به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از روابط عمومی دادگستری استان کردستان، حجت الاسلام حسینی افزود: دادستانی مرکز استان با ادارات مربوطه در خصوص تامین آب شرب شهرستان سنندج جلسات متعددی برگزار کرده و در این راستا مصوبات و اقدامات موثری انجام شد.
وی بر لزوم اتمام پروژه خط انتقال آب به سنندج در موعد مقرر تاکید کرد و هشدار داد: با افرادی که دارای انشعابات غیر مجاز آب هستند و برای آبیاری زمینهای کشاورزی از آب استحصال شده استفاده میکنند طبق مواد ۶۶۰ و ۶۸۷ قانون مجازات اسلامی برخورد می شود.
سد قشلاق که در سال ١٣۵٨ با ظرفیت ۲۲۴ میلیون مترمکعب در ١٢ کیلومتری سنندج به بهره برداری رسید، منبع اصلی تامین کننده آب شرب و همچنین کشاورزی سنندج است اما با گذشت زمان و به دنبال توسعه شهر سنندج و روستاهای اطراف، در کنار عدم کنترل مناسب پسابهای شهری، کشاورزی و صنعتی در حوضه بالا دست سد و در نتیجه افزایش تغذیهگرایی سد، طعم و بوی آب شرب شهر دچار تغییر شده است.
به منظور تامین آب شرب سنندج، خط انتقال آب از سد آزاد به تصفیهخانه سنندج با طول ۲۷.۵ کیلومتر در دست اجرا است. قرار است از طریق این خط لوله، سالانه ۵۷ میلیون مترمکعب آب از سد آزاد به تصفیهخانه انتقال یابد. البته در حال حاضر هم ۲ هزار لیتر بر ثانیه آب از سد آزاد از طریق رودخانه چهل گزی به سد قشلاق سنندج انتقال مییابد تا کاهش حجم آب پشت سد قشلاق جبران شود.
انتقال آب از میانه مسیر خروجی تونل میانی و مخزن ۱۰ هزار مترمکعبی ایستگاه پمپاژ اصلی سامانه سد آزاد به تصفیهخانه سنندج انجام میشود. این پروژه شامل ۱۳.۲ کیلومتر خط لوله با قطر ۱۴۰۰ میلیمتری و ۱۴.۳ کیلومتر لوله با قطر ۱۲۰۰ میلیمتری است.
تا کنون بیش از سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای این پروژه هزینه شده است و اتمام آن نیازمند اعتبار قابل توجه دیگری است که با پیگیری های استاندار کردستان، هیات وزیران دوشنبه این هفته به منظور مدیریت خشکسالی و رفع معضل تنش آبی در شهرستان سنندج، مبلغ یک هزار میلیارد ریال به صورت تملک داراییهای سرمایهای بابت تامین آب شرب بهداشتی این شهرستان اختصاص داد.
نظر شما