زادگاه شهید هدایت الله طیب از بن بست ارتباطی خارج می شود

یاسوج - ایرنا - پس از سال ها انتظار به همت مسوولان دولت سیزدهم اعتبار مورد نیاز ساخت جاده روستایی موگر به سوق اختصاص یافت تا سفارش شهید هدایت الله طیب در مسیر تحقق قرار گیرد. این شهید گفته بود: من را در زادگاهم؛ موگر به خاک بسپارید تا از بن بست ارتباطی خارج شود.

به دلیل وجود رودخانه مارون نه تنها اهالی موگر سوق به سختی به مناطق دیگر عبور و مرور می کنند بلکه علاقه مندان به شهید هدایت الله طیب برای زیارت آرامگاه این شهید با مشکل مواجه هستند که دولت سیزدهم قصد دارد تا با ایجاد یک پل دسترسی زمینه خروج موگر سوق از بن بست ارتباطی را فراهم کند.

برای رسیدن به روستای موگر باید از شهر سوق گذشت و سپس  مسیر پیچ در پیچ و سنگلاخی روستاهای بی بی زلیخایی و برم سبز را طی کرد،پس از پیمایش ۴۵دقیقه جاده ناهموار رودخانه خروشان مارون مسیر دسترسی به روستا را  مسدود کرده و نیاز است پلی برای ورود به روستای  موگر ساخته شود.

امید می رود که با تحقق وعده مسئولان دولت سیزدهم روستای موگر در فاصله ۳۰ کیلومتری  شهر سوق از بن بست ارتباطی خارج شود تا هم زمینه دسترسی اهالی  به  جاده ارتباطی فراهم شود  و هم دوستداران شهید هدایت طیب که همین چند سال پیش با لودر خود را به روستا رساندند بتوانند به راحتی در جوار این شهید شاخص یادواره برگزار کنند.

جاده طریق الطیب در مسیر احداث

معاون امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: احداث جاده دسترسی به روستای موگر سوق به عنوان یکی از درخواست های مردم استان که به علت قرار گرفتن آرامگاه شهید هدایت  الله طیب از شهیدان شاخص استان به طریق الطیب معروف شده در مسیر تحقق قرار گرفته است.

کیومرث حاجی زاده افزود: در مرحله نخست با استفاده از ماشین آلات دستگاه های اجرایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، راهداری و حمل و نقل جاده ای و شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران ۱۵ کیلومتر از مسیر دسترسی به روستای موگر  آماده زیرسازی شده است.

وی با اشاره به اینکه جاده مذکور با  پیگیری های استاندار کهگیلویه و بویراحمد با یک حرکت جهادی و استفاده از ظرفیت دستگاه های اجرایی آماده زیرسازی و آسفالت شده تاکید کرد:اگر قرار بود این طرح با استفاده از بودجه انجام می شد میلیاردها تومان هزینه نیاز داشت.

 معاون امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: به منظور احداث پل دسترسی به روستای موگر از توابع سوق ۲۵ میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده است.

حاجی زاده عنوان کرد: ۲۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات سفر رئیس جمهور و پنج میلیارد تومان نیز از محل بودجه هدفمندی یارانه ها برای ساخت این پل پیش بینی شده است.

موگر در مسیر توسعه

وی ابراز داشت: با توجه به قرار داشتن روستای موگر در نزدیکی سد مارون پس از بهره برداری از پل دسترسی به روستای مذکور زمینه فعالیت هایی چون آبزی پروری و کشاورزی در این منطقه فراهم خواهد شد.

حاجی زاده با یادآوری اینکه شمار قابل توجهی از اهالی روستای  موگر به دلیل مشکلات زیرساخت های جاده ای از این روستا مهاجرت کرده اند ابرازامیدواری کرد: با تحقق این امر زمینه آبادانی دوباره روستای موگر فراهم شود.

روستای موگر سوق که زمانی ۴۰ خانوار داشت در زمان حاضر به دلیل مشکلات جاده دسترسی تنها ۱۰ خانوار در آن سکونت دارند.

حکایت زندگی شهید هدایت الله طیب

شهید هدایت الله طیب در نیمه شب چهاردهم مرداد سال ۱۳۳۳ در روستای موگر از توابع شهر سوق در استان کهگیلویه و بویراحمد دیده به جهان گشود.

وی برای ادامه تحصیل راهی شهرستان بهبهان از توابع استان خوزستان شد و در مدرسه ۲۵ شهریور (شهید بخردیان کنونی)  تحصیلات متوسطه خود را گذراند.

شهید طیب در دوران دبیرستان به فعالیت علیه رژیم طاغوتی شاهنشاهی پرداخت تا اینکه در خردادماه سال ۱۳۵۳ عوامل ساواک مقابل دبیرستان ۲۵ شهریور بهبهان او را دستگیر و به گچساران منتقل کردند.

وی در روز پانزدهم شهریور ماه سال ۱۳۵۶ برای ادامه تحصیل به آمریکا مهاجرت کرد و پس از چندماه آموزش و یادگیری زبان انگلیسی، وارد دانشکده کشاورزی سنت پترزبورگ فلوریدا شد و در رشته مهندسی کشاورزی تحصیل خود را آغاز کرد.

او در آمریکا نیز آرام نگرفت و فعالیت‌های ضد رژیم پهلوی خود را گسترش داد و به فعالیت‌های ضد استکباری تبدیل کرد و با برپایی جلسات سخنرانی، به هدایت جوانان مسلمان ساکن آمریکا اقدام کرد و با همکاری تعدادی از دانشجویان مسلمان به تأسیس انجمن اسلامی دانشجویان اروپا و آمریکا در ایالت فلوریدا اقدام کرد و هشتم تیرماه سال ۱۳۵۸ در یک انتخابات به عنوان نماینده دانشجویان سنت پترزبورگ فلوریدا انتخاب شد.


با پیروزی انقلاب اسلامی و در حالی که کمتر از 2 ماه از آغاز جنگ نگذشته بود به وطن بازگشت تا در دفاع از وطن اسلامی تلاش کند و با توجه به اینکه او در دوران سربازی دوره سلاح‌های سنگین را فرا گرفته بود، پس از ورود به ایران خود را به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تهران معرفی و پس از سپری کردن دوره یک ماهه آموزش نظامی در شیراز، مدت شش ماه را در جبهه‌ آبادان خدمت کرد.

او  در آبان ماه سال ۱۳۶۰ برای بار دوم به جبهه‌ اعزام شد و به عنوان معاون گروهان رزمی حضرت مهدی (عج) فعالیت خود را آغاز کرد و همزمان با شروع عملیات فتح المبین، فرماندهی تانک‌های چیفتن را بر عهده گرفت،این شهید والامقام  پنج روز بیشتر از سال ۶۱ نگذشته بود که در منطقه رقابیه به فیض شهادت نائل شد.

بخش سوق با بیش از ۱۳ هزار نفر جمعیت داری ۷۵ روستای بزرگ و کوچک است.

شهرستان ۱۳۱ هزار نفری کهگیلویه با چهار بخش، چهار شهر و ۱۰ دهستان ۴۱۷ شهید گلگون کفن تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha