به گزارش خبرنگار ایرنا، هم اکنون جمعیت زیادی در مرز خسروی وجود دارد و این در حالی است که زائران بسیاری در حال پیاده روی و رفتن به سوی مرز هستند و آنطور که مشاهدات نشان می دهد امروز بیش از ۶۰ هزار زائر خود را به مرز خسروی برسانند.
در مسیرهای منتهی به شهرستان قصرشیرینی یعنی اسلام آباد غرب، سرپل ذهاب و کرندغرب شاهد جمعیت زیادی از زائران حسینی (ع) هستیم که توسط دستگاه های خدمات رسان اسکان داده شده اند و به آنها خدمات رسانی می شود.
وزیر کشور هم دقایقی پیش با بالگرد خود را به مرز خسروی رسانده تا اقدامات لازم را برای رفاه حال زائران فراهم و شرایط خروج را برای آنها مهیا کند.
تمام تلاش دستگاه های خدمات رسان تامین مکان اسکان، پذیرایی و تامین نیازهای زائران است و براساس اعلام جمعیت هلال احمر استان از ابتدای حضور زائران در مرز خسروی تاکنون بیش از ۳۵ هزار زائر اسکان یافتهاند و در ۲ روز اخیری نیز که مرز بسته شده هفت هزار زائر اسکان یافتهاند.
اگرچه موکب های فراوانی در مرز خسروی برپا شده و دستگاه های خدمات رسان از جمله هلال احمر نیز در حال خدمات رسانی مستمر به زائران است اما به دلیل حجم بالای زوار، گرمای شدید هوا و کند بودن تردد زوار به کشور عراق به دلیل نبود امکانات فنی این کشور، خدمات رسانی به زائران در مرز خسروی با اختلال و مشکل روبرو شده و از این رو ستاد مرکزی اربعین در ۲ روز اخیر مکررا از زائران میخواهد که به مرز نیایند.
وزیر کشور: مرزها ظرفیت پذیرش زائر جدید را ندارند
وزیر کشور که صبح امروز با بالگرد عازم مرز خسروی شد در جریان بازدید از این مرز در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به اینکه ازدحام جمعیت در مرزها زیاد است گفت: ظرفیت پذیرش زائران جدید در مرزها وجود ندارد و خواهش میکنیم مردم از استانهای خود به سمت مرزها حرکت نکنند.
«احمد وحیدی» اظهار داشت: این ازدحام جمعیت در مرز خسروی مربوط به زائرانی است که قبلا در پایانه های شهرهای اطراف مانند قصرشیرین، اسلام آبادغرب و سرپل ذهاب وجود داشتند و با تلاش استاندار، مرزبانی و سایر مسئولان انشاالله این زائران بدون مشکل به سمت عراق هدایت شوند.
وی در ادامه گفت: گرمای هوا بسیاری از زائران را اذیت می کند و تلاش میکنیم زائرانی که از قبل به سمت مرزها حرکت کرده بودند را با مدیریت خوبی عبور دهیم لذا مجددا از مردم تقاضا میکنیم از سایر استانهای کشور به سمت مرزها حرکت نکنند تا موجب آزار و اذیت آنها نشود.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی نیز امروز در مرز خسروی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلام اینکه شرایط امسال عراق با سالهای قبل مقداری متفاوت است و هوا در این کشور به شدت گرم و ظرفیتهای آنها در حال تکمیل شدن است، از زائران اربعین خواست به هیچ وجه به مرزها مراجعه نکنند.
«سیدمجیدمیراحمدی» با بیان اینکه تا حالا ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر زائر از کشور عازم کشور عراق شدهاند، افزود: همچنان تاکید و اصرار ما از زائران این است که به هیچ وجه به مرزها مراجعه نکنند.
وی در مورد مرز خسروی نیز با اشاره به اینکه در این مرز شاهد ازدحام زوار هستیم، گفت: متاسفانه با وجود اینکه تاکید شده که زوار مراجعه نکنند اما این مراجعه وجود دارد و ما دوست نداریم که زوار اذیت شوند و مشکلی برای آنها پیش بیاید.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی در مورد تعداد زواری که از مرز خسروی عازم عراق شده اند را بیش از ۳۲ هزار نفر اعلام کرد و گفت: اکنون در اطراف جاده منتهی به مرز خسروی شاهد حضور زوار هستیم که اجازه نمیدهیم این افراد وارد مرز شوند.
زائران اربعین از حضور در مرز خسروی خودداری کنند
فرمانده انتظامی استان کرمانشاه نیز در جمع خبرنگاران در مرز خسروی گفت: در حال حاضر حدود ۳۰ هزار زائر در شهرهای قصرشیرین و سرپل ذهاب حضور دارند و منتظر فراهم شدن شرایط برای خروج از مرز هستند و قطعا حضور تعداد بیشتر زائر تنها باعث کند شدن کار خدمات رسانی و معطلی آن ها در پشت دروازه مرزها خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: در همین راستا محدودیت هایی در سه راهی نهاوند و سه راهی ملاوی اعمال شده است تا با تراکم بیشتر جمعیت مواجه نشویم.
سردار جاویدان در پایان از تداوم رایزنی ها از سوی مقامات جمهوری اسلامی و نیروهای مرزبانی با همتایان عراقی خود برای رفع مشکلات پیش آمده و از سرگیری اعزام دوباره زائران به عتبات عالیات خبر داد.
هلال احمر کرمانشاه به بیش از ۳۵ هزار زائر اربعین حسینی خدماترسانی کرد
سرپرست جمعیت هلال احمر استان کرمانشاه نیز با اشاره به اسکان بیش از ۳۵هزار زائر اربعین حسینی تا شب گذشته، گفت: درپی بسته شدن مرز خسروی در ۲ روز اخیر، بیش از هفت هزار نفر از زائرانی که امکان عبور از مرز را نداشتند در اردوگاههای برپا شده، پایانه مرزی و اماکن عمومی اسکان یافتند.
«محمدباقر محمدی» افزود: امدادرسانی به بیش از ۵۰۰ نفر از زواری که در اثر گرمازدگی در خروجی مرز خسروی مصدوم شده بودند انجام شد که در این عملیات ۵ دستگاه خودرو آمبولانس، یک دستگاه اتوبوس آمبولانس، ۱۰ تیم عملیاتی واکنش سریع و ۳ تیم توانا (خواهران) خدمت رسانی کردند.
وی همچنین از برپایی بیش از ۷۵۰ تخته چادر در سطح استان خبر داد و تصریح کرد: ۲ هزار و ۲۲۰ تخته موکت و ۱۴ هزار و ۸۰۰ تخته پتو در اردوگاهها و پایانه مرز خسروی توزیع گردید.
سرپرست جمعیت هلال احمر استان کرمانشاه همچنین تعداد آب معدنی توزیع شده را ۱۱ هزار و ۲۵۰ بطری عنوان کرد و اظهار داشت: تعداد هفت هزار و ۳۰۰ قرص نان، ۳۷۸ بسته غذایی ۷۲ ساعته و پنج هزار و ۸۷۰ جلد بروشور آموزشی در بین زائرین توزیع گردید.
محمدی بهرهمندی هفت هزار و ۳۲۰ نفر از آموزش های چهره به چهره و را از دیگر اقدامات جمعیت هلال احمر دانست و اذعان داشت: ۱۰ چادر خیمه نماز در اردوگاهها برپا گردید و پنج هزار و ۸۰۰ نفر نیز از خدمات تیمهای سحاب، فضای دوستدار کودک و دیگر خدمات فرهنگی استفاده کردند.
فعالیت ۱۵ موکب اداره اوقاف برای خدمات رسانی به زوار
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه نیز با اشاره به برپایی موکبهای اوقاف در آستان مبارک امامزادگان و بقاع متبرکه مسیر تردد زوار پیادهروی اربعین در استان کرمانشاه، گفت : در مسیرهای تردد زوار پیاده روی اربعین در استان، از شهرستان کنگاور تا مرز خسروی ۱۵ موکب با محوریت امامزادگان و بقاع متبرکه استان مستقر شده است.
حجت الاسلام «محمد صالحی» با اشاره به برپایی بزرگترین موکب اوقاف استان در مرز خسروی، افزود: این موکب که تقریبا آخرین موکب کشورمان در مرز خسروی بوده و با همکاری اوقاف استان فارس به عنوان استان معین برپا شده، با توزیع روزانه بالغ بر ۱۰ هزار پرس غذای گرم از زوار پیاده روی اربعین پذیرایی میکند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه افزود: موکب مستقر در آستان مطهر امامزاده باقر (ع) بیستون نیز آمادگی اسکان و پذیرایی از زوار پیاده روی اربعین را به هر میزانی که مراجعه کننده داشته باشد، دارد.
