۱۶ شهریور ۱۴۰۱، ۱۵:۰۱
کد خبر: 84880828
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سازمان بازرسی از مدیران توانمند و جهادی حمایت می‌کند

اراک - ایرنا - رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: این نهاد نظارتی از مدیران انقلابی، توانمند، با روحیه جهادی، پاک دست و سخت کوش حمایت می‌کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، « ذبیح‌الله خداییان» روز چهارشنبه در نشست شورای اداری استان مرکزی در اراک افزود: سازمن بازرسی تنها نظارت امورات منفی ندارد ، وظیفه داریم مدیران پاک دست و سخت کوش را شناسایی، معرفی و از آنها قدردانی کنیم.

وی ادامه داد: سامانه‌ای در بازرسی کشور تحت عنوان مدیران شایسته طراحی شده و تاکید شده در بازرسی های صورت گرفته نقاط مثبت و منفی مدیران ذکر و در این سامانه ثبت و برای همیشه نگهداری شود.

رییس سازمان بازرسی کل کشور افزود: شک نیست که موفقیت یا عدم موفقیت هر کشوری در گرو مدیران کارآمد است و این مدیران ممکن است در سطح عالی، کشور، استان یا در سطح یک سازمان و یا بنگاه اقتصادی باشد و این مدیران هستند که با توجه به شرایط درونی و بیرونی هر سازمان اقدام به برنامه ریزی، ساماندهی و  هدایت و رهبری و کنترل می‌کنند و تلاش خود را برای تحقق اهداف از پیش تعیین شده بکار می‌گیرند. 

خداییان عنوان کرد: این مدیران هستند که باید بر اساس شرایط برنامه ریزی کنند که اهداف یک سازمان تحقق پیدا کند و امروزه در نظام مقدس جمهوری اسلامی درگیر یک جنگ تمام عیار اقتصادی هستیم،تحریم های ظالمانه ای که معیشت مردم را هدف قرار داده و دشمنان قصد دارند که مردم را از نظام جدا کنند و در این شرایط نقظ مدیران در تقویت امید در جامعه بسیار موثر است. 

وی با بیان اینکه تمرکز بر مسایل مهم کشور و گلوگاه‌های فساد از برنامه‌های اولویت‌دار و در دستور کار سازمان بازرسی کشور است، گفت: فساد به مفهوم انحراف از قوانین و مقررات مورد توجه است و تاکید شده که به جای پرداختن به مسایل جزئی به سراغ جاهایی برویم که ایجاد فساد می ‌کنند.

رئیس بازرسی کل کشور بیان کرد: شناسایی گلوگاه‌های فساد با کمک دولت در دستور کار است و در این راستا رییس جمهور هم اعلام آمادگی کرده و رییس قوه قضاییه هم ماموریت داده‌اند که سازمان بازرسی با کمک سایر دستگاه‌ها، گلوگاه‌های فساد را شناسایی کند و در دستور کار قوه قضاییه و دولت قرار گیرد تا هرچه سریعتر نسبت به رفع و انسداد آنها اقدام شود.

خداییان ادامه داد: پیشگیری از وقوع جرم و تخلف از سیاست‌های بعدی است که در دستور جدی قرار دارد، ما منتظر نمی مانیم که یک مدیر و کارمندی مرتکب تخلف شود، اگر احساس کنیم مسیر درست نیست و از قانون انحراف ایجاد می شود بلافاصله هشدار داده می شود و انتظار است مدیران توجه کنند اگر انحرافی وجود دارد در رفع آن کمک کنند.

وی گفت: در شرایطی که دشمن تمام تلاش خود را برای گسترش ناامیدی در جامعه بکار گرفته باید بدانیم روی چه اقتصادی تاکید داشته باشیم، و مدیریت باید به چه شکل باشد، شکی نیست که نوع اقتصادی که باید در این دوره مورد توجه همگان باشد، اقتصاد مقاومتی است که رهبر معظم انقلاب سال‌ها قبل آن را بیان کردند، تشریح فرمودند و محورهای آن را تبیین کردند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: یعنی اقتصاد درون زا و برون نگر، اقتصادی که با توجه به فشارهایی که از بیرون وارد می شود، سعی می کند نسبت به خنثی سازی توطئه‌های دشمنان و فشارهای وارده، آنها را تبدیل به فرصت کند و این هنر مدیران است که باید از این فرصت استفاده کنند و یکی از معیارهای اقتصاد مقاومتی، مردم محور بودن اقتصاد است.

وی یادآور شد: اقتصاد ایران قبل از انقلاب دولتی بود و آن زمان به یکباره قیمت نفت افزایش یافت در آن زمان دولت سیطره خود را در همه بخش های اقتصادی گستراند و بخش خصوصی را از صحنه اقتصاد حذف کرد و جز تعدادی که وابسته به سران طاغوت بودند و بخش خصوصی حرفی برای گفتن نداشت.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، تحت تاثیر عوامل مختلف از قبیل مصادره اموال سران طاغوت، جنگ تحمیلی و دغدغه مسئولان در جهت عدالت اجتماعی و جلوگیری از تمرکز ثروت در دست افراد خاص باز روند دولتی بودن اقتصاد همچنان تا پایان جنگ تحمیلی ادامه داشت و از برنامه سوم توسعه بود که تاکید بر خصوصی سازی اقتصاد شد.

خداییان اظهار داشت: با تایید سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی توسط رهبر معظم انقلاب و پس از آن تصویب قانون اجرای آن در سال ۸۷ و به دنبال آن تاسیس سازمان خصوصی سازی، سعی شد اقتصاد از حالت دولتی بودن خارج شود و به بخش خصوصی میدان داده شود تا اداره امور اقتصاد را برعهده گیرد و دولت نظارت و حاکمیت کند و مالیات خود را بگیرد.

وی گفت: با وجود اینکه مدت ها است که چندین برنامه تدوین شده و کشور در آستانه برنامه هفتم توسعه قرار دارد، هنوز موفقیت چندانی در خصوصی سازی اقتصاد و استفاده از بخش غیردولتی حاصل نشده و برخی خصوصی‌سازی‌های صورت گرفته دارای مشکلات خاص خود است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور اضافه کرد: اصل بر این است که اگر یک شرکت دولتی به بخش غیردولتی واگذار شد، آن شرکت به حیات خود ادامه دهد و زمینه اشتغال بیشتر را فراهم کند، اما در بسیاری از موارد دیده شده که خصوصی سازی هایی صورت گرفته که بیشتر اختصاصی سازی‌ها شد و بعد از واگذاری بلافاصله کارخانه و شرکت تعطیل و زمین آن تقسیم و به فروش رسید که این روند خصوصی سازی نیست.

خداییان بیان کرد: ما باید در اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی و برنامه‌های سوم، چهارم، پنجم و ششم تلاش کنیم که بخش خصوصی را که تاکنون ضعیف شده را توانمند کنیم و در این راستا بانک‌ها، امور مالیاتی، برق، گاز و همه باید به کمک آیند و بخش خصوصی که کننده کار است و دغدغه کار، تولید و اشتغال دارد، به میدان بیاید.

وی اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب بیش از ۱۰ سال است که شعار سال را با عناوین اقتصادی انتخاب می‌کنند که نشان دهنده دغدغه ایشان به مسایل اقتصادی کشور است و باید این مهم در اولویت کارها قرار گیرد و وظیفه مسئولان آن است که در بخش های مختلف باید مردمی سازی اقتصاد باشد و به مردم اعتماد کنیم و نباید تصور این باشد که مردم نمی‌توانند اقتصاد را اداره کنند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: شکی نیست دولت نباید تولید کننده باشد و باید نظارت کند، گفته می شود اقتصاد مقاوتی درون زا است و باید تکیه بر تولید داخل و درون کشور باشد، اگر تولید رونق پیدا کرد به دنبال آن اشتغال و به دنبال آن تشکیل خانواده ایجاد می شود و حتی مسایل فرهنگی هم رفع می شود.

خداییان عنوان کرد: آیا امروزه به واقعی از تولید حمایت می شود؟ آیا امروزه قاچاق کمر تولیدکنندگان داخلی را خم نکرده است؟ آیا مسئولان گرایش به خرید کالا و تولید داخل دارند یا به بهانه‌های مختلف سعی می کنند کالای خارجی خریداری کنند، آیا هنوز اعتماد به محصولات تولید داخل و شرکت های دانش بنیان شده است؟

وی تصرح کرد: کارکنان شرکت واگن پارس اراک گله مند هستند که می توانند نیاز کشور را تامین کنند اما متاسفانه سفارش لازم به آنها داده نمی شود و سعی می‌شود واگن مورد نیاز کشور از خارج تامین کنند و این فاجعه است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور افزود: مگر رهبر معظم انقلاب بر حمایت از تولید داخلی تاکید ندارند؟ مگر ما قانون حمایت از تولید نداریم؟ مگر برای وارد کننده ای که کالایی را وارد کند که مشابه آن داخل است، مجازات در نظر گرفته نشده است؟ اما چرا اجرا نمی شود؟ اینها دغدغه هایی  هستند که نباید به ظاهر فقط دم از اقتصاد مقاومتی بزنیم باید محورهای آن را که رهبر معظم آنها را تبیین نمودند، یکی پس از دیگری اجرا شود. 

