تدوین و تصویب اسناد کلیدی برای تقویت بنیان‌های علمی و فرهنگی کشور

تهران- ایرنا- دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تصویب و ابلاغ چندین سند کلیدی به منظور تقویت بنیان‌های علمی و فرهنگی کشور، ابراز امیدواری کرد که این اقدامات و برنامه‌ها، گامی موثر در ارتقای علم و فناوری و استفاده بهینه از ظرفیت نخبگان باشد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه در دیدار با آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی، رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) با اشاره به برگزاری بیش از ۲۰۰ نشست‌ مختلف در قوه قضائیه، مجلس و دیگر نهادها گفت که این اقدامات، بخشی از تلاش‌های مستمر شورا برای رسیدن به اهداف بلندمدت در راستای تحکیم بنیان‌های علمی و فرهنگی کشور است.

وی به تنوع بی‌نظیر صنایع دستی در ایران هم پرداخت و گفت: در کشور ما ۲۹۹ نوع صنایع دستی وجود دارد که از متنوع‌ترین‌ها در جهان محسوب می‌شود اما متأسفانه این صنایع عمدتاً بی‌صاحب و بدون حمایت‌های لازم هستند. بسیاری از تولیدکنندگان این صنایع، مانند بانویی که عبای بحیری بوشهره را با دست بافته بود، نه بیمه دارند و نه بازاری برای فروش تولیداتشان یافت می‌شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: در شورا با همکاری ۱۴۰۰ نفر سند جامع صنایع دستی را تهیه کردیم که پس از تصویب و ابلاغ توسط پزشکیان، وزارت میراث فرهنگی مسئولیت اجرای آن را بر عهده گرفته است.

وی همچنین به تکمیل سند امنیت غذایی اشاره کرد و گفت: این سند که سال‌ها مورد توجه قرار گرفته بود، در دوره ما تکمیل شد و بخش‌های فرهنگی به آن اضافه شد. اکنون این سند در دست وزارت جهاد کشاورزی است تا اجرایی شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در سخنانی در خصوص وضعیت قاچاق کالاهای مختلف به‌ویژه اسباب‌بازی و پوشاک، هشدار داد و گفت: متأسفانه در کشور ما ۷۰ درصد اسباب‌بازی‌ها قاچاق می‌شوند و به‌طور عمده با مواد ناسالم تولید می‌شوند. این اسباب‌بازی‌ها به‌طور هدفمند برای آسیب رساندن به بچه‌های ما وارد می‌شوند.

خسروپناه افزود: در کشور ۳۰۰ کارخانه تولید اسباب‌بازی داریم که تنها ۱۰۰ مورد از آن‌ها مجوز دارند و ۲۰۰ کارخانه دیگر به دلیل مسائل مالیاتی، مجوز نگرفته‌اند. من شخصاً به این کارخانجات در مناطق مختلف سر زدم و وضعیت را از نزدیک بررسی کردم.

وی درباره قاچاق پوشاک نیز گفت: بسیاری از این لباس‌ها که دارای محتوای غیر اخلاقی هستند، از طریق بنادر به کشور وارد می‌شوند. با وجود ادعاهایی مبنی بر اینکه قاچاق از طریق کولبرها صورت می‌گیرد، واقعیت این است که عمده این کالاها از بنادر کشور وارد می‌شود و تحریم‌ها نه تنها از سوی دشمنان خارجی، بلکه در داخل کشور توسط مشکلات مدیریتی و اقتصادی ایجاد شده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به چالش‌های تولید داخلی و مشکلات مدیریتی کشور اشاره کرد و گفت: این تحریم‌ها نیست که باعث مشکلات اقتصادی شده، بلکه تحریم‌های تدبیری و مدیریتی است که باعث می‌شود بخش خصوصی نتواند به‌طور صحیح عمل کند. دولت که نباید تولیدکننده باشد. در واقع، بخش دولتی نمی‌گذارد که بخش خصوصی در تولید فعال باشد.

وی به پیشرفت‌هایی در تدوین اسناد مختلف اشاره کرد و گفت: از جمله اسناد مهمی که اکنون در حال تدوین و نهایی شدن است، سند هوش مصنوعی است که معاونت علمی، تحقق آن را پیگیری می‌کند. اسناد دیگری مانند سند مواد پیشرفته و سند درمان‌های نوین که شامل سلول‌درمانی و ژن‌درمانی است نیز در مراحل پایانی قرار دارد.

تدوین و تصویب اسناد کلیدی برای تقویت بنیان‌های علمی و فرهنگی کشور

برنامه‌های نوین در حوزه پزشکی و جذب نخبگان در راستای پیشرفت علمی کشور

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه به برخی از دستاوردهای کشور در حوزه‌های پزشکی نوین و مهاجرت معکوس نخبگان اشاره کرد و گفت: در حوزه پزشکی نوین، پیشرفت‌های چشمگیری داشته‌ایم، برنامه‌های مختلفی در این راستا به ویژه در پژوهشکده‌ها و مراکز علمی نظیر پژوهشگاه رویان در حال پیگیری است. در این میان، به‌طور ویژه، پژوهشکده سرطان در حال همکاری با تیم‌های مختلف جهت پیشبرد سند درمان‌های نوین کشور است.

وی افزود: مهاجرت معکوس نیز از دیگر موفقیت‌های کشور است؛ تاکنون تعداد زیادی از نخبگان که برای تحصیل و کار به خارج از کشور رفته بودند، به وطن بازگشته‌اند و در پروژه‌های تحقیقاتی و علمی به‌ویژه در حوزه پزشکی فعالیت می‌کنند.

خسروپناه تاکید کرد: یکی از اولویت‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی، جذب هیات علمی از نخبگان است که امیدواریم این افراد در کشور بمانند و در حوزه‌های مختلف علمی و پژوهشی فعالیت کنند.

وی همچنین به برخی مسائل فقهی در حوزه درمان اشاره کرد و گفت: یکی از مباحث مهم در حال پیگیری، مسائل فقهی در ارتباط با درمان‌های نوین است. ما در این زمینه، شش نظریه در باب 'لا ضرر' مطرح کرده‌ایم که از این دیدگاه، در راستای استفاده از درمان‌های نوین و پیشرفته در کشور به‌ویژه در حوزه‌های سلول‌درمانی و ژن‌درمانی، اقداماتی انجام شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha