«محمدمهدی احمدی» روز یکشنبه به ایرنا افزود: برای برگزاری هرچه باشکوهتر مراسم اربعین و میزبانی مطلوب و شایسته استان برای زائران اربعین که امسال پس از ۲ سال دوباره افتخار میزبانی این زائران را یافته است، سازمان مدیریت حمل و نقل مسافر کرمانشاه در حوزه حمل و نقل درون شهری تمهیداتی را پیش بینی کرده است.
وی گفت: این سازمان از زمان ورود زائران تا بازگشت آخرین زائر به منظور جا به جایی و نقل و انتقال آنان آمادگی کامل را دارد و در این راستا هماکنون به صورت ویژه و رایگان تعداد ۶ دستگاه ون برای تردد زائران اربعین حسینی (ع) اختصاص یافته است.
این مقام مسئول به استقرار تاکسیهای ون با علایم مشخصه در مبادی ورودی شهر و پایانههای مسافربری اشاره کرد و افزود: وظیفه تاکسیها، ضمن جابجایی رایگان، راهنمایی و ارایه مسیر و آدرس درست به زائران است.
همچنین سازمان مدیریت حمل و نقل مسافر شهرداری کرمانشاه به دلیل کمبود خودروهای ناوگان حمل و نقل عمومی (اتوبوسهای درون شهری) اطلاعیهای صادر کرد.
در این اطلاعیه آمده است؛ باتوجه به دستورالعمل ستاد اربعین وزارت کشور بخش زیادی از اتوبوس های درون شهری کرمانشاه در حال خدمت رسانی به زائرین اربعین حسینی در شهرستان قصرشیرین به مقصد مرز خسروی هستند، بنابراین ضمن عذرخواهی از شما عزیزان ان شاالله پس از پایان مراسم اربعین خودروهای عمومی این سازمان طبق روال قبل به مردم شریف کرمانشاه خدمت رسانی خواهند کرد.
تعداد نیروهای خدماتی در مرز خسروی با دستور شهردار کرمانشاه افزایش یافت
در پی بازدید وزیر کشور از خدماترسانی شهرداری کرمانشاه به زائران اربعین در مرز خسروی و ابراز رضایت وی، شهردار کرمانشاه برای بالابردن کیفیت خدماترسانی دستور افزایش نیرو در مرز خسروی را صادر کرد.
نوروزی پس از بازدید احمد وحیدی از نحوه خدمات رسانی مختلف شهرداری کرمانشاه به زائران اربعین حسینی و ابراز رضایت وی، در مرز خسروی حاضر و از نزدیک دستورات لازم را صادر کرد.
در جلسه ستاد اربعین مقرر شد باتوجه به اینکه تعداد مراجعین و زائران در مرز خسروی رو به افزایش است، ۴۰ نیروی خدماتی دیگر به نیرو های خدمات رسان در مرز خسروی از سوی شهرداری کرمانشاه اضافه شود.
در بخش های خدمات شهری و رفت و روب تعداد خودروهای مکانیزه افزایش و تا پایان فریضه اربعین ادامه داشته باشد.
به گزارش ایرنا، تاکنون بیش از ۲۲۰ هزار نفر از مرز خسروی عازم عراق شدهاند و ۲۵ هزار نفر نیز از طریق این گذرگاه بین المللی به کشور بازگشتهاند.
خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی
مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده ایران به سوی بغداد پایتخت عراق است که این جاده در ادامه به سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.
نظر شما