علاقه‌مندان آثار تاریخی برای حفظ میراث فرهنگی هرمزگان همکاری کنند
عمارت کلاه فرنگی بندرعباس

بندرعباس - ایرنا - معاون میراث اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان گفت: منتقدان و علاقه‌مندان آثار تاریخی گلایه‌های بسیاری از وضعیت میراث فرهنگی این استان دارند که به آنها حق‌ می‌دهیم و درعین حال از آنان تقاضا داریم برای حفظ این آثار در کنار ما باشند.

عباس نوروزی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: همه ما وظیفه حفظ آثار و ابنیه تاریخی و به عبارتی کلی‌تر میراث فرهنگی که از گذشتگان رسیده را برعهده داریم و هیچ کس نمی‌تواند خود را در این خصوص بدون مسوولیت بداند.

وی ادامه داد:‌ امیدواریم روزی برسد که منتقدان در کنار اداره کل میراث فرهنگی باشند و صاحبان قلعه مغویه بستکی و آثاری که در اختیار سایر ارگانها است برای مشارکت در مرمت با میراث فرهنگی همکاری کنند.

 معاون میراث اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان تصریح کرد: به عنوان نمونه، منتقدان می‌توانند هیات امنای حسینیه بی‌بی هاشم در بندرلنگه یا عمارت کلاه فرنگی که در وسط حوزه علمیه قرار گرفته را برای مرمت این بناها راضی کنند تا میراث فرهنگی هرمزگان بتواند نسبت به انجام وظیفه خود اقدام کند.

نوروزی اشاره کرد: این اداره‌کل سال‌هاست برای گرفتن مجوز مرمت عمارت کلاه فرنگی که در وسط حوزه عملیه قرار گرفته تلاش می‌کند که این تلاش‌ها تا کنون به جایی نرسیده است، بنای ذکر شده پس از مرمت می‌تواند مورد استفاده طلاب قرار گیرد.

وی گفت:‌ منتقدان، اداره کل اوقاف هرمزگان، ستاداجرایی فرمان حضرت امام، شهرداری‌ها، اداره‌کل راه و شهرسازی و صاحبان بناهای تاریخی و خیران در مسیر حفظ میراث فرهنگی در کنار ما باشند و این تصور که تنها اداره‌کل میراث فرهنگی در این خصوص وظیفه دارد درست نیست.

وی ابراز داشت: مرمت، نگهداری و حفاظت از این آثار ارزشمند که نام اثر ملی بر آنها قرار دارد دارای اهمیت ویژه‌ای بوده و این‌ها نشانه‌ای از هویت و ریشه‌دار بودن ما است.

معاون میراث اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان با قدردانی از کسانی که نسبت به خرید خانه‌های تاریخی، قدیمی و ارزشمند اقدام می‌کنند، گفت: برخی از دوستداران میراث فرهنگی چنین بناهایی را خریداری و احیا می‌کنند که این اقدام بسیار ارزشمند است.

نوروزی افزود: اکنون دیگر زمان انتقادِ صِرف نیست بلکه وقت آن است که منتقدان با عمل خود وارد میدان شوند و در این مسیر می‌توانند از بندر کنگ الگو برداری کنند، اگر در روستایی در شرق یا غرب و شمال هرمزگان خانه‌ای قدیمی باقی مانده اهالی آن می‌توانند نسبت به مرمت و حفظ آن اقدام کنند.

وی اضافه کرد:‌ بندر کنگ نمونه خوبی در پیش روی ما است که خانه‌های قدیمی دیگر تخریب نمی‌شود بلکه با رضایت مالکان در فهرست آثار ملی ثبت و با مشارکت اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان مرمت می‌شود.

معاون میراث اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان با تاکید بر ارزشمند بودن بناهای تاریخی باقی مانده از گذشته تصریح کرد:‌ کنگ زمانی به این درجه از اهمیت و اعتبار رسید که اهالی و شهرداری آن برای حفظ آنچه از گذشته برایشان رسیده بود همت کردند.

هرمزگان دارای ٣٧٥ اثر تاریخی و فرهنگی ثبت شده در فهرست آثار ملموس و ناملموس ملی است که اسامی حدود ۲۷۰ اثر ثبت شده بر روی وبگاه اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این استان دردسترس عموم قرار دارد.

قدمت برخی از آثار تاریخی هرمزگان مانند تپه تمب و قلعه ایلود به ترتیب به زمان هخامنشی و اشکانی می‌رسد، همچنین ۲ بافت تاریخی بندر کنگ و روستای لافت قشم در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است و بافت تاریخی شهر بندرعباس (از کارگزاری تا میدان شهدا، سورو و محله اوزی ها) و بافت تاریخی بندرلنگه (محله بلوکی ها) هم مصوب وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha