۹ شهریور ۱۴۰۱، ۹:۰۶
کد خبرنگار: 3153
کد خبر: 84870032
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

رشد ۵۷ درصدی ترانزیت خارجی از گمرکات گیلان

۹ شهریور ۱۴۰۱، ۹:۰۶
کد خبر: 84870032
رشد ۵۷ درصدی ترانزیت خارجی از گمرکات گیلان

انزلی - ایرنا - ناظر گمرکات گیلان و مدیر کل گمرک بندر انزلی از رشد ۵۷ درصدی ترانزیت خارجی از گمرکات استان خبر داد و گفت: در پنج ماه نخست امسال ۱۸۸ هزار و ۳۱۱ تن کالا از گمرکات ترانزیت شده است.

صادق برزگر روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این مدت، میزان ترانزیت خارجی از مبدا به لحاظ وزنی۲۳۶ هزار و ۴۶۵ تن بود که ۳۰۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد دارد.  

وی درآمد وصولی را در این زمان ۱۰ میلیارد و ۵۵۲ میلیون و ۹۵۲ هزار و ۹۷۴ ریال اعلام و عنوان کرد: این مقدار نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۵۳ درصد رشد داشته است.  

وی تعداد مسافران وردی و خروجی از مبادی گمرکی گیلان را طی این مدت هشت هزار و ۳۰۷ نفر دانست که این مقدار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۰۳ درصد افزایش یافته است.  

برزگر در ادامه با اشاره به سفر هیات اعزامی از جمهوری تاتارستان به استان گیلان (با سرانه صادرات ۱۸ میلیارد دلاری) گفت: بندرانزلی شاهراه جمهوری اسلامی ایران برای اتصال به کشورهای دنیاست لذا باید مسیر برقراری ارتباط با جمهوری هایی که سطح روابط تجاری آنها در منطقه و دنیا به ۱۰۰ کشور می‌رسد از این مسیر انجام شود.  

وی گفت: در پنج ماه نخست سال ۱۴۰۱ میزان صادرات قطعی با احتساب میعانات گازی از گمرکات گیلان به لحاظ وزنی ۴۷۳ هزار و ۱۵۶ تن و به ارزش ۳۴۴ میلیون و ۷۷۸ و ۱۲ دلار بوده است که نسبت به مدت مشابه به لحاظ وزنی و ارزشی به ترتیب ۶۲ درصد و هفت درصد کاهش داشته است.  

مدیر کل گمرک انزلی میزان صادرات چمدانی از از گمرکات گیلان‌ را معادل ۷۷ تن به ارزش ۳۰۶ هزار و ۷۲۰ دلار اعلام کرد که به لحاظ وزنی ۲۸ درصد و به لحاظ ارزش دلاری ۱۳ درصد رشد داشت.  

وی در ادامه با اشاره به تاکید دولت سیزدهم بر توسعه تجارت خارجی گفت : رونق و توسعه تجارت خارجی می تواند در مدیریت تحریم‌ها موثر باشد.  

ناظر گمرکات استان گیلان ادامه داد : بسیاری از کارشناسان کشوری در حوزه تعاملات بین الملل باوری به تعامل گیلان با کشورهای شمالی و حاشیه خزر نداشتند و این موضوع مردم گیلان را متضرر می کرد اما با ورود گیلان به عرصه تعامل با کشورهای منطقه و ورود به حوزه تجارت برون مرزی این باور شکل گرفت و ایران توانست در این زمینه موفق ظاهر شود.

وی اضافه کرد: گیلان باید تعاملات خود با همسایگان شمالی از جمله جمهوری تاتارستان که اخیرا هیاتی از این جمهوری روسیه سفری به گیلان داشت را گسترش دهد. این جمهوری با سرانه صادرات سالانه ۱۸ میلیارد دلار و برخورداری از صنایع پیشرفته هواپیماسازی، نفت و کشاورزی مقام دوم را از این حیث در بین جمهوری های فدراتیو روسیه دارد و توسعه این تعاملات اثربخش است.  

برزگر با بیان اینکه منطقه آزاد با حمایت گمرک می‌تواند محلی برای برون رفت از تحریم باشد، عنوان کرد: یکی از اداراتی که نقش کلیدی در این زمینه برعهده دارد گمرک است که طی ۱۸ سال خدمات بسیاری به ۱۶۰ سرمایه گذار شرکت های تولیدی مستقر در شهرک صنعتی ارائه کرده و عملکردی قابل تقدیر داشته است.  

وی اتصال بنادر آستارا (۱۶۰ کیلومتر) و کاسپین ( ۳۵ کیلومتر) به راه آهن سراسری را اتفاقی مهم دانست و افزود : با تحقق آن و در واقع حمل و نقل ترکیبی کالا علاوه بر ارزانی هزینه های حمل کالا به کشورهای مقصد و بالعکس اهمیت ویژه ای به مرزهای گیلان می بخشد.  

وی تاکید کرد : ما در گمرک راه آهن محلی جهت ارائه خدمات گمرکی و حمل ترکیبی، ترانزیت و صادرات کالا فراهم کرده ایم و هر نقطه استان که محلی برای تجارت باشد گمرک حضور دارد و از هر فرصتی برای رونق تجارت استفاده می کند تا با حفظ قوانین و رعایت مقررات این حرکت جهادی را برای رونق تجارت جهانی به مرحله اجرا درآورد.  

وی گیلان را استانی با پتانسیل صدور محصولات کشاورزی دانست که برای صادرات این محصولات به سرعت در انتقال و حمل مناسب نیاز دارد و توجه به این موضوع برای بخش کشاورزی مغتنم بوده و باید زیرساخت مناسب فراهم شود.  

برزگر ادامه داد : یکی از برنامه‌های مهم گمرک استفاده از ظرفیت همه سازمان ها در برون‌داد حوزه تجارت است. انبارهای عمومی، منطقه آزاد، بندر، پایانه ها، راهداری و سازمان های ذیل آن همانند استاندارد، قرنطینه و بهداشت از رئوس تجاری هستند لذا اولین قدم ما این خواهد بود که این سازمان ها را در کنار هم به همافزایی و افزایش ظرفیت برسانیم.  

وی تاکید کرد : این تعامل سازمانها را به هم همپوشانی لازم می رساند تا از ظرفیت هم در حوزه تجارت خارجی حول محور تجارت بهره گیرند. استان گیلان با این تنوع مرزها می تواند گام های مهمی در حوزه تجارت خارجی بردارد و گمرکات استان نیز با تعامل همه جانبه با همه دستگاه‌ها می تواند این فرصت استثنایی را در حوزه تجارت خارجی به ارمغان آورد و منافع سرشاری از تجارت خارجی را عاید ایران کند.   

برزگر همچنین به نشستهای سه و چند جانبه رئیس کل گمرک ایران بارئیس کل گمرک روسیه و کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا اشاره کرد و با ابراز رضایت از دستاوردهای حاصل خاطر نشان کرد : در نشست اخیر سه جانبه، ایران روسیه و آذربایجان تفاهم‌نامه‌ای به امضا رسید که در راستای تسهیل در فرانشیز کالا بود و در این رابطه جلسات متعددی نیز با ذینفعان برگزار شد و گمرک مامور اجرای این استراتژی ها خواهد بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha