ای و بازرگانی محصولات کشاورزی به ۵۷ هزار و ۴۳۰ نفر از  متقاضیان زیربخش های زراعت ، باغداری ، دام و طیور ، شیلات و آبزیان و صنایع تبدیلی کشاورزی پرداخت شده است.

وی یکی از سرفصل های مهم حمایتی دولت در پرداخت تسهیلات را مربوط به  سرمایه در گردش و تامین نهاده واحدهای تولید دام، طیور و آبزیان دانست و ادامه داد: شعب بانک کشاورزی استان  طی سه ماهی که طرح مردمی سازی یارانه ها  آغازشده است ،  ۶هزار و ۴۰۷ میلیارد ریال تسهیلات کم‌ بهره در راستای عادلانه کردن یارانه ها برای خرید نهاده‌های دام، طیور و آبزیان  در قالب دامدار کارت و سامانه بازارگاه برای پنج هزار و ۱۲۹ نفر پرداخت کرد.

قزل سفلی توضیح داد: تسهیلات پرداخت شده  باهدف کمک به تأمین بخشی از نهاده‌های مورد نیاز واحدهای دام ، طیور و آبزیان  با نرخ سود ترجیهی(۱۰ ، ۱۲ و ۱۵ درصد) به‌صورت ۹ ماهه در اختیار متقاضیان این تسهیلات قرار گرفت.

ی  افزود: با همراهی و پیگیری های استاندار مازندران و سازمان جهاد کشاورزی استان و البته تلاش های بی وقفه کارکنان شعب بانک کشاورزی، رتبه سوم کشوری در پرداخت این تسهیلات کسب و امیدواریم که با تامین اعتبار لازم، همچنان روند پرداخت ادامه داشته باشد.

بخش کشاورزی مازندران در دولت سیزدهم حدود ۵۹ هزار میلیارد ریال تسهیلات دریافت کرد

 پرداخت بیش از ۲۰۱۶ میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون کشاورزی

مدیر شعب بانک کشاورزی مازندران یکی از سرفصل های مهم حمایتی دولت در پرداخت تسهیلات را مربوط به توسعه مکانیزاسیون دانست و گفت : طی ۲ سال اخیر، بیش از ۲هزارو ۱۶  میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون کشاورزی از محل منابع داخلی بانک، با نرخ ترجیحی ۱۵درصد به متقاضیان پرداخت شد .

وی با اظهار این که با پرداخت این تسهیلات  یکهزارو ۵۷۶ دستگاه  تراکتور، کمباین و ادوات کشاورزی خریداری شده توسط کشاورزان وارد چرخه مکانیزاسیون کشاورزی این استان شد، ادامه داد: به اذعان مسوولان جهاد کشاورزی و کشاورزان استان شاهد بهبود قابل توجه ضریب مکانیزاسیون بخش کشاورزی استان هستیم.

مهمترین بخش کشاورزی زراعی مازندران برنج کاری با حدود ۲۳۰ هزار هکتار ، گندمکاری با بیش از ۶۰ هزار هکتار و کلزا کاری با متوسط ۱۵ تا ۲۵هزار هکتار است. طبق آمار رسمی سازمان جهاد کشاورزی طی چد سال اخیر حدود ۹۵ درصد برداشت این محصولات به صورت مکانیزه انجام می شود.

بنا بر این گزارش در سال زراعی حاری حدود ۲۱۶ هزار هکتار از زمین های کشاورزی مازندران زیر کشت برنج رفت که نیمی از این زمین ها به صورت مکانیزه نشاء کاری و ۹۵درصد نیز با کمباین های ویژه شالیزاری برداشت شد.

بخش کشاورزی مازندران در دولت سیزدهم حدود ۵۹ هزار میلیارد ریال تسهیلات دریافت کرد

پرداخت بیش از  ۴۷۳ میلیارد ریال تسهیلات احداث گلخانه  

مدیر امور شعب بانک کشاورزی مازندران همچنین گفت که از ابتدای دولت سیزدهم  تاکنون از محل اعتبارات بند الف تبصره ۱۸قانون بودجه و ماده ۵۲  الحاقی سال ۹۹،  بیش از ۴۷۳ میلیارد ریال تسهیلات احداث گلخانه به ۴۵ طرح و در سطح بیش از ۴.۲  هکتار پرداخت شد.

وی افزود : ۱۴ طرح گلخانه ای دیگر نیز  به مساحت حدود ۲.۷ هکتار با اختصاص بیش از ۲۶۸میلیارد ریال تسهیلات در مرحله بررسی و تکمیل مدارک قرار دارد که تا پایان سال تسهیلاتشان پرداخت می شود.

وی ادامه داد: همچنین تعداد ۹۵  طرح از بخش های مختلف کشاورزی استان دربخش صنایع تبدیلی و غذایی به مبلغ  ۲هزارو ۲۶۵  میلیارد ریال، مصوب و آماده انعقاد قرارداد است.

توسعه گلخانه ها از اولویت های وزارت جهاد کشاورزی است و طبق دستورالعمل برای پرداخت تسهیلات به متقاضیان در راستای حمایت از سرمایه گذاران در این بخش هیچ محدودیتی وجود ندارد.
فضای کنونی گلخانه های مازندران حدود ۶۰۰هکتار است که با تحقق احداث ۲۵۰ هکتاری به ۸۵۰ هکتار خواهد رسید.

بخش کشاورزی مازندران در دولت سیزدهم حدود ۵۹ هزار میلیارد ریال تسهیلات دریافت کرد

پرداخت بیش از ۶۱۸ میلیارد ریال تسهیلات بابت اشتغال مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی در دولت سیزدهم

مدیر شعب بانک کشاورزی استان مازندران گفت که از آغاز دولت سیزدهم بیش از ۶۱۸  میلیارد ریال تسهیلات در راستای اشتغال مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی، پرداخت کردند و  این میزان تسهیلات به ۹۳۷  نفر از واجدان شرایط تسهیلات پرداخت شده است.

قزل سفلی ادامه داد: در راستای تحکیم بنیان خانواده، ترویج و سهولت اجرای سنت حسنه ازدواج و افزایش امید به زندگی، شعب بانک کشاورزی استان مازندران از آغاز دولت سیزدهم تاکنون ، مبلغ  یکهزارو ۵۶۸ میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه ازدواج و فرزند آوری به یکهزارو ۷۵۴ نفر از متقاضیان پرداخت شده است.

بخشودگی سود و جرائم دیرکرد

وی یکی دیگر از خدمات مهم بانک کشاورزی که مورد تاکید حمایتی دولت سیزدهم نیز بوده است بخوشدگی سود و جرائم دیر کرد تسهیلات است ،  شعب بانک کشاورزی استان مازندران طی سال های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ و از محل بند (خ) ماده ۳۳ قانون برنامه ششم توسعه و منابع داخلی، مبلغیکزهارو ۵۲ میلیارد ریال جهت تسویه بدهی بدهکاران، جذب و تعداد سه هزارو ۶۰ فقره از بدهکاران از این بخشودگی استفاده و  بدهی خود را تسویه کردند.

وی ادامه داد: در همین راستا و به مناسبت هفته دولت شعب بانک کشاورزی از ۲۹ مرداد تا ۱۱ شهریور ۱۴۰۱ مجاز هستند با رعایت سایر ضوابط و مقررات ابلاغی، نسبت به بخشودگی ۶ درصد وجه التزام بدهی متقاضیانی که قصد تسویه نقدی بدهی خود را دارند، بدون رعایت سقف ریالی حد نصاب های ابلاغی قبلی، اقدام کنند.

این مسوول بانک کشاورزی مازندران گفت:  بر اساس این گزارش، تسریع و تسهیل در پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به متقاضیانی که مدارک پرونده آن ها تا ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ تکمیل شده است، از دیگر خدمات ویژه ای است که بانک کشاورزی در هفته دولت ارائه  می دهد.

حمایت صندوق بیمه از محصولات کشاورزی مازندران 

مدیر شعب بانک کشاورزی استان مازندران گفت به منظور کاهش تاثیر مخاطرات طبیعی در بخش کشاورزی و جبران بخشی خسارات وارده به کشاورزان در سال زراعی جاری ( مهر ماه سال گذشته تا مرداد ماه سال جاری)  تعداد ۴۶هزار و ۸۵۹ فقره بیمه نامه صادر و  مبلغ ۴۳۰ میلیارد ریال غرامت به خسارت دیدگان بخش کشاورزی استان پرداخت شده است.

صندوق بیمه کشاورزی در راستای برنامه ها و اهداف وزارت جهاد کشاورزی، محصولات جهش تولید در دیمزارها از جمله: گندم، جو و کلزای دیم و همچنین محصول برنج در کشاورزی قراردادی را تحت پوشش بیمه قرار داده است.

قزل سفلی گفت: طرح های بزرگی همچون ،  پایانه صادراتی روماک گستر پارس، واحد پرورش ماهیان خاویاری قره برون، کشتارگاه و  فرآوری مرغ ساوانا، گلخانه ۱۰ هکتاری دشت ناز، شرکت دانش بنیان هزاره ملل، واحدهای جوجه کشی طیور بهشت و حدیث مهر مازندران، خوراک دام و آبزیان مازندران، بنکداران تغذیه سبز، مرکز بین المللی تجارت برنج آمل، پرورش ماهیان سردابی گلناب دره  با مشارکت بانک کشاورزی به بهره برداری رسیده است.

استان مازندران با تولید ۷۲ نوع محصول زراعی و باغی سالانه حدود هفت میلیون تن محصول کشاورزی تولید می کند.

این استان با برخورداری از تنها ۲ و نیم درصد از سطح زراعی کشور ، سالانه هفت درصد از تولیدات کشاورزی و ۱۱ درصد از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را در اختیار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha