۱۸ شهریور ۱۴۰۱، ۱:۱۳
کد خبر: 84882158
T T
۶ نفر

برچسب‌ها

درگذشت ملکه انگلیس ، لحظات کلیدی سلطنت تا خاکسپاری

لندن – ایرنا – الیزابت دوم ملکه‌ای که طولانی‌ترین عمر و دوره حمکرانی در تاریخ انگلیس را داشت، عصر پنجشنبه به وقت محلی ، در ۹۶ سالگی درگذشت و جسد وی بر اساس برنامه اعلام شده، ۱۰ روز دیگر در کلیسای «وستمینستر اَبی» لندن خاک خواهد شد.

به گزارش ایرنا، الیزابت از یک سال پیش به این سو به دلیل کهولت سن و ناتوانی در راه رفتن، از شرکت در مراسم‌ عمومی بازماند. او سه‌شنبه گذشته به‌سختی در مراسم تشریفاتی تحلیف نخست وزیر جدید انگلیس شرکت کرد و کبودی دست وی در تصاویری که از ملاقات نامبرده با نخست وزیر جدید انگلیس منتشر شد گمانه‌زنی‌ها را درباره شدت وخامت حال الیزابت را بیشتر کرد.

ظهر پنجشنبه کاخ باکینگهام که بندرت درباره مسائل مرتبط با خاندان سلطنتی اظهار نظر می‌کند، در بیانیه‌ای اعلام کرد که ملکه انگلیس با توصیه پزشکان در محل اقامت کنونی خود در اسکاتلند تحت نظر پزشکان قرار گرفته است.

در همین پیوند شاهزاده‌های انگلیس برای وداع با الیزابت راهی اسکاتلند شدند. چارلز نخستین عضو خانواده سلطنتی بود که راهی اسکاتلند شد و به دنبال او هفت عضو دیگر با هواپیمای نظامی دولت به سمت کاخ بالمورال عزیمت کردند. اما اختلافات خانوادگی تا لحظات پایانی مرگ الیزابت ادامه داشت و مگان مرکل همسر نوه ملکه که پیشتر درباره رفتارهای نژادپرستانه خاندان سلطنتی افشاگری کرده بود از عزیمت به اسکاتلند خودداری کرد.

حوالی ساعت ۱۸ عصر کاخ سلطنتی باکینگهام با صدور بیانیه‌ای رسما از مرگ الیزابت خبر داد و به این ترتیب پسرش چارلز پادشاه شد. او لقب چارلز سوم را برگزیده و علاوه بر انگلیس، پادشاه ۱۴ کشور مشترک‌المنافع محسوب می‌شود.

مرگ الیزابت با واکنش‌های داخلی و خارجی همراه بود. چارلز با صدور بیانیه‌ای فوت مادرش را لحظه ای غم انگیز خواند و ‏نخست‌وزیر جدید انگلیس، این رویداد را شوک بزرگی برای مردم این کشور و جهان خواند. پرچم انگلیس هم در کاخ باکینگهام به حالت نیمه‌ برافراشته درآمد.

الیزابت چطور به تاج‌وتخت رسید؟

الیزابت الکساندرا مری ویندزور ۲۱ آوریل ۱۹۲۶  در میفر لندن به دنیا آمد. آن زمان کمتر کسی می‌توانست پیش‌بینی کند که او سلطنت را به دست بگیرد، اما دسامبر ۱۹۳۶، عمویش، ادوارد هشتم، از تاج و تخت کناره‌گیری کرد تا با والیس سیمپسون آمریکایی که دو بار طلاق گرفته بود، ازدواج کند. به این ترتیب پدر الیزابت، جورج ششم پادشاه شد و لیلیبت (نام مستعار الیزابت) وارث تاج و تخت شد.

سه سال بعد الیزابت به همراه خواهر کوچکترش مارگارت به قلعه ویندزور پناه بردند تا از بمباران آلمان نازی در امان باشند. در طول جنگ، او با پسر عموی سوم خود، فیلیپ، شاهزاده یونان، که در نیروی دریایی سلطنتی خدمت می کرد در تماس بود و به هم علاقه‌مند بودند. آن‌ها در ۲۰ نوامبر ۱۹۴۷ در کلیسای وست مینستر ازدواج کردند و اولین پسر آنها، چارلز، در سال ۱۹۴۸ به دنیا آمد. پس از آن پرنسس آن، در سال ۱۹۵۰، شاهزاده اندرو در سال ۱۹۶۰، و شاهزاده ادوارد در سال ۱۹۶۴ متولد شدند.

الیزابت سال ۱۹۵۲ در کنیا بود که پدرش فوت می‌کند و بلافاصله به عنوان ملکه جدید به لندن باز می‌گردد. الیزابت یک سال بعد در تاریخ ۲ ژوئن ۱۹۵۳ در ۲۷ سالگی در کلیسای وست مینستر ابی تاج گذاری می‌کند.

دوره طولانی سلطنت الیزابت شاهد فراز و فرودها و تحولات متعددی در عرصه بین‌المللی بود. او در دوران ۱۵ نخست وزیر انگلیس سکان سلطنت را در دست داشت و از هری ترومن تا جو بایدن با ۱۳ رئیس جمهوری آمریکا دیدار کرد.او شاهد پایان امپراطوری انگلیس در خارج، پایان جنگ سرد و ورود و خروج این کشور از اتحادیه اروپا بود.

اما مرگ دایانا همسر چارلز در ۳۱ اوت ۱۹۹۷ یکی از لحظات کلیدی در زندگی الیزابت به شمار می‌رفت. واکنش وی به این رویداد تا سال‌ها محل بحث رسانه‌ها در انگلیس بود. هنگامی که خبر مرگ دایانا منتشر می‌شود الیزابت به همراه نوه‌هایش در کاخ سلطنتی بالمورال بود. او ۵ روز کاخ را ترک نکرد و سپس ۶ سپتامبر در مراسم خاکسپاری شرکت کرد. هری و ویلیام نوه‌های الیزابت بعدا از سخت گیری‌های مادربزرگشان که به‌ آن ها اجازه عزاداری نداده بود پرده‌برداری کردند.

نفرت الیزابت از دایانا زمانی نمود بیشتری پیدا کرد که پرچم انگلیس به احترام مرگ او بر فراز کاخ باکینگهام نیمه برافراشته نشد و مردم هم در اعتراض به مساله، مقابل تمام ساختمان های سلطنتی دسته گل قرار دادند.

از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و همه گیری کرونا که بگذریم، سلب امتیازات سلطنتی از پسر و نوه الیزابت از دیگر تحولات مهم زندگی ملکه انگلیس در سال‌های اخیر بود.

کاخ باگینگهام ژانویه سال جاری میلادی اعلام کرد که شاهزاده اندرو - دومین پسر الیزابت - امتیازهای سلطنتی و عناوین نظامی خود را به ملکه بریتانیا بازگردانده است. بدین ترتیب، او دیگر در مناسبات رسمی «والاحضرت همایونی» خطاب نخواهد شد. اندرو در آمریکا با شکایت زنی روبه‌روست که می‌گوید، این عضو خانواده سلطنتی بریتانیا در دوران نوجوانی‌اش با او ارتباط جنسی برقرار کرده است.

افشاگری دو سال پیش نوه الیزابت که در آن اتهاماتی در خصوص رفتارهای نژادپرستانه خاندان سلطنتی مطرح شده، جنجال دیگری بود که ملکه را وادار به واکنش کرد مبنی بر اینکه که این مسائل باید به صورت خصوصی در داخل خانواده حل و فصل می‌شود.

شاهزاده سابق انگلیس «هری» و همسرش مگان مارکل که تصمیم گرفتند از مدار خانواده سلطنتی خارج شوند و در واقع خود را از ارث محروم کنند در مصاحبه‌ای مفصل با یک شبکه خبری آمریکایی، خانواده سلطنتی انگلیس را به نژادپرستی نهادینه و دروغگویی متهم کردند.

مارکل که «دوشس ساسکس» لقب  دارد، دراین مصاحبه که از سوی نزدیک به ۱۲.۳ میلیون نفر در انگلیس مشاهده شد، گفته که شرایط در خانواده سلطنتی برای وی به اندازه ای خفقان آور بوده که به فکر خودکشی افتاده بود.

 مارکل در بخشی از این  مصاحبه  خانواده سلطنتی را به  نژادپرستی متهم کرده و گفته که آن‌ها تا پیش از به دنیا آمدن فرزندش «آرچی» (Archie's) «نسبت به رنگ پوست این کودک که تا چه اندازه می تواند  «سیاه» باشد – پدر سفید و مادر سیاهپوست دورگه – ابراز نگرانی می کردند.»

الیزابت در واکنش به این مصاحبه گفت که موضوعات مطرح شده ، به ویژه در مورد اتهامات نژادپرستی، نگران کننده است و جدی تلقی شده و به صورت خصوصی در داخل خانواده رسیدگی می‌شود.

از این پس چه اتفاقاتی خواهد افتاد؟

طبق برنامه‌ای که از قبل طراحی شده است، در روز نخست مرگ الیزابت، پرچم‌ انگلیس در سراسر ساختمان‌های سلطنتی و دولتی به حالت نیمه برافراشته خواهد شد. تارنمای خانواده سلطنتی به یک صفحه سیاه رنگ با بیانیه‌ای کوتاه مبنی بر اعلام مرگ ملکه تغییر خواهد کرد. وب‌سایت‌های دولتی نیز با بنر سیاه تغییر می‌کنند.

نخست وزیر اولین عضوی از دولت است که بیانیه می دهد. در کاخ باکینگهام، اعلامیه مرگ نصب نصب می‌شود. کلیسای وست مینستر ابی و سنت پل نیز زنگ خود را در ظهر به صدا در خواهند آورد. در هاید پارک و تاور هیل هم مراسم ادای احترام با شلیک توپ و یک دقیقه سکوت ملی برگزار خواهد شد. چارلز اولین سخنرانی خود را قرائت خواهد کرد و سپس برنامه مراسم تشیع جنازه الیزابت را امضاء می‌کند.  

روز بعد شورای الحاق، که شامل شخصیت‌های ارشد دولتی و مشاوران خصوصی است، در ساعت ۱۰ صبح در کاخ سنت جیمز برای تشریفات انتقال سلطنت، تشکیل جلسه خواهد داد. بعد از ظهر، پادشاه جدید با نخست وزیر و اعضای دولت، رهبر حزب مخالف، اسقف اعظم کانتربری دیدار خواهد کرد.

در روز دوم و سوم تابوت الیزابت از کاخ بالمورال با تشریفات کاخ هالیرود در ادینبرو منتقل می‌شود. سپس یک راهپیمایی تشریفاتی از هولیرود تا کلیسای جامع سنت گیلز برای مراسمی با حضور اعضای خانواده سلطنتی برگزار خواهد شد. چارلز هم در ادنبرو به عنوان حاکم جدید با وزیر اول اسکاتلند و اعضای پارلمان محلی دیدار خواهد کرد.

روز چهارم تابوت الیزابت به ایستگاه قطار ادینبرو منتقل شود و از آنجا با قطار سلطنتی یک شبه حرکت می‌کند تا صبح روز بعد به ایستگاه سنت پانکراس در لندن برسد. چارلز هم در این حد فاصل به ایرلند شمالی سفر می‌کند تا با مقامات محلی آنجا ملاقات کند.

روز پنجم انتظار می رود که تابوت به کاخ باکینگهام برسد و سپس به تالار وست مینستر منتقل می‌شود تا ۲۳ ساعت مردم عمومی ادای احترام کنند. تشریفات تا روز دهم ادامه دارد تا مراسم تشییع جنازه در کلیسای وست مینستر ابی برگزار شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha