به گزارش روز سه شنبه ایرنا از رسانه «راپتلی» روسیه، به گفته تظاهرکنندگان، آنها به انفعال دولت در مواجه با افزایش سرسامآور هزینه انرژی معترض هستند.
تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی نشان میدهد که تظاهرکنندگان با نمایش تغییرات در قیمت قبضهای گاز و برق، به نشانه اعتراض آنها را به آتش میکشند.
به گزارش رسانههای خبری قرار است اعتراضها با خاموش کردن چراغ های منازل و کارخانهها در ساعتی معین در طول شب به مدت سه روز ادامه پیدا کند.
هفته گذشته نیز صدها نفر در شهر ناپل ایتالیا با تجمع در مقابل دفتر پست مرکزی این شهر در اعتراض به افزایش ناگهانی هزینههای زندگی و شرایط بیکاری، به خیابانها آمدند و قبوض انرژی را به آتش کشیدند.
بحران انرژی در کشورهای اروپایی به جهش قیمت انرژی منجر شده و شرایط زندگی را برای مردم این کشورها دشوار کرده به طوریکه موج اعتراضها به افزایش هزینهها و چند برابر شدن قبوض انرژی، اروپا را فرا گرفتهاست.
بسیاری بر این باورند که این اعتراضهای خیابانی با توجه به شرایط بحرانی انرژی در اروپا و خشم مردم این قاره میتواند به بحرانی اجتماعی - سیاسی بدل شود.
در این میان، به نظر میرسد موجی از اعتراضها به هزینههایی که دولتها در راستای حمایتهای نظامی و مالی از اوکراین در جنگ با روسیه میپردازند، نیز در حال شکل گیری است.
وزیر خارجه آلمان به تازگی در اظهاراتی گفته بود که اهمیتی ندارد که رای دهندگان آلمانی چه فکری میکنند یا چقدر زندگی آنها سخت میشود، من اوکراین را در اولویت قرار میدهم. حتی اگر اعتراضها به افزایش قیمت انرژی، زیاد شود برلین تحریمها علیه روسیه را رفع نخواهد کرد. این اظهارات وزیر خارجه آلمان در شبکههای اجتماعی واکنش منفی بسیاری از طرف آلمانیها و مردم جهان به دنبال داشت.
در اروپا مردم آلمان در اعتراض به تولید اسلحه و ارسال آن به اوکراین روز جمعه در مقابل یک کارخانه اسلحه سازی دست به تجمع زدند که این تجمع با دخالت نیروهای پلیس به خشونت کشیده شد.
همچنین حزب سبز آمریکا با انتقاد از سیاست های دولت بایدن در ارائه کمک های حمایتی و نظامی به اوکراین در توئیتی نوشت: مردم شهر جکسون آب آشامیدنی ندارند با این حال دولت بایدن ۱۳.۷ میلیارد دلار در اختیار اوکراین قرار میدهد.
مردم شهر جکسون در ایالت میسیسیپی در پی ورود سیلاب به تصفیهخانه این شهر از هفته گذشته دسترسی به آب آشامیدنی و تصفیه شده از طریق سیستم لولهکشی شهر را از دست دادهاند. در این میان با توجه به مساله کمبود بودجه هنوز مشخص نیست این قطعی تا چه زمانی ادامه پیدا کند.
اتحادیه اروپا تاکنون ۶ بسته تحریم را علیه روسیه تصویب کرده است که بر مبنای آخرین مورد آن صادرات نفت مسکو به کشورهای عضو تا پایان سال ۲۰۲۲ (دی ماه) بهطور کامل متوقف میشود. این تحریمها تاکنون با افزایش بهای انرژی به افزایش بیسابقه تورم در قاره اروپا منجر شده است و حال باید دید که رهبران این کشورها تا کجا حاضرند اقتصاد و معیشت مردم خود را قربانی حمایتهای بیقید و شرط از جنگ در اوکراین کنند.
نظر شما