به گزارش ایرنا از اعلام روز یکشنبه روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد قشم، مصطفی مازندرانی اظهار داشت: ارزش تقریبی اراضی رفع تصرف شده، بیش از هفت هزار و ۹۹۶ میلیارد و ۹۵۹ میلیون ریال است که پس از رفع تصرف، به بیت المال اعاده شد.
وی ادامه داد: همچنین در مرداد امسال بیش از ۸۷ هزار و ۸۲۲ مترمربع از اراضی خالصه جزیره قشم به ارزش بیش از ۵۳۰ میلیارد و ۹۶۲ میلیون ریال رفع تصرف شده است.
رییس یگان حفاظت از اراضی ملی، دولتی و اجراییات سازمان منطقه آزاد قشم افزود: رفع تصرفات صورت در نقاط مختلف جزیره قشم و بیشتر به دلیل ساخت و ساز غیرمجاز در مناطقی همچون شهر درگهان و روستای نقاشه انجام شد.
به گفته مازندرانی؛ این رفع تصرفات به دستور کتبی دادستان عمومی و انقلاب شهرستان قشم و با هدف احقاق حقوق مردم و مقابله با زمین خواری انجام شده است.
وی توضیح داد: تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز موجود در اراضی خالصه و ساحلی جزیره قشم توسط یگان حفاظت از اراضی ملی، دولتی و اجراییات منطقه آزاد قشم و با همکاری مأموران نیروی انتظامی و دریابانی اجرایی شده است.
رییس یگان حفاظت از اراضی ملی، دولتی و اجراییات سازمان منطقه آزاد قشم خاطرنشان کرد: رفع تصرفات صورت گرفته در اراضی سطح جزیره قشم اکثرا شامل دیوارچینی، پی سنگی، سد و بند خاکی و ساخت و ساز های غیرمجاز است که همه رفع تصرفات انجام شده در روستاها نیز خارج از محدوده طرح هادی روستا است.
مازندرانی با اشاره به اینکه یکی از گلوگاههای فساد، تصرف اراضی ملی و دولتی است، تاکید کرد: براساس اهداف و اولویتهای تعریف شده توسط مدیریت سازمان منطقه آزاد قشم و با دقت نظر مسئولان قوه قضاییه، با هرگونه زیاده خواهی و تخلف در این خصوص، قاطعانه و بدون اغماض برخورد خواهد شد.
اراضی خالصه یا اراضی خاصه در ایران به زمین ها و مراتع و املاک دولتی و حکومتی گفته می شود.
به گزارش ایرنا، جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.
این جزیره که بزرگترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فراساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتیهای بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیکترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخترسانی به کشتیهای عبوری از آبراهه بینالمللی و پارکهای انرژی و زیست – فناوری آن شهرتی جهانی دارد.
از سوی دیگر، ویژگیهای طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران و منطقه خلیج فارس تبدیل شود.
منطقه آزاد تجاری - صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل میشود. این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطهای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال - جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بینالمللی شرق – غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.
اهداف و محورهای اصلی فعالیتهای این منطقه آزاد تجاری - صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژیبر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارکهای انرژی است.
نظر شما