به گزارش ایرنا،شورانشینان ششم شیراز در پایان سال اول فعالیت این نهاد دل به چالشی بزرگ سپردند که همگان می دانند چند ماه برای این تغییرات مدیریتی زمان می برد و تا شهردار جدید سکان هدایت مدیریت شهری این شهر بزرگ را به واقع در دست گیرد حدود نیمی از عمر شورای ششم گذشته است.
با این وجود اعضای پارلمان شهری شیراز این ریسک بزرگ را پذیرفتند و با تغییر شهردار موافقت کردند و حال باید دید که با وجود فرصت طلایی که در این دوره مدیریت شهری گذشت آیا جبران آن از شهردار منتخب شیراز بر خواهد آمد؟
محمدحسن اسدی در هشتادمین جلسه شورای شهر شیراز که ۱۲ شهریور ماه جاری برگزار شد از سوی اعضای این نهاد بعنوان بیست و چهارمین شهردار شیراز انتخاب شد.
اسدی فرد خوشنامی از بدنه شهرداری شیراز است که بسیاری فعالین حوزه شهری و اجتماعی با نام او آشنا و معتقدند که این انتخاب ارزش ریسک پذیری شورای ششم و دست به تغییر شهردار در میانه راه مدیریت شهری کنونی را داشت.
شهرداری شیراز از بدو تاسیس با عنوان بلدیه در سال ۱۲۸۶ اکنون به جایی رسیده که با حدود ۱۳ هزار نفر پرسنل و ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار سالانه از چندین وزارتخانه دولتی عظیمتر است و انتظارات ۲ میلیون نفر شهروندان این کلانشهر به قامت همین نام، وسعت یافته است.
محمدحسن اسدی ۱۲ شهریورماه ۱۴۰۱ با رای اکثریت اعضای شورای شهر شیراز بعنوان شهردار انتخاب شد.
احسان اصنافی آخرین شهردار شیراز بود که ۲۲ مردادماه ۱۴۰۰ بعد از کش و قوس فراوان از این سمت استعفاء و به کارش پایان داد و سعید مصفا از سوی شورا بعنوان سرپرست شهرداری منصوب شد.
نگاهی به روند اولین و مهمترین انتخاب شورای ششم
پیش از اصنافی ،حیدر اسکندرپور شهردار شیراز بود که ۱۴ مردادماه ۱۴۰۰ با روی کار آمدن شورای ششم شهر شیراز که ترکیبی از اصولگرایان دو لیست شانا و ائتلاف شما به عضویت مدیران ارشد دوره شورای چهارم و شهرداری آن زمان است، به کارش پایان داد و در آن زمان با وجود اعلام رسمی تصمیم گیری درباره ۲۲ گزینه موجود برای تصدی این پست در جلسات علنی اما گفته میشود که اصنافی در جلسات دورهمی غیرعلنی بعنوان شهردار انتخاب شد که این موضوع انتقاد برخی فعالین و نخبگان حوزه شهری و اجتماعی را به دنبال داشت.
جای خالی فعالیت مدیریتی و اجرایی در کارنامه اصنافی مهمترین نقد منتقدین به انتخاب وی بعنوان شهردار کلانشهر شیراز بود که در نهایت اکثریت اعضای شورای ششم به این انتقاد بیاعتنا بودند. در آن زمان محمدحسن اسدی عضو شورای ششم در جلسات بررسی گزینههای شهرداری یکی از مخالفین اصلی انتخاب اصنافی بود و نبود کارنامه مدیریتی و اجرایی را مهمترین دلیل خود عنوان کرد.
شهرداری شیراز سازمان غیردولتی است که بالاترین مقام اجرایی آن شهردار است که توسط شورای شهر شیراز انتخاب میشود و این کلانشهر به ١١ منطقه شهرداری و سازمانها و معاونتهای متعددی تقسیم و برای هر منطقه و سازمان یک شهردار و مدیر توسط شهردار شیراز منصوب خواهد شد.
بلدیه از حبیب الله خان حاجی قوام تا محمدحسن اسدی
شهرداری شیراز در سال ۱۲۸۶ در زمان استانداری مهدیقلی هدایت ملقب به فخرالسلطنه که در آن زمان بلدیه نامیده میشد، تأسیس شده و حبیبالله خان حاجی قوام به عنوان اولین رئیس بلدیه توسط انجمن بلدیه، در همان سال انتخاب شد.
در حال حاضر شهروندان این کلانشهر چشم انتظار شروع دوران فعالیت بیست و چهارمین کلیددار این شهر تاریخی هستند که براساس قانون حکم شهردار منتخب باید توسط وزارت کشور تائید شود.
از زمان آغاز به کار شورای ششم شهر شیراز اخبار بیرون آمده از این نهاد شورایی به دلیل مهمترین انتخاب و تصمیم ۱۳ عضو این نهاد داغ و پرمخاطب بوده است.
عقب ماندگیهای شیراز نسبت به سایر کلانشهرهای ایران جبران شود
انتظار کنونی شهروندان شیرازی این است که سرعت پیشرفت این شهر زیبا چنان افزایش یابد که عقب ماندگی این کلانشهر طی کمتر از ۳ سال مانده به اتمام دوره فعالیت شورای ششم با سایر شهرهای بزرگ کشور ازجمله اصفهان ،مشهد و تبریز جبران شود چون خواه یا ناخواه مدیریت شهری شیراز در افکار عمومی منطقه همواره با کلانشهرهایی مثل اصفهان مقایسه می شود.
توقع شهروندان شیرازی است که این کلانشهر تاریخی و مطرح ایران که در سطح دنیا زبان زد خاص و عام است از نظر توسعه شهری چهارسال دیگر بر فاصله اش با سایر کلانشهرهای ایران افزوده نشود.
شیراز خاستگاه تمدن، ادب و دروازه ایران باستان و سومین حرم اهل بیت علیه السلام است و کلیددار این شهر نیز باید در سطح نام این شهر ظاهر شود..
شهروندان شیرازی در حال حاضر جبران عقب ماندگی های توسعه شهری را در این شهر طلب میکنند و خواهان شهری با فضاهای سبز و بوستانهای زیبا،جلوگیری از نابودی باقی مانده باغ های این شهر، گردشگاهها و مکانهای ورزشی درخور و شایسته، حملونقل عمومی مدرن، منظم و قابل دسترس و ایجاد زیرساخت گردشگری در حد نام بین المللی شهر شیراز هستند.
ایجاد و توسعه درآمدهای پایدار شهری ،جلوگیری از هدررفت سرمایه مردم این شهر،کارآمد کردن و چابکی بدنه شهرداری و پیاده سازی شهرداری الکترونیک از دیگر خواسته های شهروندان شیرازی است.
شهردار منتخب شورای ششم شهر شیراز باید استراتژیست بوده و درک عمیقی از مسائل داشته باشد و همچنین به خرد جمعی، و فسادزدایی از فعالیت مدیریت شهری با ایجاد اتاق شیشه ای و گسترش شفافیت با باز بودن درهای شهرداری به روی مردم و خبرنگاران و رسانه ها معتقد باشد.
شهردار منتخب در عزل و نصبها فقط وامدار مردم باشد
شهردار جدید شیراز باید در مدیریت مستقل باشد و در عزل و نصب ها تنها خود را وامدار مردم بداند که این خواست شهروندان این شهر زیبا است.
تکمیل پروژه های نیمه تمام و شناسایی اولویتهای شیراز با قانونمداری، برنامهمحوری و هدفمندی از دیگر خصوصیاتی است که مردم از شهردار بیست و چهارم شیراز انتظار دارند.
استفاده از نظر صاحبنظران و متخصصین آکادمیک
استاد بخش مهندسی، راه، ساختمان و محیط زیست دانشکده مهندسی دانشگاه شیراز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا انتظارات از شهردار منتخب شیراز را به دو دسته فعالیتهای داخل شهرداری و فعالیتهای خارج از این نهاد تقسیم کرد و گفت: یکی از انتظارات مهم از شهردار منتخب در داخل شهرداری را میتوان استفاده از نظر دانشگاه و دانشگاهیان در سر و سامان دادن به معضلات شهری دانست.
محمدجواد عابدینی افزود: شهردار جدید شیراز باید پیادهسازی نگرش فرایندی و سیستمی در مواجهه با مصایب و معضلات شهری را در دستور کار جدی قرار دهد.
شهردار بیست و چهارم،ترافیک و حاشیه نشینی شیراز را دریابد
وی توجه بنیادین به اصل شایسته گزینی در انتخاب همکاران در مدیریت کلانشهر شیراز را موضوع مهم دیگری در این زمینه عنوان کرد و گفت: موضوع حمل و نقل و ترافیک، اعم از مسیرهای عبور، تقاطع ها، وسیله نقلیه عمومی، پارکینگ، روان سازی عبور و مرور ازجمله مهمترین انتظارات نخبگان و متخصصین امر از شهردار منتخب در خارج از حیطه نهاد شهرداری شیراز است.
عضو هیات علمی دانشگاه شیراز اضافه کرد: پیشگیری از حاشیه نشینی با اجرای عملیات آماده سازی در یک نوار پنج کیلومتر در اطراف کلانشهر شیراز باید به جد در دستور کار شهردار جدید شیراز قرار گیرد.
وی اظهار داشت: آسان سازی فرایند راه اندازی واحدهای اشتغالمحور در سطح شهر مانند کسب و کارهای تعاونی در واحدهای کمتر از ده نفر، به صورت یک معافیت دهساله در پرداخت عوارض مربوطه از دیگر انتظارات صاحب نظران از مدیریت شهری شیراز است.
فسادستیزی و کار بیوقفه مهمترین خواسته شورانشینان شیراز از کلیدار تازه بلدیه
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا،گفت: فساد ستیزی مهمترین انتظار پارلمان شهری شیراز از شهردار منتخب این کلانشهر است.
مهدی طاهری افزود: شناسایی گلوگاههای فساد و مبارزه با این پدیده شوم می تواند مدیریت شهری شیراز را در دستیابی به اهداف ترسیم شده کمک کند.
وی ادامه داد: کار بیوقفه و جهادی در تمام نقاط شهر شیراز از دیگر انتظارات شورانشینان از شهردار جدید این کلانشهر است.
رئیس شورای شهر شیراز با تاکید بر این مطلب که توسعه باید متوازن در شیراز دنبال شود،گفت: عادلانه سازی خدمات شهری به شهروندان از اهداف مهم شورای ششم شیراز است.
وی اظهار داشت: توسعه فرهنگ انقلاب اسلامی در راستای رسیدن شیراز به جایگاه واقعی سومین حرم اهل بیت (ع) نیز باید به جد در دستور کار مدیریت شهری این کلانشهر قرار داشته باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه: عوارض شهری نامتعارف اصلاح شود
عضو هیات علمی دانشگاه شیراز نیز در گفت و گو با ایرنا انتظارات از شهردار منتخب شیراز را برشمرد و با تاکید بر اینکه باید مزاحمت بر محیط های کسب و کار در شیراز کم شود،گفت: دریافت مبالغ سنگین بابت تغییر کاربری و ایجاد مزاحمت برای محیط های کسب و کار که ایجاد اشتغال کرده صحیح نیست و این رویه باید اصلاح شود.
حسین مرزبان افزود: تعیین عوارض شهری در سال ۱۴۰۱ با الگویی نامتعارف انجام شده که باید برای جلوگیری از زیان به شهر و کسب و کارهای سرمایه گذاران این رویه اصلاح شود.
فضای سبز شیراز احیاء شود
وی ادامه داد: سم پاشی و حفاظت از فضای سبز شهری در شیراز به درستی انجام نمیشود و بعضی بوستان ها در حال خشکیده شدن است که باید سریعا برای این مساله فکری شده و فضای سبز شهری شیراز احیاء شود.
استاد دانشگاه شیراز در بخش دیگر سخنان خود بر لزوم حمایت از کسب و کارهای خرد و کوچک تاکید کرد و گفت: ایجاد محل های مناسبی برای عرضه محصولات تولیدی مشاغل خانگی و کسب و کارهای کوچک و حتی پیش بینی محلهایی برای فعالیت دستفروشان در طول هفته و در محلات مختلف شهر اقدامی است که می تواند در شرایط اقتصادی کنونی برای بخشی از جامعه گره گشا باشد و این از وظایف مدیریت شهری شیراز است.
شهردار جدید شیراز کیست؟
محمدحسن اسدی در هشتادمین جلسه شورای شهر از سوی اعضای این نهاد و در پایان سال اول فعالیت ششمین دوره پارلمان شهری این کلانشهر بعنوان بیست و چهارمین شهردار شیراز انتخاب شد.
محمدحسن اسدی که به گفته خودش ۳۲ سال در سمت های اداری و در شهرداری شیراز خدمت کرده عصر شنبه ۱۲ شهریور ۱۴۰۱ بعنوان شهردار کلانشهر شیراز انتخاب شد.
هر دو شهرداری که تاکنون از سوی ششمین پارلمان شهری شیراز انتخاب شده از دل اعضای این نهاد بوده است و شورای ششم شاید از این منظر منحصر به فرد باشد که شهردار زاده است.
اسدی متولد ۱۳۴۵ و دارای مدرک تحصیلی دکترای مدیریت استراتژیک است و عضویت در ششمین دوره شورای اسلامی شهر شیراز ،سرپرستی شهرداری شیراز، معاونت مالی و اقتصادی و همچنین معاونت مالی و اداری شهرداری شیراز، مدیرکل تسهیلات و تامین منابع وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی، مدیرکل منابع انسانی و پشتیبانی سازمان بنادر و دریانوردی کشور، عضو هیات مدیره شرکت عمران شهر جدید صدرا، معاون پشتیبانی سازمان مسکن و شهرسازی استان فارس و معاون عمرانی و برنامه ریزی فرمانداری شهرستان شیراز را در کارنامه دارد.
بسیاری کارشناسان و فعالان رسانه ای استان فارس ،اسدی را مغز متفکر و پول ساز و شماره دو دوران های طلایی شهرداری شیراز می دانند و حال باید دید که او در جایگاه شماره یک و شهردار جدید شیراز چگونه ظاهر خواهد شد؟
اعضای شورای اسلامی شهر شیراز در هشتادومین جلسه این نهاد در دوره ششم با هشت رای مثبت محمدحسن اسدی را بعنوان شهردار این کلانشهر انتخاب کردند.
در پی بررسیهای بعمل آمده شورای ششم شهر شیراز محسن اردکانی و محمدحسن اسدی بعنوان گزینههای نهایی برای پست شهردار جدید شیراز انتخاب شده بودند که با اکثریت آرا اسدی برای تصدی این کرسی انتخاب شد.
با حضور ۱۲ عضو شورای شهر شیراز بصورت حضوری و مهدی سلطانی بصورت مجازی در این جلسه محمد حسن اسدی هشت رای و محسن اردکانی پنج رای کسب کرد.
بنابر نظر بسیاری از کارشناسان و فعالین حوزه شهری دومین انتخاب شهردار شیراز توسط شورای ششم از روند معقول، منطقی و پخته تری برخوردار بود،اما در نهایت باید دید که شهردار جدید چه عملکردی از خود بجا خواهد گذاشت.
براساس قانون، تایید نهایی حکم شهرداران کلانشهرها توسط وزارت کشور انجام خواهد شد و در حال حاضر اهالی این شهر چشم انتظار تائید این حکم و آغاز به کار رسمی دوران مدیریت تازه این کلانشهر هستند.
نظر شما