به گزارش ایرنا، زهرا جلیلی مقدم یکشنبه شب در حاشیه سفر به گیلان و شرکت در جلسه بررسی مسائل و مشکلات موجود در روند برداشت و صادرات کیوی در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه چهارمین تولیدکننده محصول کیوی در دنیا هستیم، عنوان کرد: ایران حجم قابل توجهی از صادرات این محصول را به خود اختصاص داده به طوری که سال گذشته حدود ۱۹۳ هزار تن کیوی به ارزش ۱۱۰میلیون دلار از ایران به سایر کشورها صادر شده است.
وی با بیان اینکه در سنوات گذشته حدود ۳۵ تا ۴۰ کشور دنیا وارد کننده کیوی ایران بودند، اضافه کرد: از آنجایی که در بخش قابل توجهی از باغات کیوی در موضوع مدیریت باغ از سموم استفاده نمی شود کیوی به عنوان محصولی سالم شناخته می شود و پتانسیل خوبی برای تولید محصول سالم داریم.
جلیلی مقدم در ادامه با بیان اینکه بر اساس استانداردهای ملی و بین المللی، زمان وشاخص برداشت کیوی مشخص شده است، گفت: بر این اساس زمانی که قند محصول کیوی به ۶.۲ دهم برسد، این میوه آماده برداشت است و عمر انبارداری خوبی دارد و از نظر طعم و مزه نیز ویژگی های خوبی پیدا کرده و بازارپسند است.
مدیر کل دفتر امور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی افزود: برداشت زودتر محصول کیوی ممکن است بر بازار هدف و مدت نگهداری آن تاثیر بگذارد و عرضه محصول بی کیفیت موجب از دست رفتن بازارهای هدف در دراز مدت شود.
شناسنامه دار شدن محصول کیوی اجرایی شد
جلیلی مقدم در ادامه با اشاره به موضوع شناسنامه دار شدن محصول کیوی افزود: با توجه به اینکه بعضی از کشورهای وارد کننده این محصول از ایران متقاضی کد شناسه باغ و محصول از نظر ردیابی هستند، از این رو موضوع شناسنامه دار شدن کیوی در دستور کار قرار گرفت.
وی اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی موضوع شناسنامه دار کردن باغات و محصول کیوی را در دستورکار قرار داده و معاونت باغبانی این وزارتخانه با بخش های مربوطه این مهم را پیگیری می کند.
این مسئول بیان کرد: شناسنامه دار شدن محصول کیوی از یک ماه گذشته آغاز شده و اولین محصول انتخاب شده کیوی گیلان، مازندران و گلستان است که اجرای این موضوع، موجب ساماندهی تولید و صادرات و ردیابی محصول تا زمان مصرف می شود.
وی در ادامه با اشاره به ممنوعیت سال گذشته هند برای ایران در ارتباط با کیوی گفت: پس از اعلام ممنوعیت از مسئولان مربوطه این کشور خواستیم از باغات و صنایع مرتبط با محصول کیوی بازدید و شرایط تولید را رصد کنند.
جلیلی مقدم گفت: هیاتی از این کشور برای بررسی شرایط به ایران آمد و وضعیت باغات کیوی ۲ استان مازندران و گیلان را بازدید کردند وخوشبختانه بخش عمده ای از باغات عاری از آفات و بیماری های قرنطینه ای بود.
وی ادامه داد: بنابراین برای تداوم صادرات و پیشگیری از هر نوع ممنوعیت و یا محدودیتی ضرورت دارد استانداردها و شرایط و ضوابط کشورهای هدف مدنظر قرار گیرد.
مدیرکل دفتر امور میوه های کرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: با رعایت شرایط اعلامی کشور مبدا، ممنوعیتی برای صادرات این محصول وجود نخواهد داشت.
مدیرکل دفتر امور میوه های گرمسبری و نیمه گرمسیری وزارت جهادکشاورزی پس از این جلسه از باغات کیوی و سردخانه های شهرستان تالش بازدید کرد.
نظر شما