رییس جمهور در نشست سران شانگهای شرکت می‌کند/مهم‌ترین دستور کار مذاکرات، اخذ تضمین است

تهران- ایرنا- سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه رییس‌جمهور در نشست سران شانگهای شرکت خواهد کرد، اظهار داشت: این نشست قرار است ۲۴ و ۲۵ شهریور به میزبانی ازبکستان برگزار شود.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری با خبرنگاران گفت:هفته گذشته روز دوشنبه میهمان آیت‌الله رئیسی و شنونده دیدگاه‌های رئیس جمهور درخصوص عملکرد یکساله دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران بودیم.

وی با اشاره‌ به مناسبت‌های مهم چند روز گذشته و در روزهای آینده گفت: امروز دوشنبه سالروز شهادت حضرت آیت‌الله قدوسی به دست منافقین کوردل و روز پنج‌شنبه آینده ۱۷ شهریور سالروز قیام خونین مردم ایران در ۱۷ شهریور سال ۱۳۵۷ و کشتار خونین جمع زیادی از مردم و ملت انقلابی ایران به دست ماموران رژیم ستمشاهی است.

وی افزود: روز شنبه آینده ۱۹ شهریورماه سالروز درگذشت مرحوم آیت‌الله سید محمود طالقانی اولین امام جمعه تهران و روز یکشنبه آینده ۲۰ شهریور سالروز شهادت دومین شهید محراب حضرت آیت‌الله مدنی به دست منافقین کوردل و سازمان که دست آن به خون بیش از 17 هزار شهروند ایرانی اعم از مقامات عالیرتبه، رئیس جمهور، نخست وزیر، نمایندگان مجلس و همچنین شهروندان و مردم عادی آلوده است و متاسفانه همین سازمان همچنان در حمایت کشورهایی است که شعار دفاع از حقوق بشرشان گوش فلک را کر کرده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در مورد لغو تحریم ها در صورت توافق احتمالی گفت: لغو کامل تحریم ها علیه دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران از اهداف اساسی بین ایران و طرف‌های برجام است. متن پیشنهادی از سوی هماهنگ کننده اروپایی به ایران داده شده و پاسخ ایران ارائه شد و پاسخ طرف آمریکایی با تاخیر ارسال شد.

وی ادامه داد: ایران برای اینکه نقش خودش را برای مذاکرات برجام ایفا کند دیدگاه‌های خودش را مطرح کرده است و منتظر پاسخ دولت آمریکا است.

غرب اراده سیاسی داشته باشد، دستیابی به توافق امکان پذیر است

کنعانی اظهار داشت:ما برای اینکه به پایان خوش این ماراتن کمک کنیم تا به منافع و مصالح ملی دست پیدا کنیم،در راستای تثبیت چارچوب های بین المللی، مسئولانه گام برداشتیم و دیدگاه های خود را به طرف اروپایی منتقل کردیم.

وی افزود: چنانچه در طرف مقابل اراده سیاسی وجود داشته باشد و سازنده عمل کند و نگاه رو به جلو داشته باشد، دستیابی به توافق امکان پذیر است.پاسخ ایران منطقی و سازنده بوده است لذا اگر طرف مقابل چنین اراده ای داشته باشد،دستیابی به توافق امکان پذیر است.

ادعای رژیم صهیونیستی مبنی بر حمله به پایگاه های ایران پوچ و بی اساس است

سخنگوی وزارت امورخارجه در پاسخ به سوالی در مورد ادعای رژیم صهیونیستی برای حمله به نیروهای ایرانی در سوریه گفت: اقدامات غیرقانونی رژیم صهیونیستی در حمله به  زیرساخت‌های سوریه  متاسفانه همچنان ادامه دارد.متاسفانه این حملات در نتیجه حمایت دولت امریکاست و دولت آمریکا نیز به طور غیرقانونی بخشی از نیروهای خودش را در مناطقی از سوریه مستقر کرده است.ما معتقدیم کلیه اقدامات رژیم صهیونیستی علیه زیرساخت های سوریه اعم از نظامی و غیرنظامی غیرقانونی، نامشروع، تجاوزکارانه و ناقض قوانین بین‌المللی است.

وی تاکید کرد: ادعای این رژیم مبنی بر حمله به اماکن متعلق به ایران پوچ و بی اساس و مبتنی بر بهانه جویی و فرار به جلو است. حضور جمهوری اسلامی  ایران در سوریه مستشاری و به درخواست رسمی دولت سوریه صورت گرفته و اساساً این ادعاها باطل است.این اقدامات باید به طور جد مورد توجه جامعه بین المللی و شورای امنیت ملل متحد به عنوان مسئول صلح و امنیت بین المللی قرار گیرد و اقدامات بازدارنده خود را انجام دهند.ما در مبارزه علیه تروریسم تا زمانی که دولت  سوریه از ما درخواست کند دریغ نکرده و در کنار دولت و ملت سوریه خواهیم بود.

ایران یکی از ظرفیت های حل بحران انرژی اروپا است

وی در مورد درخواست اروپایی ها از ایران برای کمک به حل مشکل کمبود انرژی، گفت: به طور طبیعی ایران به دلیل برخورداری از منابع غنی نفت و گاز یکی از منابع مهم انرژی است و ایران در زیر سایه تحریم ها حضور خود را در بازار انرژی حفظ کرده است و معاملات نفت با شرکای ایران ادامه دارد.

سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به بحران اوکراین و مشکلات اروپایی ها در بحث انرژی گفت: در صورت دستیابی به توافق در وین، ایران می‌تواند یکی از ظرفیت‌ها برای کشورهای اروپا باشد.

کنعانی درباره موضع وزارت امور خارجه درباره اظهارنظرهای برخی سایت‌ها و روزنامه‌های درباره قطع ارتباط ایران با ارمنستان گفت: فارغ از آنچه که در مطبوعات و یا رسانه‌ها از سوی افراد یا اشخاصی مواضعی نقل می‌شود که می‌تواند در پاره‌ای از موارد متاسفانه می‌تواند سازنده و کمک کننده نباشد خوشبختانه در سایه وجود اراده سیاسی مشترک میان مقامات عالی ایران و آذربایجان، در عالی‌ترین سطوح دیدگاه رهبر معظم انقلاب، دیدگاه روسای جمهور و وزرای خارجه و مسئولان عالی امنیتی دو کشور خوشبختانه این اراده سیاسی بین دو کشور وجود دارد که  فضای روابط را به یک فضای آرام، سازنده و روبه‌جلو به گونه ای مدیریت کنند که مناسبات دو کشور در زمینه‌های مختلف روز به روز گسترش و توسعه پیدا کند.

وی خاطرنشان کرد: بنابراین ما در حوزه سیاسی و مسئولان عالی دو کشور شاهد وجود اراده و خواست مشترک هستیم. هیات‌های دو کشور در سطوح مختلف در ماه‌های اخیر منتهی به همین ایام اخیر گذشته در سطوح سیاسی، امنیتی و نظامی با یکدیگر گفت‌وگو داشتند. ارتباط اقتصادی ما تقویت شده است و روند همکاری‌های تجاری روند رو به جلو و صعودی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: معتقدم فضای سیاسی میان دو کشور فضای مناسبی است برای اینکه ما از برخی از تنش‌هایی که گاه و بیگاه در حوزه رسانه رخ می‌دهد عبور کنیم و آنها را ملاک عمل و قضاوت قرار ندهیم.

کنعانی بیان کرد: در مجموع تحولات حوزه قفقاز جنوبی همواره برای جمهوری اسلامی مهم بوده است و ما در این زمینه دیدگاه‌هایمان را به طور شفاف و صریح و در عالی‌ترین سطوح بیان کردیم. برای ایجاد ثبات و امنیت در قفقاز جنوبی به هر شکل ممکن کمک کردیم، برای استمرار کمک‌ها آمادگی داریم. آن چیزی که جمهوری اسلامی ایران همواره تاکید کرده این بود که ژئوپلتیک منطقه و مرزهای بین‌المللی باید حفظ شود و تغییری در آن ایجاد نشود.

مهم‌ترین دستور کار وزارت خارجه در مذاکرات، اخذ تضمین است

وی در پاسخ به سوالی در مورد تضمین‌ها گفت: جمهوری اسلامی تلاش کرد، متن توافق را  قوی تر کند و واقعیت امر این است که ایران سازنده عمل کرد و حرکت ما رو به جلو داشت.

کنعانی با بیان اینکه مهم ترین دستور وزارت‌امورخارجه در مذاکرات، اخذ تضمین است، گفت: هر توافقی و اتفاقی شکل بگیرد اگر تضمینی وجود نداشته باشد، امکان دارد مجددا نقض شود.

سخنگوی وزارت امورخارجه تصریح کرد: در مرحله قبل هم شاهد این رخداد بودیم که آمریکا از توافق خارج شد در صورتی که ایران به صورت یکجانبه به توافق پایبند بود. طرف‌های اروپایی نیز نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند و نتوانستند خسارات ناشی از خروج یکجانبه آمریکا را تامین کنند.

آژانس انرژی اتمی باید از رفتار سیاسی دور شود

وی تصریح کرد: موضوع تضمین دو وجه دارد یک وجه تضمین، تضمین لغو تحریم ها است تا ایران به طور کامل از انتفاع اقتصادی برخوردار شود و بحث دیگر بحث دور کردن آژانس انرژی اتمی از رفتار سیاسی است چراکه این موضوع باعث ایجاد خلل می‌شود.

بسته شدن پرونده پادمانی برای ایران مهم است

وی افزود:  بر اساس همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داشته است بارها بازرسان آژانس به ایران سفر کرده و بارها فعالیت های صلح آمیز هسته‌ای ایران را مورد تایید قرار داده اند.

کنعانی اظهار داشت: بارها اتهامات مختلفی مطرح شد که یکی از آن ها اتهامات از سوی رژیمی است که خودش متهم است لذا نمی‌توان این اتهامات را مورد قبول قرار دارد. ایران همواره تلاش کرده‌است که به صورت حرفه‌ای با آژانس همکاری کند. بنابراین بحث بسته شدن پرونده پادمانی هم برای ایران مهم است.

وی در مورد موضوع یمن گفت: ایران معتقد است که راهکار نظامی در یمن به نتیجه نخواهد رسید و در ادامه نقش سازنده ایران در ، روز گذشته وزیر خارجه و دستیار ایشان پذیرای نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن بودند و در این مذاکرات بار دیگر دیدگاه های ایران در یمن مطرح شد.

سخنگوی وزارت امورخارجه تاکید کرد: ایران خواهان صلح و ثبات در یمن است که به حوزه بزرگ خلیج‌فارس کمک می‌کند و ملت یمن باید برای سرنوشت خود تصمیم بگیرند. ایران همواره از آتش بس در یمن حمایت می‌کند اما باید تحریم ها علیه ایران لغو شود.

بازخورد، انتقال پیام اروپا به روسیه از طریق وزیر خارجه کشورمان مثبت بود

سخنگوی وزارت خارجه گفت:  جمهوری اسلامی ایران با توجه به روابط خوبی که با دو طرف بحران دارد تلاش کرد، امکان روند شکل‌گیری روند سیاسی را برای پایان این بحران فراهم و برای پیشگیری از ادامه جنگ کمک کنیم.بازخورد سفر وزیر خارجه کشورمان به مسکو مثبت بوده است.
طرف‌های غربی، موضعی مبنی بر غیر سازنده بودن پاسخ ایران نداشتند

کنعانی در خصوص پاسخ آمریکا به ایران گفت: موضعی از طرف های غربی‌ها مبنی بر غیر سازنده بودن پاسخ‌های ایران دریافت نشده است و تلاش ایران این است که مبتنی بر مذاکرات، ادبیاتی را به گونه ای مطرح کند که ابهام زدایی شود و در صورت توافق احتمالی ، سو تفاهم به حداقل ممکن برسد.

با همه طرف‌های سیاسی عراق ارتباط داریم / نقش ایران به شکل‌گیری آرامش در عراق کمک کرد

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: ایران از هر فرصتی که گمان کند می‌تواند برای کمک به برادران عراقی برای بازگشت ثبات کمک کند، استفاده می‌کند.ارتباط ایران با طرف‌های عراقی مستمر است؛ ارتباط با همه طرف‌های سیاسی عراق داریم و نقش ایران در ارتباط با طرف‌های عراقی به شکل‌گیری روند آرامش در این کشور کمک کرده است.نگاه ایران به کلیت عراق است، نگاه بخشی، گروهی و جریانی نداریم. همه جریان‌های سیاسی عراق را به گفت‌وگو و بازگشت به روند سیاسی دعوت می‌کنیم.

مردم عراق انصافا میزبانان خوبی برای زائران اربعین هستند

کنعانی در خصوص فراهم کردن شرایط آسان برای سفر زوار کشورهای پاکستان و افغانستان به عراق اظهار کرد: ما امیدوار هستیم که امسال هم با کمک ایران به عنوان سرزمین عبور به سمت عتبات عالیات و هم کمک برادرانمان در عراق، شاهد عزیمت آسان برادران پاکستانی و افغانستانی به سمت عراق باشیم. یک سوی موضوع تسهیل کننده برای سفر زوار از حوزه مجاور ما هستیم اما طرف اصلی دیگر کشور عراق است.

وی تصریح کرد: ایران هر سال تلاش کرده که راحت‌ترین شرایط را برای سفر عزیزان فراهم کند. بخشی از این موضوع به جمهوری اسلامی ایران و بخش دیگر به نقش اساسی و مکمل اصلی به طرف عراقی بر می‌گردد.برای اینکه مقصد و نقطه کانونی سرزمین عراق است.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ما در این ارتباط به زوار اربعین به عنوان عاشقان اباعبدالله (ع) نگاه عام و فراگیر دارد و معتقدیم این یک همایش بزرگ جهانی است و کنگره بین‌المللی است و همه علاقه‌مندان باید این امکان را پیدا کنند که در یک شرایط امن و آسان این سفر را انجام دهند.

کنعانی ادامه داد: مذاکرات ما با طرف‌های عراقی در این ارتباط در سطوح مختلف انجام شد و موافقت‌هایی به دست آمد. مطلع هستم که عزیزان ما همچنان با مشکلات و موانعی روبرو هستند. تا جایی که من مطلع هستم این از موضوعات مهم پیگیری مستمر ستاد مرکز اربعین در جمهوری اسلامی ایران است و گفت و گوها و تماس ها و پیگیری‌ها را با مسولان ذیربط عراقی ادامه می‌دهند.

وی یادآور شد: دوستان ما در عراق به دلیل شرایط خاص این کشور هر ساله محدودیت‌هایی دارند اما ما این امیدواری را داریم که همانند سال‌های گذشته حسن میزبانی و کرامت خودشان را به زوار اربعین نشان دادند امسال هم اینکار را انجام دهند.

اقدام تحریک‌آمیز و غیر اصولی، از سوی شناور آمریکایی صورت گرفته است

سخنگوی وزارت خارجه ایران درباره برخورد بین شناورهای آمریکایی و ناوشکن جماران گفت: ایران در آب‌های بین‌المللی حضور دارد و کشتی‌های تجاری جمهوری اسلامی ایران در مسیرهای ترانزیتی و ترددی آب‌های بین‌المللی به صورت طبیعی تردد دارد.
 هیچ کشوری حق ندارد مسیرهای کشتیرانی را در آب‌های آزاد مورد تهدید قرار دهد و روند عبور و مرور امن کشتیرانی بین المللی را با تهدید مواجه کند. 

کنعانی تاکید کرد: در این زمینه ستاد کل نیروهای مسلح توضیح لازم را ارائه داد. اقدام تحریک آمیز و غیراصولی شناورهای تجسسی ارتش آمریکا در ارتباط با شناورهای ایران انجام شد که جمهوری اسلامی ایران در این ارتباط اقدام به رفع تهدید کرده و متعاقبا شناورها را در منطقه امنی رهاسازی کرده است.

بازداشت تیم پرواز ایرانی در آرژانتین مبنای قانونی ندارد

کنعانی در پاسخ به سوالی در مورد بازداشت تیم پرواز ایرانی گفت: اتهامات وارد علیه تیم گروه پرواز ایران در آرژانتین یک اتهام بی پایه و اساس است؛ تا کنونن هیچ سندی دال بر ارتکاب جرم علیه این افراد ارایه نشده است.فعالیت دیپلماتیک جمهوری اسلامی تا آزادی بی قید و شرط این افراد ادامه دارد.

وی در مورد روند مذاکرات ایران گفت: پاسخ های ایران، سازنده است و اراده و تعامل سازنده میتواند به مارو به نتیجه برساند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در مورد برگزاری نشست سه جانبه ایران و روسیه و آذربایجان گفت: توسعه کریدور شمال به جنوب برای سه کشور ایران، آذربایجان و روسیه مهم است و در یک توافق مشترک قرار شد نشست هفته آینده در باکو برگزار شود و مشکلات مورد بررسی قرار بگیرد.

وی در پاسخ به سوالی در مورد حاجی ایرانی در بند عربستان گفت: موضوع شهروند ایرانی بازداشت شده در عربستان، یکی از موضوعات مهم در دستور کار است و همواره مورد پیگیری قرار داشته است و همچنان در دستور کار است و هم سازمان حج و زیارت با جدیت موضوع رو پیگیری کرد و هم وزارت امور خارجه از ابتدای ساعات بازداشت این موضوع را در دستور کار قرار داده است.

رئیسی در نشست سران شانگهای شرکت می‌کند

سخنگوی وزارت خارجه اظهار داشت: رئیس‌جمهور در نشست سران شانگهای شرکت خواهد کرد. این نشست قرار است ۲۴ و ۲۵ شهریور به میزبانی ازبکستان برگزار شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha