گام نخست تحویل حجمی آب کشاورزی به تشکل‌های آب‌بران در شبکه تجن برداشته شد

ساری- ایرنا- مدیر حفاظت و بهره‌برداری از منابع آب شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: مقدمات و زیرساخت‌های لازم برای گام نخست تحویل حجمی آب به تشکل‌های آب‌بران در شبکه آبیاری و زهکشی تجن فراهم شده و قرار است با هماهنگی سازمان جهاد کشاورزی تشکل‌های مربوطه برای فصل کشاورزی پیش‌ رو به شرکت آب منطقه‌ای معرفی شوند.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای مازندران، علی حبیب‌زاده امروز -چهارشنبه- در نشست هماهنگی اجرای شیوه‌نامه تحویل حجمی آب به تشکل‌های آب‌بران شبکه تجن که به میزبانی شرکت آب منطقه‌ای مازندران و با حضور نمایندگانی از سازمان جهاد کشاورزی و تعاونی روستایی استان برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به تهیه شیوه‌نامه تحویل حجمی آب در شبکه‌های آبیاری و زهکشی از سوی کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی در سال ۱۳۹۹ و ابلاغ آن به استان‌ها، اجرای مفاد این شیوه‌نامه با همکاری دستگاه‌های مرتبط در دستور کار شرکت آب منطقه‌ای مازندران قرار گرفته و گام‌هایی نیز در این زمینه طی ۲ سال اخیر برداشته شده است.

وی افزود: این شیوه‌نامه با هدف ایجاد وحدت رویه، نظام‌مند کردن و بهبود فرآیند تحویل حجمی آب و ارتقای بهره‌وری آب کشاورزی تدوین شده و اجرای آن در شبکه‌های آبیاری و زهکشی استان می‌تواند با محقق کردن امر مشارکت مردم، مدیریت مصرف آب کشاورزی را به شکل مطلوبی بهبود دهد.

مدیر حفاظت و بهره‌برداری از منابع آب شرکت آب منطقه‌ای مازندران خاطرنشان کرد: با توجه به فراهم بودن زیرساخت‌های تحویل حجمی آب در شبکه آبیاری و زهکشی تجن، قرار شد با هماهنگی سازمان جهاد کشاورزی و مدیریت تعاونی روستایی استان، تشکل‌های آب‌بران بهره‌بردار در محدوده واحد عمرانی ۴ شبکه تجن به شرکت آب منطقه‌ای مازندران معرفی شوند تا در فصل کشاورزی پیش رو تحویل حجمی آب در این منطقه انجام شود.

گام نخست تحویل حجمی آب کشاورزی به تشکل‌های آب‌بران در شبکه تجن برداشته شد

حبیب‌زاده با اشاره به آمادگی شرکت آب منطقه‌ای مازندران برای تحویل حجمی آب به تشکل‌های آب‌بران استان گفت: این آمادگی در مناطقی از استان که شبکه‌های آبیاری و زهکشی ایجاد شده وجود دارد و امیدواریم که با همکاری دستگاه‌های مرتبط و استقبال کشاورزان استان شاهد فعال شدن تشکل‌های آب‌بران در مناطق دارای شبکه آبیاری و زهکشی باشیم.

وی تصریح کرد: با ایجاد این تشکل‌ها عملا توزیع آب شبکه در مناطق تحت پوشش هر تشکل و بین بهره‌برداران به خود مردم واگذار می‌شود و هر تشکل نقشی محوری برای ساماندهی فعالیت‌های کشاورزی خواهد داشت. شرکت آب‌منطقه‌ای نیز موظف به تحویل آب به این تشکل‌ها است.

مدیر حفاظت و بهره‌برداری از منابع آب شرکت آب منطقه‌ای مازندران افزود: با فعالیت تشکل‌های آب‌بر علاوه بر مسائل مربوط به توزیع آب، برای مواردی مانند تغییر الگوی کشت، فرهنگسازی مسائل بخش کشاورزی و حل اختلاف‌ها و تعارضات نیز از توان مردمی و جامعه محلی بهره گرفته می‌شود.

به گزارش ایرنا، مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. ۷۲ نوع محصول کشاورزی در مازندران تولید می شود این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد.

برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha