اردبیل، استان برتر در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان

اردبیل- ایرنا- رئیس پارک علم و فناوری استان اردبیل با اشاره به عملکرد ۲ سال گذشته پارک علم و فناوری و ارتقای ۲۲ پله‌ای در سال ۱۴۰۲، از اردبیل به عنوان برترین استان کشور در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان نام برد.

یوسف عباس‌پور روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در این زمینه تشریح کرد: در بحث تقویت مالی و اعتباری زیست‌بوم نوآوری و فناوری استان اردبیل در ۲ سال گذشته افزایش ۱۳.۲ برابری درآمد و افزایش هفت برابری گردش مالی شرکت‌های فناور و واحدهای عضو در پارک علم و فناوری اردبیل نسبت به سال ۱۴۰۰ را شاهد بودیم.

وی بیان کرد: امسال افزایش درآمد ۳.۴ برابری درآمد و افزایش ۳.۲ برابری گردش مالی شرکت‌های فناور و واحدهای عضو در پارک علم و فناوری اردبیل نسبت به سال ۱۴۰۱ و افزایش ۲ برابری درآمد و افزایش ۲.۵ برابری گردش مالی شرکت‌های فناور و واحدهای عضو نسبت به سال ۱۴۰۲ را داشتیم.

رئیس پارک علم و فناوری استان اردبیل افزود: در توسعه زیرمجموعه‌های زیست‌بوم نوآوری و فناوری رشد ۹۳ درصدی تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان و رشد ۱۱۹ درصدی فناوران شاغل در واحدهای فناور و در زمینه حمایت از تجاری‌سازی محصولات فناور و دانش‌بنیان نیز بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال به منظور تجاری‌سازی محصولات فناورانه و نوآورانه با استفاده از منابع مالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری رقم خورد.

وی در زمینه ثبت اختراع گفت: تعداد ۱۲۵ اختراع از سال ۱۴۰۱ تا سه ماه نخست سال ۱۴۰۳ ارزیابی و مشاوره‌های تخصصی به مراجعان در زمینه ثبت اختراع، ثبت برند و ثبت طرح صنعتی در این مدت ارایه شده است.

عباس‌پور اضافه کرد: برای توانمندسازی مالی شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان نیز جذب اعتبار ۲۴۰ میلیارد ریالی از جزء ۲ بند ب تبصره ۱۶ منابع استانداری، اعطای بیش از ۹۹۰ میلیارد ریال تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور با اشتغال‌زایی ۱۱۰ نفر از محل بند الف تبصره ۱۸، اعطای ۱۷۲ میلیارد ریال تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور از محل بند ب تبصره ۱۸ و معرفی هسته‌ها و واحدهای فناور برای بهره‌مندی از تسهیلات انجام شد.

وی همچنین گفت: برای توسعه منابع صندوق پژوهش و فناوری استان اردبیل نیز تخصیص ۲۵۰ میلیاردر یال به صندوق پژوهش و فناوری استان از محل تسهیلات جز یک بند ب تبصره ۱۶ در راستای ارایه به واحدهای فناور و ارایه خدمات مالی و اعتباری به تعداد ۵۸۹ فقره با ارزش ۲ هزار و ۵۸۵ میلیارد ریال به شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور انجام شد.

رئیس پارک علم و فناوری استان اردبیل عنوان کرد: در برگزاری رویدادهای مساله‌محور در راستای توسعه و ارتقای زیست‌بوم نوآوری در این مدت نیز می‌توان به برگزاری رویداد تانا با ۱۷ ارگان دولتی و خصوصی مشارکت کننده و مجموع ۱۸۱ نیاز فناورانه و ۷۸ طرح مساله، برگزاری نشست‌های ملی و بین‌المللی (B۲B) با محوریت تعامل طرف‌های صاحب نیاز و صاحب فکر، برگزاری ۴۷ رویداد استانی در کنار ۱۰ رویداد ملی و ۲ رویداد بین‌المللی در حوزه‌های مختلف، رایزنی‌های بین‌المللی با کشورهای گوناگون در راستای بررسی و ایجاد بستر معرفی و فروش محصولات شرکت‌ها و واحدهای فناور اشاره داشت.

وی ادامه داد: در مورد توسعه زیرساخت‌های مقدماتی برای ورود تیم‌های ایده‌پرداز در حوزه‌های با قابلیت سرمایه‌گذاری بالا، عنوان کرد: مجوز راه‌اندازی سه مرکز نوآوری در راستای حمایت از استارتاپ‌های حوزه‌های پویانمایی و بازی‌های رایانه‌ای، زنبور عسل، گیاهان دارویی و داروهای گیاهی و مجوز تاسیس پردیس علم و فناوری با شرکت‌ شهرک‌های صنعتی، دانشگاه محقق اردبیل و شرکت کشت و صنعت مغان در این مدت اخذ شده است.

عباس‌پور بیان کرد: برای توسعه و آماده‌سازی اراضی قابل ارایه به شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان استان اردبیل نیز آماده‌سازی اراضی پارک با پیشرفت فیزیکی ۳۵ درصد و هزینه کرد ۲۲۰ میلیاردر یال در راستای واگذاری به شرکت‌های مستقر، انجام مقدمات حقوقی و تدوین شیوه‌نامه‌های ارزیابی واجدان شرایط و اخذ موافقت واگذاری بخشی از اراضی در بازه زمانی مورد اشاره در دستور کار قرار داشت.

وی در مورد توسعه زیرساخت‌های فیزیکی نیز به اختصاص ۱۰ درصد اعتبارهای تملک دارایی‌های استان به میزان ۳۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل زیرساخت‌های پارک علم و فناوری اردبیل، پیشرفت فیزیکی ۲۷ درصدی و هزینه‌کرد ۱۲۵ میلیارد ریالی در ساختمان اداری و مرکز رشد، پیشرفت فیزیکی ۵۵ درصد و هزینه‌کرد ۴۱۰ میلیارد ریالی در ساختمان کارگاه‌های نوآوری، تداوم روند احداث سایت اصلی پارک با جذب حدود ۷۰ میلیارد ریال از محل اعتبارهای سفر رییس جمهور اشاره کرد.

رئیس پارک علم و فناوری استان اردبیل اظهار کرد: همچنین در این مدت ۳۰۰ میلیارد ریال بابت تکمیل کارگاه‌های نوآوری و ساختمان اداری و مرکز رشد از محل اعتبارهای استانی سال ۱۴۰۳، ۱۸ میلیارد ریال بابت تکمیل زیرساخت‌های پارک علم و فناوری اردبیل از محل اعتبارهای وزارت علوم و مبلغ ۲۰ میلیارد ریال بابت تجهیز آزمایشگاه‌ها از محل منابع استانی و کشوری تخصیص یافته است.

به گفته وی، در حال حاضر ۲۸۰ شرکت فناور و دانش بنیان با اشتغال‌زایی بیش از یک هزار و ۱۰۰ نفر نیروی انسانی جوان و نخبه در استان اردبیل فعالیت دارند.

استان اردبیل با جمعیت افزون بر یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر در شمال‌غربی ایران همجوار با استان‌های آذربایجان‌شرقی، گیلان، زنجان و در همسایگی کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha