به گزارش ایرنا از روابط عمومی شرکت آبمنطقهای مازندران، حیدر داوودیان اظهار کرد: ایجاد و فعالیت تشکلهای آببران یکی از راهکارهای مهم برای مدیریت مصرف آب توسط مردم و کاهش تصدیگری دولت در زمینه فعالیتهای کشاورزی و به ویژه تامین آب است که در حوزه شبکه گلورد مورد توجه قرار گرفت و سه تشکل در این منطقه فعال شد.
وی افزود: با ایجاد این تشکلها عملا توزیع آب شبکه در مناطق تحت پوشش هر تشکل و بین بهرهبرداران به خود مردم واگذار میشود و هر تشکل نقشی محوری برای ساماندهی فعالیتهای کشاورزی خواهد داشت. شرکت آبمنطقهای نیز موظف به تحویل آب به این تشکلهاست.
معاون طرح و توسعه شرکت آبمنطقهای مازندران خاطرنشان کرد: خوشبختانه اهالی منطقه نیز همکاری و استقبال خوبی برای شکلگیری این تشکلها داشتند و اکنون شاهد فعالیت سه تشکل در شبکه گلورد هستیم که حدود سه هزار بهرهبردار کشاورزی منطقه با بیش از ۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی را پوشش میدهند.
داوودیان افزود: هر سه تشکل اکنون با انجام مطالعات اولیه، مذاکره با ذینفعان و جامعه محلی، منطقهبندی و محاسبه سطوح زیر کشت، تعیین نقشه کاداستر برای زمینهای بهرهبرداران، ثبت قانونی شرکتها و در نهایت برگزاری انتخاباتی شفاف با حضور هزاران بهرهبردار در روستاهای منطقه ایجاد شده و فعالیتشان را نیز آغاز کردهاند.
وی گفت: با فعالیت تشکلهای آببر علاوه بر مسائل مربوط به توزیع آب، برای مواردی مانند تغییر الگوی کشت، فرهنگسازی مسائل بخش کشاورزی و حل اختلافها و تعارضات نیز از توان مردمی و جامعه محلی بهره گرفته میشود.
معاون طرح و توسعه شرکت آبمنطقهای مازندران با بیان اینکه هدف از ایجاد این تشکلهای مردمی، مدیریت درست منابع آب است، اظهار کرد: سد و شبکه گلورد در سفر رئیسجمهور به عنوان یکی از طرحهای اولویتدار مورد توجه قرار گرفت که تا حدود یک سال آینده آبگیری کامل میشود. به همین دلیل فرهنگسازی برای مدیریت مصرف آب کشاورزی در این محدوده ضروری است.
نمایندگان سه تشکل آببَران شبکه سد گلورد با حضور در سالن جلسات این شرکت ضمن استقبال از این تصمیم و اقدام، تاکید کردند که با همراهی و حمایت بخش دولتی آمادگی دارند تا تمام مسائل مربوط به بخش کشاورزی مناطق زیر پوشش خود را مدیریت کنند.
عملیات ساخت سد مخزنی گلورد در ۴۰ کیلومتری جاده زرندین –گلورد به همراه تاسیسات در سال ۱۳۸۸ بر روی رودخانه نکا رود به عنوان یکی از رودخانه های سیلابی مازندران آغاز شد تا علاوه بر تامین آب کشاورزی بیش از ۲۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی دشت نکا و بهشهر و تامین آب شرب ۳۶ میلیون متر مکعبی شهرهای پایین دست نکا ، بهشهر و گلوگاه ، از سیلاب هایی که هر چند سال یک بار در این مناطق رخ می داد ، جلوگیری کند.
این سد پنجمین سد با رویه بتنی کشور به شمار می رود که حجم تنظیم شده سالانه آبدهی آن ۱۰۷ میلیون متر مکعب و حجم کل مخزن آن هم ۱۱۵ میلیون متر مکعب است.
مساحت حوزه آبریز این سد به وسعت یکهزار و ۴۸۰ کیلومتر است که ۲۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی دشت نکا و بهشهر از آب آن مشروب می شود و همچنین تامین ۳۶ میلیون متر مکعب نیاز آب شهرهای پایین دست نکا، بهشهر و گلوگاه هم از این سد مورد نظر است .
نظر شما