سلیمان محمدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:طرح توسعه گیاهان دارویی در مراتع کهگیلویه و بویراحمد از طریق واگذاری به پیمانکاران بومی و مشارکت جوامع محلی اجرا می شود.
وی با بیان اینکه عملیات اجرایی این طرح در پاییز امسال انجام خواهد شد تاکید کرد: کشت گیاهان دارویی ضمن ایجاد درآمد برای جوامع محلی به پیشگیری از تخریب عرصه های طبیعی کمک می کند.
رییس اداره امور مراتع و بیابان منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه کار برداشت گیاهان دارویی در استان هم اکنون در مراحل پایانی انجام است تاکید کرد:هر کیلوگرم آنغوزه یک میلیون تومان خرید و فروش می شود.
وی افزود: طرح توسعه کشت گیاهان دارویی به عنوان یکی از راهکارهای اقتصادی کردن مراتع برای جوامع محلی از اولویت های منابع طبیعی استان است.
در ۲ دهه گذشته توسعه گیاهان دارویی با روش بذرپاشی و کپه کاری در سطح بیش از ۴۰ هزار هکتار از جنگل ها و مراتع استان انجام شده است.
محمدی تصریح کرد:امسال همچنین عملیات اجرایی ذخیره نزولات آسمانی در سطح ۲۰۰ هکتار از مراتع استان انجام می شود.
وی اظهار داشت: اجرای عملیات شیاربندی و غنی سازی با بادام از مراحل اجرای این طرح است.
محمدی ذخیره نزولات آسمانی کنترل هرز آب، کنترل سیلابها، جلوگیری از فرسایش خاک، کاهش خطرات سیلاب، افزایش رطوبت خاک و تغذیه آبهای زیرزمینی را از مهمترین اهداف این طرح اعلام کرد.
کهگیلویه و بویراحمد رویشگاه بیش از ۲ هزار گونه گیاهی است که از این تعداد ۴۵۰ گونه آن دارویی است.
براساس برآوردهای مرکز تحقیقات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد، گیاهان دارویی در سطح ۲۰۰ هزار هکتار از مراتع کهگیلویه و بویراحمد قابل کشت است.
این استان دارای ۵۵۲ هزار هکتار مرتع و ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد دامی است.
نظر شما