به گزارش خبرنگار ایرنا، رضا مظلومی روز چهارشنبه در نشست خبری، از اجرای ۲۵۰ هکتار سامانه نوین آبیاری طی سال گذشته در کاشان خبر داد و افزود: با اجرای این طرح ۵۷۵ هزار مترمکعب آب، صرفه جویی شد.
وی با اشاره به مرمت و بازسازی ۲۵ رشته قنات از سال گذشته تاکنون، تصریح کرد: این کار باعث افزایش آب به مقدار ۴۰ لیتر بر ثانیه شد، که در طول سال یک میلیون و ۲۷۲ هزار مترمکعب به دبی آب این قناتها، اضافه کرد.
مدیر جهاد کشاورزی کاشان، اجرای ۱۶۴ هکتار تسطیح لیزری زمینهای کشاورزی را از دیگر اقدامها برای صرفهجویی در آب کشاورزی این شهرستان بیان کرد.
به گزارش ایرنا تسطیح لیزری صحیح و اصولی زمین، تبدیل زمین کشاورزی به سطحی کاملاً یکنواخت و هموار با شیب مناسب و هماهنگ بر اساس شناخت دقیق بافت خاک زراعی مزرعه است.
عملیات تسطیح لیزری از سال ۱۳۸۳ به منظور افزایش بهره وری منابع آب و خاک، حفاظت از خاک، ایجاد تعادل در منابع آب زیرزمینی و حفظ استاندارد سلامت محصولات کشاورزی در کشور آغاز شده است.
راهاندازی هنرستان کشاورزی کاشان در سال تحصیلی جدید
مدیر جهاد کشاورزی کاشان همچنین از راهاندازی هنرستان کشاورزی کاشان خبر داد و گفت: بر اساس رایزنیهای که با رییس سازمان تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان انجام گرفته، این هنرستان از ابتدای مهر امسال افتتاح می شود.
وی یادآور شد: ثبت نام اولیه دانشآموزان در این هنرستان انجام شده و هنرجویان در انتظار دریافت کد هستند.
بهرهبرداری هشت طرح کشاورزی در هفته دولت
رضا مظلومی در نشست خبری، همچنین با اشاره به افتتاح و بهرهبرداری از هشت طرح کشاورزی این شهرستان در هفته بزرگداشت دولت، اظهار داشت: برای اجرای این طرحها در مجموع سه میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان از اعتبارهای دولتی، بخش خصوصی، تسهیلات و بلاعوض هزینه شده است.
مدیر جهاد کشاورزی کاشان، این طرحها را شامل مرمت و بازسازی ۶ رشته قنات، سیستم آبیاری نوین در سطح ۵۴ هکتار و یک واحد پرواربندی دام(تغذیه متعادل دام برای تامین سرعت رشد کافی در مدت زمان مشخص) عنوان کرد.
وی از افتتاح، گلخانه سبزی و صیفیجات این شهرستان با حضور استاندار اصفهان در آینده خبر داد و گفت:این واحد کشاورزی به مساحت هشت هزار و ۵۵۰ مترمربع با سرمایه گذاری بیش از پنج میلیارد تومان به بهره برداری می رسد.
به گفته مظلومی، از ابتدای سال جاری تاکنون نیز افزون بر ۲ هزار و ۲۳ میلیارد ریال در بخشهای دام، طیور، ترویج و تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی کاشان هزینه شده که یک هزار و ۸۵۲ میلیارد ریال آن تسهیلات است.
اجرای طرح الگوی کشت در بخش نیاسر و دهستان کوهدشت
مدیر جهاد کشاورزی کاشان در نشست خبری خود، با اشاره به طرح الگوی کشت در هشت شهرستان استان اصفهان، گفت: برای اجرای این طرح در کاشان، بخش نیاسر و دهستان کوهدشت انتخاب شده است.
وی تصریح کرد: امسال نشستهایی با حضور کارشناسان جهاد کشاورزی کاشان و اصفهان برای تصمیم گیری در خصوص الگوی کشت، حفظ، اصلاح و تغییرات ارقام در باغها قبل از آغاز کشت پاییز برگزار می شود.
به گفته مظلومی، هدف از اجرای این طرح، بهرهگیری از محصولهای کمآببر و با درآمد بالا برای کشاورزان است که برای آنان مقرون به صرفه باشد.
کاشان دارای ۶ هزار و ۳۰۰ هکتار زمین زراعی و ۹ هزار هکتار باغ و گلخانه است و بیش از ۱۰ هزار خانوار در بخش کشاورزی این شهرستان فعالیت میکنند.
شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۴ هزار نفر، در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.
نظر شما