**مقام آمریکایی: در حال بررسی پاسخ ایران هستیم
سخنگوی منطقهای وزارت امور خارجه آمریکا تصریح کرد که واشنگتن در حال بررسی نقطه نظرات تهران در مورد پاسخ آمریکا درباره متن پیشنویس توافق احتمالی رفع تحریمها است و در زمان مناسب به آن پاسخ خواهد داد.
«ساموئل وربرگ»، سخنگوی منطقهای وزارت امور خارجه آمریکا در گفتوگو با شبکه تلویزیونی «الشرق» تصریح کرد که کشورش در حال رایزنی با متحدان خود در خصوص پاسخ ایران به نقطه نظرات آمریکا در مورد پیش نویس توافق هسته ای است و آمریکا پاسخ خود را پس از پایان رایزنی ها به اتحادیه اروپا که نقش میانجی را ایفا می کند، ارسال خواهد کرد.
سخنگوی منطقهای وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد: آمریکا در حال هماهنگی و رایزنی با متحدان اروپایی امضاکننده این توافق (انگلیس، فرانسه و آلمان) است.
وی افزود: باید نقطه نظرات ایران را بررسی کنیم و در زمان مناسب از طریق میانجی اروپایی به آن پاسخ خواهیم داد.
این مقام آمریکایی گفت که آمریکا معتقد است که "تا زمانی که بر سر همه جزئیات توافق نکنیم، توافقی وجود ندارد. "
وربرگ در ادامه گفت وگو با شبکه تلویزیونی الشرق گفت که کشورش معتقد است که "تحقیقات آژانس بین المللی انرژی اتمی نباید به شروط بازگشت به توافق هستهای مرتبط شود زیرا ایران با توجه به تعهداتش در معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای بایستی با آژانس همکاری کند. "
این مقام آمریکایی در بخش دیگری از این مصاحبه گفت که آمریکا سازوکارها و ابزارهای لازم را برای برخورد با آنچه به زعم وی "چالشهای امنیتی از جانب ایران بویژه در حوزه برنامه موشکی است" دارد.
برپایه این گزارش، وربرگ در ادامه همچنین مدعی "خطرناک بودن" برنامه دفاعی و بازدارنده موشکی ایران شد و آن را "خطری برای امنیت آمریکا و متحدانش در خاورمیانه - حتی در صورت بازگشت به توافق هستهای سال ۲۰۱۵ میلادی-" خواند.
آیت الله رئیسی، رئیس جمهوری کشورمان دوشنبه گذشته در جمع رسانههای داخلی و خارجی تصریح کرد: مذاکرات برای رفع تحریم ها و آنهایی است که به تعهد خود پشت پا زدند باید برگردند و تعهداتشان را عمل کنند. ما تاکیدمان در این مذاکرات رفع تحریمهاست.
وی افزود که جمهوری اسلامی ایران بر راستی آزمایی اطمینان بخش و تضمینهای اعتماد آفرین در مذاکرات تاکید و اصرار دارد که مسایل پادمانی حتما حل و فصل شود. رئیس جمهوری خاطر نشان کرد: این یک رکن در مذاکرات است و بدون آن سخن از توافق معنا ندارد. توافق باید همراه باشد با حل و فصل مسایل پادمانی و نکاتی که ایران به عنوان راهبرد دنبال میکند. ما از تحقق منافع ملت ایران کوتاه نیامده و نخواهیم آمد.
آیت الله رئیسی چهار شرط را به عنوان مولفههای اصلی توافق بیان کرد و توضیح داد: آنچه در توافق مدنظر است نخست، تضمینهای اطمینان آور، دوم راستی آزمایی عینی و عملی نسبت به رفع تحریمها، سوم رفع تحریمها به صورت معنادار و پایدار و چهارم بسته شدن ادعاهای سیاسی در رابطه با پادمان است.
دور جدید مذاکرات رفع تحریمهای ایران پس از وقفهای پنج ماهه ۱۳ مردادماه در شهر وین آغاز شد و این مذاکرات پس از چهار روز ۱۷ مرداد ماه با بازگشت هیات ها به پایتخت ها پایان یافت.
برگزاری این دور از مذاکرات در پی آن صورت گرفت که مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در روزنامه فایننشالتایمز ادعا کرد بسته پیشنهادی جدیدی روی میز گذاشته که شامل راهکارهای به روز درباره رفع تحریمها و گامهای هستهای ایران است.
جمهوری اسلامی ایران ۲۵ مرداد (۱۶ آگوست) نظرات و درخواست های خود را درباره پیشنهادات اتحادیه اروپا درباره مذاکرات رفع تحریم ها در وین ارسال کرد و آمریکا پس از بیش از یک هفته از آن در دوم شهریور ماه (۲۴ آگوست) نظر خود را در این باره به اتحادیه اروپا ارائه کرد.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ۱۰ شهریور ماه (اول سپتامبر) از ارسال نظرات جمهوری اسلامی ایران در مورد پاسخ آمریکا درباره متن پیشنویس توافق احتمالی رفع تحریمها به هماهنگ کننده خبر داد و گفت: پس از دریافت پاسخ آمریکا، تیم کارشناسی جمهوری اسلامی ایران آن را به دقت مورد بررسی قرار داده و پاسخهای ایران، پس از ارزیابی در سطوح مختلف، تدوین و امشب به هماهنگکننده تحویل داده شد. متن ارسالی دارای رویکردی سازنده با هدف نهایی کردن مذاکرات است.
**اردوغان یونان را تهدید کرد
رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه به یونان هشدار داد که اگر به آزار و اذیت جنگندههای ترکیه بر فراز دریای اژه ادامه دهد، بهای سنگینی خواهد پرداخت.
اردوغان که در یک گردهمایی مملو از هوادارانش در شهر سامسون واقع در حاشیه دریای سیاه سخنرانی میکرد، به یونان هشدار داد که نقض حریم هوایی علیه هواپیماهای جنگنده ترکیه را تکرار نکند.
وی با اشاره به شکست سخت نیروهای اشغالگر یونان در شهرهای غربی ترکیه توسط ارتش ترکیه در سال ۱۹۲۲، گفت: به تاریخ نگاهی بیندازید و ازمیر را فراموش نکنید.
اردوغان همچنین ضمن متهم کردن یونان به تسلیح غیرقانونی جزایر واقع در دریای اژه برخلاف معاهدات امضا شده پس از دو جنگ جهانی، افزود: ما هر کاری که لازم باشد انجام خواهیم داد. همانطور که میگوئیم، میتوانیم یک شب ناگهان فرود بیاییم.
رئیس جمهور ترکیه به تازگی در حالی که خود را برای بزرگترین چالش انتخاباتی حکومت تقریباً ۲۰ ساله خود در سال آینده آماده میکند، فعالیتهای خود را در حوزه سیاست خارجی افزایش داده است.
کارشناسان اظهارات روز شنبه او را مشابه آنچه برای تهدید به عملیات نظامی در سوریه استفاده شد، تلقی میکنند. آنها خطر ایجاد یک تنش خطرناک بین دو همسایه دریای اژه را گوشزد میکنند.
یونان و ترکیه، اعضای ناتو، اختلافاتی در مورد مرزهای دریایی و هوایی دارند که به قرنها پیش بازمیگردد، از جمله تقسیم قبرس در سال ۱۹۷۴ و همچنین کشف سوختهای فسیلی در دریای مدیترانه. این اصطکاک آنها را در نیم قرن گذشته سه بار به آستانه جنگ رسانده است.
دریای اژه دارای جغرافیایی پیچیده با بیش از ۲۰۰۰ جزیره است که بیشتر آنها یونانی هستند.
در هفتههای اخیر،ترکیه یونان را متهم کرده است که از سامانههای موشکی اس-۳۰۰ ساخت روسیه در کرت برای قفل کردن جتهای ترکیه استفاده میکند. آنکارا همچنین گفته است که جنگندههای اف-۱۶ یونان با قرار دادن آنها در زیر قفل رادار در طول ماموریت ناتو بر فراز مدیترانه شرقی، جتهای ترکیه را مورد آزار و اذیت قرار دادهاند. یونان این ادعاها را رد کرده و ترکیه را به نقض حریم هوایی خود متهم کرده است.
ترکیه در عین حال مدعی است یونان با نظامی کردن جزایر در دریای اژه توافقهای بین المللی را نقض میکند.
آتن استدلال میکند که سربازان در این جزایر مستقر شدهاند تا کشتیهایی را که از ساحل غربی ترکیه نزدیک میشوند، دفع کنند.
این اختلافها منجر به گشتزنی و مأموریتهای رهگیری تقریباً روزانه نیروی هوایی، عمدتاً در اطراف جزایر یونانی نزدیک خط ساحلی ترکیه میشود.
اردوغان و کریاکوس میتسوتاکیس نخست وزیر یونان در ماه اسفند در استانبول گفت وگوهای نادری داشتند، اما به زودی روابط دو کشور همسایه به دلیل رقابت بین آنها بر سر تسلیحات آمریکایی دوباره تیره شد.
آتن در ماه خرداد به طور رسمی برای جتهای جنگنده F-۳۵ ساخت آمریکا اعلام درخواست کرد. در حالی که ترکیه پس از رد شدن سفارش جنگندههای F-۳۵ به دلیل پذیرش تحویل سیستم دفاع موشکی پیشرفته روسیه در سال ۲۰۱۹ از طرف آمریکا، در حال مذاکره برای خرید F-۱۶ است.
اردوغان در ماه تیر اذعان کرد که ترکیه خواهان جنگ با یونان نیست اما افزود که این کشور باید از نقض حریم هوایی ترکیه دست بردارد.
دو سال پیش، زمانی که هر دو کشور کشتیهایشان را برای جستجوی منابع انرژی به آبهای مورد مناقشه مدیترانه شرقی اعزام کردند، به آستانه رویارویی نظامی رسیده بودند.
**فرود هواپیمای موساد در پایتخت قطر
هواپیمای عملیات خارجی سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی در دوحه پایتخت قطر به زمین نشست.
برخی رسانههای منطقه از فرود هواپیمای ویژه عملیات خارجی موساد در پایتخت قطر خبر میدهند.
این نخستین بار نیست که خبر فرود این هواپیما در قطرمنتشر میشود، بهمن ماه گذشته نیز رسانهها از ورود هواپیمای موساد به قطر خبر داده بودند.
۱۸ بهمن ۱۴۰۰ این هواپیما که از فرودگاه بن گورین در سرزمینهای اشغالی فلسطین پرواز کرده بود پس از توقف کوتاه در پایتخت اردن وارد دوحه شده بود.
این درحالی است که مسئولان قطر بارها بر نداشتن ارتباط با رژیم صهیونیستی تاکید کردهاند.
یک شبکه خبری صهیونیستی روز چهارشنبه اعلام کرد مذاکرات رژیم صهیونیستی و قطر به منظور بازگشایی دفتر کنسولی این رژیم در دوحه شکست خورد.
شبکه ۲۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی اعلام کرد که رژیم صهیونیستی سه ماه پیش از آغاز بازیهای جام جهانی ۲۰۲۲ تلاشهای خود را برای حضور هزار تماشاگر از سرزمینهای اشغالی در قطر افزایش داده است.
براساس این گزارش قرار بود تماسی تلفنی میان نخست وزیر رژیم صهیونیستی با وزیر خارجه قطر برقرار شود که اصرار رژیم صهیونیستی بر علنی بودن آن، با مخالفت قطر روبهرو شد.
گفتوگوی تلفنی میان لاپید و محمدبن عبدالرحمن آل ثانی درحکم مقدمهای برای گفت وگوی لاپید و امیر قطر بود که اصرار طرف اسرائیلی بر رسانهای شدن آن، طرف قطری را وادار به عقب نشینی کرد و مذاکرات برای بازگشایی نمایندگی سیاسی رژیم صهیونیستی شکست خورد.
هدف از این گفت وگوها نیز بازگشایی نمایندگی سیاسی رژیم صهیونیستی در قطر به بهانه پیگیری امور تماشگرانی بود که قرار است در طول دوره برگزاری جام جهانی فوتبال از سرزمینهای اشغالی فلسطین به قطر سفر کنند.
رژیم صهیونیستی امیدوار بود که این دفتر کنسولی پس از پایان رقابتهای جام جهانی نیز به کار خود ادامه دهد.
قطر نخستین کشور عربی در منطقه خلیج فارس بود که از سال ۱۹۹۶ با رژیم صهیونیستی روابط برقرار کرد و این رژیم در دوحه دفتر تجاری داشت.
در سال ۲۰۰۰ این دفتر بسته شد و روابط میان دوطرف در سال ۲۰۰۹ پس از حمله رژیم صهیونیستی به غزه قطع شد. قطر عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را مشروط به تشکیل کشور مستقل فلسطینی کرده است.
**اتصال نیروگاه هستهای زاپروژیا به خط اصلی برق قطع شد
ناظر آژانس بینالمللی انرژی اتمی میگوید که نیروگاه هستهای زاپروژیا در اوکراین که تحت کنترل روسیه است، ارتباط خود را با آخرین خط اصلی برق باقی مانده خود از دست داده است.
این نیروگاه اکنون صرفا به یک خط ذخیره برای تامین برق شبکه اوکراین متکی است.
مقامهای محلی گفتند که قطعی این خط اصلی ناشی از گلوله باران بوده است. روسیه و اوکراین یکدیگر را به گلوله باران سایت هستهای متهم میکنند.
این موضوع کمتر از ۴۸ ساعت پس از آن صورت میگیرد که آژانس بین المللی انرژی اتمی در بحبوحه نگرانیهای ایمنی فزاینده، حضور خود را در این نیروگاه تقویت کرده است. بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) روز پنجشنبه وارد نیروگاه هستهای زاپروژیا شدند.
پس از بازرسی، رافائل گروسی رئیس آژانس گفت که یکپارچگی کارخانه چندین بار نقض شده است.
زاپروژیا در جنوب اوکراین بزرگترین نیروگاه هستهای اروپا محسوب میشود که بلافاصله پس از حمله روسیه به اوکراین در بهمن ماه توسط روسیه اشغال شد.
کارکنان اوکراینی که به کار در این نیروگاه ادامه میدهند، ادعا کردهاند که نیروهای روسی از آن به عنوان پایگاه نظامی استفاده کردهاند و کارگران در واقع در معرض خطر قرار دارند.
آژانس بین المللی انرژی اتمی در بیانیه خود اعلام کرد که حضورش در این نیروگاه تغییردهنده روند بازی است زیرا اطلاعات سریع و قابل اعتمادی در مورد آخرین فرایندهای نیروگاه دریافت کرده است.
در این بیانیه آمده است: کارمندان ارشد اوکراینی به کارشناسان آژانس گفتند که چهارمین خط برق عملیاتی ۷۵۰ کیلوولت نیروگاه اتمی زاپروژیا از کار افتاده است. سه نفر نیز پیشتر در جریان درگیریها مفقود شدهاند.
با این حال، یک خط ذخیره ۳۳۰/۷۵۰ کیلوولت انرژی را به شبکه این نیروگاه میرساند و میتواند در صورت لزوم برق نیروگاه را تامین کند.
آژانس بین المللی انرژی اتمی خاطرنشان کرد که خط اصلی برق این نیروگاه در ۳ شهریور به طور موقت قطع شده بود و ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین گلولهباران روسیه را مقصر این مساله خوانده بود.
از سوی دیگر، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد تلاش شب جمعه نیروهای مسلح اوکراین برای تصرف این نیروگاه را خنثی کرده است.
**کشف بیماری مرموز تنفسی در آرژانتین
مقامات بهداشتی آرژانتین میگویند که یک بیماری مرموز تنفسی در کلینیکی در این کشور ۳ کشته و ۷ بیمار بر جای گذاشته است.
تارنمای خبری ان بی سی نیوز شنبه شب گزارش داد، یک بیماری مرموز تنفسی جدید تا کنون ۱۰ نفر را در آرژانتین تحت تاثیر قرار داده است و سه نفر را کشته است. مقامات بهداشتی در تلاش برای یافتن علت این بیماری که دارای عوارض ذات الریه، تب و درد شکم است، هستند.
دهمین بیمار جدید مرد ۸۱ ساله است که روز جمعه توسط وزارت بهداشت آرژانتین در استان توکومان اعلام شد. مقامات در بیانیههای متعدد گفتند که هر ۱۰ نفر با یک کلینیک خصوصی در شهر استانی سان میگل د توکومان مرتبط هستند.
وزارت بهداشت استانی روز جمعه در بیانیهای اعلام کرد که این مرد که ساکن مرکز لوز مدیکا بود، در وضعیت وخیمی در بیمارستان بستری شد.
لوئیس مدینا رویز در یک کنفرانس خبری گفت: ۹ بیمار دیگر شامل کارمندان کلینیک هستند که به این بیماری مبتلا هستند. از جمله یک دستیار داروخانه ۴۰ ساله که در بیمارستان بستری شده است، یک پرستار ۴۴ ساله تحت نظر در خانه و یک پرستار ۳۰ ساله،
وزارت بهداشت این کشور آمریکای جنوبی اعلام کرد که سه مورد دیگر به شیوع این بیماری مرتبط است که این افراد هم تحت نظر و تحت درمان هستند.
این وزارتخانه گفت که سه نفری که جان باختند دارای سابقه قبلی یا بیماری دیگر بودند. رویز گفت که در میان کشته شدگان یک زن ۷۰ ساله بوده که کیسه صفرایش را در کلینیک جراحی کرده بود.
وی گفت، ابتدا او به عنوان "بیمار صفر" خوشه در نظر گرفته می شد، اما پرونده او مورد تجزیه و تحلیل بیشتری قرار خواهد گرفت.
مقامات بهداشتی این استان گفتند علائمی که برای اولین بار در شش مورد همگی در همین مرکز ظاهر شدند، از ۲۷ مرداد تا یک شهریور خود را نشان دادند. آخرین موارد شامل سه بیمار قطعی در روز پنجشنبه و یک مورد اعلام شده جمعه بوده است.
**هراس از بازگشت احتمالی دولت بایدن به برجام؛ قانونگذار تندرو آمریکایی خواستار توقف مذاکرات شد
همزمان با قرار گرفتن مذاکرات رفع تحریمها در مراحل پایانی و افزایش تحرکات مخالفان در داخل آمریکا برای عدم بازگشت آمریکا به برجام، نماینده جمهوریخواه مجلس نمایندگان این کشور در هراس از بازگشت احتمالی دولت بایدن به این توافق، خواستار توقف مذاکرات با ایران شد.
رونی جکسون نماینده جمهوریخواه ایالت تگزاس در مجلس با تمجید از استراتژی شکست خورده «فشار حداکثری» ترامپ علیه ملت ایران و تکرار اتهامات بی پایه و اساس و نخ نما علیه جمهوری اسلامی ایران از جو بایدن رئیس جمهور دموکرات آمریکا خواست که مذاکرات با ایران را متوقف کند.
این نماینده تندروی آمریکایی مدعی شد: استراتژی «فشار حداکثری» ترامپ در قبال ایران جواب داد چون او هرگز ضعفی از خود نشان نداد!
این نماینده جمهوری خواه ادامه داد: نمیتوانیم اجازه دهیم بایدن با احیای توافق وحشتناک هستهای، همه اینها را کنار بگذارد.
همزمان با رسیدن مذاکرات رفع تحریمها به ایستگاه پایانی، ۵۰ قانونگذار دموکرات و جمهوریخواه آمریکایی در نامهای به بایدن رئیس جمهور آمریکا درباره توافق احتمالی با ایران در خصوص رفع تحریمها ابراز نگرانی کردند.
۳۴ نماینده دموکرات و ۱۶ نماینده حزب جمهوریخواه آمریکا در نامهای به رئیس جمهور آمریکا که روز پنجشنبه به وقت محلی منتشر شده است، از او خواستند متن کامل هر گونه پیشنهاد مطرحشده برای بازگشت آمریکا به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در اختیار کنگره قرار گیرد.
این ۵۰ قانونگذار آمریکایی در نامه خود از بایدن خواستهاند که تمام توافقهای جانبی در اختیار کنگره قرار گیرد و دولت قبل از ورود به برجام با نهاد قانونگذار درباره بازگشت به توافق مشورت کند.
در این نامه با تکرار اتهامات بی پایه و اساس علیه جمهوری اسلامی ایران ادعا شده است که آنها درباره چند بند که ممکن است در متن نهایی توافق گنجانده شود نگران هستند.
این نمایندگان کنگره آمریکا خطاب به بایدن ادامه دادند: ما از شما میخواهیم قبل از تقدیم متن کامل توافق و تمامی توافقهای جانبی به کنگره وارد توافق نشوید.
قرار است رابرت مالی مذاکره کننده ارشد هستهای آمریکا و نماینده ویژه این کشور در امور ایران در نشستی محرمانه با اعضای کنگره، توضیحاتی را درباره وضعیت مذاکرات هستهای با ایران به قانونگذاران آمریکایی ارائه کند.
تارنمای پولیتیکو عصر جمعه به وقت محلی با استناد به یادداشتی که به دستش رسیده است، اعلام کرد راب (رابرت ) مالی قرار است در ۱۴ سپتامبر (۱۶ شهریورماه) در کنگره حاضر شود و توضیحاتش را به اعضای کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان ارائه کند.
رابرت مالی آخرین بار به همراه برت مک گورک هماهنگ کننده امور خاورمیانه کاخ سفید، ۱۵ژوئن به کنگره درباره وضعیت مذاکرات با ایران توضیحاتی ارائه کردند.
دور جدید مذاکرات رفع تحریمهای ایران پس از وقفهای پنج ماهه ۱۳ مردادماه در شهر وین آغاز شد و این مذاکرات پس از چهار روز ۱۷ مرداد ماه با بازگشت هیات ها به پایتخت ها پایان یافت.
برگزاری این دور از مذاکرات در پی آن صورت گرفت که مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در روزنامه فایننشالتایمز ادعا کرد بسته پیشنهادی جدیدی روی میز گذاشته که شامل راهکارهای به روز درباره رفع تحریمها و گامهای هستهای ایران است.
جمهوری اسلامی ایران ۲۵ مرداد (۱۶ آگوست) نظرات و درخواست های خود را درباره پیشنهادات اتحادیه اروپا درباره مذاکرات رفع تحریم ها در وین ارسال کرد و آمریکا پس از بیش از یک هفته از آن در دوم شهریور ماه (۲۴ آگوست) نظر خود را در این باره به اتحادیه اروپا ارائه کرد.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ۱۰ شهریور ماه (اول سپتامبر) از ارسال نظرات جمهوری اسلامی ایران در مورد پاسخ آمریکا درباره متن پیشنویس توافق احتمالی رفع تحریمها به هماهنگ کننده خبر داد و گفت: پس از دریافت پاسخ آمریکا، تیم کارشناسی جمهوری اسلامی ایران آن را به دقت مورد بررسی قرار داده و پاسخهای ایران، پس از ارزیابی در سطوح مختلف، تدوین و امشب به هماهنگکننده تحویل داده شد. متن ارسالی دارای رویکردی سازنده با هدف نهایی کردن مذاکرات است.
در پی پایان یافتن این دور از مذاکرات، مقامات آمریکایی و اتحادیه اروپا ادعا کردند که متن نهایی به همه طرفها ارائه شده که قابل تغییر نخواهد بود و بایستی یا پذیرفته شود و یا شکست مذاکرات اعلام شود که این این ادعا از سوی مقام وزارت خارجه ایران رد و اعلام شد که با توجه به ادامه بحثها درباره چند موضوع مهم باقیمانده، هنوز در مرحلهای قرار نداریم که از نهایی شدن متن توافق در وین سخن بگوییم.
گفت وگوها در حالی به مراحل سرنوشتساز رسیده که رسیدن به خط پایان و توافق نهایی معطل تصمیمهای سیاسی غرب بویژه ایالات متحده آمریکا به عنوان طرف نقض کننده توافق سال ۹۴ است.
هیات جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که لازمه رسیدن به توافق، پایدار بودن رفع تحریمها به نحوی تضمین شده است و اینکه موضوعی نباید به عنوان اهرم فشار جهت استفاده علیه ایران در آینده باقی بماند و به دنبال توافقی است که در آن انتفاع اقتصادی مردم تامین، موانع تجارت خارجی ایران رفع و محدودیتهای غیرقانونی فروش نفت برداشته شود. از این منظر، اگر طرف مقابل مطالبات منطقی ایران و الزامات شکلگیری یک توافق پایدار و قابل اتکاء را بپذیرد، توافق نهایی حاصل خواهد شد.
**آمریکا مدعی مفقود شدن دوربینهای شناورهای توقیفی خود شد
یک مقام آمریکایی در گفت وگو با دو رسانه آمریکایی در پی توقیف دو شناور تجسسی خود از سوی ایران مدعی شد که دوربینهای این شناورها مفقود شده است.
یک مقام آمریکایی که نامش بیان نشده است، در گفت وگو با روزنامه واشنگتن پست ادعا کرد دوربینهای این شناورها در جریان توقیف مفقود شدند.
یک مقام آمریکایی نیز که نامش افشا نشده است، در گفت وگو با روزنامه وال استریت ژورنال در این زمینه مدعی شد: مشخص نیست آیا دوربینها هنگام توقیف ضبط شدهاند یا اینکه هنگام بیرون کشیدن شناورها و رهاسازی مجدد آنها به درون آب سقوط کرده باشند.
این روزنامه آمریکایی نوشت که به گفته مقامهای آمریکایی، دوربینها، رادارها و دیگر تجهیزات این شناورها به صورت تجاری در دسترس هستند و جزو فناوریهای طبقه بندی شده نیستند اما دسترسی به دوربینها و بازرسی شناورها از نزدیک میتواند ایده بهتری از قابلیتهای این شناورها بدهد.
ایالات متحده آمریکا روز جمعه به وقت محلی توقیف دو شناور تجسسی نیروی دریایی خود را تائید کرد.
نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که ایران دوباره برای مدت کوتاهی شناور تجسسی نیروی دریایی این کشور را توقیف و سپس رها کرده است.
تیموتی هاوکینز سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی مستقر در خاورمیانه روز جمعه در گفت وگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس با تائید این موضوع از ارائه توضیحات بیشتر خودداری کرد.
نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران جزئیات توقیف دو شناور تجسسی نیروی دریایی آمریکا را منتشر کرد.
بر این اساس، ناوشکن جماران نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در حین اجرای ماموریت برقراری امنیت و ایمنی کشتیرانی در دریای سرخ و مقابله با دزدی دریایی و تروریسم دریایی با چندین شناور ویژه دادهبرداری کوچک که در مسیر کشتیرانی بینالمللی رها بود مواجه شده و با اقدام به موقع و به منظور جلوگیری از وقوع حادثه و احتمال تصادف دریایی از کنترل کننده این نوع تجهیزات خواست به این نوع رفتار و حرکت خاتمه داده و مسیر حرکت را تغییر بدهند.
لکن با تغییر مسیر ناوشکن نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران در دریای سرخ، مجددا مواجه با سایر این شناورها شد و ناگزیر پس از توقف و کنترل شناورهای موصوف و اطمینان از امنیت دریانوردی کشتیهای فوق را رها کرد و از کنترل کننده این نوع تجهیزات خواست به این نوع رفتار و حرکت خاتمه داده و مسیر حرکت را تغییر بدهند، لکن مجددا مواجه با کشتیها شد و ناگزیر فرماندهی برای جلوگیری از حوادث احتمالی تروریستی نسبت به کنترل و توقف شناورها اقدام کرده و مانع از بروز حوادث پیشبینی نشده شد.
پس از توقف وکنترل این کشتیها و اطمینان از امنیت دریانوردی و به تماسهای مکرر ناوشکن جمهوری اسلامی ایران پاسخی نداده و خارج از کنترل در حال دریانوردی بود و موجب ناامنی و به خطر افتادن ایمنی شناورهای در مسیر شده و احتمال انجام اقدامهای تروریستی نیز متصور بود.
در راستای اطمینان از برقراری امنیت دریانوردی با رعایت نکات ایمنی و امنیتی شناورهای فوق بازیافت و پس از بررسیهای لازم و اطمینان از امنیت دریانوردی شناورهای یاد شده با تصمیم فرمانده ناوشکن ایرانی در منطقهای ایمن رها و توسط یگانهای آمریکایی دریافت و به آنها تفهیم شد درخصوص امنیت دریانوردی مسئولیتپذیر باشند و از تکرار موارد مشابه خودداری کنند.
جمهوری اسلامی ایران این موارد مغایر با امنیت و ایمنی دریانوردی را از طریق مراجع سیاسی و بین المللی پیگیری خواهد کرد.
**یونان: ترکیه انسجام ناتو را سست میکند
وزارت خارجه یونان در بیانیهای تاکید کرد که مسئولان ترکیه با سخنان خود انسجام ناتو را درهم شکسته و سست میکنند.
وزارت خارجه یونان در این بیانیه افزود: هم پیمانان خود را از این سخنان تحریک آمیز مطلع خواهیم کرد تا مشخص شود چه کسی در این شرایط خطرناک، انسجام ناتو را درهم می شکند.
رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه شنبه شب به یونان هشدار داد که اگر به آزار و اذیت جنگندههای ترکیه بر فراز دریای اژه ادامه دهد، بهای سنگینی خواهد پرداخت.
اردوغان که در یک گردهمایی در شهر سامسون واقع در حاشیه دریای سیاه سخنرانی میکرد، به یونان هشدار داد که نقض حریم هوایی علیه هواپیماهای جنگنده ترکیه را تکرار نکند.
وی با اشاره به شکست سخت نیروهای اشغالگر یونان در شهرهای غربی ترکیه توسط ارتش ترکیه در سال ۱۹۲۲، گفت: به تاریخ نگاهی بیندازید و ازمیر را فراموش نکنید.
اردوغان همچنین ضمن متهم کردن یونان به تسلیح غیرقانونی جزایر واقع در دریای اژه برخلاف معاهدات امضا شده پس از دو جنگ جهانی، افزود: ما هر کاری که لازم باشد انجام خواهیم داد. همانطور که میگوئیم، میتوانیم یک شب ناگهان فرود بیاییم.
رئیس جمهور ترکیه به تازگی در حالی که خود را برای بزرگترین چالش انتخاباتی حکومت تقریباً ۲۰ ساله خود در سال آینده آماده میکند، فعالیتهای خود را در حوزه سیاست خارجی افزایش داده است.
کارشناسان اظهارات روز شنبه او را مشابه آنچه برای تهدید به عملیات نظامی در سوریه استفاده شد، تلقی میکنند. آنها خطر ایجاد یک تنش خطرناک بین دو همسایه دریای اژه را گوشزد میکنند.
یونان و ترکیه، اعضای ناتو، اختلافاتی در مورد مرزهای دریایی و هوایی دارند که به قرنها پیش بازمیگردد، از جمله تقسیم قبرس در سال ۱۹۷۴ و همچنین کشف سوختهای فسیلی در دریای مدیترانه. این اصطکاک آنها را در نیم قرن گذشته سه بار به آستانه جنگ رسانده است.
دریای اژه دارای جغرافیایی پیچیده با بیش از ۲۰۰۰ جزیره است که بیشتر آنها یونانی هستند.
در هفتههای اخیر، ترکیه یونان را متهم کرده است که از سامانههای موشکی اس-۳۰۰ ساخت روسیه در کرت برای قفل کردن جتهای ترکیه استفاده میکند. آنکارا همچنین گفته است که جنگندههای اف-۱۶ یونان با قرار دادن آنها در زیر قفل رادار در طول ماموریت ناتو بر فراز مدیترانه شرقی، جتهای ترکیه را مورد آزار و اذیت قرار دادهاند. یونان این ادعاها را رد کرده و ترکیه را به نقض حریم هوایی خود متهم کرده است.
ترکیه در عین حال مدعی است یونان با نظامی کردن جزایر در دریای اژه توافقهای بین المللی را نقض میکند.
آتن استدلال میکند که سربازان در این جزایر مستقر شدهاند تا کشتیهایی را که از ساحل غربی ترکیه نزدیک میشوند، دفع کنند.
این اختلافها منجر به گشتزنی و مأموریتهای رهگیری تقریباً روزانه نیروی هوایی، عمدتاً در اطراف جزایر یونانی نزدیک خط ساحلی ترکیه میشود.
اردوغان و کریاکوس میتسوتاکیس نخست وزیر یونان در ماه اسفند در استانبول گفت وگوهای نادری داشتند، اما به زودی روابط دو کشور همسایه به دلیل رقابت بین آنها بر سر تسلیحات آمریکایی دوباره تیره شد.
آتن در ماه خرداد به طور رسمی برای جتهای جنگنده F-۳۵ ساخت آمریکا اعلام درخواست کرد. در حالی که ترکیه پس از رد شدن سفارش جنگندههای F-۳۵ به دلیل پذیرش تحویل سیستم دفاع موشکی پیشرفته روسیه در سال ۲۰۱۹ از طرف آمریکا، در حال مذاکره برای خرید F-۱۶ است.
اردوغان در ماه تیر اذعان کرد که ترکیه خواهان جنگ با یونان نیست اما افزود که این کشور باید از نقض حریم هوایی ترکیه دست بردارد.
دو سال پیش، زمانی که هر دو کشور کشتیهایشان را برای جستجوی منابع انرژی به آبهای مورد مناقشه مدیترانه شرقی اعزام کردند، به آستانه رویارویی نظامی رسیده بودند.
