به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، محمدعلی زلفیگل در آیین انعقاد تفاهمنامه همکاری با شهرداری تهران گفت: مراتب قدردانی و سپاس خود را از شهرداری تهران اعلام میکنم که سخاوتمندانه برای امضای این تفاهم نامه پیشقدم شد و تا امضای نهایی آن با ما همراهی و همکاری کرد.
وی افزود: از شهردار تهران که خود از جامعه دانشگاهی است، انتظار می رود که در نگاه راهبردی و مدیریتی در شهر تهران، برای علم و فناوری ارزش زیادی قائل باشد و بحمدالله وی نیز در این راستا قدم بر میدارد و برای ایجاد هویت هوشمند در شهر تهران با تکیه بر علم و فناوری تلاش می کند.
زلفی گل، امضای این تفاهمنامه را در راستای تعامل و همافزایی ظرفیتهای وزارت علوم به عنوان یک نهاد علمی و شهرداری تهران به عنوان یک نهاد موثر اجتماعی در تهران اعلام کرد و گفت دیدگاه شهردار تهران در زمینه محوریت قرار دادن علم و فناوری، این ظرفیت ویژه را برای وزارت علوم ایجاد میکند تا از خدمات شهرداری برای توسعه فضاهای علمی در شهر تهران استفاده کند.
وزیر علوم اختصاص یکی از بوستانها و پارکهای تهران را برای معرفی مفاخر و قرار دادن تندیسهای سرآمدان علمی در معرض دید عموم، فراهم کردن فرصتهای مطالعاتی برای اعضای هیأت علمی و دانشجویانی در رشتههای تحصیلی مرتبط با امور شهری و همچنین کمک به تامین مسکن برای اعضای هیات علمی و کارکنان را از محورهای این تفاهم نامه اعلام کرد.
زلفی گل افزود: وزارت علوم تلاش میکند ظرفیتهای پژوهشی و فناوری خود را در اختیار مدیریت شهری تهران قرار دهد و همچنین پایاننامهها و رسالههای دانشجویان تحصیلات تکمیلی را در راستای حل مشکلات و معضلات شهری هدایت کند.
وزیر علوم ابراز امیدواری کرد: با همکاری نزدیک که این وزارتخانه با شهرداری تهران خواهد داشت، تهران طبق برنامههای شهردار به یک شهر هوشمند ۲۴ساعته تبدیل شود و خدمات بهتر به شهروندان تهرانی ارائه شود.
تاکید شهردار تهران بر استفاده از ظرفیت دانشی وزارت علوم برای اداره بهتر شهر
طبق اعلام وزارت علوم، علیرضا زاکانی، شهردار تهران نیز در این مراسم اظهار کرد: افتخار داریم امروز تفاهمنامهای امضا کنیم که به اداره درست شهر، رشد آگاهی و دانش، توسعه فناوری و شکلگیری شهر هوشمند کمک کند و از طرفی دیگر با توجه به ظرفیتهای بالایی که در شهر تهران وجود دارد این تفاهمنامه به بزرگترین مجموعه دانشی کشور کمک کند تا از سطح بالایی از خدمات برخوردار شود.
وی با بیان اینکه در این دوره از مدیریت شهری، مدیریت مشارکتی را تجربه می کنیم تا از این طریق به ارتقا و پیشرفت مادی و معنوی در ابعاد مختلف برسیم، افزود: بزرگی و عظمت علم، نزد همه مشخص است. امروز مفتخریم تفاهمنامهای را با یکی از کانونهای علمی داشته باشیم و در پس آن نیازهای شهر را به اهل دانش اعلام کرده و تلاش می کنیم خدمات خودمان را نیز به دانشگاه ارائه کنیم.
زاکانی با اشاره به اینکه داعیه ما در مدیریت شهری ایجاد سه تحول است، ادامه داد: تحول نخست، تحول در کالبد شهر است، لذا با نوسازی شهری بر محور حمل و نقل و با ایجاد یک هویت معمارانه جدید سعی می کنیم آسایش، ایمنی و امنیت شهر را تامین و کمبودهای آن را جبران کنیم. در واقع با این نوسازی شهری به دنبال شهر الگو هستیم.
شهردار تهران اضافه کرد: تحول در حوزه نرم و روح شهر دومین سطح تحول است که کلیه حوزه های مرتبط با این بخش در فرهنگ و اجتماع هدف گذاری شده و این مسأله باید منجر به ایجاد شهروند الگو شود.
وی با بیان اینکه سطح سوم تحول که پیوستگی بین این دو بخش را انجام می دهد، تحول فناورانه است که به شهر هوشمند منجر میشود، عنوان کرد: امیدواریم این تحولات را ایجاد و در مشارکت با وزارت علوم از سود و ارزش افزوده نظام آموزش عالی برای شهر استفاده کنیم و البته مدیریت شهری نیز در خدمت خالق این ارزش افزوده قرار گیرد.
تلاش برای حل مشکلات و معضلات مهم شهر تهران با استفاده از ظرفیت دانشگاه های تهران پژوهشگاه ها و موسسات آموزش عالی، تسهیل گری در ساخت و احداث مسکن برای اساتید جوان و کارکنان وزارت علوم و تحقیقات فناوری، استفاده از ظرفیت حوزه آموزش عالی برای هوشمند سازی و گسترش دسترسی به فناوری های نو در شهر تهران. استفاده از ظرفیت های گسترده منابع انسانی مادی و معنوی موجود در شهر تهران برای رشد و توسعه آموزش عالی، هدایت رساله ها و پایان نامه های تحصیلات تکمیلی به سمت مسائل شهر تهران و ایجاد زمینه مهارت آموزی و کارآموزی دانشجویان در بخشهای مختلف شهرداری تهران از جمله محورهای این تفاهم است.
فراهم کردن حضور اساتید و نخبگان دانشگاهی در قالب فرصت مطالعاتی در شهرداری تهران، برگزاری رویدادهای علمی، پژوهشی فناوری، نوآوری و کارآفرینی در سطح ملی و بین المللی، بهرهمندی متقابل از ظرفیت و توانمندیهای علمی پژوهشی و فناوری وزارت علوم و شهرداری تهران مانند آزمایشگاه کتابخانه، موزه و خانه دانش، ایجاد صندوق علم فناوری و نوآوری شهر تهران و تسهیلگری توسعه ظرفیت مکانی مناسب برای توسعه پارک علم و فناوری در اطراف دانشگاه ها یا به صورت متمرکز از دیگر محورهای تفاهم نامه بین وزارت علوم و شهرداری تهران است.
نظر شما