به گزارش روز یکشنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «رضا اکبری» گفت: جنگلها و مراتع، بیشهزارها و پارکهای ملی سرمایه ارزشمند کشور محسوب میشود و تخریب این منابع موجب نابودی اکوسیستم و پوشش گیاهی خواهد شد.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور افزود: در چنین شرایطی وظیفه ملت و دولت است تا در زمینه حفظ و حراست از منابع طبیعی تلاش کرده و با اقدامات مناسب و برنامهریزی دقیق از تخریب منابع طبیعی و حریق احتمالی در جنگلها و مراتع جلوگیری به عمل آید.
وی از ادارات کل منابع طبیعی استانها خواست با تشکیل تیمهای ویژه، نقاط بحرانی حریق را شناسایی و با همکاری دستگاههای مرتبط استانی نسبت به پیشگیری و اطفای حریق اقدام کنند.
اکبری با تاکید بر ایجاد بانک اطلاعات و تقویت سامانه هشدار و همچنین بهرهگیری از شبکه رادیویی بیسیم خواستار نصب برجهای دیدهبانی مجهز به دوربینهای کشف حریق در نقاط مرتفع، بحرانی و حساس منابع طبیعی شد.
این مقام مسوول، استقرار مخازن ذخیره آب ثابت و متحرک، طراحی و ایجاد «آتشبر» در عرصههای منابع طبیعی و جنگلهای دست کاشت، بهویژه تاغزارها و بوتههای مرتعی، تامین تجهیزات مورد نیاز اطفای حریق اعم از انفرادی، گروهی و هماهنگی با سازمانها و دستگاههای مربوطه را بخشی دیگر از هماهنگیهای منابع طبیعی در مواجهه با حریقهای احتمالی در منابع طبیعی دانست.
اکبری در ادامه موضوع برگزاری دورههای آموزشی و توجیهی برای نیروهای حفاظتی، بهرهبرداران و ساکنان بومی و محلی و همچنین تشکلهای مردمنهاد، دهیاریها و شورای روستا را امری ضروری و لازم دانست و نقش و مشارکت رسانههای خبری بهویژه صدا و سیما را در امر اطلاعرسانی بسیار موثر خواند.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور خط ارتباطی ۱۳۹ و ۱۵۰۴ را یک ظرفیت مناسب برای جلوگیری از تخریب منابع طبیعی و پیشگیری از آتشسوزی جنگلها برشمرد و خاطرنشان کرد: این خطهای ارتباطی باید از سوی منابع طبیعی به مردم اعلام شود تا دوستداران و علاقهمندان منابع طبیعی و محیط زیست بتوانند در کوتاهترین زمان ممکن هرگونه آتشسوزی در جنگلها و مراتع و یا هرگونه تخریب و تصرف منابع طبیعی از سوی افراد سودجو را به این سامانه اعلام کنند.
نظر شما