**روسیه: آمریکا و اوکراین کنوانسیون ممنوعیت سلاحهای زیستی را نقض میکنند
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که قصد دارد هفته آینده شواهدی را ارائه کند که نشان میدهد ایالات متحده و اوکراین کنوانسیون بین المللی ممنوعیت سلاحهای زیستی در ژنو را نقض میکنند.
وزارت دفاع روسیه عصر شنبه در نشست خبری روزانه خود اعلام کرد، پنتاگون در حال برنامه ریزی برای انتقال برنامههای ناتمامش برای توسعه تسلیحات بیولوژیکی از اوکراین به سایر کشورهای بلوک شوروی (سابق) و اروپای شرقی است.
وزارت دفاع روسیه میگوید قبلاً نشانههایی از چندین آزمایشگاه زیستی را در اوکراین کشف کرده که توسط نیروهای روسی ضبط شده بود. بنا بر گزارشها، این لابراتوارهای مخفی روی پاتوژنهایی کار میکردند که میتوانست در تولید سلاحهای بیولوژیکی ممنوعه استفاده شود. مسکو همچنین میگوید اسنادی پیدا کرده است که نشان میدهد سازمان نظامی آمریکا یعنی پنتاگون تامین مالی این تحقیق را بر عهده داشته است.
این وزارتخانه گفت که شواهدی در دست دارد که نشان میدهد نمونههای بافت و پاتوژنهای خطرناک از اوکراین به خارج از کشور منتقل میشوند و خاطرنشان کرد که این روند رفاه آن مناطق را تهدید میکند. وزارت دفاع این کشور افزود که قصد دارد هفته آینده شواهدی را ارائه کند که نشان میدهد ایالات متحده و اوکراین کنوانسیون بین المللی ممنوعیت سلاحهای زیستی در ژنو را نقض میکنند.
وزارت دفاع روسیه خاطرنشان کرد که پنتاگون به جای تمرکز بر روی تحقیقات پاتوژنهایی که برای اوکراین اهمیت اجتماعی دارند، مانند عواملی که باعث سرخک، سرخجه، سل یا ایدز میشوند روی تحقیق در مورد وبا، تولارمی و طاعون و هانتا ویروسها سرمایهگذاری کرده است.
ارتش روسیه معتقد است که ایالات متحده به این تحقیق علاقه مند بوده است زیرا این ویروسها بومی روسیه هستند و هرگونه شیوع ناشی از استفاده از سلاحهای بیولوژیکی میتواند به اشتباه به عنوان طبیعی تشخیص داده شود.
در جریان کنفرانس مطبوعاتی، این وزارتخانه همچنین فاش کرد که از درخواست کییف از سازنده پهپاد بیرقدار ترکیه برای تجهیز برخی از پهپادها به سیستمهای اسپری آئروسل که میتواند تا ۲۰ لیتر ماده را در خود نگه دارد و پراکنده کند، مطلع شده است. این وزارتخانه خاطرنشان کرد که این درخواست در ۲۴ آذر ۱۴۰۰، پیش از آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین، در راستای تلاشهای کییف در جهت آماده شدن برای استفاده از سلاحهای بیولوژیکی علیه روسیه ثبت شده است.
ایگور کریلوف رئیس نیروهای حفاظت در برابر تشعشعات، مواد شیمیایی و بیولوژیکی نیروهای مسلح روسیه گفت: با برد پروازی پهپاد تا ۳۰۰ کیلومتر و تجهیز آنها به کانتینرهایی با سلاحهای بیولوژیکی، می توان تهدیدی واقعی برای استفاده گسترده از سلاحهای بیولوژیکی در خاک روسیه ایجاد کرد.
کریلوف همچنین اعلام کرد که یک پتنت برای پهپادی که قادر به پراکنش حشرات آلوده به پاتوژنهای خطرناک است در ایالات متحده به ثبت رسیده است، به این معنی که چنین دستگاهی قبلا ساخته شده و در حال کار است.
وی خاطرنشان کرد که در توضیحات ثبت اختراع جزئیاتی وجود دارد که این دستگاه میتواند برای کشتن یا ناتوانی نیروهای دشمن بدون هیچ تهدیدی برای ارتش آمریکا مورد استفاده قرار گیرد.
روسیه قبلاً اسنادی را منتشر کرده بود که ارتش این کشور در آزمایشگاههای زیستی اوکراین کشف کرده بود و در جریان به قول روسها، عملیات نظامی ویژه کشف شده بود. این اسناد نشان می دهد که اوکراین برای مطالعه چندین نوع پاتوژن خطرناک از آمریکا بودجه دریافت کرده است.
مسکو ادعا کرد که این تحقیقات به طور بالقوه میتواند توسط کییف برای توسعه سلاحهای بیولوژیکی برای استفاده علیه روسیه استفاده شود. واشنگتن تامین مالی تحقیقات تسلیحات بیولوژیکی را که توسط کنوانسیونهای بین المللی ممنوع شده است، رد میکند.
**ترامپ بایدن را تهدید کرد
دونالد ترامپ رئیسجمهور پیشین آمریکا در اولین سخنرانی خود پس از جستجوی خانهاش توسط اف بی آی، دولت را پشت پرده و مقصر این تحقیقات دانست و تلویحا تهدید کرد که این موضوع واکنشهایی را به همراه خواهد داشت که «هیچکس تا به حال ندیده است».
ترامپ روز شنبه (به وقت محلی) در جمع هوادارانش در پنسیلوانیا پس از این که به اظهارات جو بایدن رئیس جمهور آمریکا مبنی بر اینکه جمهوری خواهان و حامیانش دموکراسی آمریکا را تضعیف میکنند پاسخ داد و حمله ماه گذشته اف بی آی به خانه اش در فلوریدا را به شدت محکوم کرد، جو بایدن را "دشمن ملت" نامید.
ترامپ در اولین حضور علنی خود پس از حمله ۱۷ مرداد با بیان اینکه این جست وجو یک "نقض عدالت" است، هشدار داد که این مسئله "واکنشی را به همراه خواهد داشت که مانند آن را هیچ کس ندیده است. "
ترامپ گفت: «هیچ نمونه واضحتری از تهدید واقعی آزادی آمریکا از اتفاقات چند هفته پیش وجود ندارد؛ زمانی که شاهد یکی از تکان دهندهترین سوء استفاده از قدرتها توسط دولت در تاریخ آمریکا بودیم.»
وی گفت دولت بایدن بر این حمله نظارت داشته است، عملی که برخلاف پروتکلهای قدیمی مبنی بر این که وزارت دادگستری و افبیآی مستقل از کاخ سفید عمل میکنند، است.
ترامپ در تجمع شهر ویلکس بار پنسیلونیا به هوادارانش گفت که «سوء استفاده فاحش از قانون» منجر به «رویدادهایی خواهد شد که هیچ کس هرگز آن را ندیده است».
او همچنین به سخنرانی هفته جاری بایدن پاسخ داد که در آن گفته بود ترامپ و حامیان جمهوری خواهش «نماینده افراط گرایی هستند که پایههای جمهوری ما را تهدید میکند».
وی این سخنان را به شدت محکوم کرد و آن را «بدترین، نفرت انگیزترین و تفرقه انگیزترین سخنرانی یک رئیس جمهور آمریکا» خواند و ادعا کرد: «وی دشمن دولت است؛ اگر میخواهید بدانید.»
وی افزود: "جمهوری خواهان فعال در جنبش MAGA کسانی نیستند که سعی در تضعیف دموکراسی ما داشته باشند. ما کسانی هستیم که سعی میکنیم دموکراسی کشورمان را نجات دهیم، بسیار ساده است. خطر دموکراسی از چپ رادیکال میآید، نه از راست. "
هدف ترامپ از سخنرانی در پنسیلوانیا جلب حمایت جمهوریخواهان پیش از انتخابات میاندورهای نوامبر است که میتواند موجب شود دموکراتهای طرفدار بایدن کنترل هر دو مجلس کنگره را از دست بدهند.
این در حالی است که ترامپ به دلیل اسنادی که اف بی آی در املاکش در مارالاگو پیدا کرده است، تحت فشار قانونی قرار دارد.
وزارت دادگستری آمریکا در پروندههای دادگاه گفته است که اسناد دولتی بسیار محرمانه، از جمله برخی با برچسب "فوق سری" در دفتر شخصی ترامپ در جریان این حمله کشف شده است.
فهرست مفصلی از آنچه توقیف شد همچنین نشان داد که ترامپ بیش از ۱۱۰۰۰ پرونده دولتی طبقه بندی نشده را که او ادعا می کند متعلق به خودش است نگه داشته است.
در میان اسناد ضبط شده، ۱۸ سند با برچسب "فوق محرمانه"، ۸۴ سند با برچسب "محرمانه" وجود دارد.
از این تعداد، هفت پرونده فوق سری، ۱۷ پرونده محرمانه و سه پرونده محرمانه از دفتر خصوصی ترامپ بازیابی شد.
ماموران همچنین چندین پوشه خالی با برچسب "طبقه بندی شده" در دفتر پیدا کردند که این گمانه زنی را ایجاد کرد که اسناد حساس ممکن است گم شده، از بین رفته یا منتقل شده باشند.
**آخرین وضعیت انتخابات نخست وزیری در انگلیس
«لیز تراس» و «ریشی سوناک» دو نامزد مسند نخست وزیری در انگلیس پس از شرکت در ۱۲ مناظره انتخاباتی به انتهای مسیر تبلیغات رسیدهاند. آنها در ۶ هفته گذشته سرگرم تشریح برنامهها خود بوده و در مجموع به ۶۱۴ پرسش پاسخ دادند تا آرای بیشتری را در سبد خود جمع کرده و سکان قدرت را تصاحب کنند.
نخست وزیر جدید انگلیس ظهر دوشنبه (۱۴ شهریور) از سوی رئیس فراکسیون حزب حاکم محافظهکار معرفی خواهد شد. طبق برنامه اعلام شده او روز بعد طی مراسم تشریفاتی با الیزابت دیدار خواهد کرد تا حکم انتصاب و دستور تشکیل دولت جدید را دریافت کند.
طبق برآوردهای صورت گرفته، لیز تراس از بخت بیشتری برای تصاحب قدرت در انگلیس برخوردار است اما طرفداران سوناک نسبت به نتیجه انتخابات ناامید نیستند.
نخست وزیر اتی انگلیس با چالشهای سنگینی نظیر بحران انرژی، افزایش افسار گسیخته هزینههای زندگی و تورم بیسابقه مواجه است.
«لیز تراس» که خود را دنباله رو سیاستهای بوریس جانسون میداند، قصد دارد تا با کاهش مالیاتها، اوضاع اقتصادی کشور را ساماندهی کند. اما «ریشی سوناک» که دو سال سکان وزارت دارایی انگلیس را برعهده داشت اعتقادی به کاهش مالیاتها ندارد و قصد دارد تا با افزایش کمکهای معیشتی برای اقشار کم درآمد بحران را کنترل کند..
سوناک و تراس در حوزه جنگ اوکراین مواضع شبیه به هم دارند و در مناظرههای انتخاباتی خواستار افزایش کمکهای تسلیحاتی به اوکراین برای مقابله با روسیه شدند.
درباره روابط با ایران هم میتوان ادعا کرد که تفاوت چندانی در مواضع دو طرف وجود ندارد. خانم تراس در آخرین مناظره انتخاباتی ضمن تکرار اتهامات علیه برنامه صلحآمیز هستهای ایران و حمایت از رژیم صهیونیستی، ادعا کرد که در صورت پیروزی در انتخابات، اولویت نخست دولت وی جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی است.
ریشی سوناک هم پس از ماجرای حمله به سلمان رشدی، انگشت اتهام را علیه ایران نشانه رفت و این رویداد را زنگ خطری برای غرب توصیف کرد. او هشدار داد که اگر توافق وین حاصل نشود میتوان نتیجه گرفت که برجام به بن بست رسیده است.
از نگاه کمیسیون اسلامی حقوق بشر تفاوتی در برنامههای دو نفر برای مقابله با شکاف موجود میان اقشار مختلف جامعه وجود ندارد و در صورت پیروزی هر کدام، معضل اسلامهراسی در کشور ادامه خواهد یافت. «مسعود شجره» دبیرکل این سازمان اسلامی با انتشار یک کلیپ ویدیویی گفت که دغدغه اصلی خانم تراس و آقای سوناک این است که انسجام از بین رفته را حزب محافظهکار برگردانند بهجای اینکه انتظارات مردم را برآورده کنند. این درحالیست که به گفته او کشور با خطر خیزش جریان های راست افراطی مواجه است و دو طرف برنامهای برای ساماندهی به این وضع ندارند.
**اعتراضهای خیابانی؛ آتش زیر خاکستر بحران انرژی در اروپا
گسترش تورم و رکود در اروپا به دنبال افزایش سرسامآور قیمت سوخت و انرژی، خشم مردم این قاره را به دنبال داشته و میرود که با اعتراضهای خیابانی به بحرانی اجتماعی - سیاسی تبدیل شود.
حمایتهای بیقید و شرط رهبران اروپا از تحریمهای همه جانبه و گسترده علیه مسکو بدون در نظر گرفتن شرایط و نیازهای داخلی، اینک دامن مردم این قاره را گرفته است و شرایط زندگی در قاره سبز هر روز سختتر از دیروز میشود.
موضوعی که در همان ابتدای امر برخی چهرههای سیاسی و کنشگران اجتماعی نیز نسبت به وقوع آن هشدار دادند و رهبران اروپایی را وجود آن آگاه کردند.
برای مثال مارین لو پن نامزد انتخابات ۲۰۲۲ ریاست جمهوری فرانسه از حزب راست افراطی "مجمع ملی" در اظهار نظرهای انتخاباتی خود با هرگونه تحریم نفت روسیه توسط اروپا مخالفت و آن را نوعی هاراگیری (خودکشی تشریفاتی به سبک ژاپنی) توصیف کرد.
این چهره مطرح سپهر سیاسی فرانسه هجدهم اسفند سال گذشته که مصادف با نخستین زمزمهها مبنی بر اعمال تحریمها علیه مسکو بود، در مصاحبه با شبکه فرانس ۲ تاکید کرد: در صورت اعمال تحریم علیه مسکو، خطر نابودی اقتصاد ما پیش از روسیه وجود دارد و این به منزله هاراگیری است.
مارین لو پن اظهار داشت: در صورت استفاده از اهرم تحریم، سالها طول میکشد تا فرانسه، شرکتهای فرانسوی و اقتصاد فرانسه بهبود یابد و عواقب آن میتواند بسیار بدتر از پیامدهای همهگیری کرونا باشد.
مارین لو پن به امانوئل مکرون رئیس جمهور این کشور و به کسانی همچون فرانسوا اولاند رئیسجمهور سابق فرانسه که از وابستگی به گاز روسیه شکایت داشتند، گفت: شرایط کنونی نتیجه مستقیم کوتهاندیشی آنها و اشتباهاتشان در راهبردهای اصلی است که این کشور را تضعیف کرده است.
حال به نظر میرسد که پیشبینیهایی از این دست، جامه عمل به تن کرده و گسترش انتقادها و اعتراض ها به شرایط اقتصادی حاکم بر قاره سبز، گواه این مدعا است.
باید به این تحلیلها، سابقه طولانی اعتراض های مردم اروپا به نابسامانیهای اقتصادی را نیز یادآوری کرد؛ مولفهای کلیدی که اروپاییان در اجرای آن یَد طولایی دارند و در صورت خدشهدار شدن منافع اقتصادی خود، برای بروز مخالفت و اعتراضشان لحظهای درنگ را جایز نمیدانند.
نمونه این اعتراضها، برگزاری چندین سال راهپیماییهای گسترده جلیقهزردها در فرانسه است. اعتراضهایی که با انتقاد از چند سیاست اقتصادی دولت مکرون از جمله افزایش بهای سوخت کلید خورد و به برپایی دهها هزار راهپیمایی انجامید که با ورود پلیس به ماجرا و به خشونت کشیده شدن اعتراضها، هزینههای هنگفتی به دولت و کشور فرانسه تحمیل کرد.
در شرایط حاضر نیز تحلیلگران تاکید دارند که بحران هزینههای زندگی بر اثر بالا رفتن قیمتهای انرژی با نزدیک شدن به فصل سرد زمستان، نگرانی را در میان اروپاییها افزایش داده و شهرهای اروپایی را هرچه بیشتر در کمین وقوع ناآرامیهای اجتماعی و اعتراضها قرار داده است.
در همین پیوند شبکه خبری یورونیوز با انتشار نتایج یک نظرسنجی جدید که در کشورهای فرانسه، آلمان، انگلیس و لهستان انجام شده است، نوشت: بسیاری از اروپاییها نگران هستند که تورم بالا بر اثر بحران انرژی منجر به ناآرامی اجتماعی، اعتراضهای خیابانی و اعتصاب شود.
بر اساس نظرسنجی یوگاو (YouGov)، هزینه زندگی این روزها به مهمترین مساله برای اروپاییها تبدیل شده است و اکثریت افرادی که در چهار کشور مزبور در نظرسنجی شرکت کردند درباره افزایش احتمال ناآرامیهای اجتماعی در ماههای آتی نگران هستند.
نتایج این نظرسنجی حاکیست، در فرانسه، چهار نفر از ۱۰ نفر میخواهند شاهد بازگشت جنبشهای اعتراضی جلیقهزردها باشند.
اروپاییها همچنین مساله بحران انرژی را به وضوح در زندگی روزانه خود احساس کردند و طبق نظرسنجی صورت گرفته، از هر پنج نفر یک نفر از پس اندازهای خود کم کرده و از هر ۱۰ نفر یک نفر یخشی از وعدههای غذایی خود را حذف میکند.
این گزارش میافزاید: اکثریت افراد شرکت کننده در این نظرسنجی معتقدند که این یک بحران کوتاه مدت نیست و بسیاری افراد هیچ پایانی در چشمانداز این شرایط نمیبینند.
اکثر پاسخدهندگان به این نظرسنجی در لهستان و آلمان گفتهاند که آنها در حال خرید برای مواجهه بهتر با شرایط پیش رو هستند و برخی دیگر نیز قصد دارند مصرف گرمایش را به علت قیمتهای بالای انرژی، کاهش دهند.
طبق این نظرسنجی، مردم در چهار کشور اروپایی ذکر شده، اعتماد کمی به قابلیت دولتها برای مدیریت این بحران دارند.
شبکه خبری یورونیوز میافزاید: یاس و ناامیدی در بین مردم در حال گسترش است و تعداد اندکی از اروپاییها انتظار دارند که بحران هزینه زندگی به زودی پایان یابد.
اما این تمام ماجرا نیست؛ چراکه صدها نفر در شهر ناپل ایتالیا در اعتراض به افزایش ناگهانی هزینههای زندگی و شرایط بیکاری، به خیابانها آمدند و قبوض انرژی را به آتش کشیدند.
خبرگزاری رسمی ایتالیا (انسا) در این ارتباط نوشت: معترضان در مقابل دفتر پست مرکزی این شهر تجمع و اعلام کردند که دیگر زمان وعده دادن نیست و در شرایط بیکاری پرداخت قبوض سه برابر شده انرژی ممکن نخواهد بود.
این اعتراض ها در شرایطی جنبه علنی یافته که وضعیت دیگر کشورهای اروپایی از جمله اسپانیا نیز بهتر از ایتالیا نیست و روزنامه لو فیگارو اعلام کرده است که رکورد تورم چندین دهه اسپانیا شکسته و دورقمی شده است.
گسترش اعتراض ها و اعتصاب عمومی به ویژه در بخشهای حمل و نقل ریلی و هوایی نیز دردسرهای بسیاری برای رهبران و شرکتهای اروپایی به دنبال داشته است و علاوه بر ضررهای هنگفت اقتصادی، منجر به گسترش بینظمیها و نارضایتیها در این قاره شده است.
به اعتقاد تحلیلگران، در آن گوشه قاره سبز که انگلیس سودای جدایی از اتحادیه اروپا و شتاب گرفتن رشد اقتصادی را در سر داشت نیز وضعیت در بدترین حالت ممکن در نیم قرن گذشته است.
در انگلیس از کارکنان اداره پست و وکلای دادگستری گرفته تا افراد شاغل در خطوط هواپیمایی و فرودگاهها، نسبت به شرایط کاری خود معترض هستند و اعتصاب را یگانه راه انتقال پیام اعتراضی خود به مسئولان میدانند.
وضعیت بحرانی اقتصاد در بریتانیا به حدی است که بوریس جانسون نخستوزیر انگلیس که روزهای پایانی مسئولیت خود را طی می کند، به تازگی درباره نرخ بالای تورم و رشد سریع هزینههای زندگی و بهای انرژی در این کشور گفته است: در ماههای آتی شرایط سخت و شاید بسیار دشوار خواهد بود. قبوض انرژی "اشک را در میآورد".
از طرف دیگر روزنامه لو فیگارو چندی پیش در گزارشی به تحلیل شرایط گرانی در بازار مسکن اروپا پرداخت و نوشت: در برخی از شهرها مانند برلین، تظاهرکنندگان از حضور منظم در خیابانها برای محکوم کردن افزایش قیمت املاک و همچنین اجارهبها که دیگر سقفی ندارند، تردید نمیکنند.
این در حالی است که وزیر خارجه آلمان به تازگی در اظهاراتی گفت: اهمیتی ندارد که رای دهندگان آلمانی چه فکری میکنند یا چقدر زندگی آنها سخت میشود؛ من اوکراین را در اولویت قرار میدهم.
آنالنا بائربوک تاکید کرده است که حتی اگر اعتراضها به افزایش قیمت انرژی، زیاد شود برلین تحریمها علیه روسیه را رفع نخواهد کرد.
شرایط تورم در فرانسه نیز به شکلی گسترده دامن شهروندان این کشور را گرفته و گرانی قیمت خرید و اجارهبهای مسکن نیز به این چالشها اضافه شده است.
در همین راستا روزنامه پرشمارگان لو فیگارو در اواسط سال جاری میلادی در گزارشی به قوانین جدید دولت فرانسه مبنی بر لزوم بازسازی عایقهای حرارتی ساختمانها و نقش آن در بروز مشکلات جدید پرداخت.
**رزمایش مشترک نظامی چین و روسیه ماهیت دفاعی دارد نه تهاجمی
کارشناسان معتقدند شرکت بیش از ۲ هزار نظامی چینی در رزمایش نظامی "وستوک-۲۰۲۲ " که از سوی روسیه سازماندهی شده است هیچ کشور سومی را هدف قرار نمیدهد.
کارشناسان می افزایند شرکت ارتش چین در رزمایش مشترک نظامی "وستوک-۲۰۲۲" که از سوی روسیه سازماندهی شده، تنها برای حفظ ثبات و صلح منطقهای انجام میشود.
این کارشناسان اذعان داشتند کشورهای غربی در تلاش برای تخریب اعتبار و تصویر جهانی مردم از چین در میانه بحران اوکراین با بزرگ جلوه دادن این رزمایش نظامی مشترک با روسیه و انتقاد از همکاری نظامی دو کشور به عنوان خطری برای نظم و صلح جهان هستند.
«لی یونگ کوآن» مدیر موسسه تحقیقات توسعه اجتماعی اورآسیا در مرکز توسعه تحقیقات شورای دولتی چین در مصاحبه با خبرنگاران تاکید کرد این رزمایش نظامی مشترک به همان ترتیب که برنامهریزی شده انجام میشود و هیچگونه طرف سومی را هدف قرار نمیدهد.
وی در ادامه افزود : «روابط چی- روسیه برپایه اصول اساسی روابط بین الملل میان دو کشور با درنظر گرفتن ائتلاف نداشتن، مقابله نکردن و هدف قرار ندادن طرف سوم بنا شده است. رزمایشهای نظامی روسیه متناوبا و بدون هدف قرار دادن طرف سوم همواره انجام شده است. »
وزارت دفاع چین اواسط ماه اوت در بیانیهای از شرکت ارتش آزادی خلق چین در این رزمایش مشترک با روسیه خبر داد که از روز چهارشنبه هفته گذشته و براساس برنامه از پیش تعیین شده میان ارتش دو کشور آغاز شده است و ارتباطی با شرایط منطقهای و بین المللی کنونی ندارد.
در این رزمایش که با حضور بیش از ۲ هزار سرباز چینی انجام میشود قرار است همکاری دوستانه و عملی میان ارتشهای دو کشور، هماهنگی استراتژیک و توانایی نظامی برای مقابله با هرگونه تهدید امنیتی تقویت شود.
از سوی دیگر «الکساندر فومین» معاون وزیر دفاع روسیه در اظهاراتی اعلام کرد این رزمایش در ذات خود، ماهیت دفاعی دارد و برای مقابله با کشوری خاص و یا تشکیل ائتلاف ارتشی خاصی اجرا نشده است.
براساس اطلاعات وزارت دفاع روسیه رزمایش مشترک نظامی "وستوک-۲۰۲۲ " که قرار است تا روز چهارشنبه هفته جاری ادامه پیدا کند با حضور بیش از ۵۰ هزار سرباز، ۱۴۰ هواپیمای جنگنده و ۶۰ ناو پشتیبانی و کشتی جنگی انجام خواهد شد. در این رزمایش در مجموع ۶ هزار سرباز خارجی از کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای و سازمان پیمان امنیت جمعی شرکت میکنند.
**یک حزب مغربی خواستار تدوین لیست سیاه سازشگران شد/ خیانت کاران لکه ننگ تاریخ
«جبهه مغربی حمایت از فلسطین و مخالف با سازش» خواستار تدوین لیست سیاه برای سازشگران با رژیم صهیونیستی شد.
جبهه مغربی «حمایت از فلسطین و مخالف سازش» خواستار تدوین لیست سیاه برای سازشگران با رژیم صهیونیستی به عنوان یک گواهی تاریخی شد که در این لیست نام شخصیت های سازشگر درج شود تا تاریخ شهادت دهد که چه کسانی به ارزش ها پشت کردند و لکه ننگی در تاریخ مغرب هستند و همچنین نسل های آینده بدانند چه کسی به قضیه فلسطین و مردم آن و منافع ملی خیانت کرد.
این جبهه مغربی در بیانیه ای انواع سازش با رژیم صهیونیستی را محکوم و تاکید کرد که به طور کامل از اسرای فلسطینی موجود در زندان های رژیم صهیونیستی و مبارزه مداوم آن ها در راه عزت و آزادی حمایت می کند.
جبهه حمایت از فلسطین تمام فعالیت های وقیحانه سازشگران مغربی و نادیده گرفتن رنج های ملت فلسطین و همچنین موضع ملت آزاده مغرب را محکوم کرد.
این جبهه همچنین در بیانیه خود از برخی فعالیت ها سازشگرانه و سفر چهار دانشجوی مغربی به سرزمین های اشغالی و سفر مولای عبدالله، رئیس شورای شهر و همچنین رئیس یک دانشگاه مغرب به تل آویو انتقاد کرد.
این جبهه همچنین با اشاره به سفرهای برخی مقامات رژیم صهیونیستی به رباط و استقبال از آن ها، از افزایش نفوذ رژیم صهیونیستی در کشور مغرب و هرگونه سفر صهیونیست ها به این کشور چه گردشگری باشد و چه غیرگردشگری انتقاد کرد.
بر اساس این گزارش، اخیرا با سفرهای گسترده وزرای صهیونیستی به کشور مغرب روابط میان رباط و تل آویو گسترش یافته است.
روابط مغرب و رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۰۲ قطع شده بود، اما در اواخر سال ۲۰۲۰ روابط دیپلماتیک میان دو طرف از سرگرفته شد و دفتر ارتباطات رژیم صهیونیستی در رباط افتتاح شد.
همچنین دفتر ارتباطات مغرب در تل آویو بازگشایی و خط پرواز مستقیم میان دو طرف راه اندازی شده است؛ این درحالی است که احزاب و تشکل های مغربی از طریق اعتراضات و فعالیت های مدنی دیگر، مخالفت خود با عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را اعلام کرده اند.
**وزیر اقتصاد فرانسه: تعیین سقف بهای نفت روسیه نیازمند تعهد جهانی است
وزیر اقتصاد فرانسه معتقد است تلاش کشورهای گروه هفت برای تعیین سقف بهای نفت روسیه برای رسیدن به موفقیت نیازمند تعهد جامعه جهانی در سطحی وسیع است.
قدرت های اقتصادی عضو گروه ۷ روز جمعه از توافقی مبنی بر تعیین قیمت ثابت برای نفت روسیه خبر دادند. این اقدام به منظور کاهش درآمد نفتی روسیه، جدیدترین تلاش کشورها برای اعمال فشار اقتصادی بر مسکو پس از به راه انداختن جنگ اوکراین است.
برونو لو مر وزیر اقتصاد فرانسه دیروز در اظهاراتی لازمه موفقیت این تلاش ها را تعهد جامعه جهانی در سطحی وسیع خواند که سیاست باید آن را به عنوان «تدبیری جهانی علیه جنگ» اجرا کند.
وی در نشست امبروستی (Ambrosetti) ایتالیا خطاب به شرکت کنندگان گفت: نمیخواهیم این تصمیم، یک اقدام صرفا غربی علیه روسیه باشد و باید شکل اقدامی جهانی علیه جنگ به خود بگیرد.
گروه هفت شامل آمریکا، کانادا، فرانسه، آلمان، انگلیس، ایتالیا و ژاپن هنوز شیوه تعیین سقف بهای نفت روسیه را نهایی نکرده اند ، روندی که لومر آن را «تا حدی دشوار» ارزیابی میکند. با این حال این شیوه نامه باید تا ماه دسامبر (آذر ماه) زمانی که تحریم های اتحادیه اروپا بر واردات دریایی نفت خام روسیه اعمال شود، آماده شود.
وزیر اقتصاد فرانسه همچنین عنوان کرد: می دانیم که برای تعیین سقف قیمت به چراغ سبز ۲۷ عضو اتحادیه اروپا نیازمندیم. و اجرای این سیاست مستلزم مشارکت سایر اقتصادهای بزرگ جهانی است.
پیشتر کادری سیمسون، رئیس انرژی اتحادیه اروپا مشارکت چین و هند را که خرید نفت روسیه را در سال جاری افزایش داده اند، خواستار شده بود.
لو مر تاکید کرد: اگر میخواهیم در این تحریمها مؤثر باشیم، باید درآمد روسیه از فروش نفت و گاز را کاهش دهیم.
خبرگزاری فرانسه عنوان کرد: روسیه به تازگی اعلام کرده به کشورهایی که محدودیت قیمت تعیین کرده باشند، نفت نمی فروشد. شرکت انرژی روسیه روز جمعه و در پی انتشار اخباری از تصمیم گروه هفت، اعلام کرد به دلیل مشکلات فنی، جریان گاز از طریق خط لوله نورد استریم ۱ از سر گرفته نمیشود.
این در حالی است که انتقال گاز از این خط لوله از روز چهارشنبه به علت آنچه عملیات «تعمیر و نگهداری» عنوان شد، متوقف شده بود و قرار بود از شنبه جریان از سر گرفته شود.
پائولو جنتیولی کمیسر انرژی اروپا نیز دیروز (شنبه) اعلام کرد این اتحادیه «آماده واکنش» به تصمیم روسیه برای توقف عرضه گاز به منطقه است.
وزیر اقتصاد فرانسه عنوان کرد: مخالفت سرسختانه اروپا با روسیه، از جمله از طریق تحریم های اقتصادی و دیپلماسی بین المللی، دلیلی بر جایگاه رو به رشد منطقه به عنوان «سومین ابرقدرت» جهان است.
وی افزود: همه چیز به شدت در حال تغییر است. اروپا در حال تبدیل شدن به یک ابرقدرت است، نه تنها از منظر اقتصادی، بلکه از نظر سیاسی.
لومر تاکید کرد: من واقعاً فکر می کنم که ما در مسیر درستی پیش می رویم تا اروپا در قرن بیست و یکم بین چین و آمریکا ایفای نقش کند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت. در ۲۳ فوریه (۴ اسفند) و تنها یک روز پیش از آغاز جنگ اوکراین، شورای اتحادیه اروپا در واکنش به این اقدام نخستین بسته تحریمی را علیه روسیه تصویب کرد.
پوتین روز پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیات نظامی که آن را «عملیات ویژه» و طرف غربی آن را «تهاجم نظامی» در اوکراین خواندند، آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. جنگ اوکراین با همه تبعات گسترده سیاسی، نظامی، اقتصادی، اجتماعی و حتی فرهنگی و زیستمحیطیاش همچنان ادامه دارد.
اتحادیه اروپا تاکنون شش بسته تحریم را علیه روسیه تصویب کرده است که بر مبنای آخرین مورد آن صادرات نفت مسکو به کشورهای عضو تا پایان سال ۲۰۲۲ (دی ماه) بهطور کامل متوقف میشود. این تحریمها تا کنون با افزایش بهای سوخت به افزایش بی سابقه تورم در این کشورها منجر شده است.
**دیپلمات کرهجنوبی: اتحاد تراشه نمیتواند مانع توسعه چین شود
یک دیپلمات ارشد سابق کره جنوبی میگوید اتحاد تراشه شکل گرفته به رهبری آمریکا نمیتواند مانع توسعه و پیشرفت صنعت تراشه در چین شود.