خداییان بیان کرد: بحث شرکت های دانش بنیان نیز بسیار مهم است و چند قانون در این راستا داریم، قانون حمایت از جهش تولید، قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان و سایر قوانین که در حمایت از تولید دانش بنیان و دانش پایه است.

وی تاکید کرد: جوانان ایران باید به جای اینکه به خارج از کشور مهاجرت کنند، این توانایی را دارند که نسبت به کالای دانش بنیان و تولید کالای دانش بنیان اقدام کنند اما این مهم نیاز به حمایت دستگاه‌های اجرایی، نیاز به حمایت سازمان تامین اجتماعی برای معافیت های قانونی، امور مالیاتی و سایر دستگاه ها دارند اما چرا اعمال نمی شود؟

رئیس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: ما نباید انتظار داشته باشیم که یک جوانی که از نظر علمی توان تولید کالای دانش بنیان را دارد، سرمایه را هم تامین کند، باید او را کمک کرد و سرمایه گذاری کرد، اما آیا این کار انجام می شود؟

خداییان عنوان کرد: وقتی صحبت از تولید داخل می شود باید به جنبه‌های مختلف توجه شود، در برخی از استان‌های کشور معادن ارزشمندی وجود دارد اما خام فروشی می شود، محصولات کشاورزی داریم اما صنایع تبدیلی نداریم.

وی گفت: در برخی از نقاط کشور آب نداریم، محصولات آب بر استفاده می‌شود و هندوانه کشت می‌شود، بحث آمایش سرزمینی که باید در بخش کشاورزی اعمال شود کجاست؟ 

رئیس سازمان بازرسی کل کشور تاکید کرد: ما زمانی می‌توانیم از اقتصاد تک محصولی رهایی پیدا کنیم که تکیه بر تولید داخل داشته باشیم و صادرات غیرنفتی کشور افزایش پیدا کند، ما امروز نفت را خام صادر می کنیم و خریدار نفت برای ما طاقچه بالا می گذارد و ارزان می‌خرد اما اگر همین نفت تبدیل به محصولات دیگر مانند پتروشیمی شود، التماس ما را می‌کنند تا از اسکله‌های ما تولیدات را تحویل بگیرند و این مهم  نیاز به تلاش همه دارد و همه باید پای کار باشند و هر فردی در محدوده کاری خود باید شعار رهبر معظم انقلاب را را در دستور کار خود قرار دهد.

خداییان اظهار داشت: در سازمان بازرسی کل کشور یکی از وظایف مهم نظارت بر اجرای صحیح قوانین و حسن انجام امور است و رییس قوه قضاییه ماموریتی را محول کرده که قوانین مهم و تاثیرگذار در دستور کار قرار گیرد و نظارت شود که آیا دستگاه ها آن را اجرایی کرده اند.

وی گفت: یکی از قوانین مهم، قانون حمایت از تولید، قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان، قانون حمایت از ارتقای سلامت اداری، قانون جوانی جمعیت و قانون هوای پاک است و در این قوانین برای تک تک دستگاه‌ها وظیفه مشخص شده است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: با مدیران متخلف برخورد قاطع صورت می‌گیرد و بحث عفاف و حجاب نیز بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی باید نخست در خانواده‌ها و سپس در محیط کار عملیاتی شود.

خدائیان اظهار داشت: واحدهای تولیدی که فعال هستند باید مورد حمایت قرار گیرند و رها نشوند و مشکلاتی مبنی بر واردات واگن لکوموتیو از خارج کشور از سوی مدیران واحد تولیدی واگن پارس مپنا اراک که اکنون از آن بازدید شد مطرح شد که این مهم با جدیت مورد پیگیری قرار می گیرد.

وی در خصوص قانون جوانی جمعیت نیز گفت: این قانون مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است و بی توجهی به این مهم پس از مدتی پشیمانی به بار می آورد، چرا که جمعیت پیر توان مدیریت کشور را ندارد و می‌طلبد احکام این قانون مورد توجه همه دستگاه‌ها قرار گیرد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به قانون هوای پاک نیز عنوان کرد: به واسطه فعالیت واحدهای تولیدی شاهد آلودگی هوا در طول سال هستیم که نباید در این راستا مردم متضرر شوند و در این خصوص بر اساس قانون هوای پاک، تمام دستگاه‌های ذیربط مکلفند آن قانون را اجرایی کنند.

خداییان خاطرنشان کرد: در راستای کاهش آلایندگی هوا، واحدهای تولیدی موظف هستند فیلتر نصب کنند و عمده‌ترین وظیفه نیز بر عهده محیط زیست است که می‌طلبد با احصا، اجرا و دستور کار قرار دادن قانون هوای پاک، شاهد کاهش آلایندگی هوا در شهرها باشیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha