تاکید امام جمعه اردبیل بر فعالیت ابتکاری و جهادی در مدیریت کشت و صنعت مغان

اردبیل- ایرنا- نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل بر فعالیت ابتکاری و جهادی در مدیریت کشت و صنعت مغان تاکید کرد و گفت: انتظار ما عبور از مدیریت سنتی دهه‌های گذشته در کشت و صنعت مغان و نگاه تحولی در این مجموعه بزرگ اقتصادی است.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، آیت آلله سیدحسن عاملی در دیدار با قاسم محمدی مدیرعامل جدید کشت و صنعت مغان با اشاره به ضرورت مدیریت نوین مبتنی بر روحیه جهادی و آینده نگری در مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان افزود: کشور ما نیازمند کار جهادی توأم با شجاعت و خلق فرصت‌های جدید است.

وی اضافه کرد: مجموعه بزرگ کشت و صنعت و دامپروری مغان به عنوان قطب مهم کشاورزی در تامین و تجهیز امنیت و اقتدار غذایی ملت و منطقه باید درخشان‌تر از گذشته عمل کند.

امام جمعه اردبیل اظهار کرد: انتظار این است که با بهره گیری از تجربیات مفید گذشته و با برنامه‌‎ریزی حرفه‌ای و گسترده، همه عوامل تولید در مجموعه بزرگ کشت و صنعت و دامپروری مغان برای افزایش تولید و تامین امنیت غذایی کشور به کار گیری شود.

وی با اشاره به کم آبی موجود در استان و بروز بحران آب در منطقه گفت: در چنین شرایطی ضروری است که با بهره گیری از فناوری نوین در حوزه کشاورزی و دامپروری در عرصه ملی و جهانی، ضمن غلبه بر این بحران، کشت و صنعت مغان را در زمینه تولید ثروت و نقش‌آفرینی در عرصه تولید به دوره شکوفایی واقعی برسانید.

آیت الله عاملی با بیان اینکه کشت و صنعت مغان باید به مرکز تحقیق، ترویج و توسعه تبدیل شود، افزود: ضرورت دارد که این مجموعه با توجه به نام بلند آن، به صورت کارآمد مدیریت شود تا با تغییر و تحول مثبت در عرصه تولید و صادرات، به جایگاه واقعی خود برسد.

وی با تاکید بر ضرورت تبدیل مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان به شرکتی الگو در زمینه کشت و زرع و دامپروری برای کشاورزان و دامداران استان و کشور و با اظهار امیدواری در زمینه درخشش ارزشمند این مجتمع بزرگ اقتصادی با استفاده از تجربیات مدیریت جدید بیان کرد: با نگاه تحول آفرین می توان این مجموعه عظیم را در مدار تولید و توسعه مداوم قرار داد.

مدیرعامل جدید شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان نیز در این دیدار با ارایه گزارشی مختصر از آخرین وضعیت این مجتمع بزرگ اقتصادی گفت: این مجتمع بزرگ اقتصادی با بهره گیری از تجربه ارزشمند ۲۰ ماه گذشته و برنامه های تدوین شده، برای یک تحول بزرگ آماده می شود.

قاسم محمدی، تغییر نگرش در تولید بذر، بازبینی در الگوی کشت، تدوین نظام جامع، به کارگیری فناوری روز در حوزه مکانیزاسیون و توجه به سرمایه اجتماعی و انسانی را به عنوان برنامه های خود در دوره مدیریت جدید مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان عنوان کرد.

وی افزود: پس از ابطال واگذاری کشت و صنعت مغان به بخش خصوصی، در حوزه‌های زراعت، دامپروری، تولید شیر و لبنیات، گندم، چغندر، علوفه، ذرت، بذر و سایر محصولات رکوردهای جدیدی به ثبت رسیده است.

مدیرعامل کشت و صنعت و دامپروری مغان با تاکید بر تداوم کار جهادی، سازندگی، تولید، قطع واردات و توجه به صادرات در این مجتمع بزرگ اقتصادی بیان کرد: کشت و صنعت مغان باید توجه ویژه‌ای به آخرین دستاوردهای حوزه کشاورزی دنیا داشته باشد و خود را برای یک تحول بزرگ با بهره گیری از دانش و تجربه موثر آماده کند.

وی مساله تامین و نحوه استفاده از آب را مهمترین دغدغه در مدیریت جدید کشت و صنعت و دامپروری مغان عنوان کرد و ادامه داد: حجم بالای عملیات آبیاری نوین در دست اجرا موجب بهبود مدیریت مصرف آب در این مجموعه خواهد شد و در این خصوص یک شرکت دانش بنیان نیز به کارگیری شده است.