«را جونگ یل» دیپلمات سابق کره جنوبی در ژاپن و انگلیس در مصاحبه ای اختصاصی با «چاینا دیلی» گفت: من نمیدانم قصد نهایی آنها چیست، اما چین کشوری نیست که بتوان آن را محدود کرد.
به استاد گزارش های خبری، دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا میکوشد برای ایجاد رهبری خود در زنجیره تامین نیمهرساناها در جهان با کشاندن ژاپن، کره جنوبی و تایوان در «اتحاد ۴ تراشه»، چین را به چالش بکشاند.
وزارت خارجه آمریکا از سال گذشته سعی کرده ساز وکار همکاری تراشه خود را در قالب یک اتحاد میان دولتها و شرکتهای متحد و شریک خود، ارتقاء دهد، که اساسا صنعت تراشه داخلی آمریکا را حمایت میکند، تا سیطره دوباره ایالات متحده بر زنجیره تامین تراشه و منزوی کردن چین، محقق شود.
وی افزود: «ما نمیتوانیم به حذف چین از هر نوع سازمان بینالمللی برای ترویج تجارت و رونق اقتصادی فکر کنیم.»
رئیس جمهوری آمریکا تصویب لایحه ۲۸۰ میلیارد دلاری را امضا کرد که هدف آن تقویت صنعت داخلی ساخت تراشه و تحقیقات علمی در این زمینه در میانه رقابت با چین است.
به استناد گزارش های خبری، دولت بایدن از زمان روی کار آمدن، سیاست های دولت «دونالد ترامپ» را در قبال چین به منظور فشار به پکن و تحریم ها در پیش گرفته؛ بطوریکه روابط دو کشور همچنان پرتنش دنبال می شود. این لایحه، بودجه مورد نیاز برای تقویت تولید داخلی تراشه های نیمه رسانا را که یک جزء حیاتی برای تقریباً هر دستگاه الکترونیکی در زمان حال است، تامین می کند. هدف دیگر این لایحه جلوگیری از بحران های زنجیره تامین کالا در آینده و افزایش رقابت آمریکا با چین در زمینه تولید این کالاها است.
**ترکمنستان و قرقیزستان هم به کریدور شمال - جنوب میپیوندند
ترکمنستان و قرقیزستان هم به دنبال پوستن به کریدور حملونقل بینالمللی شمال-جنوب هستند؛ این طرح توافق آن توسط جمهوری اسلامی ایران، روسیه و هند به امضا رسیده و از سال ۲۰۰۰ لازم الاجرا شده است.
ترکمنستان و قرقیزستان قصد دارند به کریدور حملونقل بینالمللی شمال-جنوب بپیوندند که به این ترتیب با گنجاندن این دو کشور مسیرهای تکمیلی در مسیر این گذرگاه ایجاد خواهد شد.
در راستای این تصمیم یک هیئت ترکمنستانی به نمایندگی از سازمان آبراه ها از منطقه آستاراخان و بنادر آن در روسیه بازدید کردند.
ترکمنستان به همکاری با روسیه در زمینههایی مانند حملونقل ریلی، جادهای، هوایی و دریایی ادامه خواهد داد و این کشورها پتانسیل زیادی برای همکاری در زمینه کریدور شمال-جنوب دارند. قرارداد ایجاد کریدور حملونقل بینالمللی شمال-جنوب در سال ۱۹۹۸ توسط روسیه، ایران و هند امضا و در سال ۲۰۰۰ لازم الاجرا شد.
بعدها جمهوری آذربایجان، بلاروس، بلغارستان، ارمنستان، قزاقستان، قرقیزستان، عمان، تاجیکستان و ترکیه به آن پیوستند. پیش بینی می شود پس از اتمام کامل پروژه، زیرساخت های کریدور"شمال-جنوب" قادر به جابجایی ۱۵ میلیون تن بار در سال باشد. انتظار می رود این گذرگاه زمان ترانزیت بین بمبئی و مسکو را بر اساس مسیر عبوری ازجمهوری آذربایجان به نصف کاهش دهد.
با قرار گرفتن بندر ترکمن باشی در این کریدور، قابلیتهای ترانزیتی دریای خزر افزایش می یابد. نقش ترکمنستان در این گذرگاه این است که بندر آن به مرکزی با مسیرهای منتهی به شرق به ازبکستان و افغانستان تبدیل شود. همچنین مسیرهایی مورد مطالعه قرار گرفت که از طریق ترکمنستان، ازبکستان و قزاقستان با چین ارتباط برقرار کند.
کالاهایی که از بندر ترکمن باشی خارج می شوند می توانند از طریق آستاراخان، قفقاز، ترکیه و اتحادیه اروپا از طریق بندر آذربایجان باکو به سمت بازارهای روسیه و یا از طریق بندر انزلی به سمت جنوب به بازارهای سراسر ایران رفته و سپس بنادر ایران را ترک کنند. چابهار در خلیج فارس با راه آهن این کریدور به بنادر دریایی خاورمیانه، شرق آفریقا، هند و جنوب آسیا می رسد.
علاوه بر این، ترکمنستان به دنبال مسیرهای جدید به امارات است. در کنفرانس حمل و نقل ماه گشته در شهر آوازه همچنین چشم اندازهای همکاری نزدیکتر بین بندر ترکمن باشی و بنادر دبی و ابوظبی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
موضوع دسترسی ترکمنستان به بنادر جنوب ایران مانند چابهار و بندرعباس نیز مورد توجه قرار گرفت که دسترسی عشق آباد را به آب های بین المللی باز می کند.
اتحادیه بین المللی حمل و نقل جاده ای گفت که ترکمنستان نقش مهمی در توسعه موفقیت آمیز کریدورهای حمل و نقل بین المللی ایفا می کند. در این بیانیه آمده است : "حمایت دولت ترکمنستان برای توسعه موفقیت آمیز کریدورهای حمل و نقل بین المللی، به ویژه لاجورد ضروری خواهد بود. "
کریدور لاجورد برای تقویت همکاریهای اقتصادی منطقهای و روابط میان افغانستان، ترکمنستان، جمهوری آذربایجان، گرجستان و ترکیه و همچنین گسترش تعاملات تجاری و فرهنگی بین اروپا و آسیا طراحی شده است. این طرح با هدف بهبود زیرساختها و رویههای حملونقل (از جمله جاده، ریلی و دریایی)، افزایش صادرات و گسترش فرصتهای اقتصادی برای کشورهایی که از این کریدور حملونقل جدید بهره میبرند، برنامه ریزی شده است.
**شرکت هواپیمایی "کیشایر" پروازهای خود به افغانستان را آغاز کرد
در آستانه سفرهای آیین اربعین، شرکت هواپیمایی کیش ایر به عنوان سومین خط هوایی جمهوری اسلامی ایران، پس از شرکت های ماهان و تابان، پروازهای خود به افغانستان را برقرار کرد.
سید حسن مرتضوی معاون سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل ضمن اعلام این هبر اطهار داشت که پروازهای شرکت هواپیمایی کیشایر در هفته دو بار و به مقصد شهرهای کابل و قندهار انجام خواهد شد.
وی در ادامه با اشاره به حجم درخواستهای طرفینی مبنی بر سفر به هر دو کشور گفت: هم اتباع افغانستانی برای بازگشت به کشورشان و هم اتباع ایرانی برای سفر به افغانستان درخواستهای مکرری داشتند که تعداد خطوط هوایی در این مسیر افزایش یابد که با رایزنیهای انجام شده با هیأت حاکمه افغانستان محوز پروازهای شرکت کیشایر پس از شرکتهای ماهان و تابان صادر شد و امیدواریم تسهیلاتی جدی به ویژه در حوزه هزینههای سفر برای اتباع دو کشور فراهم شود.
**دورخیز قطارهای سریعالسیر چین برای تصاحب شبکههای ریلی جهان
براساس نظر کارشناسان چین با جمعآوری تجربه وسیع در زمینه قطارهای سریعالسیر در داخل کشور تمایل دارد تا اطلاعاتش را با بقیه کشورهای جهان به اشتراک بگذارد.
چین تحقیقات ساخت و ساز قطارهای سریعالسیر را در دهه ۱۹۹۰ آغاز کرد، در حالیکه همان زمان ژاپن قطارهای «شینکانسن» خود را به مدت ۲۰ سال به راه انداخته بود. در سال ۲۰۰۸ اولین قطار سریع السیر با سرعت ۳۵۰ کیلومتر در ساعت به راه افتاد که پکن را به تیانجین وصل میکرد. این پروژه شروع توسعه ملی قطارهای سریعالسیر در این کشور شد.
باوجود اینکه شروع این پروژه دیر رقم خورد چین خود را از یک دنبالکننده به رهبر در این زمینه در جهان تبدیل کرد.
براساس اطلاعات گرداننده شبکه ریلی چین که شرکت دولتی گروه خطوط راهآهن چین است، اکنون این کشور قطارهای سریعالسیری با بالاترین سرعت و تنوع عملیاتی راهاندازی کرده است. چین همچنین در زمینه جامعترین تکنولوژیها به توسعه چشمگیری دست یافته و غنیترین تجربه مدیریت راه آهن در جهان را کسب کرده است.
با چنین پیشرفت چشمگیری در مدت زمانی بسیار کوتاه، چین در رده نخست جهان در شبکه های ریلی جهان قرار گرفته که یا عملیاتی شدند و یا درحال ساخت هستند. تا پایان سال گذشته میلادی شبکه قطارهای سریعالسیر چین به ۴۰ هزار کیلومتر گسترش یافت که بیش از دو سوم طول کلی از چنین شبکههایی در سراسر جهان است.
باوجود این سرعت ساهت و ساز مسیرهای بیشتر هنوز آهسته نشده است و در ۶ ماه اول سال جاری میلادی نزدیک به ۹۹۶ کیلومتر خط جدید قطارهای تندرو در چین عملیاتی شده است.
در پایان این گزارش آمده است چین تمایل دارد دانش و تجربههایش را در زمینه قطارهای سریعالسیر و ساخت خطوط راهآهن در اختیار کشورهای دیگر بگذارد و در پروژههای بین المللی از جمله قطارهای تندروی جاکارتا-باندونگ در اندونزی، چین-لائوس، بلگراد-بوداپست که صربستان را به مجارستان متصل میکند نیز مشارکت کند.
**سرمای پاییز و زمستان ۹ میلیون ایتالیایی را تهدید می کند
رسانه ایتالیایی هشدار داد از هر ۶ ایتالیایی یک نفر (به میزان ۹ میلیون نفر) به دلیل افزایش قبوض در سراسر اتحادیه اروپا در پاییز و زمستان با فقر انرژی مواجه هستند.
خبرگزاری آنسای ایتالیا به نقل از کنفدراسیون عمومی صنایع دستی ایتالیا این خبر را اعلام کرد و افزود: مناطق جنوبی ایتالیا با بالاترین خطر مواجه هستند.
این گزارش افزود: خانوارها در صورتی در فقر انرژی تلقی می شوند که نتوانند به طور منظم خانه های خود را در زمستان گرم کنند یا در تابستان از تهویه مطبوع استفاده کنند و مجبور شوند استفاده از لوازم خانگی پرمصرف را متوقف یا استفاده از آنها را به شدت محدود کنند.
گفته می شود مناطق جنوبی این کشور در وضعیت بسیار وخیمی از لحاظ فقر انرژی قرار دارند. در منطقه «کامپانیا» بین ۵۱۹ تا ۷۷۹ هزار خانوار به طور نامنظم از برق یا گاز استفاده می کنند. در سیسیل این آمار بین ۴۸۱ تا ۷۲۲ هزار نفر و در «کالابریا» ۲۸۷ هزار خانوار در چنین وضعیتی بسر می برند.
راشاتودی در این زمینه گزارش داد: ایتالیا محدودیتهایی را برای استفاده از گرمایش مرکزی در ساختمانهای عمومی و بلوکهای آپارتمانی وضع کرده است و انتظار میرود این محدودیتها تحت تدابیر جدید تشدید شوند.
روز جمعه، لیگ برتر فوتبال ایتالیا اعلام کرد که قصد دارد به عنوان بخشی از اقدامات صرفه جویی در مصرف انرژی، محدودیتی چهار ساعته برای استفاده از نورافکن در ورزشگاه ها در روزهای بازی اعمال کند. انتظار می رود قانون جدید مصرف برق نورافکن را تا حدود ۲۵ درصد کاهش دهد.
ایتالیا برای سه چهارم مصرف برق خود به واردات متکی است که آسیب پذیری این کشور در برابر بحران انرژی کنونی اروپا را نشان می دهد.
**کرملین: موارد امنیتی برای حضور پوتین در اجلاس گروه ۲۰ بررسی میشود
دیمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین در گفتوگویی تاکید کرد در تصمیمگیری برای حضور پوتین در نشست گروه ۲۰ در اندونزی شاخصهای امنیتی نیز بررسی میشود.
«پاول زاروبین» خبرنگار شبکه تلویزیونی «روسیه ۱» بخشی از گفتوگو با سخنگوی کرملین را که قرار است نسخه کامل آن در برنامه «مسکو. کرملین. پوتین» پخش شود در کانال تلگرامی خود منتشر کرد.
پسکوف در پاسخ به پرسشی درباره احتمال خطرناک بودن حضور فیزیکی پوتین در این اجلاس با توجه به درگیریها در اوکراین خاطر نشان کرد: به منظور تصمیمگیری در مورد نحوه حضور رییسجمهور روسیه در نشست سران گروه ۲۰، نکات بسیاری باید بررسی شود که توجه به شاخصهای امنیتی یکی از این موارد است.
گروه ۲۰ مهمترین کشورهای صنعتی و قدرتهای اقتصادی در حال ظهور را در بر میگیرد. نشست سران این کشورها قرار است امسال در روزهای ۱۵ و ۱۶ ماه نوامبر (۲۴ و ۲۵ آبان ماه) در بالی اندونزی و با حضور فیزیکی رهبران کشورهای عضو برگزار شود.
سخنگوی ریاست جمهوری روسیه ماه گذشته در نشست خبری درباره حضور پوتین در اجلاس سران گروه ۲۰ گفته بود که هنوز در این مورد تصمیمی گرفته نشده است.
**لاپید: موضع ما درخصوص توافق هسته ای تداوم فشار است
نخست وزیر رژیم صهیونیستی امروز یکشنبه بار دیگر از دستیابی به یک توافق احتمالی در چارچوب کنونی مذاکرات جاری رفع تحریم ها ابراز نگرانی کرد و گفت که موضع تل آویو در خصوص توافق هسته ای تداوم فشار است.
یائیر لاپید، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در اظهاراتی گفت که سیاست این رژیم "درخصوص توافق هسته ای ایران تداوم فشارها بدون شکست معادله ها است".
وی گفت: "رئیس موساد (سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی) فردا به واشنگتن می رود تا موضع تل آویو در خصوص خطرات نهفته در توافق هسته ای ایران را شرح دهد."
نخست وزیر رژیم صهیونیستی در سایه انزوای بین المللی این رژیم در ارتباط با مذاکرات رفع تحریم ها مدعی شد که این رژیم توانسته است که "کمپین گسترده ای به راه بیاندازد" تا به گفته خود از طریق آن "مانع امضای یک توافق هسته ای خطرناک میان ایران و قدرتهای بزرگ" شود.
سران رژیم صهیونیستی با اذعان به برخورداری ایران از دانش هستهای و نیز احتمال دستیابی به یک توافق با ایران، بار دیگر در سایه اختلافنظرهای خود به تکاپو افتادهاند تا شاید بتوانند بر این روند تاثیر بگذارند.
شبکه تلویزیونی صهیونیستی «کان» پیش از این گفت: لاپید قرار است با جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در حاشیه نشست سالانه سازمان ملل درباره توافق هسته ای ایران گفت و گو کند.
لاپید و بایدن چند روز پیش با یکدیگر تلفنی گفت وگو کردند.
شبکه تلویزیونی صهیونیستی «آی ۲۴ نیوز» پیشتر گزارش داده بود که لاپید خواستار توضیح رئیس موساد درباره تحقیر آمریکا به خاطر امضای توافق هسته ای احتمالی با ایران شده است؛ امری که نشان از اختلافات داخلی و سردرگمی آنها در زمینه چگونگی برخورد با این پرونده دارد.
دیوید بارنی رئیس موساد اخیرا از آمریکا برای عجله در امضای توافق هسته ای انتقاد کرده و این توافق را مبتنی بر دروغ اعلام کرده بود. حالا او قرار است فردا دوشنبه به واشنگتن سفر کند.
**جدال سخت داعش با حامیان فکری طالبان
مولوی مجیبالرحمن انصاری عالم شناخته شده و حامی سرسخت طالبان در حوزه جنوب غرب افغانستان، روز جمعه در شهر هرات ترور شد، این درحالیاست که داعش متهم درجه اول این حادثه است.
هفته گذشته با کشته شدن «ملا عیسی» فرمانده گروه داعش در هرات، اداره اطلاعات طالبان تأمین امنیت عالمان حامی حکومت را شدت بخشید با این حال، داعش موفق شد طی عملیات تروریستی روز جمعه ترور «مولوی مجیبالرحمن انصاری» عالم شناخته شده و حامی سرسخت طالبان در حوزه جنوب غرب افغانستان را به سرانجام برساند.
سه هفته پیش «رحیمالله حقانی» بزرگترین روحانی برجسته و حامی طالبان توسط داعش در کابل پایتخت افغانستان ترور شد. مولوی حقانی از نظریهپردازان طالبان بود که در رد عقاید داعش و تبلیغ علیه این گروه نقش برجستهای داشت و به همین دلیل تحت شدیدترین تدابیر امنیتی زندگی میکرد.
ترور دو عالم برجسته و شناخته شده طرفدار طالبان طی کمتر از یک ماه، دستکم ۳ مسئله عمده را بیان میکند.
نخست، برخلاف ادعای طالبان مبنی بر شکست و نابودی داعش در افغانستان، باید پذیرفت که داعش عملا در افغانستان حضور دارد و با انجام عملیاتهای پیچیده تروریستی همچنان اعلام قدرت میکند. داعش با انجام چندین عملیات تروریستی در ماه محرم امسال، تعداد قابل توجهی از عزاداران حسینی را در افغانستان هدف قرار داد.
کشته شدن ملا عیسی فرمانده داعش در هرات و کشته شدن والی داعش در ولایت فراه در روزهای گذشته نشان میدهد که گروه داعش در افغانستان تاکتیک جدیدی را در دست گرفته است. به نظر میرسد که گروه داعش با تقلید از تاکتیکهای طالبان در سالهای گذشته، دیگر از جنگ رودررو اجتناب ورزیده و ضمن انتخاب والی و فرمانده برای هر ولایت، استراتژی جذب نیروهای محلی و انجام عملیاتهای محلی را این کشور به ویژه در ولایتهای غربی در پیش گرفته است.
دوم، هرچند که حنفیت و سلفیت در بخشی از رویکردهای عقیدتی باهم اختلاف نظر و گاهی هم جدال داشتهاند اما پیش از این در افغانستان برای کشتن بزرگان مذهبی و فکری یکدیگر وارد عملیات گسترده نشده بودند.
شواهد نشان میدهد که پس از کشته شدن ایمن الظواهری رهبر القاعده در کابل، گروه داعش تبلیغات و عملیات خود را به صورت گسترده علیه طالبان و روحانیون طرفدار طالبان آغاز کرده است. به نظر میرسد که گروه داعش در صدد جذب نیروهای طرفدار القاعده و نیروهای سرخورده طالبان است و علاوه بر آن، به منظور جذب کمک و حمایتهای خارجی تلاش میکند موفقیتهای شاخه خراسان در سرخط اخبار رسانهها قرار گیرد.
سوم، پس از شکست گفتگوهای صلح بین دولت پاکستان و طالبان پاکستانی، روحانیون برجسته پاکستانی طرفدار دولت پاکستان از گروه داعش در افغانستان حمایت کنند. واقعیتهای افغانستان نشان میدهد که بسیاری از گروههای افراطی مخصوصا داعش ریشه اجتماعی در افغانستان ندارد ولی به بعنوان یک اهرم در بازیهای سیاسی افغانستان به کار گرفته شدهاند. گسترش فقر و بیسوادی از جمله عامل موفقیت تطبیق پروژههای افراطگرایی در افغانستان میباشند.
با توجه به تحرکات و فعالیتهای داعش در مناطق مختلف افغانستان، ایجاب میکند که طالبان و مردم افغانستان، در مقابل گسترش پدیده تکفیری داعش در افغانستان بیش از گذشته اقدام هماهنگ و مؤثر داشته باشند.
گروه داعش رویکرد فرامنطقهای دارد و مسیری فراتر از مرزهای افغانستان را جستجو میکند. بنابراین اقدام هماهنگ منطقهای برای مهار گروه داعش و حذف آن از منطقه یک ضرورت اجتناب ناپذیر است. لازم است حکومت طالبان برای مبارزه جدی با داعش به خصوص در مرزهای افغانستان، زمینه ایجاد همکاریهای مشترک امنیتی و اطلاعاتی منطقه را جستجو کند.
**گوانتانامو؛ زندانی مخوف با زندانیانی بدون جرم معتبر
یک کتاب جدید این ادعا را مطرح کرده است که دولت تونی بلر نخست وزیر پیشین انگلیس به اسناد اطلاعاتی آمریکا در زندان گوانتانامو دسترسی ویژه داشت که فاش می کرد مدرک معتبری علیه بازداشت شدگان انگلیسی وجود ندارد.
مقام های آمریکایی امیدوار بودند هر بازداشت شده انگلیسی که از این زندان مخوف آزاد می شود، به محض ورود به بریتانیا دستگیر شود یا تحت نظارت شدید قرار گیرد.
اما مقام هایی که فوریه ۲۰۰۴ پرونده های زندانیان انگلیسی را در نشستی در واشنگتن بررسی کردند، دریافتند که هیچ مدرک قابل توجهی علیه این افراد وجود ندارد.
دولت انگلیس شش سال بعد پذیرفت میلیون ها پوند غرامت به زندانیان سابق خلیج گوانتانامو پرداخت کند. مبالغ پرداختی تا ۲۰ میلیون پوند گزارش شده است.
در این میان، جزئیات جلسه ای بین مقام های انگلیسی و آمریکایی در مورد آزادی زندانیان انگلیسی برای اولین بار در کتاب جدیدی در مورد سرویس اطلاعاتی تحت عنوان «تاریخ پنهان پنج چشم» نوشته ریچارد کرباج منتشر شده است.
پیتر کلارک معاون سابق دستیار کمیسر اسکاتلند یارد دفتر کابینه و مقام های وزارت امور خارجه انگلیس را در نشستی که ۲۷ فوریه ۲۰۰۷ برگزار شد، همراهی کرد تا اسناد محرمانه در مورد بازداشت شدگان انگلیسی مورد بررسی قرار گیرد.
در این پرونده ها، سطح تهدیدی که زندانیان با آن مواجه بودند، مورد توجه قرار گرفت. مقام های آمریکایی نگران بودند زندانیانی که آزاد می شوند، در آینده تهدیدی بالقوه ایجاد نکنند.
کلارک در ارزیابی خود از این جلسه در این کتاب جدید گفت: اطلاعات برای متهم کردن بازداشت شدگان به چیزی کافی نبود. وی افزود: هیچ یک از موارد در دادگاه قابل قبول نبود.
مقام های آمریکایی که احتمالا امیدوار بودند زندانیان انگلیسی پس از ورود به خاک انگلیس بازداشت شوند، خیلی زود ناامید شدند.
کلارک گفت: ما باید بارها توضیح می دادیم هر اتفاقی که برای زندانیان در بازگشت به انگلیس اتفاق می افتاد، می توانست مطابق با قانون بریتانیا باشد.
بازداشتگاه گوانتانامو در جنوب شرقی کوبا ژانویه ۲۰۰۲ تاسیس شد. این زندان در مجموع ۷۸۰ زندانی را در خود جای داد و بنا بر اعلام سازمان عفو بین المللی، به نماد شکنجه و بازداشت نامحدود زندانیان بدون محاکمه و اتهام تبدیل شد.
در سال ۲۰۰۴، پس از آنکه دولت انگلیس به دلیل نگهداری زندانیان انگلیسی در این اردوگاه بدون محاکمه تحت فشار قرار گرفت، جلساتی بین مقام های آمریکایی و انگلیسی برگزار شد.
۳۶ زندانی تا ژوئیه ۲۰۲۲ در گوانتانامو مستقر بودند. کاخ سفید اعلام کرده که قصد دارد این تاسیسات را برچیند، اما مدافعان حقوق بشر از این مساله که این زندان همچنان باز و فعال است، به تنگ آمده اند.
**مقام صهیونیست: آمریکا مصمم به امضای توافق هستهای است
یک مقام امنیتی رژیم صهیونیستی گفت: آمریکاییها مصمم به بازگشت به توافق هسته ای با ایران هستند، زیرا آنها در شرایط موجود میخواهند از هرگونه درگیری با جمهوری اسلامی دوری کنند.
ژنرال بازنشسته «یوسی کوپرواسر» عضو ارشد مرکز امور عمومی بیتالمقدس و رئیس پیشین واحد تحقیقات در اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در گفتوگو با روزنامه یدیعوت آحارونوت گفت: تا زمانی که توافق میان ایران و گروه ۱+۴ و آمریکا امضا نشده، تلآویو از همه کارت هایش برای متقاعد کردن آمریکاییها جهت امضا نکردن توافق استفاده میکند.
وی تصریح کرد: اگرچه اسرائیل (رژیم صهیونیستی) تمام تلاشش را برای متقاعد کردن آمریکاییها برای جلوگیری از انعقاد توافق هسته ای انجام میدهد، ولی به نظر می رسد که آنها مصمم به بازگشت به توافق هستند، زیرا در شرایط موجود میخواهند از هرگونه درگیری با ایران دوری کنند.
این مقام امنیتی رژیم صهیونیستی افزود: در سال ۲۰۱۵، نیز آمریکاییها با دقت به توصیههای مقامات اسرائیل(رژیم صهیونیستی) گوش کردند، اما موقع امضای توافق آنها را نادیده گرفته و کار خودشان را کردند و اکنون نیز نباید انتظار بیشتری از آنها داشته باشیم.
«کوپرواسر» به روابط امنیتی نزدیک بین تلآویو و واشنگتن اشاره کرد و گفت: اسرائیل در عین حال کار آسانی برای جلوگیری از افزایش توان هسته ای ایران ندارد و با امضای توافق، کار برای تلآویو دشوارتر نیز خواهد شد.
روزنامه یدیعوت آحارونوت در گزارشی درباره رایزنیهای مقامات این رژیم برای جلوگیری از احیای توافق هستهای میان ایران و گروه ۱+۴ و آمریکا نوشت: "دیوید بارنی" رئیس موساد(سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی) به عنوان بخشی از تلاشها برای متقاعد کردن آمریکا و دیگر قدرتهای غربی جهت امضا نکردن توافق هستهای از واشنگتن دیدار میکند.
این رسانه چاپ تلآویو، وی را بعد از «بنی گانتس» وزیر جنگ و «ایال هولاتا» مشاور امنیت ملی رژیم صهیونیستی، سومین مقام امنیتی (صهیونیست) عنوان کرد که در روزهای اخیر از آمریکا دیدن میکند.
«اشلی پری» مشاور سابق کابینه رژیم صهیونیستی در حوزه مسائل راهبردی، هدف از سفر رئیس موساد به واشنگتن را ارائه اطلاعات درباره برنامههستهای ایران به جامعه اطلاعاتی و مقامات آمریکایی ارزیابی کرد.
مقامات رژیم صهیونیستی بارها با ارائه اطلاعات غلط به مقامات غربی و حتی آژانس بین المللی انرژی اتمی تلاش کردند تا راه رسیدن به توافق را در مذاکرات سد کنند.
این اظهارات در حالی بیان میشود که آمریکا کماکان از ارائه پاسخ قطعی به پیشنهادات ایران خودداری کرده و «ساموئل وربرگ»، سخنگوی منطقهای وزارت امور خارجه آمریکا در گفتوگو با شبکه تلویزیونی «الشرق» تصریح کرده که کشورش در حال رایزنی با متحدان خود در خصوص پاسخ ایران به نقطه نظرات آمریکا در مورد پیش نویس توافق هسته ای است.
سخنگوی منطقهای وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد: آمریکا در حال هماهنگی و رایزنی با متحدان اروپایی امضاکننده این توافق (انگلیس، فرانسه و آلمان) است.
وی افزود: باید نقطه نظرات ایران را بررسی کنیم و در زمان مناسب از طریق میانجی اروپایی به آن پاسخ خواهیم داد.
دور جدید مذاکرات رفع تحریمهای ایران پس از وقفهای پنج ماهه ۱۳ مردادماه در شهر وین آغاز شد و این مذاکرات پس از چهار روز ۱۷ مرداد ماه با بازگشت هیات ها به پایتخت ها پایان یافت.
برگزاری این دور از مذاکرات در پی آن صورت گرفت که مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در روزنامه فایننشالتایمز ادعا کرد بسته پیشنهادی جدیدی روی میز گذاشته که شامل راهکارهای به روز درباره رفع تحریمها و گامهای هستهای ایران است.
جمهوری اسلامی ایران ۲۵ مرداد (۱۶ آگوست) نظرات و درخواست های خود را درباره پیشنهادات اتحادیه اروپا درباره مذاکرات رفع تحریم ها در وین ارسال کرد و آمریکا پس از بیش از یک هفته از آن در دوم شهریور ماه (۲۴ آگوست) نظر خود را در این باره به اتحادیه اروپا ارائه کرد.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران ۱۰ شهریور ماه (اول سپتامبر) از ارسال نظرات جمهوری اسلامی ایران در مورد پاسخ آمریکا درباره متن پیشنویس توافق احتمالی رفع تحریمها به هماهنگ کننده اروپایی خبر داد و گفت: پس از دریافت پاسخ آمریکا، تیم کارشناسی جمهوری اسلامی ایران آن را به دقت مورد بررسی قرار داده و پاسخهای ایران، پس از ارزیابی در سطوح مختلف، تدوین و امشب به هماهنگکننده تحویل داده شد. متن ارسالی دارای رویکردی سازنده با هدف نهایی کردن مذاکرات است.
**چین اولین هواپیمای خورشیدی خود را با موفقیت آزمایش کرد
گروه صنعت هوانوردی چین که سازنده هواپیماهای داخلی در این کشور است، نخستین پرواز هواپیمای خورشیدی خود را انجام داد.
گروه صنعت هوانوردی چین با انتشار این خبر افزود: هواپیمای « کیمینگ شینگ ۵۰ » یا " ستاره صبح ۵۰ " از فرودگاه یولین در استان شانانشی از زمین بلند شد و به مدت ۲۶ دقیقه در آسمان پرواز کرد.
تمامی سیستمهای اتوماتیک این هواپیما به درستی و خوبی عمل کردند. این هواپیمای ۶ موتوره با باطریهای خورشیدی کار میکند و برای عملیات بلند مدت نزدیک فضا طراحی شده است. منظور از نزدیک فضا، بخشی از اتمسفر زمین در ارتفاع ۲۰ تا ۱۰۰ کیلومتر است. این فضا برفراز مرتفع ترین ارتفاعات خطوط هواپیماهای تجاری و در زیر ماهوارههایی است که به دور زمین میچرخند.
طراح این هواپیماهای خورشیدی در مصاحبه با خبرنگاران گفت، این هواپیما به پیشرفت تحقیقات و توسعه در زمینه هایی از جمله انرژیهای جدید، مواد ترکیبی و مهندسی هوانوردی کمک خواهد کرد و ظرفیتهای عملیاتی چین در نزدیک فضا و اقیانوس را بهبود میبخشد.
پیش از گروه صنعت هوانوردی چین، شرکت صنعتی تکنولوژی و علوم هوانوردی چین مدل های پهپادهای خورشیدی را توسعه داد که قادر به پرواز در منطقه نزدیک فضا بودند.
در حال حاضر، کشورهایی مانند آمریکا و انگلیس پهپادهای خورشیدی را توسعه داده اند که تا ارتفاع ۲۰ هزار متر پرواز میکنند. رکورد جهانی ارتفاع ثبت شده توسط این پهپادهای خورشیدی ۲۹ هزار و ۵۲۴ متر بوده است که توسط شرکت تکنولوژی « آئروایرمنت » در کالیفرنیا در ماه اوت سال ۲۰۰۱ ساخته شد.
**وخامت شرایط ساکنان غزه در نتیجه تجاوزگری رژیم صهیونیستی
سازمان ملل گزارش داد خشونت و محاصره نوار غزه توسط نیروهای صهیونیستی، اوضاع ساکنان این منطقه را به وخامت سوق داده است.
تارنمای سازمان ملل گزارش داد: «ین هستینگز» هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل در اراضی اشغالی فلسطین، پس از دیدار با خانوادهای در غزه که خانهشان در درگیریها به شدت آسیب دیده است، گفت: «وضعیت بشردوستانه در غزه در حال وخامت است و تشدید اخیر فقط اوضاع را بدتر خواهد کرد. ما آماده همکاری با همه طرف ها هستیم تا اطمینان حاصل کنیم که نیازهای بشردوستانه تامین می شود».
فشارهای ناشی از تجاوزگری و خشونت ارتش رژیم صهیونیستی بسیاری از ساکنان غزه به ویژه کودکان را با نیاز بیشتری به حمایت های روانی مواجه کرده است.
این گزارش افزود، طی سه روز خشونتآمیز در اوایل ماه اگوست، تا رسیدن به آتشبس در ۷ آگوست (۱۶ مرداد)، نیروهای صهیونیست حدود ۱۴۷ حمله هوایی علیه اهدافی در غزه انجام دادند.
تور ونسلند، هماهنگ کننده ویژه روند صلح خاورمیانه، در گزارشی به شورای امنیت در ۸ اوت گزارش داد که در این حملات ۴۶ فلسطینی شهید و ۳۶۰ نفر زخمی شدند.
«عادل خدر» مدیر منطقه ای صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در خاورمیانه و شمال آفریقا در بیانیه ای با استقبال از آتش بس گفت: ۱۷ کودک فلسطینی در میان کشته شدگان غزه در ماه آگوست بودند و درگیری ها تلفات سنگینی را بر همه جوانان ساکن غزه وارد کرده است.
وی افزود: برای بسیاری از کودکان، این پنجمین درگیری آنها در ۱۵ سال گذشته بود. بسیاری از آنها در حال حاضر با اثرات روانی طولانی مدت ناشی از مواجهه مداوم با خشونت زندگی می کنند.
دکتر «یوسف شاهین»، رئیس برنامه پیشگیری و کنترل بیماری ژانس امداد و کاریابی پناهجویان فلسطینی (آنروا) در کارگاهی گفت که برنامه سلامت روان و حمایت روانی این آژانس برای درمان بیش از ۸۷ هزار مورد، یکی از مهم ترین این برنامه ها در نوار غزه است.
دکتر «سامی اویدا» از کارشناسان برنامه سلامت روان در غزه، به نوبه خود، چالش های روانی ساکنان این منطقه را ناشی از اشغالگری و محاصره نوار غزه توسط صهیونیست ها دانست که بیش از ۱۵ سال به طول انجامیده است. بیش از ۶۵ درصد از جمعیت غزه زیر خط فقر زندگی می کنند و بیش از ۶۰ درصد بیکار هستند.
«غاده الجدبا» (Ghada Al Jadba)، رئیس برنامه بهداشت آنروا، در تایید این سخنان گفت که مردم غزه «در یک وضعیت ناامیدی و وخامت روانی در نتیجه وخامت شرایط اقتصادی، اجتماعی و سیاسی زندگی می کنند».
این گزارش افزود خشونت صهیونیست ها باعث شده که یک سوم جمعیت نوار غزه نیاز به حمایت روانی و اجتماعی داشته باشند.
بیش از دو میلیون نفر در نوار غزه زندگی می کنند: تنها یک بیمارستان سلامت روان با ظرفیت پنجاه تخت برای خدمات رسانی به پنج استان در نوار غزه وجود دارد.
یونیسف پیشتر اعلام کرده بود که بیش از ۱.۳ میلیون کودک فلسطینی در کرانه باختری، قدس شرقی و نوار غزه که این هفته به مدرسه بازگشتهاند، با خطرات و تهدیداتی جدی مواجه هستند.
بر اساس گزارش یونیسف، رژیم صهیونیستی از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۱۵ مورد تجاوز را در مورد بخش آموزش در کرانه باختری مرتکب شده، از جمله اینکه بارها نظامیان این رژیم اقدام به شلیک گاز اشکآور و نارنجکهای صوتی به داخل مدارس کرده و در میان دانشآموزان ایجاد رعب و وحشت و بعضا اقدام به بازداشت آنان کردند.
**اعدام ۲ جاسوس رژیم صهیونیستی در نوار غزه
وزارت امور داخلی دولت فلسطین در نوار غزه امروز یکشنبه از اجرای احکام اعدام ۲ جاسوس رژیم صهیونیستی خبر داد.
وزارت امور داخلی دولت فلسطین در نوار غزه امروز (یکشنبه) در بیانیهای اعلام کرد که در راستای احقاق حقوق شهروندان، حکم اعدام دو نفر به اتهام جاسوسی برای رژیم صهیونیستی اجرا شد.
دادگاه نظامی نوار غزه هفتم تیرماه یک جاسوس رژیم صهیونیستی به نام "نضال. س" را به جرم انتقال اطلاعات نظامی به رژیم صهیونیستی به اعدام و سه تن دیگر را به تحمل زندان محکوم کرده بود.
این جاسوس سال ۲۰۰۷ اطلاعات مربوط به نیروهای مقاومت و تحرکات آن ها، اطلاعات مربوط به فعالیت های مقاومت و تونل ها و مکان استقرار موشک ها را به رژیم صهیونیستی منتقل کرده بود.
اقدامات این جاسوس به هدف قرار گرفتن بسیاری از اماکن و شهید و زخمی شدن شماری از نیروهای مقاومت در غزه (منجر) شده بود.
دادگاه نظامی نوار غزه در آن زمان دو متهم دیگر را به حبس ابد با اعمال شاقه و یک متهم را به ۱۳ (سال )حبس با اعمال شاقه محکوم کرد.
**تیراندازی به اتوبوس رژیم صهیونیستی در غور اردن/ پنج شهرک نشین زخمی شدند
یک دستگاه اتوبوس شهرک نشینان صهیونیست امروز (یکشنبه) در منطقه غور اردن هدف تیراندازی قرار گرفت.
شبکه روسیا الیوم به نقل از رسانههای عبری اعلام کرد که راننده اتوبوس حامل شهرک نشینان صهیونیست در تیراندازی به این اتوبوس در جاده "۹۰" در منطقه غور اردن به شدت مجروح شد.
روزنامه عبری زبان «معاریو» نیز به نقل از سازمان اوژانس رژیم صهیونیستی گزارش داد: درپی این تیراندازی ۵ نفر از جمله راننده اتوبوس مجروح شدند.
منابع رسانهای دیگر رژیم صهیونیستی نیز اعلام کردند که این اتوبوس حامل نظامیان ارتش این رژیم بوده است.
رسانههای رژیم صهیونیستی همچنین مدعی بازداشت دو نفر به اتهام دست داشتن در این تیراندازی شدند.
فایلی ویدئویی نیز از در رسانه های رژیم صهیونیستی منتشر شده و در آن ادعا شد که خودروی در حال آتش سوزی در آن متعلق به مجریان عملیات است.
افزایش مبارزه مسلحانه گروههای مقاومت فلسطین در کرانه باختری بیش از پیش سران رژیم صهیونیستی را نگران کرده است.
اخیرا نیز دو اتوبوس حامل شهرکنشینان صهیونیست در کرانه باختری هدف تیراندازی قرار گرفته بود.
**مقام اتحادیه اروپا: به سیاست «چین واحد» پایبند میمانیم
یک مقام ارشد اتحادیه اروپا اعلام کرد که این اتحادیه سیاست خود در قبال چین و پایبندی به اصل «چین واحد» را با وجود تنش های اخیر بر سر مسئله تایوان، تغییر نخواهد داد.
«دومینیک پورتر» مقام ارشد شاخه سیاست خارجی اتحادیه اروپا با تاکید بر این موضع گفت: جای هیچ بحثی نیست. سیاست «چین واحد» اتحادیه اروپا به قوت خود باقی می ماند.
وی افزود این راهبرد مبتنی بر مفاهیمی است که اتحادیه اروپا به عنوان تعاملی اصولی، عملی و واقع بینانه توصیف می کند.
مقام یاد شده اتحادیه اروپا در ادامه سخنان خود، هر گونه برنامه توافق دو جانبه در زمینه سرمایه گذاری با تایوان را منتفی دانست، اما در عین حال یادآور شد که شرکت های تایوانی از امکان سرمایه گذاری در اروپا برخوردارند.
بر اساس اصل «چین واحد»، هر کشوری که دارای روابط رسمی با پکن است حق ندارد با تایوان روابط رسمی داشته باشد آمریکا نیز بر اساس این اصل قراردادهای رسمی اش را به جای تایوان با چین منعقد میکند، ولی همزمان به روابط «غیررسمی» اش با تایوان ادامه داده است و نمایندههای «غیررسمی» به این منطقه میفرستد.
اکنون پکن تاکید دارد در سراسر جهان تنها یک کشور چین وجود دارد. جزیره تایوان هم یک منطقه متعلق به چین است و جمهوری خلق چین یگانه دولت قانونی چین به شمار میرود. اصل "چین واحد" شرط و پایهای برای توسعه روابط همکاری دوستانه چین با کشورهای جهان است.
**الحلبوسی: دولتی با اختیارات کامل و مورد توافق همه در عراق تشکیل شود
رئیس پارلمان عراق ابراز عقیده کرد که دستورکار جلسات گفت وگوی ملی باید اموری را از جمله زمان انتخابات، انتخاب رئیس جمهور و تشکیل دولتی با اختیارات کامل را در بر بگیرد.
محمد الحلبوسی رئیس پارلمان عراق امروز یکشنبه در توییتی نوشت که دستورکار جلسات گفت وگوی ملی باید اموری را شامل شود که فرآیند سیاسی بدون توافق بر آن پیش نمی رود.
وی ابراز عقیده کرد که باید موعد انتخابات پارلمانی زودهنگام و انتخابات شورای استان ها در موعدی حداکثر تا پایان سال جاری تعیین شود.
الحلبوسی با اشاره به لزوم انتخاب رئیس جمهور، تاکید کرد که باید دولتی با اختیارات کامل مورد توافق همه که محل اطمینان و اعتماد ملت و نیروهای سیاسی تشکیل شود.
برپایه این گزارش، رئیس پارلمان عراق گفت در این جلسات باید ماده ۷۶ قانون اساسی مجددا تفسیر و دستکاری خجالت آور حکم این ماده که با فشارهای سیاسی پس از انتخابات ۲۰۱۰ رخ داد، لغو شود.
الحلبوسی گفت که قانون بودجه کشور در این گفت وگوی ملی تصویب و قانون انتخابات پارلمانی عراق ابقا یا اصلاح شود.
وی در ادامه ابراز عقیده خود درباره روند سیاسی و نظامی عراق نوشت که قانون دادگاه عالی فدرال براساس ماده ۹۲ قانون اساسی تصویب شود و نیروهای نظامی و امنیتی مجددا بازآرایی شوند و وزارت کشور به طور اختصاصی، امنیت شهرها را در دست داشته باشد و سایر نیروها در محل طبیعی خود در اردوگاه های آموزشی و محل هایی که فرماندهان نظامی و امنیتی تعیین می کنند، حضور داشته باشند به همراه هر آنچه لازم است تا در صورت هر وضعیت اضطراری در آمادگی کامل باشند.
الحلبوسی گفت که در گفت وگوی ملی باید رابطه بین دولت فدرال و اقلیم کردستان عراق با توافقی اعلام شدهِ به ملت تا زمان تصویب قانون نفت و گاز تنظیم و ساماندهی شود.
شب گذشته یک منبع مطلع گفته بود که نخست وزیر عراق از همه طرف های سیاسی برای حضور در دور دوم گفت وگوی ملی در فردا دوشنبه دعوت کرده است.
دور نخست گفت وگوی ملی با حضور همه طرف های سیاسی به جز جریان صدر برگزار شده بود.
چارچوب هماهنگی شیعی عراق سوم مرداد ماه بیانیهای منتشر کرد که در آن «محمد شیاع السودانی» با اجماع اعضای این چارچوب به عنوان نامزد نخست وزیری عراق معرفی شد و جریان صدر به آن اعتراض کرد؛ اعتراضی که منجر به ورود هواداران صدر به منطقه سبز بغداد و پارلمان این کشور و سپس تحصن در داخل ساختمان و محوطه پارلمان شد.
تحصن نامحدود صدریها باعث شد تا سایر جریانهای سیاسی و مسئولان این کشور در هفتههای اخیر موضعگیری کرده و با توجه به حساسیت شرایط عراق خواهان خویشتنداری و حل و فصل اختلافها از طریق گفت وگو شوند و بر لزوم حفاظت از نهادهای قانونی این کشور تاکید کرده و از مقتدا صدر بخواهند تا با چارچوب هماهنگی وارد گفت وگو شود.
در پی تظاهرات و تحصن صدریها و طرح مطالبات آنها نظیر انحلال پارلمان، اصلاح قانون اساسی و انتخابات زودهنگام در عراق، چارچوب هماهنگی شیعی عراق نیز ضمن دفاع از مشروعیت و نهادهای قانونی عراق تاکید کرد که تنها راه برون رفت انجام گفت وگو برای حل اختلافهای سیاسی است و هرگونه تغیری در کشور باید از مجراهای قانونی و حقوقی صورت گیرد.
**عطوان: کرانه باختری خطر فزاینده برای رژیم صهیونیستی است
"عبدالباری عطوان" نویسنده و تحلیل گر مشهور عرب امروز (یکشنبه) در مقاله ای با ترسیم اوضاع امنیتی سرزمین های اشغالی، از کرانه باختری به عنوان "خطر فزاینده برای رژیم صهیونیستی" یاد کرد.
عبدالباری عطوان سردبیر روزنامه رای الیوم چاپ لندن در این مقاله تصریح کرده که «ارزیابی های امنیتی اسراییل در مورد اوضاع کرانه باختری از نظر شدت گرفتن اقدامات مقاومت باعث شده تا تصویر بسیار تاریکی در برابر تل آویو ترسیم شود و سران رژیم صهیونیستی به شدت دچار ترس و وحشت شوند.
این تحلیل گر سرشناس مسائل سیاسی جهان عرب با اشاره به انتفاضه فزاینده در کرانه باختری از آن به عنوان خطر فرآروی رژیم اشغالگر قدس نام برده که چه بسا خطر آن برای سران صهیونیستی از حزب الله و ایران نیز فراتر است، زیرا به گفته عطوان باعث تضعیف پایه های رژیم صهیونیستی از درون و همچنین باعث در هم کوبیدن شدن امنیت و ثبات این رژیم به عنوان مهم ترین پایه های موجودیت جعلی آن می شود.
عطوان در ادامه از درگیری های مسلحانه با نظامیان صهیونیست به عنوان "یک پدیده روزمره در حال گسترش و نگران کننده در اکثر شهرها و روستاهای کرانه باختری" برای صهیونیستها یاد کرده که تنها منحصر به شهرهای جنین و نابلس نمی شود و علاوه بر نیروهای مقاومت، مشارکت جوانان فلسطینی در آن روز به روز در حال افزایش یافتن است.
سردبیر رای الیوم از انتفاضه جدید فلسطینی ها در کرانه باختری به عنوان آمیزه ای از تمامی انتفاضه های سابق در سرزمین های اشغالی یاد کرده که سنگ و کوکتل مولوتوف و سلاح های جنگی در درون خود گردهم آورده است و اکثر شرکت کنندگان در انتفاضه را افراد کمتر از ۲۵ سال تشکیل می دهند که بر اساس اعتقادات شخصی خود وارد میدان شده اند و رسما عضو هیچ گروه و تشکیلاتی نیستند و نکته جدید در این میان آن است که شمار جوانان انتفاضه روز به روز در حال افزایش است.
سرمقاله نویس این روزنامه فرامنطقه ای در بخشی از این مقاله در عین حال از ضعف فزاینده تشکیلات خودگردان فلسطین و افزایش اقدامات سرکوبگر رژیم صهیونیستی و فروپاشیده شدن طرح هماهنگی امنیتی بین صهیونیست ها و تشکیلات خودگردان و پایان یافتن تاریخ اعتبار بسیاری از گروه های سیاسی قدیمی به عنوان عواملی یاد کرده که همگی دست به دست هم داده تا نقشه مقاومت جدید و بسیار خطرناک تری را برای صهیونیستها ترسیم کند.
به اعتقاد عطوان، این امر از شکست تمامی نقشه های رژیم اسراییل در از بین بردن مقاومت حکایت می کند.
این نویسنده مشهور عرب می افزاید: نظامیان صهیونیست در گذشته به شهرها و اردوگاه های فلسطینیان یورش می بردند و هر یک از فعالان را که می خواستند بدون هیچ مقاومت و یا تلفاتی بازداشت می کردند، اما الان صحنه تغییر کرده و این یورش ها با مقاومت سرسختانه مواجه می شود و افرادی که قرار است بازداشت شوند، با استفاده از گلوله های جنگی تا شهادت نبرد می کنند زیرا آنان ترجیح می دهند به جای آنکه بخش عمده عمر خود را در زندان های رژیم صهیونیستی سپری کنند، به شهادت برسند.
بر اساس این گزارش، کادر جدید رهبران جوان فلسطینی، اوضاع داخلی سرزمین های اشغالی را از نزدیک دنبال می کنند و به این اعتقاد راسخ رسیده اند که رژیم اسراییل در اثر نژادپرستی و مذهب گرایی و فساد و لا ابالی گری و همچنین مشغول بودن همپیمانان اروپایی و آمریکایی شان به جنگ اوکراین از درون در حال فروپاشی است؛ آنان کاملا متقاعد شده اند که باید به مقاومت شدت بخشید و باید با استفاده از همه شیوه های ممکن به فروپاشی رژیم صهیونیستی سرعت بیشتری ببخشند.
به نوشته عطوان، اسرای فلسطینی در بند زندان های رژیم صهیونیستی نیز به این باور رسیده اند و به همین دلیل با اعتصاب غذا به مقاومت خود شدت بخشیده اند تا برای تمام جهان دروغ حقوق بشر رژیم اسراییل را برملا کنند و به صرف تهدید به اعتصاب غذا به دنبال تغییر شرایط و خواسته های خود بر دشمن هستند.
سردبیر رای الیوم در همین رابطه به خلیل العواوده مبارز فلسطینی اشاره کرده که پس از ۱۷۳ روز اعتصاب توانست به آزادی خود تحقق ببخشد.
"اطلاعات موجود ثابت می کند که محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین دیگر هیچ ارتباط فعالی با جنبش فتح ندارد و جوانان و رهبران این جنبش در حال تجدید نیرو و بازگشت به سرچشمه های اولیه خود هستند."
"مهم تر از همه اینکه نشانه های موجود از یک اعتراض پنهان در میان برخی از کادرها و فرماندهان هماهنگی امنیتی تشکیلات خودگردان حکایت می کند و همزمان با آن یک تحول جدید نگران کنننده برای رژیم صهیونیستی مبنی بر افزایش قاچاق سلاح به کرانه باختری از طریق مرزهای اردن در حال شکل گیری است و جوانان مسلح هم اکنون به داشتن تفنگ ها و هفت تیرهای خود در تشییع جنازه شهدا در نابلس و جنین افتخار می کنند و اکثر اوقات چهره خود را نمی پوشانند و با این اقدام خود دوربین های رژیم صهیونیستی را به طور علنی و تحریک آمیز به چالش کشیده اند."
به اعتقاد سرمقاله نویس رای الیوم، جوانان انتفاضه جدید کاملا متفاوت در حال شکل گیری در کرانه باختری به تقسیم بندی های تشکیلاتی اعتقادی ندارند و در میان تمامی کادرهای آنها همکاری و هماهنگی چه مادی و چه تسلیحاتی در اوج خود قرار دارد. هم اکنون میان جوانان کرانه باختری با همتایان ساکن شان در مناطق اشغالی سال ۱۹۴۸ هیچ تفاوتی وجود ندارد.
عطوان در پایان سرمقاله خود تاکید کرد که کرانه باختری این روزها در حال گذر از یک مرحله تحول سرنوشت ساز تاریخی تحت عنوان مقاومت است و همین امر باعث افزایش تلفات جانی و مادی رژیم صهیونیستی و تضعیف رژیم تل آویو در داخل شده است.
**نمایندگان پارلمان انگلیس: خطر نسلکشی هزارهها در افغانستان افزایش یافته است
پنج عضو پارلمان انگلیس شامل مجلس عوام و اعیان این کشور با انتشار گزارشی درباره «وضعیت هزارهها در افغانستان» تاکید کردند که در ماههای گذشته خطر نسلکشی هزارهها در افغانستان افزایش یافتهاست.
در این گزارش که امروز یکشنبه (۱۳ شهریور) منتشر شد، آمده است که هزارهها در شش ماهه نخست سال ۲۰۲۲ مورد بیشترین حملات هدفمند قرار گرفتهاند.
در این گزارش که حملات هدفمند علیه هزارههای افغانستان در سال ۲۰۲۱ میلادی بررسی شده، آمده است: هزارهها در افغانستان به عنوان یک اقلیت مذهبی و قومی، در معرض خطر جدی نسلکشی قرار دارند.
این گزارش از همه دولتها خواسته تا به عنوان عضو کنوانسیون نسلکشی سازمان ملل، برای محافظت از هزارهها و جلوگیری از نسلکشی احتمالی این اقلیت قومی و مذهبی اقدام کنند.
پنج عضو پارلمان انگلیس در گزارش خود نوشتهاند که هزارهها از سالها قبل مورد حملات هدفمند و تبعیض بودهاند، اما در ۲۰ سال گذشته دستاوردهایی در عرصه مبارزه با تبعیض، انزوا و محرومیت را تجربه کردند اما با به قدرت رسیدن طالبان، این دست آوردها عقبگرد داشتهاست.
در نیمه اول سال ۲۰۲۲ صدها تن از اعضای جامعه هزاره در نتیجه حملات هدفمند علیه مدارس، عبادتگاهها و مراکز دیگر کشته و زخمی شدهاند.
این گزارش میافزاید تا زمانی که عاملان حمله علیه هزارهها، مصونیت داشته و پاسخگوی «اعمال جنایتکارانه» شان نباشند، حملات علیه این اقلیت قومی ادامه خواهد یافت.
لرد آلتون یک عضو مجلس اعیان پارلمان انگلیس و یکی از تهیهکنندگان این گزارش گفت: در ماههای اخیر، ما شاهد خطر جدی و فزاینده نسلکشی علیه هزارهها بودهایم.
وی افزود: قبل از اینکه خیلی دیر شود، ضروری است برای محافظت از جامعه آسیبپذیر هزاره اقدام کنیم. ما طبق کنوانسیون نسلکشی وظایفی داریم و زمان آن فرا رسیده است که به وظایف خود عمل کنیم.
در همین حال، هلنا کندی عضو دیگر مجلس اعیان و حامی ائتلاف واکنش به نسلکشی تصریح کرد: تشدید خصومتها و حملات علیه هزارهها در افغانستان نیاز به واکنش فوری دارد. ما نمیتوانیم به طالبان و داعش اجازه دهیم هزارهها را به هدف نابودی در کشور مورد حمله قرار دهند.
این گزارش به چندین مقام دولتی در انگلیس آمریکا، کانادا، هلند و همچنین نمایندگان سازمان ملل و دادگاه کیفری بینالمللی تحویل داده شده است.
**خسارت ۷.۵ میلیارد دلاری ائتلاف سعودی به بخش کشاورزی یمن
وزارت کشاورزی و آبیاری یمن طی گزارشی خسارتهای وارد شده به بخش کشاورزی از آغاز حملات عربستان سعودی و متحدانش به این کشور را حدود ۷.۵ میلیارد دلار برآورد کرد.
عبد الملک الثور وزیر کشاورزی و آبیاری دولت نجات ملی یمن در کنفرانس مطبوعاتی در این باره اظهار کرد: از آغاز حملات ائتلاف عربستان سعودی و متحدانش به یمن ۷ میلیارد و ۴۷۷ میلیون و ۵۰۷ هزار دلار به بخش کشاورزی خسارت وارد شده است.
وی گفت: هزینه خسارتهای غیرمستقیم در بخش کشاورزی از ۱۰۳ میلیارد و ۸۰۱ میلیون و ۷۶۴ هزار دلار فراتر رفته است.
الثور توضیح داد که خسارات مستقیم به ساختمانها، امکانات بخش کشاورزی، تاسیسات آب، بازارهای کشاورزی، مراکز صادراتی، انبارها و فروشگاهها وارد شده است.
وی خاطرنشان کرد: طی این دوره خطوط لوله حمل و نقل آب، ذخایر، مراکز پرورش دام، زنبور عسل و طیور هدف قرار گرفته شدهاند.
عربستان سعودی همراه با امارات، بحرین، سودان، مصر و کویت در ششم فروردین سال ۱۳۹۴ با تشکیل به اصطلاح ائتلاف عربی تجاوز خود به کشور یمن را آغاز کرد اما پس از گذشت تقریبا پنج سال از این تجاوز وحشیانه، سایر همپیمانان سعودی از این ائتلاف خارج شدند.
طی این سالها هزاران شهروند یمن که بیشتر آنها را زنان و کودکان تشکیل میدهند بر اثر حملات هوایی جنگندههای سعودی جان خود را از دست دادهاند.
**نگرانی از اوجگیری جرم و ناآرامیها در انگلیس
فرماندهان نیروهای پلیس انگلیس به علت نگرانی از اوج گیری جرم و جنایت و ناآرامی شهری در پی فرارسیدن زمستان سخت و تشدید فشارهای اقتصادی، برنامه های اضطراری برای اجرای قانون و نظم فراهم کرده اند.
پلیس همزمان با برنامه ریزی برای رویارویی با پیامدهایی احتمالی فروغلطیدن میلیون ها خانوار به باتلاق دشواری های مالی، آماده پیوستن شمار بیشتری از کودکان به دارودسته های قاچاق و توزیع مواد مخدر می شود.
نیروهای پلیس افزون بر آماده شدن برای افزایش جرم و جنایت و از بین رفتن نظم همگانی، حتی فساد در داخل این نیروها به علت آسیب پذیری مالی بیشتر برخی کارکنان به ویژه افراد دارای بدهی های چشمگیر یا دشورای های مالی هستند را در زمستان پیش بینی کرده و پیشنهادهای اضطراری برای رویارویی با بحران هزینه های زندگی فراهم کرده اند.
نامه برنامه ریزی راهبردی فرماندهان پلیس انگلیس که در تابستان طراحی و به تازگی در رسانه ها منتشر شده، نشانگر نگرانی های فزاینده از افزایش انواع به خصوصی از جرائم مانند ربودن کالا از فروشگاه ها، دزدی خودرو، کلاهبرداری و باجگیری اینترنتی و جرائم وابسته به سوء استفاده از آسیب پذیری مالی ناشی از دشواری های اقتصادی و بی ثباتی مالی است.
بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار خانوار در بریتانیا قصد دارند با تحریم شرکت های انرژی در ماه های آینده و با اجرا گذاشته شدن افزایش ۸۰ درصدی قیمت ها، از پرداخت بهای قبض هایشان خودداری کنند.
یک افسر پلیس به تایمز گفته که شهروندان بیچاره ممکن است برای زنده ماندن به سرقت کالاهای اساسی روی آورند.
در این گزارش همچنین هشدار داده شده که خطر پیچیده تر و غیرقابل پیش بینی تر شدن ناآرامی های گسترده تر احتمالی در واکنش به طولانی و دردناک شدن فشارهای اقتصادی وجود دارد.
به گزارش ۹ شهریور ماه ایرنا از تارنمای دیلی میل؛ هم زمان با ۲ رقمی شدن نرخ تورم در انگلیس و اعتصاب اصناف بر سر افزایش دستمزد در این کشور، ۱۱۵ هزار نفر از کارکنان بزرگترین شرکت پستی انگلیس امروز برای چندمین بار دست از کار کشیده و به خیابانها آمدند.
قرار است اعتصاب کارکنان شرکت پست سلطنتی انگلیس (رویال میل) که به گفته اتحادیه کارگران ارتباطات (CWU) بزرگترین اعتصاب از سال ۲۰۰۹ میلادی است هفته آینده نیز در روزهای ۸ و ۹ سپتامبر (۱۷ و ۱۸ شهریور) ادامه پیدا کند. هفته گذشته نیز بیش از ۱۱۵ هزار کارگر شرکت پست «رویال مِیل» دست به اعتصابی چهار روزه زده بودند.
در روزهای گذشته نیز در اعتراض به دستمزدها رانندگان اتوبوس در بخشهایی از غرب لندن به مدت ۴۸ ساعت اعتصاب کردند که ۶۳ مسیر اتوبوس در لندن و همچنین بخشهایی از منطقه ساری را تحت تأثیر قرار داد. دوره نخست اعتصاب پاکبانهای اسکاتلند نیز به تازگی به پایان رسیده که بر اثر آن خیابانهای اسکاتلند را زباله و بوی ناخوشایند آن فراگرفت.
اعتصابهای کارگران به دستمزد در سراسر انگلیس در پی تورم فزاینده در این کشور و بحران اقتصادی ناشی از آن، شکل گرفته است. گفته میشود کارکنان دیگر بخشهای صنایع انگلیس شامل کارکنان بندرها و فرودگاهها همچنین وکیلان، آموزگاران، پرستاران و آتش نشانان نیز در سال جاری قصد اعتصاب یا اقدام صنفی دارند.
وضعیت بحرانی اقتصاد در انگلیس به حدی است که بوریس جانسون نخستوزیر انگلیس به تازگی درباره نرخ بالای تورم و رشد سریع هزینههای زندگی و بهای انرژی در این کشور گفت: ماههای آتی شرایط سخت و شاید بسیار دشوار خواهد بود. قبوض انرژی «اشک در می آورد».
به گزارش شبکه خبری انگلیسی بی بی سی هزینههای بالای زندگی ناشی از افزایش قیمت انرژی در انگلیس صاحبان کسب و کار را مجبور به بستن درها و تعطیلی مغازه های خود کرده است.
جنگ اوکراین هزینه های انرژی در کشورهای اروپایی را بالا برده و باعث شده این کشورها تدابیری را برای مصرف بهتر منابع انرژی اتخاذ کنند. با این حال فشار فزاینده در بخش انرژی و افزایش قیمت آن صنایع در این کشورها را تحت تاثیر قرار داده و اقتصاد آن را با احتمال رکود مواجه کرده است.
**واکنش گروههای مقاومت به هدف قرار گرفتن اتوبوس صهیونیست ها در اردن
جنبش جهاد اسلامی و جنبش حماس تیراندازی امروز (یکشنبه) به اتوبوس رژیم صهیونیستی در غور اردن را تبریک گفتند.
داود شهاب از رهبران جنبش جهاد اسلامی فلسطین در واکنش به این تیراندازی ضمن تبریک آن گفت که این عملیات تاکید میکند که مقاومت ادامه دارد و هیچ یک از اقدامات رژیم اشغالگر و سرکوب ملت فلسطین آن را متوقف نخواهد کرد.
وی افزود: نه سیاست بازداشت و ترور و نه هیچیک از جنایات "اسرائیل" نمیتواند قدرت و سرزندگی مقاومت را محدود کند، بلکه برعکس، بر قدرت، حضور و استواری آن در همه عرصهها میافزاید.
داود شهاب ادامه داد: نبردهای مقاومت، به جوانان انتقامجو نیرو میبخشد و به رزمندگان مقاومت در سراسر فلسطین عزم بیشتری میدهد.
عبد اللطیف القانوع سخنگوی جنبش حماس نیز در این باره گفت:عملیات قهرمانانه جدید در غور اردن در چارچوب تشدید عملیات مقاومت فلسطین علیه اشغالگران صهیونیست و شهرک نشینان آن و در پاسخ به جنایات و تجاوزات این رژیم به مسجد الاقصی و اسرا انجام شده است.
القانوع افزود: ما به جوانان انقلابی که این عملیات را انجام دادند و بر توانایی مردم ما در تداوم درگیری و تداوم مقاومت در سراسر کرانه باختری تاکید کردند، تبریک میگوییم.
این مواضع پس از آن اتخاذ شد که یک دستگاه اتوبوس شهرک نشینان صهیونیست امروز (یکشنبه) در منطقه غور اردن هدف تیراندازی قرار گرفت.
رسانههای عبری اعلام کردند که راننده اتوبوس حامل شهرک نشینان صهیونیست در تیراندازی به این اتوبوس در جاده "۹۰" در منطقه غور اردن به شدت مجروح شد.
روزنامه عبری زبان «معاریو» نیز به نقل از سازمان اوژانس رژیم صهیونیستی گزارش داد: درپی این تیراندازی ۵ نفر از جمله راننده اتوبوس مجروح شدند.
منابع رسانهای دیگر رژیم صهیونیستی نیز اعلام کردند که این اتوبوس حامل نظامیان ارتش این رژیم بوده است.
رسانههای رژیم صهیونیستی همچنین مدعی بازداشت دو نفر به اتهام دست داشتن در این تیراندازی شدند.
افزایش مبارزه مسلحانه گروههای مقاومت فلسطین در کرانه باختری بیش از پیش سران رژیم صهیونیستی را نگران کرده است.
اخیرا نیز دو اتوبوس حامل شهرکنشینان صهیونیست در کرانه باختری هدف تیراندازی قرار گرفته بود.
**تعیین رئیس جدید ستاد ارتش رژیم صهیونیستی
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از تعیین رئیس جدید ستاد ارتش این رژیم خبر داد.
بنی گانتس وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در سخنانی اعلام کرد که «هرتزی هلیوی» رئیس شبعه اطلاعات نظامی رژیم را به عنوان رئیس ستاد ارتش تعیین کرده است.
هلیوی جانشین آویو کوخاوی در این سمت شده است.
هلیوی از سال ۲۰۱۴ تا کنون رئیس شعبه اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی است.
نظر شما