علی خطیبی در گفت وگو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، اظهار داشت: استادان حق التدریس همانند اعضای هیات علمی فعالیت میکنند و ۴۰ تا ۵۰ درصد بار دانشگاهها بر دوش آنها است؛ اما زمانی که حرف از پرداخت دستمزد آنها می شود، کسی حمایت نمیکند.
وی ادامه داد: این استادان هویت سازمانی و حقوق کافی ندارند و حتی با مشکلات گوناگون مانند فقدان امنیت شغلی، نداشتن بیمه و دستمزد پایین روبرو هستند.
دانشگاه ها ۱۰ درصد از منابع اختصاصی و داخلی خود را باید صرف حقوق استادان حقالتدریس کنند. کمکهای مالی به دانشگاهها را در اولویت قرار دادهایم تا بتوانند افزایش حقوق حق التدریسی ها را پرداخت کنند و پیگیری این موضوع ربطی به مجلس ندارد.
معاون مالی و اداری وزارت علوم خاطرنشان کرد: قانون، برای پرداخت حقوق سقف گذاشته است و کسی نمیتواند از آن بیشتر دریافت کند. در این زمینه بیشترین حد حقوق اعضای هیات علمی ۳۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است و افزایش حقوق استادان حق التدریس مشمول قانون خاصی نیستند.
علیرضا منادی سفیدان نماینده کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز پیش از این اعلام کرده بود: در هر دانشگاهی بودجهای پیش بینی شده است که باید از آن طریق حقوق استادان حق التدریس پرداخت شود. طبق قانون برنامه و بودجه هر ساله بودجه تدوین میشود و دانشگاه ها پس از واریزی می توانند حقوق استادان حق التدریس را پرداخت کنند.
وی تصریح کرد: استادان حق التدریس حقوق مناسبی ندارند و دریافتی آنها با ساعات کاریشان قابل قبول نیست. در این زمینه میزان حقوق ها را افزایش می دهیم و بودجه ای را نیز پیش بینی خواهیم کرد.
نظر شما