۱۹ شهریور ۱۴۰۱، ۹:۱۲
کد خبر: 84882046
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

رسانه‌های فارس در معرفی و توانمندسازی نخبگان به یاری بیایند

شیراز- ایرنا- نمایندگان بنیاد ملی نخبگان شعبه استان فارس، همیاری رسانه‌ها در معرفی و توانمندسازی نخبگان را خواستار شدند و تأکید کردند که باید بستر بهره‌گیری از ظرفیت نخبگان در حل مشکلات استان فراهم شود.

در نشست نمایندگان بنیاد نخبگان استان فارس با رئیس و خبرنگاران خبرگزاری جمهوری اسلامی فارس راهکارهای تعامل و همکاری این بنیاد با رسانه‌ها و اهمیت معرفی نخبگان به جامعه مورد تبادل نظر قرار گرفت و بر ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت نخبگان در حل مشکلات استان تأکید شد.

زمینه‌سازی برای رشد و شکوفایی استعدادهای استان با ایجاد تعامل بین بنیاد نخبگان و رسانه
محسن پور زارعی کارشناس بنیاد نخبگان استان فارس در این نشست اظهار کرد:  بنیاد نخبگان استان فارس در طول سال‌های گذشته توانست با حمایت متخصصان در حوزه «سرآمدان و نخبگان» که پیشتازان جامعه نخبگانی کشور هستند، با هدف تکریم و الگوسازی از این بزرگان برنامه‌های مختلفی را برنامه‌ریزی کند و امید است تا در سال جدید هم با همکاری رسانه‌ و برنامه‌ریزی صحیح در جهت توسعه کمی و کیفی برنامه‌ها گام برداریم تا افزون بر تکریم نخبگان، زمینه معرفی جامع و هدفمند آنها به جوانان و آینده سازان فراهم شود.
وی هدف از ایجاد تعامل بین بنیاد نخبگان با رسانه را زمینه‌سازی هر چه بیشتر برای رشد و شکوفایی استعدادهای استان دانست و گفت: بدون شک رسانه می‌تواند نقش بسزایی در معرفی نخبگان به جامعه داشته باشد.
او اعلام کرد: در حال حاضر ۲۰۰ دانش‌آموز استان فارس با هدف توانمندسازی تحت پوشش نخبگان هستند و بیش از ۲۰۰ نفر دانشجو هم به عنوان نخبه شناسایی شده‌اند.

رسانه‌های فارس در معرفی و توانمندسازی نخبگان به یاری بیایند

پورزارعی به راه‌اندازی مجمع خیران نخبه پرور فارس در سال ۹۵ اشاره کرد و گفت: این مجمع موفق شده در راستای سند راهبردی کشور در امور نخبگان به منظور فراهم‌آوردن بستر مناسب برای مشارکت افراد خیر و توانمند در زمینه‌های شناسایی استعدادها، آموزش، پرورش و پشتیبانی فکری، توانمندسازی و سرمایه‌گذاری در حوزه نخبه پروری اقدامات ارزشمندی را به منصه ظهور برساند.
وی ادامه داد: از آنجا که بنیاد نخبگان دولتی است با محدودیت‌هایی برای حمایت از نخبگان مواجه است و نمی‌تواند چَتر خود را به ویژه در حوزه دانش‌آموزی گسترده کند. اما مجمع خیرین که جزو سازمان‌های مردم نهاد محسوب می‌شود می‌تواند به حوزه‌های دانش‌آموزی و دانشجویی ورود کند و حتی در مناطق محروم اقدامات خوبی انجام دهد.
او اضافه کرد: ایده راه‌اندازی مجمع خیرین نخبه پرور از استان فارس آغاز شد ومورد استقبال سایر استان‌ها نیز قرار گرفت.
پورزارعی با بیان اینکه مجمع خیرین نخبه پرور همکاری بسیار خوبی با بنیاد در اجرای برنامه ملی شهاب داشته‌است، گفت: برنامه ملی شهاب که از سال ۱۳۹۳ به عنوان یک حرکت کشوری اجرایی شد، به دلیل مشکلاتی که در سطح ملی به وجود آمد تقریبا متوقف شد اما در استان فارس به دلیل وجود مجمع خیران نخبه پرور این حرکت نه تنها متوقف نشد بلکه اقدامات خوبی برای شناسایی و هدایت دانش‌آموزان‌ انجام شد.
وی با بیان اینکه مجمع خیرین و بنیاد نخبگان بازوهای توانمندی برای یکدیگر هستند، گفت: به منظور تکریم و الگوسازی از نخبگان، شخصیت‌های علمی و افراد صاحب‌نام و همچنین ایجاد روحیه تلاش و خودباوری در میان همگان همه ساله جوایز و بورس تحصیلی به نام افراد حقیقی و حقوقی خوش‌نام و دارای سابقه درخشان در زمینه‌های مختلف تعریف و اعلام می‌شود و این جوایز به صاحبان استعداد برتری که دارای فعالیت‌های خاص و اثرگذار در زمینه جایزه تعریف شده باشند، اعطا می‌شود.
پورزارعی با اشاره به اینکه ۲۶ برنامه در بنیاد نخبگان تعریف شده است، گفت: طرح شهید احمدی روشن، طرح شهید صیاد شیرازی و طرح شهید وزوایی از مهمترین برنامه‌های این بنیاد محسوب می‌شود.
وی به معرفی طرح شهید احمدی روشن  پرداخت و گفت: طرح توسعه هسته‌های مسئله‌محور پژوهشی فناورانه با عنوان طرح شهید احمدی روشن، با الگوبرداری از شیوه‌های آموزشی مربی‌محور، از سوی بنیاد نخبگان طراحی و اجرایی شده است.
او ادامه داد: در این طرح، هسته‌های نخبگانی با هدف افزایش سطح کیفی آموزش و تسهیل کسب تجربه در دنیای واقعی، با همکاری متقابل خبرگان علمی، شرکت‌های صنعتی، مؤسسات پژوهشی و با حضور فعال دانشجویان مستعد و دانش‌آموختگان برگزیده تشکیل می‌شود.
پورزارعی بیان کرد: در طول طرح، استادان خبره دانشگاهی و متخصصان برتر صنعتی پس از شناسایی مسائل و مشکلات اصلی استان، مجموعه‌ای از مستعدان علاقه‌مند را انتخاب کرده و به ‌صورت علمی و تخصصی در قالب طرحی مشخص و در بازه زمانی معین به حل مسئله‌ای واقعی می‌پردازند.
وی گفت: البته 6 دانشجو با هماهنگی استاد انتخاب می‌شوند تا مشکل یا چالش ایجاد شده را ظرف حداکثر ۹ ماه حل کند. با این کار هم چالش حل می‌شود و هم ۶دانشجو کارآموزی یاد می‌گیرند و می‌توانند مشکلات را احصا کنند. خوشبختانه استان فارس در اجرای این طرح پیشرو است‌.
پورزارعی ادامه داد: اینگونه طرح‌ها باعث جذب اعتبارات برای بنیاد می‌شود. هر چه بیشتر بتوانیم چنین طرح‌هایی را به تصویب برسانیم قطعا اعتبارات بیشتری هم برای استان فارس جذب می‌کنیم. اگر بتوانیم طرح‌های نوع یک و دو بیشتری داشته باشیم، طرح‌های نوع ۳ هم به عنوان هدیه (اشانتیون) به استان فارس داده می‌شود.
وی با بیان اینکه در حال شناسایی شهدای شاخص شهرستان‌ها هستیم تا به نام آنها نیز جایزه تعریف کنیم، گفت: درصدد هستیم مجمع خیرین نخبه پرور را در شهرستان‌ها راه‌اندازی کنیم و همچنین شیوه‌نامه‌ای برای شناسایی شهدای شاخص شهرستان‌ها طراحی کرده‌ایم که این شیوه نامه در مراحل پایانی است.
کارشناس بنیاد نخبگان افزود: در شهرستان سروستان مجمع خیرین راه‌اندازی شده است و کازرون و اقلید هم در حال راه‌اندازی مجمع هستند.
فرماندار سابق سروستان اضافه کرد: ۱۶ کتاب نیز در قالب رمان به نام بزرگان استان فارس منتشر شده که این کتاب‌ها می‌تواند الگوسازی برای نسل جوان و چراغ راهی برای آنها باشد.
وی جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی را از دیگر اولویت‌های این بنیاد دانست و گفت:شرایطی فراهم کرده‌ایم تا از ظرفیت نخبگانی برای حل مشکلات استان بهره گرفته شود؛ در چند ماه گذشته با توجه به نوع مشکلی که به ما اعلام شده با سازمان‌های مختلفی از جمله سازمان زندان‌ها، منابع طبیعی و اداره کل مالیاتی جلساتی را برگزار کردیم‌. ما به عنوان ناظر هستیم و در جایی که به نخبگان برای حل مشکلات این سازمان‌ها نیاز باشد ورود می‌کنیم.
پورزارعی اعطای بورس تحصیلی دانش‌آموزی و دانشجویی را از دیگر اقدامات خوب بنیاد قلمداد کرد و گفت: ۵۰۰ تا ۶۰۰ دانش‌آموز برای بورسیه شناسایی شده‌اند که با کمک خیرین نخبه پرور و اعتبارات ملی که در اختیار داریم در حال توانمند کردن این دانش‌آموزان هستیم.
وی به راه‌اندازی سامانه سینا برای دانشجویان اشاره کرد و گفت: دانشجویانی که وارد این سامانه می‌شوند و مشخصات، مقالات و پژوهش‌های خود را بارگذاری می‌کنند، از تسهیلات بلاعوض بهره‌مند می‌شوند.
کارشناس بنیاد نخبگان اظهار کرد: از طریق این سامانه دانشجویی موفق به دریافت ۷۰ میلیون تسهیلات بلاعوض شده است و اگر دانشجو بتواند در سالهای بعد نیز این آیتم‌ها را حفظ کند و ارتقا دهد باز هم می‌تواند از این تسهیلات بهره ببرد. هرچه دانشجویان ما بیشتر از این امتیازات استفاده کنند میزان اعتبارات بیشتری به استان فارس تخصیص می‌یابد.

رسانه‌های فارس در معرفی و توانمندسازی نخبگان به یاری بیایند

نقش مهم رسانه در معرفی نخبگان
صابر سهرابی کارشناس بنیاد نخبگان استان فارس نیز در این نشست اظهار کرد: با وجود اینکه بنیاد ملی نخبگان با همکاری مجمع خیرین نخبه پرور در حوزه‌های مختلف به ویژه شناسایی و توانمندسازی نخبگان فعالیت‌های قابل‌توجهی دارد، اما آن طور که باید در میان عموم مردم شناخته شده نیست و نیاز است معرفی این بنیاد بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.
سهرابی با اشاره به شعار سال مبنی بر «تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» گفت: امسال به عنوان سال تولید دانش‌بنیان نامگذاری شده و رهبر معظم انقلاب هم تأکید بسیاری به استفاده از ظرفیت نخبه‌ها در دستگاه‌های اجرایی و بهره‌گیری ازاین ظرفیت برای توسعه کشور داشته‌اند. بر همین اساس مأموریتی بر عهده ما گذاشته شد تا با ایجاد ارتباط و برقراری تعامل با مدیران دستگاه‌های اجرایی استان بتوانیم از ظرفیت بنیاد نخبگان در ارگان‌های مختلف بهره ببریم.
وی بر ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت نخبگان در حل مشکلات استان فارس تأکید کرد و گفت: قصد داریم شرایطی فراهم کنیم تا دستگاه‌های اجرایی بتوانند مشکلات خود را با بهره‌گیری از ظرفیت بنیاد و نخبگان حل کنند.
سهرابی نقش رسانه‌ها را در معرفی نخبگان مهم برشمرد و گفت: درصدد هستیم از ظرفیت رسانه‌ها و پایگاه‌های اطلاع رسانی برای معرفی بنیاد و نخبگان استفاده کنیم که البته آیین نامه و دستورالعملی هم در این زمینه توسط دولت تدوین شده است.
وی با اعتقاد به اینکه بنیاد نخبگان مغفول مانده است، گفت: متأسفانه مردم از فعالیتهای بنیاد در زمینه نخبه‌شناسی و نخبه‌پروری مطلع نیستند و ضروری است تا از امکانات و ظرفیت رسانه‌ها در این زمینه بهره ببریم تا بتوانیم بیش از پیش نخبگان را به جامعه معرفی کنیم.
سهرابی با بیان اینکه بانک اطلاعاتی سرآمدان و شامخین حوزه فرهنگ، هنر و رسانه با شاخص‌های در نظر گرفته شده در حال تکمیل شدن است، با استقبال از پیشنهاد رئیس خبرگزاری جمهوری اسلامی استان فارس گفت: تمام تلاش خود را به کار می‌گیریم تا در حوزه نخبه رسانه‌ها هم جایزه‌ای تعریف کنیم.

رئیس خبرگزاری جمهوری اسلامی استان فارس نیز در این نشست با اشاره به نامگذاری سال جاری به عنوان سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین از سوی مقام معظم رهبری، ضمن اعلام آمادگی در زمینه معرفی نخبگان در قالب تولیدات رسانه‌ای، از آمادگی ایرنا برای برپایی برگزاری میزگردهای تخصصی حوزه نخبگان سخن گفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha