غلامرضا عُشاقی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: صرفه جویی مورد اشاره با اجرای پروژههای سامانههای جدید آبیاری، افزایش شبکههای آبیاری و زهکشی ٣ و ۴، تسطیح لیزری و بازسازی قنوات از نیمه نخست دهه ۷۰ تاکنون محقق شده است.
وی اضافه کرد: آبیاری تحت فشار در سال های گذشته پروژه های مناسبی در استان اجرا شد و افزایش آن نیز در دستور کار سازمان قرار دارد.
مدیر امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان خاطرنشان کرد: مرمت، لایروبی، اصلاح و بازسازی قنوات در این مدت در یک هزار و ۴۰۰ کیلومتر از این منابع آبی انجام گرفته است.
عشاقی اظهارداشت: هریک از پروژه های مذکور دارای ردیف های اعتباری ملی و استانیست اما به دلیل افزایش هزینه تجهیزات و ادوات کاربردی در این طرح ها، میزان اعتبارات کافی نیست و بطور قطع باید بیشتر شود.
وی افزود: مدیریت صرفه جویی در مصرف آب از جمله مهمترین مباحث در صنعت کشاورزی به خصوص در مناطق خشک همچون استان اصفهان است، لذا برنامه ریزی برای فراگیری آن از سیاست های سازمان جهاد کشاورزی استان به شمار میرود.
استان اصفهان ۵۶۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد اما بهدلیل کمبود منابع آبی، تنها حدود ۲۰۰ هزار هکتار از آنها زیر کشت محصولات زراعی و باغی میرود.
مجموع اراضی باغی استان اصفهان حدود ۸۰ هزار هکتار است و مجموع تولیدات باغی و گلخانهای آن در شرایط عادی حدود ۸۰۰ هزار تُن برآورد میشود.
کمبود منابع آبی سطحی و زیرسطحی و تخصیص نیافتن آب به اندازه کافی برای کشت و کار از جمله چالشهای صنعت کشاورزی در این استان اصفهان است.
نظر شما