محمدی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی آبیاری نوین در ۲۰۰ هکتار از اراضی این شرکت در آینده نزدیک گفت: در زمینه مدیریت مصرف آب، بعد از ۵۲ سال سرمایه‌گذاری اساسی در کشت و صنعت مغان آغاز شده است.

وی از آغاز تدوین طرح تحول کشت و صنعت مغان خبر داد و افزود: در هفته دولت امسال چندین طرح به ارزش یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال افتتاح شد و طرح‌های دیگری نیز به تدریج تکمیل شده و وارد مدار استفاده می شود.

مدیرعامل کشت و صنعت و دامپروری مغان، این شرکت را دارای وزن بالایی در عرصه کشاورزی به خصوص در عرصه تولید و تحقیقات پایه‌ای این عرصه عنوان کرد و افزود: این مجموعه بزرگ اقتصادی که در نقطه مرزی استان اردبیل واقع شده، ابزار پدافند غیرعامل محسوب شده و نقش تعیین کننده‌ای در تامین امنیت غذایی کشور و شمالغرب ایران دارد.

به گزارش ایرنا، شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان که چند سال پیش به بخش خصوصی واگذار شده و پس از کشمکش‌های زیاد واگذاری آن ابطال شد، طی ۲ سال اخیر با اقدامات انجام شده مدیریت جدید، در مسیر احیا، حفظ اشتغال و سودآوری قرار گرفته است.

پس از ابطال واگذاری مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان و از زمان آغاز به کار هیات مدیره جدید در دی ماه ۱۳۹۹، فرایند احیای این شرکت آغاز و در مدت ۲۰ ماه گذشته دستاوردهای چشمگیری حاصل شد.

مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان که هم‌اکنون به عنوان زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی محسوب می‌شود، در زمینه تولید محصولات کشاورزی، دامی و صنایع وابسته با ۲ هزار و ۷۰۰ نفر نیروی انسانی شاغل فعالیت می‌کند و به عنوان پیشانی تولید بخش کشاورزی استان در حال فعالیت و تولید است.

این مجموعه بزرگ اقتصادی به عنوان بزرگترین شرکت کشت و صنعت کشور با داشتن اراضی وسیع زراعی به مساحت بیش از ۲۰ هزار هکتار زمین زراعی، ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار باغات میوه، مجتمع بزرگ دامپروری، کارخانه‌های قند، لبنیات، فرآوری میوه و چند واحد تولید غذای دام و سایر نیازهای حوزه کشاورزی از شرکت‌های منحصر بفرد کشور محسوب می‌شود.

وسعت اولیه کشت و صنعت مغان به عنوان بنگاه عظیم اقتصادی در شمال استان اردبیل ۶۰ هزار هکتار بود ولی به علت واگذاری به کارکنان، عشایر ساکن در محدوده و نیز فروش بخشی از اراضی، هم‌اکنون تنها ۲۷ هزار هکتار در دست کشت و صنعت مغان قرار دارد که ۲۳ هزار هکتار آن قابل کشت است.

آیت الله سیدابراهیم رئیسی رئیس وقت قوه قضاییه مهرماه سال ۱۳۹۹ در پاسخ به درخواست عمومی و اجابت خواسته مردم استان اردبیل به خصوص طومار امضا شده ۲۰ هزار نفر از اهالی منطقه مغان، به اردبیل سفر کرده و ضمن بررسی موضوع واگذاری این شرکت به بخش خصوصی، با صدور دستور ۶ ماده‌ای، خواستار بررسی این واگذاری مساله دار شد.

پس از سفر وی، واگذاری مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان به بخش خصوصی بر اساس رای قطعی شعبه ۲۱ دادگاه عمومی و حقوقی مجتمع قضایی شهید بهشتی تهران در روز ۲۱ آبان ماه ۱۳۹۹ ابطال و پس از خلع ید، تحویل دولت شد.

ینا به اعلام مدیران فعلی، امکان افزایش تولیدات شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان به یک میلیون تن وجود دارد به طوری که میزان تولیدات این شرکت در سال گذشته ۶۰۰ هزار تن بود و امسال به ۷۰۰ هزار تن می‌رسد و تا سه سال آینده هم به ظرفیت تولید یک میلیون تن محصول خواهد رسید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha