به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، وی از ۲۷ کشور عضو این اتحادیه خواست هزینه های خود را برای تجهیزات نظامی جدید هماهنگ کنند.
بورل تاکید کرد زرادخانه های اکثر کشورهای عضو اتحادیه اروپا به نسبت زیادی تخلیه شده است.
وی با اشاره به اینکه ذخایر باید دوباره جایگزین شود، افزود: بهترین راه برای پر کردن مجدد ذخایر این است که این کار را با هم انجام دهیم.
هفته گذشته، وزیران دفاع اتحادیه اروپا در مورد راه های ذخیره بهتر تجهیزات نظامی و خرید عمده مهمات و تسلیحات بحث و تبادل نظر کردند.
بورل هشدار داد اگر کشورهای اروپایی به تنهایی در زمینه هزینه کردن تسلیحات اقدام کنند، نتیجه، اتلاف مبالغ زیادی پول خواهد بود.
از زمانی که روسیه عملیات نظامی خود را در ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) در اوکراین آغاز کرد، کشورهای غربی میلیاردها دلار کمک نظامی از جمله از راکتاندازهای قابل حمل و خودروهای زرهی گرفته تا تفنگ و مقادیر زیادی مهمات، به اوکراین انتقال دادند یا متعهد به ارسال آن شده اند.
در این میان، زمزمه هایی از قاچال سلاح از اوکراین به اروپا شنیده می شود تا جایی که ایلوا یوهانسن کمیسر اتحادیه اروپا در امور داخلی نسبت به این مساله هشدار داده است.
از زمان آغاز جنگ اوکراین و ورود بی وقفه تسلیحات قدرتمند آمریکایی و اروپایی به این کشور باسابقه تاریخی قاچاق اسلحه، ناظران نگران ناتوانی دولتها در ردیابی و دسترسی کشورهای دیگر به این تجهیزات هستند.
بازار غیرقانونی تسلیحات در اوکراین از زمان حمله روسیه در سال ۲۰۱۴ که به الحاق شبه جزیره کریمه منجر شد، تقویت شده و این امر یک واقعیت نگران کننده برای غرب در میانه انبوه تقاضاهای ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین برای تهیه تسلیحات مورد نیاز با هدف مقابله با روسیه است.
نظر شما