کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین با تمام توان برای خدمات‌رسانی به زائران آماده است

قصرشیرین- ایرنا- مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه گفت: کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین با تمام توان در چهار معبر ورودی به استان کرمانشاه شامل هرسین، کنگاور، سنقر و کرمانشاه و همچنین ۱۰ شهرستان مسیر تردد زائران برای خدمات‌رسانی به زوار آماده است.

حجت الاسلام «یوسف احمدی» روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برنامه ریزی های لازم در ۱۰ شهرستان مسیر تردد زوار به مرز خسروی با هماهنگی صورت گرفته توسط فرمانداران، شهرداران و شورای هیات های مذهبی انجام شده تا استقبال لازم را از زائران در این نقاط به عمل آورند و همگی میزبانی زائران را دارند.

وی ادامه داد: همچنین در قصرشیرین و مرز خسروی نیز فضاسازی و امور فرهنگی در دستور کار قرار دارد و از اقدامات پیش بینی شده در مرز خسروی برای زائران توزیع ۳۰ هزار زیارتنامه اربعین و همچنین پیکسل با طرح شهید حاج قاسم سلیمانی و حرمین امام حسین (ع) و ابالفضل العباس (ع) و شهید ابومهدی مهندس و نصب پرچم ها و توزیع راهنمای زائران است.

عراقی‌ها مرز خسروی را با نام منذریه می شناسند

مسوول کمیته آموزشی و فرهنگی ستاد اربعین استان کرمانشاه گفت: نکته قابل توجه برای زائران این است که عراقی ها خسروی را با نام منذریه می شناسند و زائران برای بازگشت به کشور از مرز خسروی باید در عراق مرز خروجی خود را منذریه معرفی کنند که به همین منظور بنرها و تابلوهایی نیز برای هدایت زائران نصب خواهد شد.

حجت الاسلام احمدی ادامه داد: همچنین شب شنبه دوازدهم شهریورماه نیز اجتماع اربعینی ها با حضور حجت الاسلام پناهیان در کرمانشاه برگزار خواهد شد و اجتماع جاماندگان اربعین نیز سه روز قبل از اربعین در کرمانشاه برای کسانی که توفیق شرکت در پیاده روی اربعین و زیارت حرم امام حسین (ع) را نداشته اند، برگزار می شود.

وی اضافه کرد: همچنین ۳۰ نفر از روحانیون نیز در مرز خسروی مستقر می شوند تا در امورات معنوی و مذهبی و خدمات رسانی به زائران کمک کنند.

 وی گفت: چهارپایه خوانی مداحان اهل بیت (ع) نیز در مرز رسمی خسروی اجرا خواهد شد تا بحث مداحی را در این گذرگاه برگزار کنند که علاوه بر این نیز یک بسته مذهبی، اعتقادی و فرهنگی و همچنین کتاب راهنمای زائر و کتاب مسایل شرعی مختصر احکام زیارت در مسیر به زائران توزیع می شود.

کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین با تمام توان برای خدمات‌رسانی به زائران آماده است

خسروی نزدیکترین مرز به کربلای معلی

به گزارش ایرنا؛ قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

مرز خسروی د ر شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

مرز رسمی خسروی  - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha