به گزارش خبرنگار ایرنا، عنایت رضاییپور روز سهشنبه در نشست کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز آستارا گفت: این شهرستان با توجه به موقعیت جغرافیایی ویژهای که از نظر همجواری با کشور جمهوری آذربایجان و برخورداری از سه گمرک زمینی، ریلی و دریایی دارد، نیازمند حضور نمایندهای از سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی است.
وی افزود: شهرستان آستارا از نظر واردات، صادرات و ترانزیت کالا در حال طی کردن دوران طلایی خود است، به مرور زمان شرایطش بهتر نیز خواهد شد و در نتیجه آمارهای مراودات تجاری آن نسبت به وضعیت کنونی به یقین در سالهای آتی رشد خواهد کرد.
فرماندار آستارا بیان کرد: راهاندازی خط ریلی این شهرستان هم به نوبه خود به ارتقای سطح ترانزیت کالا کمک خواهد کرد که این شرایط به طور طبیعی به افزایش کشفیات کالاهای غیرمجاز منجر خواهد شد و از این رو استقرار اموال تملیکی در منطقه احساس میشود.
وی با تاکید بر ضرورت تحقق هرچه سریعتر این مهم اضافه کرد: پیشتر البته ۲ بار موضوع مطرح شده و با مرکز استان هم نامهنگاری لازم صورت گرفته است که البته هر بار به دلایلی از رسیدگی به موضوع طفره رفتهاند.
ضرورت مقابله با قاچاق و ساماندهی پایانههای مرزی
رضاییپور با تصریح اینکه قاچاق در آستارا وجود دارد و قابل انکار نیست، اظهار کرد: وظیفه ما است که کمک کنیم تا قاچاق کالا و ارز در این شهرستان کنترل شود و اگر نظارتهای لازم صورت گیرد، بسیاری از مسائل و مشکلات کنونی برطرف خواهد شد.
وی تاکید کرد: در این راستا باید مصوبههای کمیسیون از سوی دستگاههای ذیربط به جد اجرایی شود و مسئولان امر با دقت و درایت بیشتری اقدامهای لازم را در دستور کار قرار دهند.
فرماندار آستارا همچنین با اشاره به بررسیها برای استقرار نیروی انسانی در آخرین نقطه محوطه گمرکی به منظور مقابله با قاچاق سوخت از سوی تریلرهای حامل کالا و خودروهای ترانشیپی، گفت: پیشتر در دوره مدیریت قبلی مصوبهای در زمینه وجود داشت که همان باید مبنای کار قرار بگیرد.
وی افزود: مصوبه مذکور باید به طور آزمایشی برای مدت زمانی محدود اجرا شود و پس از بررسی کارشناسی بازخورد اجرای آن، تصمیم نهایی در این زمینه گرفته شود تا در کنار جلوگیری از قاچاق سوخت، اقدامهای جدید موجب طولانیتر شدن فرآیند ترخیص تریلرها از گمرک و ایجاد ترافیک نباشد.
رضاییپور وضعیت نابسامان گمرک ریلی را نیز مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: باید نسبت به محدودسازی و مسدودسازی پایانه ریلی اقدام لازم از سوی متولیان امر در دستور کار قرار گیرد؛ چرا که در حال حاضر این پایانه به حال خود رها مانده، به خصوص شبها و در فصل زمستان غیرقابل کنترل شده و در آن محدوده اقدامات غیرقانونی به راحتی قابل انجام است.
وی عنوان کرد: تجهیز گمرک آستارا به دستگاه ویژه اسکن مسافران نیز باید جدی گرفته شود و با توجه به اینکه خرید تجهیزات مورد نظر هزینه قابل توجهی ندارد، از سوی ادارههای گمرک و پایانه پیگیری شود.
دستور فرماندار برای برخورد با دلالان ارز
فرماندار آستارا در ادامه وضعیت فعالیت صرافیها در این شهرستان را نامناسب دانست و اظهار کرد: دستگاههای ذیربط باید وضعیت صرافیها را کنترل کنند؛ چرا که عدهای دلال در بازار آزاد در حال فعالیت هستند که این امر فعالیت صرافیهای مجاز را تحت تاثیر قرار داده است.
وی اضافه کرد: باید نظارتها بر بازار ارز در شهرستان آستارا بیشتر شود تا صرافیهای مجاز جان بگیرند، در نقاط مورد نیاز مستقر شوند و فعالیت خود را گسترش دهند.
تاکید بر جلوگیری از عرضه فرآوردههای دامی و دارویی غیرمجاز
رضاییپور عرضه فرآوردههای دامی غیرمجاز را از دیگر چالشهای آستارا برشمرد و گفت: بر اساس برخی گزارشها گوشت آلوده، غیرمجاز و یا فاسد چند مرحلهای در این شهرستان توزیع شده است که باید نظارت شود و برخورد جدی از سوی مسئولان امر و دستگاه قضا با متخلفان صورت گیرد.
وی افزود: واکنشها به موضوع نباید دچار گذر زمان شود تا فرصت از دست برود و کسانی که نسبت به چنین تخلفهای اقدام میکنند، بتوانند آزادانه به فعالیت مشغول باشند؛ زیرا در این حوزه اگر مواد غذایی غیربهداشتی توزیع و مصرف شود، میتواند به بروز خسارتهای جبرانناپذیری منجر شود.
فرماندار آستارا به گزارشها از افزایش فروش داروهای لاغری به ویژه در عطاریها نیز اشاره داشت و اظهار کرد: با توجه به مرزی بودن این شهرستان دامنه توزیع زیادتر و موضوع حادتر است که باید شبکه بهداشت و درمان و نیروی انتظامی به موضوع دقیقتر ورود کنند و پس از جمعآوری اطلاعات کافی در این خصوص، نسبت به برخورد با متخلفان اقدام لازم را در دستور کار قرار دهند.
وی همچنین شکایت مردم از فعالیت یک باب داروخانه در آستارا را یادآور شد و تصریح کرد: گزارشهای متعددی از تخلفهای این داروخانه به فرمانداری ارجاع شده است که باید شبکه بهداشت و درمان نسبت به بازدید سرزده از آن و ارائه گزارش مکتوب جهت تعیین تکلیف موضوع اقدام کند.
مقابله با عرضه کالاهای قاچاق از سوی دستگاههای ذیربط در شهرستان آستارا در ماههای اخیر افزایش یافته است که از جمله میتوان به کشف و ضبط بیش از ۱۰ هزار لیتر مشروبات الکی داخلی و خارجی، سیگار و مواد دخانی، بیش از یک هزار قلم لوازم آرایشی و بهداشتی اشاره داشت.
شهرستان آستارا با جمعیت حدود ۹۵ هزار نفر، در منتهی الیه غرب استان گیلان، در فاصله نزدیک به ۱۷۳ کیلومتری رشت واقع شده است و با کشور جمهوری آذربایجان ۳۸ کیلومتر مرز خشکی و ۱۵ کیلومتر مرز آبی دارد.
نظر شما