۲۵۰۰ موکب برای خدمات‌رسانی به زائران اربعین به عراق اعزام می‌شوند

قصرشیرین- ایرنا- مسوول بازرسی ستاد توسعه و بازسازی عتبات کشور گفت: حدود ۲ هزار و ۵۰۰ موکب برای خدمات‌دهی به زوار اربعین از روز جمعه یازدهم شهریور ماه از طریق مرز سومار به کشور عراق اعزام می‌شوند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «سردار امیدیان» روز  دوشنبه در حاشیه بازدید مرز سومار با حضور در مرز سومار و پایانه مرزی آن آخرین وضعیت و آمادگی مرز سومار را به منظور تردد مواکب اربعین افزود: موکب‌ها از مرز سومار عازم عراق می‌شوند و تمهیدات لازم برای حضور آن ها در عراق فراهم شده است.

فرماندار گیلانغرب نیز با بیان اینکه عملیات اجرای خط انتقال فیبر نوری به پایانه مرزی سومار سال گذشته شروع شده بود، گفت: با تکمیل این پروژه و اتصال خدمات پایانه اجرای آزمایشی اظهار کالا نخستین بار از چند روز گذشته در مرز سومار آغاز شد.

«وحید محمدی» افزود: پیش از این اظهار تمام کالا ها در مبدا صورت می گرفت و پایانه سومار نقطه خروج بود.

وی اظهار داشت: اتصال مرز سومار به فیبر نوری و آغاز عملیات اظهار کالا در پایانه مرزی سومار موجب ارتقاء جایگاه اداری مرز سومار در بین گمرکات کشور، تسریع در روند صادرات، رفع مشکل معطلی کامیون های حمل بارهای صادراتی ایجاد اشتغال بیشتر در پایانه سومار شده و امکان استقرار گذرنامه و تردد زوار را از مرز سومار فراهم نموده است.

محمدی با اشاره به اینکه در چهار ماه سپری شده از سال جاری ۴۱۵ هزار تن انواع کالا توسط ۱۸ هزار و ۶۳۸ کامیون به ارزش بیش از ۱۷۲ میلیون دلار از مرز سومار به کشور عراق صادر شده است، گفت: این حجم صادرات نسبت به مدت مشابه در سال گذشته از نظر وزنی ۱۶ و از حیث ارزش ۴۷ درصد رشد نشان می دهد که باعث شده تا مرز سومار جایگاه سوم را دربین مرزهای استان کسب نماید.

به گزارش ایرنا، قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت دارای ۲ بخش مرکزی و سومار و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

بخش سومار در فاصله ۹۰ کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است و با عراق ۸۶ کیلومتر مرز دارد که این بخش دارای ۲ شهر سومار و نفت شهر و ۱۳ روستا است.

بازارچه سومار در فاصله پنج کیلومتری شهر قرار دارد و فاصله این شهر با گیلانغرب ۶۷ کیلومتر است که در آن سوی مرز و در عراق، نزدیک ترین شهر به سومار، شهر مندلی از توابع فرمانداری بلدروز است.

مرز خسروی با قصرشیرین ۱۵ کیلومتری دارد  و یکی از مرزهای چهارگانه برای تردد زوار است که از فردا ۱۶ محرم و ۲۳ مرداد ماه این مرز برای تردد زائران عتبات عالیات بازگشایی می شود.

در شهرستان قصرشیرین ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

مرز رسمی خسروی  - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز خسروی نزدیکترین نقطه ایران به کربلاست؛ این مرز تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، کاظمین ۲۰۳، کربلا ۳۰۰، سامرا ۳۲۶ و نجف ۳۸۰ کیلومتر فاصله دارد.  

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند.

زائرانی که از خسروی عازم عراق می شوند پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha