محمود صالحان روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: شهرستانهای اصفهان با ۵۴۰، تیران و کرون ۴۵۷ و سمیرم ۳۷۸ هکتار بیشترین آمار اجرای این سامانه در سال جاری را داشتند.
وی با بیان اینکه تاکنون ۶۶ میلیارد تومان برای اجرای طرحهای آبیاری موضعی، بارانی و کم فشار هزینه شده است تصریح کرد: افزایش قیمت وسایل و تجهیزات این سامانهها نسبت به سالهای قبل افزایش چشمگیری یافته و همین امر، انجام طرحها را با سختی روبه رو کرده است.
مسوول سامانههای نوین آبیاری سازمان جهاد کشاورزی اصفهان اضافه کرد: تاکنون حدود ۱۳۵ هزار هکتار از مزارع استان به طرحهای آبیاری موضعی، آبیاری بارانی و کم فشار تجهیز شده است.
صالحان با اشاره به کم آبی در استان اظهار داشت: اجرای چنین سامانههایی برای مصرف بهینه آب و صرفه جویی نقش کلیدی دارد و میتواند سبب بهرهوری در کشاورزی شود.
وی افزود: قابلیت اجرای طرحهای آبیاری نوین در تمام شهرستانهای استان وجود دارد اما برای تسریع در آن باید تسهیلات مورد نیاز تامین و پرداخت شود.
صالحان ادامه داد: همزمان با هفته دولت امسال ۵۷ طرح در بخش آب و خاک و امور مهندسی کشاورزی اصفهان افتتاح شد که بخشی از آن به طرحهای آبیاری مربوط بود.
به گزارش ایرنا، استان اصفهان ۵۶۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد اما بدلیل کمبود منابع آبی، تنها حدود ۲۰۰ هزار هکتار از آنها زیر کشت محصولات زراعی و باغی میرود.
مجموع اراضی باغی استان اصفهان حدود ۸۰ هزار هکتار است و مجموع تولیدات باغی و گلخانهای آن در شرایط عادی حدود ۸۰۰ هزار تُن برآورد میشود.
نظر شما