به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای رومانیا اینسایدر، این نظر سنجی که توسط موسسه آوانگارد (Avangarde) به سفارش تارنمای جی۴مدیا رومانی صورت گرفت، نشان داد نیمی از شرکتکنندگان در این نظرسنجی نگران تورم، ۱۷ درصد نگران بحران انرژی، ۱۵ درصد نگران بحران تامین موادغذایی و ۱۰ درصد نیز نگران افزایش بهرههای بانکی هستند.
۳۸ درصد از افرادی که به پرسشها پاسخ دادهاند باور دارند که روسیه در زمستان جاری صادرات گاز به اروپا را به طور کامل متوقف خواهد کرد، این در حالی است که ۲۶ درصد چنین اعتقادی ندارند. ۳۹ درصد از شرکتکنندگان نیز امید دارند مخازن ذخیره گاز در طول زمستان از بحران گاز جلوگیری میکند اما ۲۶ درصد این مساله را باور ندارند.
از میان پاسخدهندگانی که از گاز برای گرمایش استفاده میکنند، ۶۸ درصد آنها گفتهاند که یا نسبت به استفاده از جایگزینهای موجود برای گاز اقدام کردهاند و یا در تلاش برای صرفه جویی در مصرف برق هستند. در این میان ۳۶ درصد از آنها نیز به فکر جایگزین کردن گاز هستند.
رومانی در زمستان تا حدودی به واردات گاز از روسیه وابسته است. این کشور با وجود اینکه ذخایر قابل توجهی هم در دریا و هم در خشکی دارا است به گاز روسیه برای تامین ۲۰ درصد نیاز خود، احتیاج دارد. علیرغم اینکه نسبت به سایر کشورها رومانی در برابر قطع گاز روسیه کمتر آسیب پذیر است، افزایش هزینه های انرژی اقتصاد این کشور را با چالش مواجه می کند
۶۷ درصد از پرسششوندگان اعلام کردند که مصرف خود را به دلیل تورم کاهش دادهاند این درحالی است که ۲۱ درصد سبد موادغذایی خود را کوچکتر کردهاند و ۱۸ درصد خرید کالاهای مصرفی خانوار را کاهش دادند. ۱۴ درصد شرکتکنندگان نیز در خرید البسه صرفهجویی میکنند.
رومانی همسایه جنوب غربی اوکراین و عضو پیمان آنلانتیک شمالی (ناتو) و اتحادیه اروپا، از زمان آغاز درگیریها میان کییف و مسکو به همراه هم پیمانانش با اعمال تحریمها علیه روسیه و همکاری در مداخلههای نظامی از جمله برگزاری رزمایش با آمریکا و ارسال مزدوران به کییف بر آتش این درگیری افزودهاست.
اتحادیه اروپا تاکنون ۶ بسته تحریم را علیه روسیه تصویب کرده است که بر مبنای آخرین مورد آن صادرات نفت مسکو به کشورهای عضو تا پایان سال ۲۰۲۲ (دی ماه) بهطور کامل متوقف میشود. این تحریمها تاکنون با افزایش بهای انرژی به افزایش بیسابقه تورم در قاره اروپا منجر شده است و حال باید دید که رهبران این کشورها تا کجا حاضرند اقتصاد و معیشت مردم خود را قربانی حمایتهای بیقید و شرط از جنگ در اوکراین کنند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه گذشته (دوم اسفندماه) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت. وی سه روز پس از آن (۵ اسفند) آغاز عملیات نظامی ویژه علیه اوکراین را اعلام کرد و روابط پرتنش مسکو- کییف به رویارویی نظامی تغییر وضع داد.
کییف در حالی مسکو را به تجاوز متهم میکند که بسیاری از کارشناسان، جنگ اوکراین را نتیجه تجاوز ناتو به رهبری آمریکا به قلمرو روسیه و گسترش این پیمان نظامی به سمت شرق میدانند. تاکنون بسیاری از کارشناسان درباره ورود کشورهای غربی از جمله آمریکا و همچنین ناتو به جنگ اوکراین هشدار داده و درباره شروع جنگ هستهای یا جنگ جهانی سوم ابراز نگرانی کردهاند.
نظر شما