سید امیر مرتضوی روز دوشنبه در نشست انعقاد تفاهم نامه همکاری با اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی افزود: برگزاری دوره های آموزشی نظیر آشنایی با جرایم، معرفی کتابهای مناسب با محوریت قوانین در حوزه های مختلف می تواند مردم را در کسب آگاهی لازم یاری کند.
وی خاطر نشان کرد: پیشگیری از وقوع جرم و آسیبهای اجتماعی یک امر فرا سازمانی است، این مسأله مختص به یک حوزه نیست و مشارکت و همراهی تمامی دستگاه های اجرایی را می طلبد.
مرتضوی اضافه کرد: یکی از تاثیرگذارترین این دستگاه ها که نقشی نیز برای آن در این حوزه تعریف شده است، کتابخانه های عمومی هستند.
وی تصریح کرد: با توجه به تغییر کارکرد کتابخانه های عمومی می توان از این ظرفیت برای برگزاری برنامه های فرهنگی و دوره های آموزشی متنوع در راستای افزایش سواد حقوقی و قضایی مردم استفاده کرد، یکی از اصلی ترین دلایل ارتکاب جرم، عدم آگاهی است.
معاون دادگستری خراسان رضوی با اشاره به آثار فاخر منتشر شده در این حوزه توسط نویسندگان، وکلا و قضات، اظهار کرد: معرفی این قبیل کتابها می تواند یکی از راهکارهای مناسب در این مسیر باشد.
مرتضوی افزود: انجام کار فرهنگی به جای حبس در جرایم کوچک نیز اثرگذار است، می توان این قبیل افراد را تشویق به مطالعه کتاب و معرفی آن به جای گذران دوران حبس کرد.
رویکرد فعالیتهای کتابخانه های عمومی از فضای سنتی به مجازی
مدیر کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی نیز اظهار کرد: مجموعه کتابخانه های عمومی امروزه از فضای سنتی به فضای مجازی متناسب با نیاز عموم مردم تبدیل شده است.
حجت الاسلام علی اکبر سبزیان با بیان اینکه تصور مردم از کتابخانه ها، محلی برای امانت کتاب و سالن مطالعه است، افزود: در حالیکه در چند سال اخیر با توجه به تغییر کاربری آنان به فرهنگسراهای اجتماعی و دانشگاه های مردمی، در حال ارائه ۴۰ خدمت کتابخانه ای در قالب برگزاری بیش از ١٠٠ برنامه و فعالیت فرهنگی در راستای ارتقای سواد اطلاعاتی مردم در حوزه های مختلف سیاسی، اجتماعی و حقوقی است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی با اعلام آمادگی برای برگزاری برنامه های فرهنگی مشترک، اظهار داشت: برگزاری دوره های آموزشی باعث آگاهی کامل مردم از قوانین و عواقب انجام برخی کارها می شود و این به معنای ارتقای سواد حقوقی مردم است.
سبزیان ادامه داد: ارتقای سواد اطلاعاتی مردم باعث ایجاد آگاهی و نشاط اجتماعی مومنانه و در نتیجه رضایتمندی شهروندی می شود.
وی ادامه داد: بدون شک هیچ چیزی نمی تواند جایگزین کتاب شود و فضای مجازی نیز به نوعی مکمل برای دریافت اطلاعات است، می توان با ترکیب این دو حوزه در راستای عمق بخشیدن به دانش مردم، آنان را به سوی کتاب و کتابخوانی تشویق و ترغیب کرد.
در این مراسم تفاهم نامه همکاری بین اداره کل کتابخانه های عمومی و دادگستری خراسان رضوی با هدف افزایش تعاملات فرهنگی امضا شد.
نظر شما