حجت الاسلام صالحی با اشاره به اعزام ۴۰ مبلغ شامل ۲۰ مبلغ بومی و ۲۰ مبلغ اعزام به بقاع متبرکه استان برای خدمات رسانی به زوار اربعین، گفت: این مبلغین عهده دار اقداماتی مثل برپایی نماز جماعت، سخنرانی، پاسخگویی به سوالات شرعی برای زوار پیادهروی اربعین خواهند بود.
آبرسانی به زائران اربعین از کنگاور ورودی کرمانشاه تا مرز خسروی
رئیس شورای هماهنگی مدیران وزارت نیرو در استان و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه نیز گفت: آبرسانی و تامین برق مورد نیاز زائران اربعین از کنگاور ورودی استان کرمانشاه تا نقطه صفر مرز خسروی و منذریه عراق در حال انجام است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
«رضا داودی» افزود: از شهر کنگاور تا اسلام آباد غرب ۷۰ درصد زائران کشور از مسیر این شهرها عبور می کنند که آبرسانی و تامین برق پایدار، برقرار است و خدمات به زائران ارائه می شود.
وی اظهار داشت:از کنگاور تا پایانه مرز خسروی آب و برق پایدار را تامین کرده ایم و با توجه به اینکه در سال های گذشته آب پایدار در سومار نداشتیم در ۱۵ روز گذشته عملیات آبرسانی با تلاش مشترک آب و فاضلاب با قرارگاه نجف اشرف انجام و آب به طول ۱۴ کیلومتر به پایانه مرزی سومار انتقال یافت و روستاهای مسیر نیز از آب برخوردار شدند و آب پایدار این نقطه تامین شد.
رییس قرارگاه صنعت آب و برق اربعین در مرز خسروی گفت: در بحث آب غیر پایدار برای اربعین، در حال حاضر در چند جبهه در حال ارائه خدمات هستیم؛ در پارکینگ ها، موکب ها و اردوگاه ها و نقاطی که ماند جمعیت داریم ارائه خدمات را با تانکرهای ثابت داریم که این تانکرها نیز در سطح استان با تانکرهای سیار پر می شود ، هرجا امکانات شبکه جوابگو باشد ارائه ی خدمات با شبکه از طریق آب پایدار تامین و در خارج از محدوده شهر با تانکرهای ثابت و سیار آبرسانی انجام می شود.
داودی اضافه کرد: برق هم به شکل پایدار و نقطه ای تامین شده و آب بطری شده در این هوای گرم برای زائران حیاتی است و خیل جمعیت زیادی در نقطه صفرمرز خسروی و پایانه منذریه هستند که چند شبکه آبرسانی به صورت بطری شده را طراحی کردیم. در نقطه صفر مرزی آب را خنک سازی کرده و به زائران می دهیم و در منذریه هم به همین صورت تامین آب سیار و ثابت و بطری شده را ارائه می کنیم و دایمی است.
وی گفت: شب ها ذخیره سازی آب را انجام می دهیم تا روزها که زائران عبور می کنند مشکلی نداشته باشیم؛ یک دستگاهی هم چند روز گذشته مستقر کردیم آب را به صورت جرعه ای تولید می کنیم و یک دستگاه یخساز را در قرارگاه اربعین آب و برق استان را تامین کرده و در جنب همین پایانه مرزی استقرار می یابد و هم اکنون هیچ جایی مشکل آب نداریم.
داودی افزود: همه سرویس های بهداشتی و در هر نقطه ای که بحث جمع شدن فاضلاب هست با ناوگان حمل و نقل سیار تخلیه شده و در تصفیه خانه فاضلاب شهر قصرشیرین و پایانه های مرزی تخلیه می کنیم و هر نقطه ای در شهرستان های مسیر وصل به شبکه باشد از خدمات شبکه فاضلاب برخوردارند و در غیر اینصورت هرجایی نیاز باشد فاضلاب تخلیه و به دلیل مسایل زیست محیطی و بهداشتی در اولین تصفیه خانه فاضلاب تخلیه خواهد شد.
رییس قرارگاه صنعت آب و برق اربعین مرز خسروی گفت: آب موکب ها به طور کامل به صورت سیار و پایدار و بطری شده تامین شده است و هم در سمت ایران و هم در منذریه ی عراق مشکلی از نظر آب و برق نداریم.
خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی
مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده ایران به سوی بغداد پایتخت عراق است که این جاده در ادامه به سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.
نظر شما